Şimdi Ara

dış hat telefon kablosunu nasıl modeme bağlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde direkten gelen dış hat telefon kablosu var, bildiğimiz o siyah ve içinde çelik hat olan direk kablosu, fotoğrafını koyuyorum

ben bu kabloyu nasıl şu splitter için uygun hale getireceğim? kullanılan 3. bir cihaz mı var? kabloyu elimdeki splitter için uygun olanla birleştirmeye çalıştım ama içinden çıkan kablo sayısı uymuyor, birleştiremiyorum. yardımcı olur musunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 156b -- 25 Haziran 2019; 16:28:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bağlantı(sıkma) penseniz var mı?
    RJ45 ucuna ve bağlantı pensesine ihtiyacınız var. Splitter kullanmadan direk modeme de takabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcankorkmaz -- 25 Haziran 2019; 16:45:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Hocam bağlantı(sıkma) penseniz var mı?
    RJ45 ucuna ve bağlantı pensesine ihtiyacınız var. Splitter kullanmadan direk modeme de takabilirsiniz.
    hocam normal pensem var, ve elimde söylediğiniz RJ45 ucu yok ama o ucun takılı olduğu bir kablo var. elimdeki dış hat kablosunu o uç yerine ucun bağlı olduğu kablo ile birleştirsem olur mu?

ama burada sorun şu olacak ki ev telefonum da olduğu için splitter kullanmam şart. bu söylediğiniz uç tam olarak splittera uymuyor sanırım

• 156b kullanıcısına yanıt
    Doğru. Telefon için RJ-11 kullanmanız gerekecek.

Şu penseden gerekli jack ile kablo ucunu birleştirmek için:

Doğru anladıysam eğer RJ-45'e(yanlış yazmışım RJ-11 olacak) bağlı olan kabloyla, dışarıdan gelen telefon kablosunu ek yapacaksınız? Bu seferde telefonu kullanamasınız. Yani telefon kullanılacaksa splitter şart dediğiniz gibi ve 2 ayrı çıkış olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcankorkmaz -- 25 Haziran 2019; 17:7:29 >

• bi pense bide şeffaf ufak parça lazım hangi kablonun nereye gireceğini internetten bulabilirsin o şeffaf parçaya hangi renk nereye giriyorsa elinle koyup pense ile bi kere bastırınca oluyor
  • ugurcankorkmaz kullanıcısına yanıt

hocam elimde şu kablolar var, söylediğinize göre soldaki RJ11 sağdaki RJ45 sanırım

elimde splitter var şu anda. şunu sormak istiyorum, acaba ucunda RJ11 olan kabloyu ortadan kesip dışarıdan gelen dış hat kablosu ile birleştirsem, daha sonra bu kablonun ucunu splittera taktığımda telefon ve internet için bağlantıyı dağıtabilir miyim?

ve bunu yapabiliyorsam nasıl bağlamalıyım acaba. dışarıdan gelen hatta 4 iç kablo, elimdeki RJ11 uçlu olan kabloda 2 tane iç kablo var. dış hatın iki kablosunu boşta mı bırakmalıyım yoksa 2li olarak birer kabloya mı bağlamalıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: absolute89

bi pense bide şeffaf ufak parça lazım hangi kablonun nereye gireceğini internetten bulabilirsin o şeffaf parçaya hangi renk nereye giriyorsa elinle koyup pense ile bi kere bastırınca oluyor
    hocam elimde ikisi de yok şu anda ama alternatif bir yöntem var mı diye bakıyorum bulamazsam birisini çağıracağım artık. teşekkür ederim cevabınız için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam şimdi RJ-45 kenarda dursun. RJ-45 modem ile PC arasındaki bağlantıyı sağlayacak.

Şimdi dışarıdan gelen kabloyla mevcut kabloyu ek yapıp birleştirdiniz. Line kısmına taktınız, böylece bağlantıyı dağıtabilirsiniz. Ek olduğundan yavaşlama olabilir tek kablo her zaman daha iyidir. Splitter'ın diğer 2 çıkışı var. Modem ve Adsl. Buralardan da biri telefona biri modem ADSL girişine olmak üzerine 2 çıkış vermeniz lazım. Yani size 2 adet daha RJ-11'den lazım olur.
    Pin bağlantıları da interntte mevcuttur, boş bırakılması gereken olabilir.

RJ-11'ler farklı pin sayılı türü olabilir. O farkedebilir, uyumsuz olabilir. Sizin elinizdekiler farklı sanırım. Dışarıdan gelen 4, içeride olan 2 pinli.

RJ-11 bağlantısı
    Örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcankorkmaz -- 25 Haziran 2019; 17:33:21 >

hocam söylediğiniz gibi yaptım, kabloları birleştirirken de deneyerek hangi kombinasyonun doğru olduğunu buldum (kablo uçları aynı sayıda olmadığı için)

şu anda internet bağlantım var ve telefonu da kullanabiliyorum. anlattıklarınız çok yardımcı oldu sayenizde hallettim. gerçekten çok teşekkür ederim

Sizin adınıza sevindim, iyi günler dilerim.
    iyi günler hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.