S

Binbaşı
03 Mart 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 81 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Amazon'dan bir ürün alacağım 29 dolar ürün fiyatı, 22 dolar shipping + import fee görünüyor. Bu ürün ülkeye geldiğinde gümrük benden daha fazla bir şey isteyebilir mi? Fee'nin Fee'sinin Fee'si çıkar mı? Amazon.com'dan ürün alanlar cevaplayabilir mi?

Teşekkürler
Arkadaşlar turk telekom bildiğiniz gibi an dandik operatörlerden biri. Bunlara 30lira bir tarife ücreti ödüyordum. Taahhüdü bitti. Yeni tarifeye geçeceğim baktım ki 60 TL fatura gelmiş. Uygulamayı açtım hatta 30 TL bir internet paketi tanımlamışlar. Faturam 30tl. Bu paket de 30 TL! Olacak iş değil. Aradım siz geçmişsinizdir falandır filandır diyip geçişdirdiler.

Geçen yazda arkadaşın hattına iki kez 100 lira fatura geldi normalde 25 gelmesi gerekirken. Bir yerlere abone olunmuş edilmiş. Hemen arandı ve sorgusuz 5 dakika sonra para iade edildi. İki kez oldu ve ikisinde müşteriyi oyalamadan iade yapıldı.

Kısacası böyle hırsız ve sinsi firmalara karşı tavır alınması gerekiyor. Belli ki bunlar batmak üzere, borç içinde yüzüyorlar başka izahı yok. Tabii böyle olsa bile yaptıkları şeyleri haklı çıkarmaz.
Arkadaşlar kısa geçeceğim. Bu fiyat artışlarından hemen önce 3100 liraya gtx 1080ti almıştım. Ürün gelir gelmez taktım ve fanı "tıkırtılı" dönüyordu, haliyle hemen geri gönderdim. 20-25 gün kadar bekletildikten sonra param iade edildi ve sebep olarak "tamir edilemedi" denildi. Bunu söyleyen bildiğiniz Hepsiburada'nın kendisi arkadaşlar. Ertesi gün ürün 4000liradan satışa açıldı ve 1 tane. Evet benim ekran kartı, onarılamayan kartın icabına bakıldı ve iş çözüldü. İşte Türkiye'nin durumu bu arkadaşlar. Yalnızca bir uyarı anlamında yazıyorum. Bu ülkede müşteri memnuniyeti YOK. O yüzden ekran kartınızı bu aralar göndereyim falan demeyin, elinizde KARTSIZ BIRAKIRLAR. Ee, nede olsa Türkiye canım vatanım.
RAM fiyatlarının delice arttığını düşünürsek bence 16GB kit arayanlar için kaçırılmayacak fırsat. Nanokatalog'tan 560liraya 2666mhz kırmızı ledli vengeance alacakken bir arkadaşın tavsiyesi ile rastgeldim. Zaten bugün 2400mhz sıradan bir ram 270-280lira civarı.
http://www.teknolojipazar.com/gskill-trident-z-rgb-led-16gb-2x8gb-3000mhz-ddr4-cl16-pc-ram-f4-3000c16d-16gtzr
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan birinden yardım istiyorum. Yiğenimin ziraat genç bankkart kartı var. Kendisine bir kart içinde hem kredi kartı hem de banka hesabı tanımlamışlar. 500 lira limiti gözüküyor. 900 liralık bir ürünü taksitli alacak. Banka kartındaki parayı kredi kartına gönderip limitini 900'e çıkartarak o şekilde taksit yapacak. Banka hesabından nakit gönderdiği 400 lira da taksitlenecek mi ya da hesabında tanımlı olan limitinin üzerindeki parayı peşin alıp geriye kalan 500'ü mü taksite bölüyorlar? Böyle bir kart kullanmadım. Yani 400 lirayı tekrar taksitin içerisinde ödeyecek mi yoksa sadece 500 lirayı mi taksitlendirilecek? Zaten limiti 500 lira. Bu durumda 400 lirayı iki defa mı alıyorlar? Gerçekten ilginç bir konu bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Malum bize kredi kartı falan vermemişlerdi.
Hesap son seviyededir (Ranked maçlara girmek için son seviye olmak gerekir).
God pack vardır. Bugün ve gelecekte eklenecek bütün godlar açıktır. (49tl değerinde)
1036 kullanılmamış gem (30-32tl değerinde).
161928 favor vardır (Favorla satılan tüm skinler, god emote'ları vs alınabilir).

Skinler ve Voice Pack'ler (yalnızca gem ile alınanlar dahildir)

Agni: "Volcanic" (400 gem), "Swagni" (600 gem) + Voice Pack (200 gem)
Ares: "Diamond Sword" (400 gem) + Voice Pack (200 gem)
Cupid: "Lil'devil" (400 gem) + Voice Pack (200 gem)
Fenrir: "Wreck the Halls" (Exclusive - 500 gem) + Voice Pack (200 gem)
Geb: Voice Pack (200 gem)
He Bo: "He Bro" (600 gem) + Voice Pack (200 gem)
Hel: "Solstice" (400 gem) + Voice Pack (200 gem)
Hercules: "Grand Slam" (400 gem)
Hun Batz: "Shaolin Monk-ey" (400 gem)
Hades: "Classic Hades" (400 gem)
Poseidon: Voice Pack (200 gem)
Ra: "Alienware" (Exclusive)
Scylla: Voice Pack (200 gem)
Thor: "Blood Eagle" (400 gem) + Voice Pack (200 gem)
Tyr: "Sock PuppeTyr" (Exclusive)
Ullr: "Berserker" (Exclusive)
Vulcan: "Sentry" (400 gem) + Voice Pack (200 gem)
Ymir: "Cacodemon" (Exclusive) + Obsidian Shard (250 gem)
Zhong Kui: Voice Pack (200 gem)
Chang'e: Voice Pack (200 gem)

Not: "Exclusive" olanlar kısa süreli satışta kalmış olanlardır.

Sadece tüm skin ve voice pack'ler: 7950 gem (yaklaşık 162tl değerindedir).

-Closed beta zamanında açılan bir hesaptır. Sadece closed beta oyuncularına verilen ve artık bulunmayan Cacodemon gibi özel skin'ler ve Beta Tester gibi özel avatarlar mevcuttur. İleride başka özel eşyalar da verilebilir. Hesapta 200 gem ile açılmış Türk Bayrağı Avatar'ı da mevcuttur. Mastery Level 55'dir.

-Hesapta 7günlük seviye atlama skinleri duruyor, hesabı alacak kişi bunları açabilir.
-Hesap ps4/xbox hesabı ile eşleştirilmemiştir.

Gem'ler önceye göre artık daha ucuza satıldığından harcadığımdan daha aşağı göstermek zorunda kaldım. Ancak son seviye olması, god pack'i, tüm skin ve voice pack'leri, avatarı, 1000 gemi vs gibi özellikleri göz önüne alarak;

150tl'ye bırakıyorum. İlgilenenler konuya mesaj bırakabilir.

Google'da "wow race irl" diye arattıgımda buldugum güzel bir tespiti paylaşmak istedim. Wow ırklarını kültürel ve tarihsel özelliklerine göre gerçek dünyadaki milletlerle kıyaslamışlar. Birkaç konu var ama en isabetli tespitler şurdaydı.http://www.wowhead.com/forums&topic=225571/parallels-to-wow-races-and-the-real-world-civilizations
Açıklamalar gerçekten çok iyi okumanızı tavsiye ederim. Mühim değil ama bir tanesi de Blood Elf'lerin Ottoman Empire ile özdeşen yanlarıydı.

Önce kıtaları ayırmış. Eastern Kingdom'daki genel coğrafyanın (Germany, Ireland, Scotland, England, France, Turkey) Avrupa ile New World (North America, South America, parts of the Far East) coğrafyasını Kalimdor'a benzetmiş. Buradan ırkların kültürlerinin de konumları ile uyuştuğunu görmüş.

Geliştiricilerin ırkları tasarlarken gerçek hayattaki farklı toplumlardan esinlendikleri biliniyor.

İlk tespit, mimari yapı.

İkincisi süslü ipekten eşyalar ve nargile.

Üçüncüsünü tek bir şeye tapma. blood elflerin güneş ile olan ilişkileri denmiş.

Sonuncusu ise teknolojinin orta avrupadan daha ileride olması, high elf'lerin First War'dan önce sahip oldukları magic bilgisi gibi.

Eğlenceli bir okumaydı. Önemsiz bir şey ama dikkat edince detaylar uyuşuyor. Diğer ırkları da okumanızı tavsiye ederim. bazıları çok ilginç.
Malum euro fena şekilde arttı ve bugün bi game time 47-50 liraya geliyor. US'de dolarla alma şansınız oldugundan ve G2A/Kinguin gibi sitelerde 30-34 lira arası game time bulabildiğinizden US'de oynama fikri cazip gelmeye başladı. siz ne düşünüyorsunuz deneyen kimseler oldu mu?
Launcher ı başlattım 1 saattir yüklüyor 2.5 gb gözüküyor ama bu kadar küçük değildir diye tahmin ediyorum. bilgisi olan var mı kaç gb indirecek toplamda?
q
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Skoda
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.502
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 10.764 (Bu ay: 309)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.876 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.