Şimdi Ara

Diş Doktoruyum Soruları alayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
180
Cevap
9
Favori
13.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Volvo s90

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokerberg

Hocam bozulmaz ama bozulsa bile aşırı az bozulur öyle eskiye döner filan faso fiso . Ama mesela eski tedavilerde tel çıktıktan sonra plak takmıyorlarmış onlarda bozulma oluyormuş harbiden. Ben plak aşamasına geçmeyi bekliyorum hevesle

Telin çıktığında plak için ölçüyü vermeye gittiğinde hamuru sertçe ısırıp ağzında bekletirken beni hatırla.
  • Bozulma ihtimali var ancak dusuk

• quote:

Orijinalden alıntı: Tpdrpri

Volvo s90

Maşallah.

Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin, kaza olsa da volvonun farkını hissedersin herhalde ama belli olmaz.
  • Hocam üniyi bitirdiğimizde istediğimiz şehirde çalışabiliyor muyuz acaba? Cevaplarsaniz çok sevinirim teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    Ben su an lastik takiylrum. Tahminen 5 ay sonra tellerimi cikarir. Plak verirse de takarim mecbur ama cok ezziyetli. Her yemekten sonra dislerini fircalayip oyle plak takmak gerekiyormus :/ yoksa cok fena koku yapiyormus.

Hocam bi sorum olacak. Benim ortodontist alt fislerimin arasini cok torpuledi. Dislerim minicik kaldi. Niye boyle yaptiniz dedim. Dislerin agiz yapina gore buyuktu o yuzden kuculttum dedi. Send eboyle bisey oldu mu? Senin de dislerini torpulediler mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki üni bırakan adam kullanıcısına yanıt

• Tip fskultesini istemiş miydiniz kiyaslar misiniz

• Dis hekimligi 1. sinif ogrencisiyim.Mezun olduktan sonra klinik acmak istiyorum lakin 1-2 sene tecrube kazandiktan sonra benim sorum ise klinik tek basina acmak mi daha mantikli yoksa ortak acmak mi ve ekstradam gelecek icin verebilecek tavsiyleriniz olursa cok memnun olurum.

• hocam selamlar. benim çenem biraz ilerde sanki ve dişlerimin boyları çok küçük. ne önerirsiniz?
  • S.Vettel kullanıcısına yanıt
    Tek basina acmani öneririm ayrica okulu okurken severek oku Yoksa Bu isi yapamassin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tpdrpri -- 15 Eylül 2017; 19:57:44 >
  • yhk18 kullanıcısına yanıt
    Diş ve cene cerrahisi uzmanina gorunmelisin cok iyi tanidiklarim var özel gel isim telefon vereyim

• Tpdrpri T kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam birde Gazi'de Ortodonti kazandığınızı yazmışsınız şu anda Yrd. Doç. mişsiniz.Bu dediğiniz uzmanlıkla farkları olduğunu biliyorum hatta pek çok yerde akademik kariyer yapmanın çok külfetli olduğundan ve hakettiği değeri görmediği filan yazıyor.Ve maaş kazanmadıkları yazıyor (okurken) bu gerçekten böyle mi ? Sizce uzmanlık yerine tercih edilir mi getirisi götürüsü totalde nasıl olur cevaplarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Vettel -- 15 Eylül 2017; 20:4:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tpdrpri

Volvo s90

inanmam
  • Hocam diş fırçalama alışkanlığı nasıl kazanılır ?

Kardeşime kazandıramadım gitti üşeniyor resmen

• Merhaba, dişim uzunca yıllar çürük olarak kaldı ancak artık sinirler gözük eye başladığı için aşınmadan dolayı yemek yendiğinde o dişime denk gelirse eğer inanılmaz sancı yapıyordu, doktora gittim adam dişimi oydu ( bu arada 36 nolu dişten bahsediyorum ) daha sonra içine bir ilaç koyup alçı gibi bir madde ile üstünü kapattı 2 gün dursun bu ilaç köklerini öldürecek dedi tamam dedim 2 gün sonra gittim doktora alçı gibi olan şeyi kaldırıp içeriye koyduğu ilaçlı pamuğu çıkarttı ve bana gümüş dolgu yapacağını söyledi (doktora gitmeden önce gümüş dolguyu araştırmıştım sağlam olduğunu ancak içinde civa olduğundan dolayı artık hiçbir doktorun tavsiye etmediğini öğrenmiştim) ben kabul etmedim alternatif bir dolgu malzemesi istedim var ama o çok dayanıksız 2 senede atıyor zamanla tükürüğü emdiği için hem çok ağrı Hemde koku yapacak ve bir süre sonra da atacak ben 2 seneden uzun dayananını görmedim dedi (zirkonyumdan bahsediyor) ben de içim rahat etmediği için siz dolguyu şimdi yapmayın ben biraz araştırmak istiyorum dedim ve oyulmuş diş ile çıktım oradan birdaha da gitmedim 2 aydır öyle dolaşıyorum ilk başlarda ağrı sızı hiç olmadı ama son 1 2 haftadır o dişim ile hafif sert bir yiyecek ısırdığımda ağrı sızı karışımı bir şey oluyor ve yaklaşık 20 dk sürüyor. Şimdi siz bana ne tavsiye edersiniz doktorun zirkonyum hakkında söyledikleri doğru mu yoksa kurnaz esnaf gibi elindeki malı mı itelemeye çalışıyor bana ? Hangi tedavi yöntemini ve malzemesini tavsiye edersiniz ?

• Ön alt 2 dişimı kaplamıs dıs taşı var temızlenınce dışler duşer mi

• yere düşen dişleri ne yapıyorsunuz

• Kuhey1an K kullanıcısına yanıt
    Amalgam yani gumus dolgu Çok dayanıklı ve ekonomik bir dolgu maddesidir ama görünümü estetik değildir. Uzun süre dayanir. Azi disler için kullanilir genellikle.civa diger metaller ile zehirli hale gelir dolgu malzemesi olarak bi zarari yok. Doktorun hakli senin istedigin dolgu on dislere yapilir genelde ve estetik bi görünüm verir dayanıksızdır. (Porselen Dolgu, Simanlar, Kompozitler rengi beyazdir Bu dolgu nun). Amalgam en zararsız, en uzun ömürlü ve en ucuz dolgu maddesi old için ve. Diğer dolgu maddelerine oranla çok daha kısa zamanda ve kolay uygulanabildigi için amalgami tercih etmis kendisi .Ben inlay dolgu öneririm inlay-onlay dolgular laboratuarda hazırlanan üstün estetik ve dayanıklılığa sahip dolgulardır. Büyük dolgu gerektiren dişlerde kompozit yada amalgam dolgu yerine hem estetik hem de dayanıklı olması nedeniyle inlay-onlay yapilir

• frozen88 F kullanıcısına yanıt
    Hayir düşmez ama disin temizlik sonrasi soguk ve sicakta sizlama yapar bunu gunluk 2 kez diş temizligi ile rahatlikla asarsin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.