Şimdi Ara

Diriliş Ertuğrul yapımcılarına yapılan saygısızlık ve tabi karşılığı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.haber7.com/medya/haber/2213189-dirilis-ertugrula-odul-gecesinde-skandal-sansur

haberde zaten her şey var. çok ta garipsemedim zaten. karşılığını da güzelce vermişler.

bu ülkede belli bir ideolojik düşünceye sahip değilsen ve belli bir kesimden gelmiyorsan zaten sanat? dünyasında yer edinmen imkansız. gerçi son yıllarda bu değişmeye başladı ve bu değişime sanat? dünyamızın baktığı göz de haberde var. kendine düşman tarihine düşman yapılan işe düşman. bunlar sanat?çı.

ben her zaman derim.

bazı kanalların (hangilerini kastettiğimi anlarsınız) dizilerini

ingilizceye çevirin,
    (imkansız ama) varsa Türk bayrağı geçen sahneleri, silin
    cami namaz dua veya İslamı anımsatacak sahneleri de slin diyecem ama yorulmanıza gerek yok hiç birinde zaten geçmez.

ve değişik ülkelerden izleyicilere izletin.

ve sonra şu soruyu sorun.

bu dizi hangi ülkede çekilmiştir.

Türkiye verilen cevaplar arasında geçmeyecektir. Müslüman bir ülke ismi de vermeyeceklerdir.

anlayana şu örnek ibretlik anlamayana yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 14 Kasım 2016; 6:25:1 >

• 3 sezondur devam eden bir diziymiş.Televizyon seyredecek kadar vaktim hiç olmadı uzun müddettir.Merak edip göz attım.
    Tarihini dizi-film'den öğrenecek kadar hımbılmısınız bre evladım diye içlendim yine kendi kendime sabahın köründe..

Dizi hakkında nedir, ne değildir? pek bir yorumum yok ama;
    Sultan Süüüülüman hazretleri adına oynatılan haremlik-selamlık Muhteşem yy. gibi genç, yaşlı, çoluk-çocuk kendini ekrana kilitleyen işsiz tayfa umarım bu dizi hakkında da abuk subuk savcılığa suç duyurusunda bulunmazlar diye de bir kinayede bulunayım.
    Örnek, Süleyman'ın öz oğlunun infaz emri gibi

Cidden; ülke krizin eşiğinde denilmekte. Döviz aldı başını gitti. Doğu-Güneydoğu talan içerisinde, Suriye-Irak neredeyse bertaraf...

Sorarım size, dizi-film izleyecek bunca boş vakti nerede buluyorsunuz bre kızancıklar.

Benim bilgim; merak edilenin söz konusunu, öz ve hakiki kitabından okumak çok daha makbul ellam..

• 2 tane sorum var;

1- En çok izlenen dizi, yani binlerce kişinin oylarıyla "En iyi dizi" seçilen dizi en iyi dizi ise; 33 milyon satan ve İbrahim Tatlıses'e ait olan "Mavi mavi" albümü müzikal açıdan en iyi albüm müdür? Ya da, en çok satılan bu albümün sahibi İbrahim Tatlıses Türkiye'nin en iyi sanatçısı mıdır? Ya da, bu albümü satın alanlar, müzikten en iyi anlayanlar mıdır?

2- En çok izlenen dizi olan Diriliş Ertuğrul, Osmanlı'nın kahraman kurucularını anlatmakta ise ve bu dizi atalarımızı kahramanca gösterdiği için bu kadar popüler olduysa; Osmanlı ile ilgili bir dizi daha çekilse ve bu dizide deli, eşcinsel, alkolik padişahların kahramanlıkları anlatılsa Osmanlı'ya saygısızlık mı yapılmış olur ve de aynı kişiler olarak, bu diziyi de zirveye taşır mısınız?
  • Şimdi haberim oldu diziyi izleyen birisi değilim. Ortada çok büyük bir saygısızlık var. Zaten ödül iade edilmiş. İyi yapmışlar. Yorumlara bakıyorum yapılan saygısızlıktan bahseden eleştiren olmamış. Nickeri de görünce hiç şaşırmadım kendi ideolojilerini sıvamak için gelmişler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödülü iade etmesi iyi olmuş zaten onlar anca muhteşem yüzyılı izlerler.Mehmet Bozdağ'ın ayaklarının yanına ödülü yere koyup çekmesi onlara en güzel cevaptır.Bide burda malum zihniyetin oyları %45 olduğundan dirilişe laf atanları fazla görmeyelim onlar muhteşem yüzyılı izlemişlerdir kesin sonra derler bakın süleyman haremden çıkmıyor diye
  • Eğriye eğri doğruya doğru demeli, neden ödül verdikleri kişiye konuşma hakkı vermemişler?

Yapılan doğru değil.
  • 43. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde Diriliş Ertuğrul Dizisi, izleyici oylarıyla diğer bütün ödül törenlerinde olduğu gibi Yılın En İyi Dizisi Ödülü'nü haklı olarak almıştır.
    -
    Yayınlandığı 3 sezon ve 65 haftadır bütün reyting gruplarda birinci olan ve reyting rekorlarını kıran, Türkiye ile birlikte 30'dan fazla ülkede yayınlanan Diriliş Ertuğrul Dizisi bileğinin hakkıyla ve siz değerli izleyicilerimizin oylarıyla haklı bir ödül daha aldı.
    -
    Ödül töreni sırasında Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcısı ve Senaristi olarak bizlere ödül veren siz izleyicilerimizi selamlama ve teşekkür konuşması yapmam engellenmiştir. Her ödül alan kişiye konuşma hakkı verilirken, bizlerin bu hakkımızı kullanmamızın engellenmesini manidar buluyorum.
    -
    Bu engellenmenin haklı başarımız ve siz izleyicilerimize yapılan bir nezaketsizlik olduğuna inanarak ödül törenini protesto ederek Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcı ve Senaristi olarak haklı olarak aldığımız ödülü kuliste geri iade ettim.
    -
    Ayrıca Programın sunucusu Okan Bayülgen'in özür yerine Türkiye ve dünyada bu kadar ilgi gören ve siz değerli izleyicilerimizin takdirini kazanan dizimizi hiç izlemediğini söyleyerek alaycı bir konuşma yapması ve bundan sonra izleyeceğini belirtmesini de nezaketten uzak bir davranış olarak değerlendiriyorum.
    -
    Bütün dünyanın farkında olduğu ve konuştuğu bir dizinin yeni farkına varması Bayülgen'in kendi ayıbıdır. Mümkünse dizimizi izlemesin. Kendisinin dizimizden alacağı hiçbir kıymet değeri olamayacağını konuşması bizlere göstermiştir.
    -
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonnick -- 14 Kasım 2016; 11:19:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizi yi hiç izlemedim. Dünkü ödül programını da izlemedim. Panten de kullanımıyorum.
  • Konu sahibi sonuna kadar hakli. Zaten izlediğim tek dizi de Diriliş. Diger kanallarin dizileri zaten hrp ayni temel uzerine kurulu. Sürekli batıya ait degerler ve kültürler empoze etmek.

Diriliş e yapilan büyük haksizlik.

• Okan saatli bomba gibi adam bu programı neden bu adama sundurdular anlamadım evet okanın yaptığı saygısızlıktır ancak Diriliş ekibine çok abarttı olayı ödülü ayaklar altına almalar falan ee gelmeseydiniz maden. Bir adamın yaptığı saygısızlık yüzünden ödülüde kendi çapında anlamsız yaptılar.

• Tarihle alakası yok sadece malum kitleyi gaza getirmek için çekilmiş sonra youtube ta bizim atamız diriliş ertuğrul gazi diye geziyolar
  • Öncelik olarak Diriliş dizini tam olarak hiç bir zaman izlemedim eve gelen misafirlerin yanında mecbur kalarak bir kaç kez kesit kesit izlemişliğim vardır.Dizinin konusunu karekterlerini felan az çok biliyorum yani..Genel olarak baktığımızda hem konu hem oyunculuk hemde kıyafetler ve mekan olarak şu anda Türkiye'nin açık ara en iyi dizilerinden biri bence..Ortada bir emek var..Yani bu ödülü hakedecek kapasitede bir dizi..Eğerki derseniz bu ödüllerin oylamasını halk yapmasın jüri karar versin o zaman yine Diriliş seçilirdi kanımca..Dün geceye baktığımızda zaten açık ara adaletsizlik olduğu ortada..

Örnek 1: Reytingleri düşük olduğu için final yapan bir dizinin ana oyuncularının "en iyi çift ödülü" alması

Örnek 2 : 3 Ödül alan Poyraz Karayel neden en iyi dizi ödülünü alamıyor?

Örnek 3 : Güldür Güldür gibi bir yapım dururken Kiralık Aşk denilen romantik komedi dizisi nasıl birinci oluyor?

arışmada zaten bir Tek Trt'den Diriliş ödül aldı diğer ödüllerin hepsini KanalD-Star paylaştı..Şimdi insan merak ediyor Türkiye'de sadece 2 kanalmı var diye?

Olayı hemen hükümet,osmanlı gibi yerlere çekmenin manası yok adamlar bu ödülü almışlar.Kimine göre haketmişler kimine göre haketmemişler..Eğer aldılarsa çıkıp konuşmalarına izin vereceksin arkadaş bir bir daha iki.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

2 tane sorum var;

1- En çok izlenen dizi, yani binlerce kişinin oylarıyla "En iyi dizi" seçilen dizi en iyi dizi ise; 33 milyon satan ve İbrahim Tatlıses'e ait olan "Mavi mavi" albümü müzikal açıdan en iyi albüm müdür? Ya da, en çok satılan bu albümün sahibi İbrahim Tatlıses Türkiye'nin en iyi sanatçısı mıdır? Ya da, bu albümü satın alanlar, müzikten en iyi anlayanlar mıdır?

2- En çok izlenen dizi olan Diriliş Ertuğrul, Osmanlı'nın kahraman kurucularını anlatmakta ise ve bu dizi atalarımızı kahramanca gösterdiği için bu kadar popüler olduysa; Osmanlı ile ilgili bir dizi daha çekilse ve bu dizide deli, eşcinsel, alkolik padişahların kahramanlıkları anlatılsa Osmanlı'ya saygısızlık mı yapılmış olur ve de aynı kişiler olarak, bu diziyi de zirveye taşır mısınız?

tokatlamışsın birader resmen :)))

• Kurtlar Vadisi Orta Çağ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okan gereksizi ne demis ki?

• Diziyi izlemedim ama yapılan bir haksızlık var,ya diğer ödül alanlarada konuşma yaptırmayacaksın ya da bu insanlara da konuşma yaptırman gerek,terbiyesizlik başka birşey değil artık siyasetin olduğu herşeyden nefret etmeye başladım adamlar izleyicinin oyuyla ödülünü almış işte ne gerek var şimdi böyle şeylere?!
  • Bu saçmalığın sebebi siyasettir arkadaşlar. Sizin burada yaptığınız ayrımcı,ülkenin her tarafına her alanına giren ideolojik siyaset.

İş sektörlerinde bile siyasi ve dini ideolojiler ile taraflaşma var ise elbette bunun sonunda bir çatışma da olacaktır.

Burada hiç kimse altın kelebek ekibine veya dizi yapım ekibine giydirmesin. Bunlar biz taraftar seçmenlerin olmasını istediğimiz tablo. Bu tablo işte siyaset gibi aslında hiçbir işe yaramayan bir alanın bize verdiği yıkım,hasar,ayrılık.

Bugün altın kelebekte diriliş yapımına yapılır. Yarın öbürgün o ideolojik düşünceye uygun kişilerin ödüllerinde diğer yapımlara aynısı yapılır. Sunucular,yapımcılar,kanallar,televizyonlar,dergiler,halk herkes bir taraf tutma peşinde herkes bir tarafa ait olup diğer tarafları dışlama gayesinde.

Birbirini bu kadar tüketen,birbirine bu kadar zarar veren bir toplumun hâla ayakta olması şaşırtıcı. Kendinizi de kandırmayın dizilerle,filmlerle. Atalarımız neler yapmış,biz ne bilmem ne milletiz falan. Bu ülkedeki insanların veya geçmişteki insanların diğer ülkelerdeki insanlardan genel olarak bir farkı yok.

Yok biz şöyle delikanlıyız,yok biz adamın aklını alırız. Rusyayı şöyle alt ederiz,şu ülkeyi böyle ederiz. Bu şekilde düşünen vatandaşlarımız hâla mevcut. 2016 yılında, budur 2017'ye girme arifesinde. Önemli olanın kişisel gelişim,eğitim,üretim,yenilik,inovasyon,tutumluluk olduğundan bi haber olan insanlarımızın,bizlerin yerimizde sayma sebebimiz.

• iyi demiş
  • Böyle bi dizi mi varmış ilk defa duyuyorum

• Bu sektörü iyi bilirim yapılan rövanş almadır, iktidara yakın değilse tv'yi geçtim belediye kültür merkezlerinde bile oyunun sahnelenmez, o ödül halkın oylarıyla verilmiyor öyle olsa saçma sapan kişilere ödül verip doğan medya motivasyonuna dönmezdi, adamlar önceden planlamış.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.