Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: begumay

merhabalar tuba hanım , benim cenemde bir agrı bulunmakta . Agzımı acarken ve kapatırken cene kemıgım saga ve sola kaymakta . Ayrıyetten dolgulu dişim sıcak bir şey içtiğim yaklaşık 1 dk sızlamakta . Ayrıyetten alk sağ 20 lık dişimin olduğu yerde bazen agrı oluyor ama siddetli değil .

Ben zamanında sol alt gömülü 20 lik diş çekimi yaptırmıştım ameliyatla . Bu esnada cenem dar olduğunu belirterek operasyon tam anlamıyla nerdeyse bayılmalık olmuştu . Çünkü doktorun dişimi uyguladığı baskı cene eklem bolgemi agrıtmıştı . Nerdeyse cenem kırılcak diye korkudan ölücektim . Bu operasyon 4 sene once olmuştu . Şimdiyse dişimle ilgili yaşadığım bu sıkıntılar yüzünden doktora gitmek hiç istemiyorum .

Çenenizle ve yirmi yaş dişinizle ilgili sıkıntı için bir ağız diş çene cerrahı ile görüşmelisiniz. Muayene olmasınız.
    Sıcakta ağrı dişte çürük belirtisi olabilir,özellikle de hemen geçmiyor olması dolayısı ile lütfen ihmal etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: GOKBAR

Kolay gelsin Tuba Hocam,
    Benim 2 sene önce dolgu yaptırdığım dişim ağrımaya başladı doktora gittim önceki dolgumun kanal tedavisi oldugunu ve geri dönüs olmayacagından çekmek gerektiğini söyledi ve apse olmuş ilaç verdi.Bittikten sonra geri gitmesem sıkıntı olur mu apse inince sıkıntı kalır mı bir de çekmekten başka çare yok mudur? Teşekkürler..

@yakoc

Tekrar gitmezseniz en fazla 1-2 ay içinde yeniden sıkıntı yaşarsınız.

Dişinizin durumunu bilemiyorum; kanal tedavisi yenilenmesi de bir seçenek ama her zaman tercih edilmiyor, kanal tedavisini yenilemenin dişe bir faydası olmayacaksa çekim tek çözüm olabiliyor.
  • merhaba, dişimde çürük vardı ağrı yapmaya başlamıştı özel dişçi kanal tedavisi ve dolgu yapalım dedi, 10 gibi gittim sabah 11e gelmeden kanal tedavisi ve dolgu bitti. Babamın kanal tedavisi 3 ay sürmüştü baştan savma mı oldu acaba benim dişim diye düşünmeye başladım yardımcı olabilir misiniz?
  • Zirkonyum diş kaplamasında kullanılan markalar nedir hocam veya siz hangi markaları öneriyosunuz hangisini kullanıyosunuz ?
    Doktorum basamak basamak kalite var dedi 1. Sınıfı sectım markasınıda söledi aklımda degil hocam yanıtlarsanız sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dişlerim çok sarı ve sanırım tartar var dişçide temizlettim ama faydası yok sigara kullanıorum ne yapmamı tavsiye ederisniz??

ışın mı ne tedavisi varmış sanırım
  • Konu guncel gibi doktor hanımda burda ise bir soru da ben sorayım.Bugun ankarada özel bir dişçiye gittik.Daha öncede gitmiştik 3 yıl önce implant için fiyat aldık 10bin liraya hallediyoduk sonra maddi durumlardan olmadı.Bu ara yine gititm film tomografi çekildi.Bugunde fiyatı konusmak için gittik 17bin tlye anlaştık.6 implant 18 kaplama dedi.Marka olarak Straumman roxolid yazmış internetten incale dedi kutusunu da verecek her diş takılmasından önce kafada soru işareti kalmasın diye.

Benim sorum su ki kaplama yapılan dişler uzun ömurlu olmuyomus hatta bi kaç sene sıkıntı çıkarabiliyomus içerdeki kemiği de eritebiliyormuş.Yarın doktora gittiğimde detaylı konuscam kaplamanın illa gerekli olup olmadıgını sorucam.Fiyata herşey dahil 6 implant 18 kaplama ama kanal tedavileri var içinde diş çekimleri var 1 tane roxolid implantın fiyatının 2000 tl oldugunu söyledi.Bir yerde kist var sanırım onu da halledecekler çok hafiften tanıdık oldugumuz için bu fiyatı verdi.

Size sorum fiyat nasıl ? Bu marka implant isviçre malı galiba nasıl guvenilir mi ? Kaplama konusunda ne tavsiye edersiniz yaşım 25 o yuzden dandik iş yaptırmak istemiyorum gerekirse implantları en kalitesinden yaptırayım kaplamaları 1-2 sene erteleyim bile diyebilirim bu mantıktayım.

Şimdiden teşekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalSalute

merhaba, dişimde çürük vardı ağrı yapmaya başlamıştı özel dişçi kanal tedavisi ve dolgu yapalım dedi, 10 gibi gittim sabah 11e gelmeden kanal tedavisi ve dolgu bitti. Babamın kanal tedavisi 3 ay sürmüştü baştan savma mı oldu acaba benim dişim diye düşünmeye başladım yardımcı olabilir misiniz?

Her diş birbirinden farklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

dişlerim çok sarı ve sanırım tartar var dişçide temizlettim ama faydası yok sigara kullanıorum ne yapmamı tavsiye ederisniz??

ışın mı ne tedavisi varmış sanırım

Tartar oluşumu önleyecek bir ışın tedavisi ben bilmiyorum.

Günde en az 2 kere, çay sigara çok kullanıyorsanız 3 kere dişlerinizi fırçalayın
    Her gece diş ipi kullanın
    En az 6 ayda bir kontrol ettirin.

Bunlara dikkat ederseniz dişlerinizin daha beyaz olduğunu tartarların daha geç oluştuğunu fark edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Konu guncel gibi doktor hanımda burda ise bir soru da ben sorayım.Bugun ankarada özel bir dişçiye gittik.Daha öncede gitmiştik 3 yıl önce implant için fiyat aldık 10bin liraya hallediyoduk sonra maddi durumlardan olmadı.Bu ara yine gititm film tomografi çekildi.Bugunde fiyatı konusmak için gittik 17bin tlye anlaştık.6 implant 18 kaplama dedi.Marka olarak Straumman roxolid yazmış internetten incale dedi kutusunu da verecek her diş takılmasından önce kafada soru işareti kalmasın diye.

Benim sorum su ki kaplama yapılan dişler uzun ömurlu olmuyomus hatta bi kaç sene sıkıntı çıkarabiliyomus içerdeki kemiği de eritebiliyormuş.Yarın doktora gittiğimde detaylı konuscam kaplamanın illa gerekli olup olmadıgını sorucam.Fiyata herşey dahil 6 implant 18 kaplama ama kanal tedavileri var içinde diş çekimleri var 1 tane roxolid implantın fiyatının 2000 tl oldugunu söyledi.Bir yerde kist var sanırım onu da halledecekler çok hafiften tanıdık oldugumuz için bu fiyatı verdi.

Size sorum fiyat nasıl ? Bu marka implant isviçre malı galiba nasıl guvenilir mi ? Kaplama konusunda ne tavsiye edersiniz yaşım 25 o yuzden dandik iş yaptırmak istemiyorum gerekirse implantları en kalitesinden yaptırayım kaplamaları 1-2 sene erteleyim bile diyebilirim bu mantıktayım.

Şimdiden teşekkurler

strauman dünyanın en iyi markasıdır ve siz bedavaya yaptırıyorsunuz diyebilirim.

Kaplamalar olmadan implantlar hiç bir işe yaramaz; duvara çakılmış üstü boş çiviler gibi olurlar..Straumanda , sizde ağznıza bakar temiz tutar düzenli kontrollere giderseniz bahsettiğiniz sıkıntıları yaşamazsınız.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim başka bi tedavi yani nasıl desem dişçide temizletmek gibi daha detaylı temizlik var mı?
  • Benim disim 2 hafta öncesine kadar soğuk karpuz yiyince agri yapiyordu. Ama son 4 gün içinde gün içinde hic bir şey yemezsem bile agri yapiyor tuzlu suyla gargara raki kolonya dos fircalamayla geçiyor ama sonra tekrar basliyor. Disciye gitmekten de korkuyorum. ama hayatta böyle bitmez ki? Dolgu mu gerekiyor yoksa kanal tedavisi mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boatswain

Dişime dolgu yapıldı ve kesilerek porselen kaplama yapıldı kaplama geleneksel metal alt yapılı cinsten sonra sallanmaya başladı doktor dolgu oldugundan dolayı kendiliğinden düşmesini bekleyelim dedi sallandigi icin arasına yemek artığı vs giriyordur ağrı hassasiyet yok kanal tedaviside yok sadece yemek sonrası dış ipi vs kullanmam gerekiyor o kadar sizce o dişimi bu sekilde kullanmam mantıklı mı yoksa orta vadede sökülüp yeni kaplama mı yaptirmaliyim?

Dişi görmeden bir şey demek zor; sallanmanın derecesi, yan dişlerin ve diş etinin durumu, dişin üzerine gelen kuvvetler, kemiklerin durumu vs hepsi önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

ön dişlerdeki dolguların renk değişimi nasıl engellenebilir?

Dişlerin temizliğine dikkat edilmesi ve düzenli kontroller dışında yapabileceğiniz bir şey yok.
    Tabi çak kahve sigara kola şarap gibi renk veren yiyeceklerin de az tüketilmesi gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Himera

Merhabalar,

Ben 5 gün önce azı dişimi çektirdim. Sağ alt köşe en arka azı dişimin bir önünde ki diş.
    1,5 yıldır sürekli apse yapıyordu ama ağrısı yoktu bende pek umursamadım, en sonunda çektireyim dedim.
    Dişin üst tabakası tamamen kırılmıştı kök duruyordu.Hekime gittiğimde normal olarak apseli dedi ve 1 hafta alfasilim kullandım.
    Tekrar gittim biraz daha iltihap var ama 1 hafta daha bekleyelim bu süreçte ilaç kullanmana gerek yok vücutta ki doz yeterli dedi.
    Her neyse gittiğimde diş çekimim gerçekleşti, zor oldu elbette sadece kök vardı çünkü.
    Şuan dişimde iltihap yok sanırım, çünkü çekimden sonra 4 gün alfasilim kullandım her ihtimale karşı. Doktorum iltihap olmadığını söyledi.

Şimdi sormak istediklerim şunlar Tuba Hanım;

1- Çekim üzerinden 5 gün geçti ve hala o bölgeyi kullanamıyorum, yemek artıkları kaçıyor kan pıhtılaşmış durumda ama çukur var bunun bir zararı olur mu?
    2- En arka azı dişimde ağrı var, elimle oynadığımda sallandığını hissediyorum baskı uyguladığımda acı yok ama dişi ön tarafa doğru (çektirdiğim dişin yönüne doğru) zorladığımda ağrı hissediyorum. Su vb ürünler içtiğimde orada bir ağrı hissediyorum direk. Bu normal mi? Diş çekimi sırasında diş oynamış olabilir mi? Veya bu sallantı ileri ki günlerde geçer mi? Sanki dişim hava alıyor gibi. Korkuyorum azı dişimi kaybetmekten.
    3- Çekilen diş bölgemde ki çukur ne kadar sürede kapanır? Yemek artıklarının kaçması bana rahatsızlık veriyor ve ağrı yapıyor. Doktoruma tekrar gittim temizlettim ama sürekli gidemem.

Şimdilik bu kadar, teşekkür ederim.

Diş çekimi sonrası yumuşak dokuların kapanması yaklaşık 1 hafta sürer; alttaki kemik dokunun yenilenmesi ise 3-6 ay kadar devam eder.

Dişinizi çekilen dişin yönüne doğru zorlama ihtiyacı neden hissettiniz ki ? Elinizle zorlarsanız her diş oynar, sonuçta biz de dişleri çekerken zorlayıp sallayıp ondan sonra çekiyoruz.

Tuzlu ile ağzınızı çalkalayarak ve yumuşak bir diş fırçası ile ağzınızı ve bölgeyi temizleyebilirsiniz.

• Bazı sitelerde diş macunu tüplerinin altında ki renklerin macun içeriği hakkında bilgi verdiği yazıyor.

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

Mesela başka bir yazıda da bunların bir şey ifade etmeyeceği yazıyor.Bu konuda bir bilginiz var mı?

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor

• Colgate optik beyaz dis macunu kullaniyorum iyi midir acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bboymurat

Selamlar, böyle bir konu açtığınız için teşekkürler.

Birkaç haftadır diş etimde belirgin iltihap var, dilime gelen büyük bir şişlik var fakat ağrı yapmıyor. 3-4 Hafta önce aynı diş çok şiddetli ağrı yapmıştı ve 1 hafta antibiyotik kullandıktan sonra geçti. Şimdi 1 haftadır böyle bir problemle karşı karşıyayım. Bugün diş hastanesine gittim. Hemen baktı, elindeki alet ile iltihaba bastırdı ve boynumun altından parmağıyla yoklayarak acıyıp acımadığını sorduktan sonra tekrar antibiyotik verdi ve bitince kesinlikle çekeceğini söyledi. Bunun dışında herhangi bir şey yapmadı. Diş etimin bir tarafından bastırınca diğer taraftan iltihap akıyor. Tek soracağım şu; gerçekten böyle bir dişin kurtulma ihtimali yok mu? Ona göre özel bir doktora daha görüneceğim.

Teşekkürler.

Dişinizi görmeden yorum yapmak güç.Ama bu derece iltihaplı bir dişin kurtulması gerçekten çok güç.

• quote:

Orijinalden alıntı: onlyoguz38

Merhaba tuğba hocam,

Ben 15 Yaşındayım ve alt üst çoğu dişim ayrık (genelde öndekiler) ve alt kesici dişlerim küçük yani uçları erimiş gibi bariz belli.Bu bende özgüven eksikliği yaratıyor ne yapabiliriz? bide dişlerimin üst tarafı sarı altları beyaz yani yarı sarı yarı beyaz oysa hergün fırçalarım bu yaşta devlet é gitsek sıra alsak ne zaman gelir?

Ayrıklık için ortodontik tedavi görebilirsiniz.Şekil bozuklukları dolgu ve/veya kaplama ile giderilir.Devlet hastanesinde bu işleri yaptırmanız -estetik içerikli olduğu için-biraz zor ne yazıkki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

teşekkür ederim başka bi tedavi yani nasıl desem dişçide temizletmek gibi daha detaylı temizlik var mı?

Diş taşı temizliği diye bir işlemimiz var. Bu işlem sonrası dişlerinizin renginden memnun kalmazsanız diş beyazlatma yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatın 9 verdiği kankası

Benim disim 2 hafta öncesine kadar soğuk karpuz yiyince agri yapiyordu. Ama son 4 gün içinde gün içinde hic bir şey yemezsem bile agri yapiyor tuzlu suyla gargara raki kolonya dos fircalamayla geçiyor ama sonra tekrar basliyor. Disciye gitmekten de korkuyorum. ama hayatta böyle bitmez ki? Dolgu mu gerekiyor yoksa kanal tedavisi mi

Dişiniz artık dolgu ile kurtulmaz. En iyi ihtimal kanal tedavisi gerekiyor. Geciktikçe kanal tedavisi ile kurtulma şansını da azaltırsınız,diş çekimi gerekebilir.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.