Şimdi Ara

Diriliş (Ertuğrul Gazi) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.774
Cevap
45
Favori
90.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Oliver_

Bu hafta özel bölüm varmış. İlk 3 bölümün genel özetimi olacak acaba?

evt 3 bölümden özel bir bölüm oluşturmuşlar
  • 3 bölümü ard arda versinler
  • Güzel dizi takip ettiğim Türk dizilerinden teki şuan için
  • Şahsi kanaatim, bu dizinin gelmiş geçmiş Türk dizilerinin bir hayli ötesinde güzel bir dizi olduğu yönündedir.

Ne zamandan beri izleyeyim diyordum izleyememiştim, ne televizyondan ne de internetten. Dün, 31 Aralık 2014, 16.30 gibi birinci bölümden izlemeye başladım son yayınlanan 3. bölüme kadar. Üçüncü bölüm bittiğinde tarih 01 Ocak 2015'i gösteriyordu.

Dizi bölümlerinin 2 saat civarında olmasına da ayrıca şaşırdım. Bölümler uzun da sürse izlerken hiç sıkılmadım.

Sonraki bölümleri bekliyorum nasipse.
  • http://www.youtube.com/watch?v=khO9SaENAkw&list=PLC0NLVSd8yajTYcnHdgWjIosoRkmLZi9T&index=10
    şu müziğin full sürümünü nereden bulabilirim beyler
  • Güzel başladı inşallah böyle devam edip bozmazlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozel bolum en cok izlenen ikinci dizi olmus dun. Ustunde guzel koylu diye sacma sapan bise var. Bu arada filinta yi da izleyin arkadaslar. 10 numara kurgusu var.

• Dizinin sürekli izleyicisi değilim dün yayınlanan özel bölümünü izledim Türk dizileriyle pek aram yoktur ama bu dizi olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: berkay1122

Ozel bolum en cok izlenen ikinci dizi olmus dun. Ustunde guzel koylu diye sacma sapan bise var. Bu arada filinta yi da izleyin arkadaslar. 10 numara kurgusu var.

Cidden bu Güzel Köylü olayı ne? Geçen günde reytinglerde geçmişti Diriliş'i. Biz izlemiyoruz kim izliyor onu?
  • Oliver_ kullanıcısına yanıt
    Kadina/adama soruyolar dirilis i izliyomusunuz diye izlemiyoruz ama tarih bilgisi var izlemek lazim diye cevapliyor o yuzden guzel koylu neden izlenir insanlar ne buluyor bu seyde diye guzel kafanizi yormayin

Filinta yi sali gununun en cok izlenen 24. programi yapan bi halk bu

• quote:

Orijinalden alıntı: berkay1122

Kadina/adama soruyolar dirilis i izliyomusunuz diye izlemiyoruz ama tarih bilgisi var izlemek lazim diye cevapliyor o yuzden guzel koylu neden izlenir insanlar ne buluyor bu seyde diye guzel kafanizi yormayin

Filinta yi sali gununun en cok izlenen 24. programi yapan bi halk bu

Sende haklısın hocam.

Az önce yeni bölümün fragmanını izledim. Niye o kadar spoiler vermişler ya?

• dizi daha yeni olmasına ve 3 bölüm oynamasına ragmen 1 hafta yeni bölüm gelmedi hemen özledim fragmanda acayip olmuş sabırsızlıkla bekliyoruz.
  • http://www.imdb.com/title/tt4320258/?ref_=fn_al_tt_1

Sonunda eklemişler diziyi. Gelsin 10lar haydin arkadaşlar :)
  • baktım kapak olarak ne seçmişler,imdb ye daha resim koymamışlar
  • Arkadaşlar dizi hakkında genel olarak ne düşünüyorsunuz?

• 4. bölüm 2. fragman

çok iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWing

Dizi iyi güzel hoş ama nerede bu Muhteşem Yüzyıl'da avazları çıktığı kadar bağırıp yalan tarih diye ağlayanlar, şimdi neden sesleri çıkmıyor ?

Koskoca Selahaddin'i de neredeyse bir iskoçyalı yapmadıkları kaldı.
    Üstelik o dönemde göç edip anadolu topraklarına gelmiş olan Türk boylarının hepsi Müslüman değildi(Özellikle Ertuğrulgazi'nin oğlu Osman Bey, asıl adı Ataman idi. Şeyh edebali onu müslüman edip adını da Osman koydu), kaldı ki Süleyman Şah'ın otağındaki herkes hac'a gitmiş gibi gösteriliyor :)
    O dönemlerde Türklerin yarısı Tengristti, neden bunlara dair hiçbir öğe yer almıyor dizi de ?
    Türklerin kökeninde köselik yer alır, ama diziye baktığımızda hepsi birer Volkan Demirel
    Ya peki çekik gözlü Türkler nerede, karakterlerinin hepsinde anime gözü gibi göz var.
    Nerede o uzun saçlı kirli görünümlü şamanlar göktanrıcılar ve hatta hristiyan Türkler ?
    Bakıyorsun diziye, duvardaki halılar Oğuz işi, yerdeki halılar Moğol işlemesi.
    Üstelik dizi içerisindeki şu repliğe bakarmısınız "Askerleri ve Mühimmat'ı kontrol et eksiklik olmasın." hadi askeri anladık diyelim de mühimmat ne ulan, mühimmat patlayıcılar için kullanılır.

Diziyi izlemeden kısaca tarihi kaynaklara bilgilere göz atmak gerek, bomboş kafa ile izlendiğinde istemdışı olarak tarihi gerçekten böyle sanmalarına yol açacaktır, özellikle cahil kesim üzerinde.
    Bazı cahiller nasıl Muhteşem Yüzyılı izleyip tarihi gerçekten de öyle sandıysalar, diğer kesimin cahilleri de bunu izleyerek tarihi böyle sanacaklar.

Bunların yanı sıra Türklüğe ve Töre'ye önem vermeleri gayet hoş ve izlenilir kılıyor diziyi, arada bir işlenilen devrin de geçmişine gidip birkaç öykü anlatsalar daha hoş olur.

Sildirdiğin yorumumu yeniden kopyaladım;

Bir kere şu dinin adına Avrupalılar gibi Tengrism deme. Madem bu kadar meraklısın Türkçesini söyle.

İkincisi; Oğuzlar 1000li yılların başında hızla Müslümanlaşmaya başladılar. Halkın içinde heterodoksinin yaşadığını biliyoruz zaten ama seçkin kesim hep Hanefi idi. Bana bir tane heterodoks bir paşayı bırak çavuş gösterebilir misin?

Üçüncüsü; Dizinin danışmanları arasında koskoca Feridun Emecen var. O bilmiyor da sen mi biliyorsun.

Dördüncüsü; Oğuz boylarında çekik gözlülük yok gibi bir şeydir. Çekik gözlülük ikisinde de birbirinden farklı anatomide olarak Kıpçak boylarıyla Moğollarda vardır.

Beşincisi; Hristiyan Türkler Altın Orda'dan sonra Rusların hizmetine giren Kıpçaklar ve Bizans'a çalışan Türkopollerdir. Bir karar ver bu adamlar senin deyiminle Tengriist mi Hristiyan mı?

Altıncısı; aradaki farkı bildiğini düşünmüyorum ya Oğuz'la Moğol işlemesinin farkı nedir? Ayrıca bunların tek ortamda bulunmasındaki sakınca nedir? İpek yolu diye bir şey var, duydun mu?

Hülasa; ekşi sözlükten derleme yapıp boş boş tekrarlamışsın, insanın kendi fikri olmayınca demek ki böyle derleme yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Sildirdiğin yorumumu yeniden kopyaladım;

emin olmadığın şeyler yazma, örneğin yorumunu sildirdiğimi iddia etmen gibi :)
    kimsenin(bu konu altında, ne senin ne başkasının) yorumunu ne şikayet ettim ne sildirttim.
    bazılarımız tarihi kitaplardan okuruz öğreniriz, bazılarımızın ailesi sülalesi bu konularda hassasdır, nesilden nesile anlatarak aktarırlar.
    hangisine inanıp inanmamak yüce halkımıza kalır, ben bildiğimi ve bana anlatılanı paylaşırım bilgim yettiğince.

geri kalanlara ise birşey diyemem, kendi düşüncelerin ve yorumların saygılar.
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Mesajinizi ben sildirdim. Yani ben sikayet ettim. Cunku alenen 2 kez hakaret etmistiniz ve beni rahatsiz etti. Verdiginiz anektodlarla alakasi yoktu sikayetimin. Icerdigi hakaretler yuzundendi.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.