Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: aslayalansoyleme

selam
    senelerdir müsabık sporcu olmam nedeniyle aldığım darbelerden dolayı ön üstteki 4-5 dişimde ufak ufak kırılmalar
    var , ve bu dişlerde yer yer beyazlamalar var bu beyazlamaların nedeni nedir? bu kırık dişlerin tedavisi ve beyazlamanın tedavisi ne şekilde oluyor?
    teşekkürler

Beyazlamalar çatlaklar sebeiyle oluşan renk değişikleri de olabilir; çürük başlangıçları da olabilir.
    Çürük başlangıcı ise başlangıç çürük tedavisi olan İCON tedavisi ile düzeltilebilir. Çatlaklardan kaynaklı ise ya ilerlememesi için flor sürülecek ve neyazlıklar o şekilde kalacak, ya da lamina veya kaplama yapılacak.

Kırıklıklar için dolgu, lamina, kaplama yapılabilir.

Ancak bütün bunlar size sadece fikir vermek amaçlı söylediklerim. Hepsi için dişlerinizin, diş etlerinizin, dişlerin birbiri ile ilişkisinin diş köklerinin vs durumlarının bilinmesi gerekir. Bu yüzden muayene olmanız gerekmektedir.

teşekkürler zaten bir doktora görünücem sadece fikir almak istedim çürük başlangıcı olucagını sanmıyorum diş temizliğine özen gösteririm ve uzun süredir var bu beyazlıklar , kaplama yapılırsa kaplamalarında normal diş gibi kırılma riski varmı darbe aldığında

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Benim çok uzun zamandır çözülemeyen diş sorunum var,sol üst çenemde sürekli devam eden bir ağrı .sondan ikinci dişimde. Bu dişime daha önce dolgu yaptırmıştım bundan kaynaklı olabilir diye yeniden dolgu yapıldı ama geçmedi. Bu defa dişin siniri alındı yine geçmedi diğer yan dişlerimde sorun olabilir diye onlardaki küçük çürükler temizlendi dolgu yapıldı yine düzelme olmadı. En son ağrılarım artınca dişin çekilmesini istedim neyse o dişim çekildi çekilirken çene kemiğini kesmek zorunda kaldılar diş gelmeyince bu şekilde aldılar. Bu şekilde bir kaç yıl devam etti daha sonra bir dolgu düşmesi nedeniyle bir doktor tavsiyesiyle başka bir dişçiye gittim bu doktor daha önceki yapılan işlemleri yanlış buldu dolguları beğenmedi. Ben yıllardır gittiğim dişçim olduğunu ve ona güvenerek onun öngördüğü işlemleri yaptığımı söyledim doktor eski dolguları yeniledi ve ben geçmeyen ağrıdan bahsedince ağrlı yerin filmini çekti ve dişe bağlı bir ağrı olması mümkün değil dedi. Ben yine bir kaç yıl böyle idare ettim öyle şiddetli bir ağrım yok, sol üst çenede zaman zaman şiddeti değişen bir ağrı yanağımda hafif bir ağrı var. Daha sonra yine bu dişçiye gittim ağrım artmıştı yine film çekti birşey yok dedi ve benim sinüsleriimde bir sorun olabileceğini söyledi kbb uzmanını önerdi. Ben birde devlet hastanelerini deneyeyim dedim ve önce bir diş kliniğine gittim orda film çekildi ve dişeti çekilmesi olduğunu ve ağrıyor dediğim alandaki dişlerde sorun olmadığı söylendi . Çekilen filmde önce kiste benzer birşey görüldü çekilen dişin olduğu alanda, sonra üç beş doktor birden baktılar çekilen dişin olduğu yerde bişeyin aşağı indiğini söylediler ismini şimdi hatırlamıyorum. Onlarda kbb uzmanına gitmemi söylediler. Açıkcası uzun günler beklemem dışında ilk defa kapsamlı filmler ve incelemeler yapılmıştı bu devlet kurumu bu anlamda beni memnun etmişti. Beni kbb ye sevk ettiler yani randevu önerdiler. Ben kbb için hastaneye gittim tomoğrafi çekildi bakıldı dişe bağlı birşey olmadığı o şüphelenilen kitle sıradan birşey olduğu çekilen dişin olduğu alanda sıkıntılı bir durumun olmadığı söylendii. Bunun yanısıra o bölümde sinüslerin çokaz tıkalı olduğu burun sol bölümünde ağrı olan yerde kemik eğriliği gibi birşey ve et olduğu söylendi tıbbi ifadesiyle nazal septum sağa deviye gibi birşey söylendi ameliyat önerdiler. Çok düşük ihtimal ağrı bu nedenle olabilir dediler neyse ameliyat için testlerde bazı değerler yüksek bulundu ilaç verildi ve iki hafta beklendi sonra ameliyat günü aldım fakat aksilik olacak ya işten ayrıldım ameliyat günü başka bir işe başladım ve ameliyatı erteledik. Olayın üzerinden bir yıl geçti yine o ağrım inceden devam ediyor zaman zaman artıyor azalıyor. Bende iş yoğunluğundan şu an ameliyat olamam zaten ağrı bu operasyonla geçmeyebilir fakat bu operasyonun farklı ve benim için zaruri olduğu söylenmişti. Biraz uzun yazdım malum hekimin bütün detayları bilmesi gerekiyor bu amaçla tüm detayı özetle anlatmak istedim. Siz ne önerirsiniz dişçilerin sorun yok dediği çenemde ve dişimde neden 10 yıla yakın zamandır ağrı var. Röntgende birşey bulunamıyor fakat ağrım devam ediyor. Bütün bu ağrının nedeni dişçilerin sorun var dediği diş eti problemi olabilirimi eğer öyleyse neden sadece sol üst çene. Bu durumla ilgili Yorumunuzu rica ediyorum, selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_Beyrek -- 21 Şubat 2014; 21:53:08 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

selam
    senelerdir müsabık sporcu olmam nedeniyle aldığım darbelerden dolayı ön üstteki 4-5 dişimde ufak ufak kırılmalar
    var , ve bu dişlerde yer yer beyazlamalar var bu beyazlamaların nedeni nedir? bu kırık dişlerin tedavisi ve beyazlamanın tedavisi ne şekilde oluyor?
    teşekkürler

Beyazlamalar çatlaklar sebeiyle oluşan renk değişikleri de olabilir; çürük başlangıçları da olabilir.
    Çürük başlangıcı ise başlangıç çürük tedavisi olan İCON tedavisi ile düzeltilebilir. Çatlaklardan kaynaklı ise ya ilerlememesi için flor sürülecek ve neyazlıklar o şekilde kalacak, ya da lamina veya kaplama yapılacak.

Kırıklıklar için dolgu, lamina, kaplama yapılabilir.

Ancak bütün bunlar size sadece fikir vermek amaçlı söylediklerim. Hepsi için dişlerinizin, diş etlerinizin, dişlerin birbiri ile ilişkisinin diş köklerinin vs durumlarının bilinmesi gerekir. Bu yüzden muayene olmanız gerekmektedir.

teşekkürler zaten bir doktora görünücem sadece fikir almak istedim çürük başlangıcı olucagını sanmıyorum diş temizliğine özen gösteririm ve uzun süredir var bu beyazlıklar , kaplama yapılırsa kaplamalarında normal diş gibi kırılma riski varmı darbe aldığında

Darbe gelirse her türlü protezin de dişin de kırılma riski vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: B_Beyrek

Merhaba. Benim çok uzun zamandır çözülemeyen diş sorunum var,sol üst çenemde sürekli devam eden bir ağrı .sondan ikinci dişimde. Bu dişime daha önce dolgu yaptırmıştım bundan kaynaklı olabilir diye yeniden dolgu yapıldı ama geçmedi. Bu defa dişin siniri alındı yine geçmedi diğer yan dişlerimde sorun olabilir diye onlardaki küçük çürükler temizlendi dolgu yapıldı yine düzelme olmadı. En son ağrılarım artınca dişin çekilmesini istedim neyse o dişim çekildi çekilirken çene kemiğini kesmek zorunda kaldılar diş gelmeyince bu şekilde aldılar. Bu şekilde bir kaç yıl devam etti daha sonra bir dolgu düşmesi nedeniyle bir doktor tavsiyesiyle başka bir dişçiye gittim bu doktor daha önceki yapılan işlemleri yanlış buldu dolguları beğenmedi. Ben yıllardır gittiğim dişçim olduğunu ve ona güvenerek onun öngördüğü işlemleri yaptığımı söyledim doktor eski dolguları yeniledi ve ben geçmeyen ağrıdan bahsedince ağrlı yerin filmini çekti ve dişe bağlı bir ağrı olması mümkün değil dedi. Ben yine bir kaç yıl böyle idare ettim öyle şiddetli bir ağrım yok, sol üst çenede zaman zaman şiddeti değişen bir ağrı yanağımda hafif bir ağrı var. Daha sonra yine bu dişçiye gittim ağrım artmıştı yine film çekti birşey yok dedi ve benim sinüsleriimde bir sorun olabileceğini söyledi kbb uzmanını önerdi. Ben birde devlet hastanelerini deneyeyim dedim ve önce bir diş kliniğine gittim orda film çekildi ve dişeti çekilmesi olduğunu ve ağrıyor dediğim alandaki dişlerde sorun olmadığı söylendi . Çekilen filmde önce kiste benzer birşey görüldü çekilen dişin olduğu alanda, sonra üç beş doktor birden baktılar çekilen dişin olduğu yerde bişeyin aşağı indiğini söylediler ismini şimdi hatırlamıyorum. Onlarda kbb uzmanına gitmemi söylediler. Açıkcası uzun günler beklemem dışında ilk defa kapsamlı filmler ve incelemeler yapılmıştı bu devlet kurumu bu anlamda beni memnun etmişti. Beni kbb ye sevk ettiler yani randevu önerdiler. Ben kbb için hastaneye gittim tomoğrafi çekildi bakıldı dişe bağlı birşey olmadığı o şüphelenilen kitle sıradan birşey olduğu çekilen dişin olduğu alanda sıkıntılı bir durumun olmadığı söylendii. Bunun yanısıra o bölümde sinüslerin çokaz tıkalı olduğu burun sol bölümünde ağrı olan yerde kemik eğriliği gibi birşey ve et olduğu söylendi tıbbi ifadesiyle nazal septum sağa deviye gibi birşey söylendi ameliyat önerdiler. Çok düşük ihtimal ağrı bu nedenle olabilir dediler neyse ameliyat için testlerde bazı değerler yüksek bulundu ilaç verildi ve iki hafta beklendi sonra ameliyat günü aldım fakat aksilik olacak ya işten ayrıldım ameliyat günü başka bir işe başladım ve ameliyatı erteledik. Olayın üzerinden bir yıl geçti yine o ağrım inceden devam ediyor zaman zaman artıyor azalıyor. Bende iş yoğunluğundan şu an ameliyat olamam zaten ağrı bu operasyonla geçmeyebilir fakat bu operasyonun farklı ve benim için zaruri olduğu söylenmişti. Biraz uzun yazdım malum hekimin bütün detayları bilmesi gerekiyor bu amaçla tüm detayı özetle anlatmak istedim. Siz ne önerirsiniz dişçilerin sorun yok dediği çenemde ve dişimde neden 10 yıla yakın zamandır ağrı var. Röntgende birşey bulunamıyor fakat ağrım devam ediyor. Bütün bu ağrının nedeni dişçilerin sorun var dediği diş eti problemi olabilirimi eğer öyleyse neden sadece sol üst çene. Bu durumla ilgili Yorumunuzu rica ediyorum, selamlar.

Diş eti çekilmesi kökler açığa çıkacak kadar ilerlerse ağrı yapabilir.
    Diş eti çekilmesinin tek çenede görülmesi genellikle yanlış fırçalama ve tek taraflı yemek yeme sonucu görülür. Sürekli sağ tarafınızla yemek yiyor ve sol tarafı kullanmıyorsanız; dişlerinizi fırçalarken sol tarafa daha fazla baskı uyguluyorsanız, burada diş eti çekilmesinin daha fazla olması normaldir.

Ancak bahsettiğiniz sinüslerle ilgili sıkıntının ağrı yapıyor olması daha yüksek ihtimal gibi gözüküyor. Sinuzit ağrısı dişlerde şiddeti değişen ağrılara sebep olabilir.

Septum deviasyonu nefes alıp vermenizi kısıtlar; uyku apnesine,bu da uzun dönemde yüksek tansiyona, kalp krizine şeker hastalığına vs sebep olabilir. Ayrıca sinüziti de dolaylı olarak tetikleyebilir.

Diş eti çekilmenizin ilerlememesi için düzenli diş fırçalama diş ipi kullanımı ve yine düzenli diş taşı temizliği yaptırın;
    Sinuzit için başınızı ıslak bırakmayın, rüzgarda kalmayın ( şikayetleri daha az hissetmeniz için);
    Burun sıkıntınız için de ameliyatınızı ihmal etmeyin.

Geçmiş olsun.

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ilk fırsatta ameliyat olacağım,umarım bununla beraber diş ağrı sorunumda giderilir.

Selamlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, herkesin yazdığını okuyup ona cevap vermeniz güzel bir şey. Benim de bir kaç sorum olacak.

1-) Sol üst en arka dişimi çektirdim 10 gün önce. Acaba o çekilen yerin kapanması ne kadar sürer? Oraya diş fırçası vurmaktan çekiniyorum. Bir de piyasa da satılan listerine vb. gibi ağız gargaları var. Bir kısmında alkol var bir kısmında yok. Ben öylesine bir tane almıştım ama farkkettim ki alkollü. Bu çekilen dişin olduğu bölgeye zarar verir mi? Bu çekilen dişin yerinin boş durmasının bir sakıncası var mı?Yani kaplama,protez,implant vb. yapmadan.

2-) Ne hikmetse sağ üst en arka dişimde fırçaladıkça bir ağrı oluşmaya başladı yeni yeni. Aynalar yardımıyla bakarken orada önündeki diş tarafında küçük bir nokta kadar bir siyahlık gördüm. Sanırım çürümeye başlamış. Bu konuda tavsiyeniz nedir? Diş fırçalamasıyla düzelme imkanı var mı? Temizlenip dolgu yapılılabildiğini biliyorum ama çekilen dişime dolgu yaptırmıştım ve bin beter olmuştum.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wasvis

Merhabalar, herkesin yazdığını okuyup ona cevap vermeniz güzel bir şey. Benim de bir kaç sorum olacak.

1-) Sol üst en arka dişimi çektirdim 10 gün önce. Acaba o çekilen yerin kapanması ne kadar sürer? Oraya diş fırçası vurmaktan çekiniyorum. Bir de piyasa da satılan listerine vb. gibi ağız gargaları var. Bir kısmında alkol var bir kısmında yok. Ben öylesine bir tane almıştım ama farkkettim ki alkollü. Bu çekilen dişin olduğu bölgeye zarar verir mi? Bu çekilen dişin yerinin boş durmasının bir sakıncası var mı?Yani kaplama,protez,implant vb. yapmadan.

2-) Ne hikmetse sağ üst en arka dişimde fırçaladıkça bir ağrı oluşmaya başladı yeni yeni. Aynalar yardımıyla bakarken orada önündeki diş tarafında küçük bir nokta kadar bir siyahlık gördüm. Sanırım çürümeye başlamış. Bu konuda tavsiyeniz nedir? Diş fırçalamasıyla düzelme imkanı var mı? Temizlenip dolgu yapılılabildiğini biliyorum ama çekilen dişime dolgu yaptırmıştım ve bin beter olmuştum.

Teşekkürler.

Merhaba.

1: Çekilen bir dişin boşluğunun diş eti ile kapanması yaklaşık 1 ay sürer. İçeride yeni kemik oluşumu 3 ile 6 ay arasında sürer.
    Alkol yara iyileşmesini bozar. Bu yüzden diş çekimi sonrası hastaların en az 1 hafta mümkünse yara iyileşmesi tamamlanıncaya kadar alkolden uzak durmasını da isteriz. Listerine alkollü gargara yı sulandırarak kullanın; hatta mümkünse yaranız kapanıncaya kadar kullanmayın.
    Çekilen dişiniz en arka dişiniz olduğuna göre köprü şansınız zaten yok. Yapılabilecek köprü balkon köprü değimiz tek ayaklı bir köprü olur ki destek alınan dişin ömrünü oldukça kısaltır, kemik erimsine yol açar. Bu sebeple tavsiye etmem. İmplant düşünebilirsiniz. Yer boş kalırsa, o bölgedeki kemik zamanla eriyecektir. Yemek yerken çiğneme kapasitesi azaldığı için mide sıkıntıları yaşayabilirsiniz. Ancak illa da diş yapılacak diye bir şart yok. bunu diş hekiminizle birlikte değerlendirmelisiniz.

2: Oluşmaya başlayan bir çürük sadece diş fırçalama ile düzelmez malesef,sadece ilerleme hızını yavaşlatabilirsiniz. Gördüğünüz çürük mü ya da leke mi bilemiyorum ancak size ağrı oluşturmaya başlamış bir çürüğün fırçalama ile ilerlemesini durdurmaya çalışmak, dolgu yerine kanal tedavisine doğru sürüklemek olacaktır.

• quote:

quote:

Merhabalar, herkesin yazdığını okuyup ona cevap vermeniz güzel bir şey. Benim de bir kaç sorum olacak.

Teşekkürler.

Merhaba.

1: Çekilen bir dişin boşluğunun diş eti ile kapanması yaklaşık 1 ay sürer. İçeride yeni kemik oluşumu 3 ile 6 ay arasında sürer.
    Alkol yara iyileşmesini bozar. Bu yüzden diş çekimi sonrası hastaların en az 1 hafta mümkünse yara iyileşmesi tamamlanıncaya kadar alkolden uzak durmasını da isteriz. Listerine alkollü gargara yı sulandırarak kullanın; hatta mümkünse yaranız kapanıncaya kadar kullanmayın.
    Çekilen dişiniz en arka dişiniz olduğuna göre köprü şansınız zaten yok. Yapılabilecek köprü balkon köprü değimiz tek ayaklı bir köprü olur ki destek alınan dişin ömrünü oldukça kısaltır, kemik erimsine yol açar. Bu sebeple tavsiye etmem. İmplant düşünebilirsiniz. Yer boş kalırsa, o bölgedeki kemik zamanla eriyecektir. Yemek yerken çiğneme kapasitesi azaldığı için mide sıkıntıları yaşayabilirsiniz. Ancak illa da diş yapılacak diye bir şart yok. bunu diş hekiminizle birlikte değerlendirmelisiniz.

2: Oluşmaya başlayan bir çürük sadece diş fırçalama ile düzelmez malesef,sadece ilerleme hızını yavaşlatabilirsiniz. Gördüğünüz çürük mü ya da leke mi bilemiyorum ancak size ağrı oluşturmaya başlamış bir çürüğün fırçalama ile ilerlemesini durdurmaya çalışmak, dolgu yerine kanal tedavisine doğru sürüklemek olacaktır.

Cevabınız için teşekkürler ederim.

*Peki çekilen o dişin oluşturduğu boşluğa bir şey kaçarsa iltihap oluşur diye yazılar okudum internette. Bu durum için ne yapmalıyız? Bir şey kaçar diye de sanırım sürekli çorba içilmez.

*Küçük siyah nokta gördüğüm dediğim dişte ağrı fırça kılları o iki dişin arasını fırçalamaya başladığım zaman oldu ve yanak/üst çene bölgesinde hafif ağrı şeklinde. Oraya dokunmazsam herhangi bir ağrı felan yok.

Tekrardan teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wasvis -- 24 Şubat 2014; 16:18:05 >

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Merhaba.

Cevabınız için teşekkürler ederim.

*Peki çekilen o dişin oluşturduğu boşluğa bir şey kaçarsa iltihap oluşur diye yazılar okudum internette. Bu durum için ne yapmalıyız? Bir şey kaçar diye de sanırım sürekli çorba içilmez.

*Küçük siyah nokta gördüğüm dediğim dişte ağrı fırça kılları o iki dişin arasını fırçalamaya başladığım zaman oldu ve yanak/üst çene bölgesinde hafif ağrı şeklinde. Oraya dokunmazsam herhangi bir ağrı felan yok.

Tekrardan teşekkürler.

Çekim boşluğuna yemek artıkları vs kaçması iltihap oluşmasına sebep olur doğrudur.
    Bir şeyler yedikten sonra gargara yapmalı diş fırçalamayı ihmal etmemelisiniz. Gargara için ilk 1 hafta eczanelerden alacağınız kloroben/andorex/tantum verde/tanflex vs vs gibi bir gargarayı sonra alkolsüz herhangi bir gargarayı kullanabilirsiniz.

Fırçalama ile ağrı yapan dişinizde diş eti çekilmesi olabilir. Muayene olmadan bir şey söyleyebilmem malsef mümkün değil sadece ihtimalleri söyleyebiliyorum.

Geçmiş olsun.

• Merhaba ben dislerimi düzenli fırçalıyorum ama dış taraf degil de on dişlerin arka tarafında sanki sigara icmis gibi sarartı var oraları da fırcalıyorum ama gecmiyor buna cozum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1OOOOOO -- 25 Şubat 2014; 14:40:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLorean DMC-12

Merhaba ben dislerimi düzenli fırçalıyorum ama dış taraf degil de on dişlerin arka tarafında sanki sigara icmis gibi sarartı var oraları da fırcalıyorum ama gecmiyor buna cozum nedir?

Diş taşlarınız oluşmuş, temizletmeniz gerekli . Renklenmeler sadece diş fırçalama ile geçmez.
  • disimde curuk var doktora gittim ama bi turlu cektiremiyorum sebebi benim o koltuga oturdugum zaman agzima en ufak bi sey dahi soksalar icim buyuyor midem bulaniyor bu yuzden 1 senedir curuk olan disimi cektiremedim ne yapmami onerirsiniz gercekten zor durumdayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: centerboys

disimde curuk var doktora gittim ama bi turlu cektiremiyorum sebebi benim o koltuga oturdugum zaman agzima en ufak bi sey dahi soksalar icim buyuyor midem bulaniyor bu yuzden 1 senedir curuk olan disimi cektiremedim ne yapmami onerirsiniz gercekten zor durumdayim

Psikolojik destek almanız gerekebilir.Ufak dozlarda sakinleştiriciler faydalı olacaktır.
  • Merhabalar,

Diş macunları hakkında bir şey sormak istiyorum. 1 gün farklı bir macun, diğer gün farklı bir macun kullanmanın sakıncaları var mıdır? Bir de bugün aldığım bir diş macununda "benzinly alcohol" yazıyor içindekiler kısmında. Bu normal midir?

Teşekkürler.
  • quote:

Merhabalar,

Diş macunları hakkında bir şey sormak istiyorum. 1 gün farklı bir macun, diğer gün farklı bir macun kullanmanın sakıncaları var mıdır? Bir de bugün aldığım bir diş macununda "benzinly alcohol" yazıyor içindekiler kısmında. Bu normal midir?

Teşekkürler.

Bir sakınca yok. İçerik de sıkıntı değil. Flor içeriyor olması yeterli.
  • Merhaba

ağzımda üç çürük vardı birisine dolgu yapıldı.ağrı yapmıyor,azı dişimde aşağıdaki gibi bir çürüme var.illa dolgu şarmı ? fırçalamayla düzeltebilirmiyim ?
     Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: pagacer

Merhaba

ağzımda üç çürük vardı birisine dolgu yapıldı.ağrı yapmıyor,azı dişimde aşağıdaki gibi bir çürüme var.illa dolgu şarmı ? fırçalamayla düzeltebilirmiyim ?

Dişlerde çürük oluşmaya başladıktan sonra yapılabilecek şeyler sınırlıdır.
    Henüz renk değişimi aşamasında ve düz yüzeylerde ise İCON tedaviis ile remineralizasyon sağlanabilir.
    Çiğneme yüzeylerinde koruma amaçlı ya da renklenme ve ufak çürükler için fissür örtücü uygulanabilir.
    İlerleyen çürüklerde dolgu yapılmak durumundadır; kendi kendisine geçmez.
    İlerleyip sinire kadar ulaşmış çürüklerde dişin durumu ve hastanın yaşına göre pulpa örtücü ilaç uygulama desteği ile dolgu yapılabilir ya da çoğunlukla kanal tedavisi gerekmektedir.
    Bir sonraki aşama dişin çekimidir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Dişleriniz ne durumda bilmediğim için ne yapılması gerektiği hakkında yorum yapamayacağım.
    Fotoğraf gözükmüyor.
    Ancak başlayan bir çürük müdahale edilmediği zaman bir sonraki aşamaya geçecektir; asla geriye doğru gitmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakoc -- 5 Mart 2014; 16:22:45 >

• Merhabalar Tuba Hanım, 5 ay önce kanal tedavisi olan dişim bu akşam kırıldı. Dolguda hiçbir sorun yok diş elimde kaldı. Arkadaki dişlerimden biri. Bu dişe ne yapılır? Kurtarılır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Tuba Hanım;

Sağ ve sol üst 6 nolu dişlerim kanal tedavisi gördü ama dişlerim hala ağrıyor. Ekteki röntgen sol üst 6 nolu diş kanal tedavisi olmadan önce çekildi, kanal olduktan 1 hafta sonra elimi ayağımı kesti ağrıdan. Silah olsa kendimi vuracaktım, o derece. Sonra doktora gittim tekrar, bakteriyel bi şey dedi ve antibiyotik verdi. O ağrı geçti ama hassasiyet hala var. Şimdi ise sağ üst 6 nolu diş başladı. Normalde ağrı var ama dişe tırnağım ile hafif şekilde vursam mesela acayip zonkluyor. Röntgen 4 ay önce çekildi bu arada. Ek olarak üst 20'lik dişlerin çekimi zor mu olur? Gittiğim doktor ben çekemem falan demişti, yamuk çıkmış vs. Onun hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her Kuyuya Taş Atan Deli -- 6 Mart 2014; 10:53:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mlkzsn

Merhabalar Tuba Hanım, 5 ay önce kanal tedavisi olan dişim bu akşam kırıldı. Dolguda hiçbir sorun yok diş elimde kaldı. Arkadaki dişlerimden biri. Bu dişe ne yapılır? Kurtarılır mı?

Kırığın ne seviyede olduğuna bağlı olarak kaplama yapılması ya da çekilmesi gerekebilir. Zaman kaybetmeden muayene olun; geçen zaman kanal tedavisinin de sıkıntıya girmesine sebep olur. Dişinizin kurtulma ihtimali varsa bile azalır..
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.