Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gael

quote:

Orijinalden alıntı: gael

iyi günler bu sinüs lifting(kapalı biyometeryal hariç) olayı nedir her hastaya yapılırmı,tedavi listemde yazmışlar acaba yapılmama konusunda doktorumu ikna edebilirmiyim

bir diğer sorumda
    dişlerimi hergün fırçalamam rağmen sararma var dışardaki insanları gözlemliyorum dişleri nasıl beyaz olabiliyor kaplamamı yapıyorlar veya özel beyazlatma işlemindenmi geçiyor dişleri, benim neden dişerim istediğim beyazlıkta değil ne yapmam gerekiyor

Dişlerinizin yapısı yada beslenme alışkanlıklarınız ile ilgili olabilir.
    Hep çay kahve sigara denir ama protein ağırlıklı beslenmek de dişleri sarartır mesela.

Diş taşı temizliği yaptırın;sonrasında renkten hala şikayetçi olursanız hekiminizle beyazlatma için görüşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: docs

iyi günler Tuba hanım,
    benim üstteki çürük azı dişimin ortası oyuk ve de iltihaplı.normal hayatımda insanlarla konuşurken sıkıntı yapmaya başladığı için bu dişi çektirip kurtulmak istiyorum.fakat hayatım hiç diş çektirmedim ve bende dişçi korkusu var.asıl merak ettiğim ise bu diş çekilirken çok acır mı? sonrası önemli değil çekilme esnasındaki acıyı çok merak ediyorum.bu arada yaş 20.cevabınızı bekliyorum iyi günler.

Bir elinizi yumruk yapın. Diğer elinizin herhangi bir parmağını sıkıca tutun.Tuttuğunuz parmağınızı yumruğunuzu açmadan çıkarın.Canınız yandı mı? Hayır ama parmağınızın yumruğun içinden çıktığını hissettiniz.
    Diş çekimi de bu şekildedir.Dişin hareketini hissedersiniz ancak canınız yanmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheBrandy

Merhabalar. Yaklaşık 2-3 sene önce dolgu yaptırdığım dişim ağrı yapıyor. Durup dururken değil ancak birşey yemek istediğim anda o dişimi kullandığım anda öyle bir ağrı ki adeta beynime yansıyor o derece beter bişey. Çenem kilitleniyor bi anlığına. Bir dişim daha çürük ve baya bi ilerlemiş durumda, kırılmış durumda, büyük ihtimale iki dişimede kanal tedavisi yapılacak. Kanal tedavisi ne kadar sürer ? Kaç seansta biter tahmini olarak ? Birde acısı,ağrısı ne durumda olur acaba bilgilendirirseniz sevinirim

Bahsettiğiniz durumdaki dişler için en az seans gerekecektir. 4-5 seansa bile çıkabilir. Bu da size 1 hafta ile 1 ay arası bir süre demektir. Seansın ne kadar süreceği dişinize ve hekiminize bağlı.5 dk da sürebilir 1 saatten fazla da.
    Ar seanslarda muhtemelen ağrı kesici ve bir ihtimal antibiotik kullanmanız gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: violet_bohemian

Tuba Hanım merhaba.Devlet hastanelerindeki diş dolgu fiyatları ne civarlarda acaba biliyor musunuz? Ayrıca kanal tedavisi de yapıyorlar mı?

Sigortanız varsa devlette dolgular ücretsiz. Devletin sigortasız hastalar için dolgu ücreti en son 60 tl idi ama şimdi nasıl bilmiyorum; bu söylediğim 3 -4 sene kadar önce idi.
    Ağız diş sağlığı merkezlerinde kanal tedavisi de yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nur45

merhaba 1 hafta önce 2 adet dişim köprü için kesildi,geçici dişte takılmadı.bu süre içinde kesilen dişlerimde sartarma oldu ve dişetlerimde sızlama ağrı oluyor.bu sararma ve ağrılar normalmı? teşekkürler

Normaldir.Geçici takıldığı zaman da sarabiliyor dişler.Diş eti sızlamaları da normaldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Merhabalar.

Forumda bir diş hekimi gördüğüme o kadar mutlu oldum ki :)

Üst çene ikinci köpek dişimdeki bir çürükten dolayı ikamet ettiğim ilçede bir diş hekimine gittim.İlk önce küçük bi çürük,çabucak hallederiz dedi,tedaviye anestezi uyguladıktan sonra başladı.Çürüğü temizlerken adamın kısık sesle "of of of" dediğini duydum,anladım ki hiç hayra alamet değil :) Çürüğün ağzı küçük ama çok çok derine inmiş,kanal tedavi şart bu dişine dedi.Ben de kabul ettim tedaviye başladı.İlk seansta dişi hayli oydu,sonra oraya küçük mavi bir top şeklinde bir şey koydu üzerini geçici dolgu ile kapatıp bir hafta sonrasına tekrar randevu verdi.Buraya kadar sıfır ağrı ile ilerledik.Bugün ikinci seans için gittiğimde hayatımın en zor yarım saatini geçirdiğimi söyleyebilirim.Anestezi yapılmadı.Geçici dolguyu hemen çıkardıktan sonra elektronik bir cihaz ile tedaviye devam etti.Dişimin kanallarının çok dar olduğunu söyledi.O cihaz her on saniyede bir beynimin içine işledi resmen.Şu yaşımda gözlerimden yaş geldi.Doktor da bu halimi görünce dişimi tekrar ilaçlayıp geçici dolgu ile kapatıp bir hafta sonrasına randevu verdi.

Şuan dişimde hiç ağrı yok rahatım diyebilirim.Fakat ağzımı hafif hızlı kapattığımda alt dişim tedavi yapılan dişime değdiği zaman anlık olarak şiddetli sızlıyor.Sürekli olan bir ağrı değil.

Sizce bir sonraki seansta ağrı çeker miyim yine ? Diş kanalların çok dar cümlesini duyduktan sonra korktum açıkçası.

İlk seans dişinize sinir öldürücü koyulmuş. Bütün sinirlerin ölmüş olacağı düşünülerek ikinci gidişinizde anestezi yapılmamış. Bir sonraki gidişinizde sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
    Kanallarınızın dar olması gözünüzü korkutmasın sadece hekiminizin işi biraz daha zor :)

• Özellikle çayı çok tüketiyorum. günde en fazla 1-2 adet sigara kullanabiliyorum. dişlerim düzenli ve tekniğine uygun fırçalamama rağmen sarı ve diş taşları oluşuyor. önce diş ipi ile temizliyorum sonra diş fırçası ile dediğiniz gibi diş macununu da leblebi büyüklüğünden çok koymuyorum. 3 dk kadar tükürmeden fırçalamaya özen gösteriyorum. neredeyse bütün diş macunlarını denedim diyebilirim :) doktorum çayı çok içiyorsun yada kakaolu şeyler çok tüketiyorsun diyor. arkadaşlarımda benim yediklerimin aynısını yiyor üstelik düzenli diş fırçalama yapmadıklarını söylüyor neden böyle anlamıyorum :) 2. kez diş taşı temizlettim onlar hiç temizletmediler bunun bir etkisi olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Merhaba,

Benim dişimle ilgili bitmek bilmeyen bir sorunum var kısaca açıklıyım. Sol ve sağ üst dişlerimden bir kaçı kanal oldu fakat sağ üstte bir dişim baya uğraştırdı dişten anlamayan bir dişci sinirleri temizlicem diye dişi berbat bir hale getirdi. Neyse ki başka bir diş doktoruna gittim bu ve diğer dişlerimi sorunsuz hallettik. Sağ üst yani bu önceki doktorun mahfettiği dişimde sinir kalmadı fakat haftanın 2-3 günü su içerken ve ağzımı açıp hava çektiğimde sızlıyordu diğer günler sağlamdı doktoruma gittim röntgen çektirdim sinir olmadığından tekrar emin olduk ve 1 seneyi böyle geçirdim hatta bir ara bu dişimde hiç sorun yoktu. Son 1 aydır ağrılar başladı bu dişimde ve yine dişcime gittim şansıma ne zaman dişciye gitsem o günde dişte hiç bir tepki olmuyor havaya suya falan tepki vermiyor bu sefer 20 lik dişlerin yaptığı düşündük fakat benim bu dişimde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Son 1 aydır ağrımaya başladı ben kanalı yaptıralı 1 sene olmuştu yani arada bir sızlama şuan bana şiddetli ağrı olarak döndü ek olarak aynı dişin üzerindeki ve etrafındaki diş etide acıyor. Çıkan 20 lik dişlerimde yamukluk vardı ama çok fazla değildi bu dişin üzerinde bu kadar sorun çıkarmaz gibi geliyor gene sağ alt dişlerimin birinde çok az bir çürük var ama o çürüğün bu dişe yansımaz dedi doktorum çok az bi çürük dedi. Bu diş sorunu beni çok bunalttı biraz karışık olmuş olabilir durum gerçekten karışık çünkü ne önerirsiniz acaba ?

Dişi muayene etmede ve röntgenini görmeden yorum yapmam biraz fal bakmak gibi olur :)
    dişte apse olabilir;
    dişinize bir travma gelmiş olabilir sert basmış olabilirsiniz kaşık çatak vs çarpmış olabilir gibi..
    dişin durumu zaten kötü idi belki ve ancak bu kadar zaman çat pat dayanabildi;o da olabilir.

Kanal tedavisinin yenilenmesi yada dişin çekimi gerekebilir; sadece ilaç desteği ile bir müddet daha beklenebilir;bu konuda en iyi kararı dişinizin gelişimini takip eder hekiminiz verecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: theniksiz

Merhaba hocam şuan alt üst iki dişimde kanal tedavisi uygulatıyorum yaklasık 10 seans oldu doktorum kanallarımı kontrol ettiğinde (iğneyle soktugunda) acı hıssetmedım ılaclarla tedavi oldu sanırım ıkı dısımınde kanallarını doldurdu ve bayramdan sonra normal dolgusun yapacagını soyledı fakat üst dişim ağrı yapmaya basladı agrı dıbte dişimin uzerıne bastırdıgımda agrıyor bastırmadan agrı yok bazen 20 dakkalık vuruyor sonra kesılıyor sizce sıkıntı nedır diş hekimimi nasıl yönlendirmeliyim yoksa bu agrılar normalmi saygılar.

10 seans süren bir kanal tedavisi dişlerin sıkıntılı olduğunu gösteriyor. Bu yüzden yaşadığınız durum gayet normal.Muhtemelen 1 hafta kadar yaşarsınız.Siz yine de doktorunuzu durumdan haberdar edin gittiğiniz zaman.
    Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mychaela

Tuba hanım merhaba

Öncelikle iyi bayramlar.Ağız bakımı olarak dişlerimi fırçaladıktan sonra diş ipiyle temizliyorum ve bir de ağız gargarası yapıyorum.Ağız gargarası yaptığım ürünün adı listerine stay white.Uzun süre kullanınca dilimin ortasında renk değişikliği oluyor.Sanki sararmış gibi.Ne zaman bıraksam birkaç gün içinde dilim eski haline dönüyor.Alkollü olduğu için olabilir mi ? Listerine Stay White yerine alternatif hangi marka ağız gargarası tavsiye edersiniz ?

Teşekkür ederim..

Teşekkür ederim; sizlere de iyi bayramlar.

Bu ara en sevdiğim kullandığım ve tavsiye ettiğim gargara colgate total profesyonel diş eti sağlığı ağız çalkalama suyu.
    mor renkli, aroması da çok güzel.

Bahsettiğiniz sıkıntılar listerine in hemen hemen bütün ürünleri için karşılaştığım durumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: II_MeHMeT

Özellikle çayı çok tüketiyorum. günde en fazla 1-2 adet sigara kullanabiliyorum. dişlerim düzenli ve tekniğine uygun fırçalamama rağmen sarı ve diş taşları oluşuyor. önce diş ipi ile temizliyorum sonra diş fırçası ile dediğiniz gibi diş macununu da leblebi büyüklüğünden çok koymuyorum. 3 dk kadar tükürmeden fırçalamaya özen gösteriyorum. neredeyse bütün diş macunlarını denedim diyebilirim :) doktorum çayı çok içiyorsun yada kakaolu şeyler çok tüketiyorsun diyor. arkadaşlarımda benim yediklerimin aynısını yiyor üstelik düzenli diş fırçalama yapmadıklarını söylüyor neden böyle anlamıyorum :) 2. kez diş taşı temizlettim onlar hiç temizletmediler bunun bir etkisi olabilir mi?

Diş taşı temizletmek dişleri sarartmaz aksine daha beyaz gözükmelerini sağlar.
    Sizinki genetik/yapısal bir durum muhtemelen.
    Ayrıca hızlı diş taşı üreten bir ağzınızın olması zaten dişlerinizi sarartan bir durum.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler
  • Hangi üniversiteden mezunsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakoc kullanıcısına yanıt
    Ağızdaki yararlı besinler ve bakterilerin hemen atılmaması için biraz beklemek gerekiyor diye okumuştum. Cevap için sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

Merhaba Tuba Hanım,

Antibiyotiğe (Augmentin) alerjisi olan birisi diş çektirebilir mi?

Diş çekiminden önce yapılan anestezik uygulamalar, ilaçlar antibiyotiğin sebep olduğu alerjiyi yapar mı? Kızarıklık, yüzde,dudaklarda ve ellerde şişlik, kaşıntı gibi ?

Teşekkürler.

Antibiotik alerjisi ile anestezik solusyon alerjisi farklıdır. İçerdikleri maddeler farklı. Ancak antibiotiğe alerjisi olan bir bünye diğer her türlü maddeye alerjik olmaya yatkındır. Bu yüzden öncelikle kullanılacak anesteziye alerjinin olup olmadığının testinin yapılmasında fayda var.

Teşekkürler Tuba Hanım,

Sanırım bu testi hastanede yaptırmak gerekiyor, diş hekiminde yapılacak kadar basit bir işlem olmasa gerek değil mi?

Bu arada ilginize alakanıza teşekkürler, iyi bayramlar.

• merhaba , 20 lik dislerim çikmaya basladı. 6 ay önce disimde çok agri vardi yaklayik 1 hafta agri kesici kullandim sonra agri kendi kendine kesildi. 6 aydir bi agri yok . 20 lik dislerini çektirmem gerekiyor mu ?

dislerimin alt sırasında en sondaki büyük disimi parmagimla çok az saga sola hareket ettirebiliyorum . bu bir sorun teskil eder mi ? böyle kalsa olur mu ? (aci agri yok )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 7 Ekim 2014; 20:32:51 >
  • Tuba Hanım,

Yirmilik dişim gömülü halde bazen agrı yapıyor, agzımı açerken de çok nadir zorlanıyorum ağrıdan dolayı.

Çekilmesi için ameliyat olması gerektiğini düşünüyorum, güncel fiyatları ve iyileşme süreleri hakkında bilgi alabilirmiyim.

Sadece sol alt taraftaki diş

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet__666

Tuba Hanım,

Yirmilik dişim gömülü halde bazen agrı yapıyor, agzımı açerken de çok nadir zorlanıyorum ağrıdan dolayı.

Çekilmesi için ameliyat olması gerektiğini düşünüyorum, güncel fiyatları ve iyileşme süreleri hakkında bilgi alabilirmiyim.

Teşekkürler

Geçmiş olsun, geçen sene ben bu yüzden çektirdim 2 tanesini, hazır olun 2-3 gün ağızlar dolusu kan yutacaksınız, sonra 2-3 gün daha şiş kalacak doğru düzgün yemek yiyemeyeceksiniz. Dikişleriniz alındığı zaman dişlerinizi fırçalayacaksınız ve ağzınızdan epey bir trambosit akacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet__666

Tuba Hanım,

Teşekkürler

quote:

Geçmiş olsun, geçen sene ben bu yüzden çektirdim 2 tanesini, hazır olun 2-3 gün ağızlar dolusu kan yutacaksınız, sonra 2-3 gün daha şiş kalacak doğru düzgün yemek yiyemeyeceksiniz. Dikişleriniz alındığı zaman dişlerinizi fırçalayacaksınız ve ağzınızdan epey bir trambosit akacak

öyle olacaksa hiç çektirmem yaw, şu anda agrı yapmıyor ama ilerde dişlerin şeklini falan bozar diye bir endişem var.

yalnız sizde mi bu böyle çok sancılı geçti yoksa bütün 20lik gömülü çekimler böyle mi oluyor. Çünkü önceki mesajlarda tuba hanım laser ile kesiyorum diye birşey demişti pek sorun olmadığından bahsetmiş.

• Bu konu gercekten cok iyi oldu.Tuba hanim benim sorunum su gunde 1 kere bazen 2 kere fircaliyorum dislerimi curugum yok fakst dis etlerim inanilmaz yumusak elimle bastirinca kaniyor yukari kalkiyor hatta disimin ucunu gorebiliyorum isin garibi bazen yumusuyor bazen normal oluyor cok rahatsız olmaya basladim bu aralar elimle bastirdigimda kan gelince o elimde kotu koku oluyor ne yapmaliyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.