Bildirim
Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (34. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: yakoc
quote:
Orijinalden alıntı: Wasvis
Merhabalar,
Günde en az 2 kere diş fırçalanması tavsiye ediliyor. Peki günde 5-6 kez florürlü ve diş minesi koruyucu yazan bir diş macunuyla dişleri fırçalamanın zararı olur mu? Diş minesine zarar verir mi? 2 sefer normal düzen 2 dk. boyunca fırçalama, diğerleri 2 dk. altında yemek yedikten veya şekerli vb. şeyler yedikten sonraki fırçalamalar.Teşekkürler.
Sert ve bastırarak fırçalamayın. Diş etine baskı uygulamayın. Asitli bir şey içtikten hemen sonra da fırçalamayın. Onun dışında zararı olmaz.
Asitli bir şey içtikten sonra neden fırçalamamalıyız? Ben hep yapıyorum meyve tatlı asitli şeyler tükettikten sonra.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sayın Tuba KOÇ,quote:
Orijinalden alıntı: kalemist3quote:
quote:
Merhabalar,
Günde en az 2 kere diş fırçalanması tavsiye ediliyor. Peki günde 5-6 kez florürlü ve diş minesi koruyucu yazan bir diş macunuyla dişleri fırçalamanın zararı olur mu? Diş minesine zarar verir mi? 2 sefer normal düzen 2 dk. boyunca fırçalama, diğerleri 2 dk. altında yemek yedikten veya şekerli vb. şeyler yedikten sonraki fırçalamalar.Teşekkürler.
Sert ve bastırarak fırçalamayın. Diş etine baskı uygulamayın. Asitli bir şey içtikten hemen sonra da fırçalamayın. Onun dışında zararı olmaz.
Asitli bir şey içtikten sonra neden fırçalamamalıyız? Ben hep yapıyorum meyve tatlı asitli şeyler tükettikten sonra.
Alıntıları Göster
Bir kaç sorum olacaktı yanıtlarsanız çok sevinirim.
1-Benim dişlerime yaklaşık bir hafta sonra şeffaf tel takılacak. Doktorum 1.5-2 yıl kalacağını söyledi.Benim sormak istediğim diyelim 2 sene kalacak,dişler ne zaman düzelmeye başlar ve tam şeklini alır? 24 ay teller kalacak o kabul ama sormak istediğim mesela tam 24.ayda mı düzgün olur? yoksa atıyorum 18-19.ayda falan düzgün olur geri kalan aylarda düzgün dişlerde mi kalır teller?
2-benim dişlerime şeffaf tel takılacak.Bu dişlerin üstündeki ne denir bilmiyorum ama alet diyeyim.Aletler arasındaki teller de mi şeffaf oluyor yoksa onlar metal olup o dediğim aletler mi şeffaf oluyor?
3-Bir başka sorum teller takılmadan önce doktorum asitli şeylerden uzak durmam gerektiğini söyledi biliyorum ben de..ama dışarıda üniversitede okuyorum mecbur arkadaş ortamında bira,kola türü şeyler alınıyor.İçmemem gerektiğini biliyorum ama bazen dayanamıyor insan.2-3 haftada bir yada ayda bir kere asitli bir şey içsem zararı olur mu? ve ya asitli bir şey içtikten sonra şunları yaparsanız bir şey olmaz diyebileceğiniz tavsiyeleriniz var mı?
Teşekkür ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RAUL -- 13 Mart 2014; 20:18:29 >
-
merhaba tuba hanim
Disciden asiri korkuyorum. ve agzimin durumu hic iyi degil. 4 tane kesin cekilmesi gereken dis var. fobim epey ust seviyede.
Benim gibi birine oneriniz ne olur acaba ? Genel narkoz mu yoksa sedasyon ise yararmi ?
Tesekkur ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kalemist3
quote:
quote:
Merhabalar,
Asitten hemen sonra dişlerinizi fırçaladığınız zaman mine tabakasında aşınma oluyor mekanik etkiye bağlı olarak. Üzerinden en azından 10-15 dk geçmesini bekleyin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lahm
Sayın Tuba KOÇ,
Bir kaç sorum olacaktı yanıtlarsanız çok sevinirim.
1-Benim dişlerime yaklaşık bir hafta sonra şeffaf tel takılacak. Doktorum 1.5-2 yıl kalacağını söyledi.Benim sormak istediğim diyelim 2 sene kalacak,dişler ne zaman düzelmeye başlar ve tam şeklini alır? 24 ay teller kalacak o kabul ama sormak istediğim mesela tam 24.ayda mı düzgün olur? yoksa atıyorum 18-19.ayda falan düzgün olur geri kalan aylarda düzgün dişlerde mi kalır teller?
2-benim dişlerime şeffaf tel takılacak.Bu dişlerin üstündeki ne denir bilmiyorum ama alet diyeyim.Aletler arasındaki teller de mi şeffaf oluyor yoksa onlar metal olup o dediğim aletler mi şeffaf oluyor?
3-Bir başka sorum teller takılmadan önce doktorum asitli şeylerden uzak durmam gerektiğini söyledi biliyorum ben de..ama dışarıda üniversitede okuyorum mecbur arkadaş ortamında bira,kola türü şeyler alınıyor.İçmemem gerektiğini biliyorum ama bazen dayanamıyor insan.2-3 haftada bir yada ayda bir kere asitli bir şey içsem zararı olur mu? ve ya asitli bir şey içtikten sonra şunları yaparsanız bir şey olmaz diyebileceğiniz tavsiyeleriniz var mı?
Teşekkür ediyorum.
Dişlerin ne kadar zamanda düzelmeye başlayacağı vakaya göre değişir; bu soruyu tedavinizi yapan doktora sormalısınız.
Braket dediğimiz dişe yapışıp teli taşıyan aparatlar seramik( diş rengine yakın) ya da metal olabiliyor doktorunuz hangisini tercih edecek bilemiyorum.
Yediğiniz içtiğiniz her asitli şekerli yiyecek içecek
-dişlerinizde renklenme ve çürük ihtimalini artırır bunun için hemen arkasından su içerek asidik ortamı sıfırlamaya çalışabilirsiniz; tel araları temizliğine dikkat etmelisiniz.
- kullanılan tellerin yapısını bozar buna birşey yapamazsınız. Asıl önemli sorun da bu zaten. O yüzden doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Aydindril
merhaba tuba hanim
Disciden asiri korkuyorum. ve agzimin durumu hic iyi degil. 4 tane kesin cekilmesi gereken dis var. fobim epey ust seviyede.
Benim gibi birine oneriniz ne olur acaba ? Genel narkoz mu yoksa sedasyon ise yararmi ?
Tesekkur ederim.
Yetişkinlerde narkoz ya da sedasyon uygulaması yapan yerler çok fazla yok. Oldukça da pahalı bir uygulama. Belki bir pskiyatr desteği ile sakinleşmeyi deneyebilirsiniz öncelikle. -
Cevap için teşekkür ederim öncelikle.
Maddi tarafı sorun değil. Özel hastanede yaptırmayı düşünüyorum. Ordada bu tarz seçenekler sundular. Sizce hangisini tercih etmeliyim ?
Teşekkürler. -
quote:
quote:
quote:
quote:
Merhabalar,
Asitten hemen sonra dişlerinizi fırçaladığınız zaman mine tabakasında aşınma oluyor mekanik etkiye bağlı olarak. Üzerinden en azından 10-15 dk geçmesini bekleyin.
Bir nevi asit döküp kazıyorsunuz yani
-
Tuba Hanım mauyenehaneniz nerede acaba?quote:
Maddi tarafı sorun değil. Özel hastanede yaptırmayı düşünüyorum. Ordada bu tarz seçenekler sundular. Sizce hangisini tercih etmeliyim ?
Teşekkürler.
Kadıköy, Ataşehir civarında önerebileceğiniz bir dişçi var mı?
Bir de dolgu fiyatları aşağı yukarı ne kadar?
Şimdiden teşekkür ederim -
quote:
Teşekkürler.
Bunun kararını sizi muayene eden ve durumunuzu bilen bir doktor vermelidir. -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Merhabalar,
Bir nevi asit döküp kazıyorsunuz yani
Evet bir nevi öyle oluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: nilap
Tuba Hanım mauyenehaneniz nerede acaba?
Şimdiden teşekkür ederim
Size PM den bilgi veriyorum. -
tuba hanım benim dişlerime tel takılmadan önce üst dişlerime bir aparat takıldı ağzımın genişlemesi içinmiş..siz de biliyorsunuzdur.henüz diş telleri takılmadı sadece bu aparat var. asit bu aparata da zarar verir mi? yani teller takılana kadar asitli bir sey içsem zararı olur muquote:
Orijinalden alıntı: yakocquote:
Orijinalden alıntı: nilap
Tuba Hanım mauyenehaneniz nerede acaba?
Şimdiden teşekkür ederim
Size PM den bilgi veriyorum.
Alıntıları Göster
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: lahm
tuba hanım benim dişlerime tel takılmadan önce üst dişlerime bir aparat takıldı ağzımın genişlemesi içinmiş..siz de biliyorsunuzdur.henüz diş telleri takılmadı sadece bu aparat var. asit bu aparata da zarar verir mi? yani teller takılana kadar asitli bir sey içsem zararı olur mu
Evet zarar verecektir; ancak sizin içmekten geri duracağınız sanmıyorum. Doktorunuza bilgi vermenizde fayda var. -
-
Aralar dolgu gibi bi şeyle kapatılmaz mı ? -
Merhaba,quote:
Orijinalden alıntı: mezunuz34
Aralar dolgu gibi bi şeyle kapatılmaz mı ?
2 gün önce 2si köprü olmak üzere toplam 6 tane ön dişim kaplama oldu metal destekli nikelsiz.
Yemek yerken çarpma oluyor sanırım bir yükseklik var,bu işlemin düzeltilmesi dişler ağızdayken mi oluyor yoksa çıkarılması mı gerekiyor? Çünkü dişlerim yapıştırıldı -
Diş teli için herhangi bir üst yaş sınırı var mı alt cenede küçükken iki diş çekildi yerine çıkmadı yaş suan 27 boşluklar mevcut Sol azı disi çürük ayrıca üst orta ikili kesici dişler ön dış yani sağdaki 1 Cm kırık diş teli kırık dişe etki eder mi sağolun.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X