Şimdi Ara

Diriliş (Ertuğrul Gazi) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.774
Cevap
45
Favori
90.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aksiyon aksiyon nereye kadar dizi ucuzlaşır aksiyon çok oldukça oysa muhteşem replikler var
  • Dizide ask cok on planda değil bu guzelde birde seyi anlamadim suleyman sahin 4 oglu var 2 si gosteriliyor ilginc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi iyi güzel hoş ama nerede bu Muhteşem Yüzyıl'da avazları çıktığı kadar bağırıp yalan tarih diye ağlayanlar, şimdi neden sesleri çıkmıyor ?

Koskoca Selahaddin'i de neredeyse bir iskoçyalı yapmadıkları kaldı.
    Üstelik o dönemde göç edip anadolu topraklarına gelmiş olan Türk boylarının hepsi Müslüman değildi(Özellikle Ertuğrulgazi'nin oğlu Osman Bey, asıl adı Ataman idi. Şeyh edebali onu müslüman edip adını da Osman koydu), kaldı ki Süleyman Şah'ın otağındaki herkes hac'a gitmiş gibi gösteriliyor :)
    O dönemlerde Türklerin yarısı Tengristti, neden bunlara dair hiçbir öğe yer almıyor dizi de ?
    Türklerin kökeninde köselik yer alır, ama diziye baktığımızda hepsi birer Volkan Demirel
    Ya peki çekik gözlü Türkler nerede, karakterlerinin hepsinde anime gözü gibi göz var.
    Nerede o uzun saçlı kirli görünümlü şamanlar göktanrıcılar ve hatta hristiyan Türkler ?
    Bakıyorsun diziye, duvardaki halılar Oğuz işi, yerdeki halılar Moğol işlemesi.
    Üstelik dizi içerisindeki şu repliğe bakarmısınız "Askerleri ve Mühimmat'ı kontrol et eksiklik olmasın." hadi askeri anladık diyelim de mühimmat ne ulan, mühimmat patlayıcılar için kullanılır.

Diziyi izlemeden kısaca tarihi kaynaklara bilgilere göz atmak gerek, bomboş kafa ile izlendiğinde istemdışı olarak tarihi gerçekten böyle sanmalarına yol açacaktır, özellikle cahil kesim üzerinde.
    Bazı cahiller nasıl Muhteşem Yüzyılı izleyip tarihi gerçekten de öyle sandıysalar, diğer kesimin cahilleri de bunu izleyerek tarihi böyle sanacaklar.

Bunların yanı sıra Türklüğe ve Töre'ye önem vermeleri gayet hoş ve izlenilir kılıyor diziyi, arada bir işlenilen devrin de geçmişine gidip birkaç öykü anlatsalar daha hoş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 26 Aralık 2014; 9:05:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWing

Dizi iyi güzel hoş ama nerede bu Muhteşem Yüzyıl'da avazları çıktığı kadar bağırıp yalan tarih diye ağlayanlar, şimdi neden sesleri çıkmıyor ?

Üstelik o dönemde göç edip anadolu topraklarına gelmiş olan Türk boylarının hepsi Müslüman değildi(Özellikle Ertuğrulgazi'nin oğlu Osman Bey, asıl adı Ataman idi. Şeyh edebali onu müslüman edip adını da Osman koydu), kaldı ki Süleyman Şah'ın otağındaki herkes hac'a gitmiş gibi gösteriliyor :)
    O dönemlerde Türklerin yarısı Tengristti, neden bunlara dair hiçbir öğe yer almıyor dizi de ?
    Türklerin kökeninde köselik yer alır, ama diziye baktığımızda hepsi birer Volkan Demirel
    Ya peki çekik gözlü Türkler nerede, karakterlerinin hepsinde anime gözü gibi göz var.
    Nerede o uzun saçlı kirli görünümlü şamanlar göktanrıcılar ve hatta hristiyan Türkler ?
    Üstelik dizi içerisindeki şu repliğe bakarmısınız "Askerleri ve Mühimmat'ı kontrol et eksiklik olmasın." hadi askeri anladık diyelim de mühimmat ne ulan, mühimmat patlayıcılar için kullanılır.

Diziyi izlemeden kısaca tarihi kaynaklara bilgilere göz atmak gerek, bomboş kafa ile izlendiğinde istemdışı olarak tarihi gerçekten böyle sanmalarına yol açacaktır, özellikle cahil kesim üzerinde.
    Bazı cahiller nasıl Muhteşem Yüzyılı izleyip tarihi gerçekten de öyle sandıysalar, diğer kesimin cahilleri de bunu izleyerek tarihi böyle sanacaklar.

Bunların yanı sıra Türklüğe ve Töre'ye önem vermeleri gayet hoş ve izlenilir kılıyor diziyi, arada bir işlenilen devrin de geçmişine gidip birkaç öykü anlatsalar daha hoş olur.

Ohooo geçiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rentikk123

Dizide ask cok on planda değil bu guzelde birde seyi anlamadim suleyman sahin 4 oglu var 2 si gosteriliyor ilginc

hayır ilk bölüm veya 2. bölümde küçük oğlunu da gösterdiler , sanırsam 12-13 yaşlarında , bir yemek sahnesi vardı orda gösterdiler. Hatta aynı yemek sahnesinde Diğer oğlu Sungur Tekin'inden de bahsettiler , bir tabak fazla koyun oğlum bir gün geri döner gibi bir şey söylemişti. Galiba Sungur Tekin geri dönmüş orta asyaya.
  • quote:

Dizi iyi güzel hoş ama nerede bu Muhteşem Yüzyıl'da avazları çıktığı kadar bağırıp yalan tarih diye ağlayanlar, şimdi neden sesleri çıkmıyor ?

Dizi ile ilgili yaptığın eleştiriler yerinde, ben de katılıyorum bu eleştirilerine. Ancak bu dizinin Muhteşem Yüzyıl'dan en büyük farkı, saray içinde geçmemesi. Bu da dizinin izlenme keyfini arttıran bir unsur.

Daha önce Muhteşem Yüzyıl konusunda da demiştim, Muhteşem Yüzyıl'ı ne kadar eleştirirsek eleştirelim, dizi sektörüne tarihi dizi konseptini sokması yönünden önemli bir dizidir diye. Ve zamanla onun kalitesini geçecek yeni yapımlar çıkacaktır diye eklemiştim. Bu dizi bence Muhteşem Yüzyıl'ın bir tık ilerisinde bir yapım.

Töreler, eğlenceler, boyların yaşayış, yerleşme ve günlük hayatlarının konu alınması beni saray entrikalarından daha fazla cezbediyor. Hatalar var mı, var. Ben de Ertuğrul'un ve o dönemki Türklerin tıpkı şu zamanki gibi birer ''Müslüman'' olarak potrelenmesini ''bilinçli'' bir hareket olarak görüyorum. Boylar arasındaki Alevi/Bektaşi etkinin neredeyse hiç gösterilmemesi, ilk bölümün başındaki ''Zülfikar'dan başka kılıç, Ali'den başka yiğit yoktur,'' cümlesini es geçerek söylüyorum, keza aynı şekilde dizide İbn-i Arabi'ye yer verilmesinin, İbn-i Arabi'nin adeta gelecekten haberler veren, mucizelere olan biri olarak gösterilmesinin de bu ''bilinçli'' amaçtan ötürü yapıldığı düşüncesindeyim.

Ancak TRT hükümet kanalı olduğu ve hükümetin görüşlerinin de apaçık ortada olmasından ötürü bu tür bir ''taraflılığa'' göz yumabiliyorum çünkü dizinin diğer Türk dizilerine göre dolu olduğu ortada.

Benim en büyük şikayetim, dizinin aşırı uzun oluşu. TRT devlet kanalı, o yüzden bütçesi bizim vergilerimiz ile sağlanıyor. Bu sebepten ötürü elindeki kaynağı daha verimli kullanması gerekli. Dizi süresinin 60-70 dakikaya çekilmesi, hem dizinin bütçesinin daha verimli kullanılmasına, hem de ülkedeki dizi sürelerinin düşmesinde bir örnek teşkil etmesine vesile olur diye düşünüyorum.

Bunun yanında dizi kendini izlettiriyor. Umarım zamanla bozmaz, üzerine koyarak devam eder.

• Dizide emek var bu belli oluyor, daha ilk bölümü izlerken bu olmuş dedim. İnşallah ayarı kaçırmazlar...
  • Ben severek izliyorum ve yorumların bir kısmınada katılıyorum en büyük eksiklik hepsini geçtim çekik gözlü abiler yok. Aalesef olması gereken en büyük unsur çünkü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bazı eleştirilerin haklı ve ölçülü ama biraz abartı bilgiler verdiğin kanısındayım ... yazında cevap verilecek çok şey var da şuna cevap vermek istiyorum sadece : " Mühimmat; askeri terminolojide savaş için gerekli, demirbaş olmayan bütün yedek parça ve cephaneyi kapsayan bir terim. Cephane ise ateşli silahlardan atılmak üzere hazırlanmış her türlü patlayıcı veya delici malzemedir. Arapça mühimmat (önemli şey) kelimesinden gelen mühimmat sözcüğünün kökeni "savaş için gerekli, önemli şeyler" anlamındaki mühimmat-ı harbiye kavramıdır. " ... yazdıklarınla ilgili kaynak gösterebilir misin ve kaynak gösterirken de bu kaynağın doğruluğuna ne kadar güvendiğini de söylersen sevinirim... arkadaş ne çok seviyosunuz facebook efsanelerine inanmayı

Dizi ile ilgili kanaatime gelince yine 3. bölümü geç de olsa izledim :) bu dizi OLMUŞ arkadaşlar... her bölümde heyecanla izleyeceğim sahneler var , hele ki 3 bölümü yayınlanmış bi dizi gerçekten çok iyi gidiyolar, izleyiciyi bağladıklarını görmek gerek... Durağan bölümlerin olması çok normal bu dizideki durağan bölümlerden sayabileceğimiz 3. bölümü izlerken sıkılmadım kılıç kalkan oynadıkları sahne çok hoşuma gitti, dizi kaliteyi bozmadan gidiyo böyle gitmesi dileğiyle ... ama tabiki daha iyi olması gereken konular var .. umarız onlar da halledilip diziyi daha güzel bi şekilde sunabilirler ;) bu arada bişeyi beğenmemek ve ya negatif eleştiride bulunmak bizi entellektüel ve çok bilmiş yapmaz arkadaşlar güzele güzel demek gerek

• Çekik gözlü yok denmiş yukarda.
    TRT Jet Lee yi alp olarak getirtse .O kadar faturalarda trt payı veriyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myanemicnick -- 28 Aralık 2014; 9:10:42 >
  • b3rat kullanıcısına yanıt
    İnternet cahili diye hitap ediliyor genelde o tip insanlar.
    İnternetden gördükleri üç-beş bilgiyi, hiç araştırmadan, sormadan kalkıp sağa sola yayıyorlar. Çünkü kendi ideolojilerine yaradığı için böyle yapıyorlar. Sonra dönüp dolaşıp kendi yalanlarına , doğruymuş gibi inanıyorlar.

Mühimmat kelimesini açıklamışsın... Çok doğru.

Osman gazi' nin adı ataman yada atman değildir. Bu isim ilk kez bizans kaynaklarında görülür. O da 1500 lü yıllarda...
    Aslında Osman ismi türkçeleştirilmiş bir isimdir zaten. Tıpkı Mehmet ismi gibi. Fatih Sultan Mehmet (Muhammed)
    Mesela biz Hz.Osman bin Affan deriz. Araplar ise Uthman ibn Affan derler... Atman varsayımı Uthman dan gelir.
    Batılılar aynı şekilde Osmanlı için Ottoman ismini kullanırlar.
    Doğru ise Uthmanlı imparatorluğudur. Sonradan Osman ismine dönüştürülmüştür.
    Orhan gazinin tuğrasında (ilk kez tuğra kullanan Osmanlı padişahıdır.) Orhan bin Uthman (Osman) ismi yer alır.
    Arapça bilenler okuyabilir:
     Diriliş (Ertuğrul Gazi)

Alparslan ismiyle tanınan türk büyüğünün gerçek ismi ise; Adud ad-Daula Abu Shudscha Muhammed bin Davud Çağrı.. Yani Çağrı Beyin oğlu Muhammed...
    1029 yılında doğmuştur.. Ertuğrul gazi dönemi ise, 1200 lü yılları anlatır. Aradan 200 sene geçmiş hala göktengriden, şamanizm nerede diye bahsediyorlar.
    Evet, başka dinlere mensup türk boyları, aşiretleride vardı ama Kayı boyu başta olmak üzere, anadoludaki pekçok türk toplumu müslümandı.
    Şamanizm meselesi ise, eski türkler hakkında en fazla bilgiyi veren Çin kaynaklarında bile geçmez. Türkler ve şamanizm konusu tek bir satır bile yer almaz. Şamanizm ve türkler hakkındaki tek kaynak, rus bir arkeolog un ortaya attığı fikirdir. Oradan batı dünyasına, batıdan da bize geçmiştir.

Neyse, bu dizi sayesinde bilinmeyen yada yanlış anlatılan pek çok şey düzeltilecektir. Saygılar...

•  Diriliş (Ertuğrul Gazi)
  • Dizi çok güzel ilerlior keşke bu haftada olsa idi ama olmadı bide bu 3.Bölümde
    Bu Elanora'nın babası Giovanni diyor papazın yaveri bu Giovanni hapiste ben Ömer'im diyen adam mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemkenar

Dizi çok güzel ilerlior keşke bu haftada olsa idi ama olmadı bide bu 3.Bölümde
    Bu Elanora'nın babası Giovanni diyor papazın yaveri bu Giovanni hapiste ben Ömer'im diyen adam mı acaba?

büyük ihtimal o. Orda biraz gizem oluşturmak istemişler ama kabak gibi ortada bence durum.
  • quote:

Dizi çok güzel ilerlior keşke bu haftada olsa idi ama olmadı bide bu 3.Bölümde

açıkca zaten bir yerde o yaver "babasını sorguluyor efendim" tarzı birşeyler diyor Elanora için, müslüman olunca hapse atılmış ve öldüğü söylenmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabey_sahabettin -- 29 Aralık 2014; 15:55:49 >

• Gökarslan G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler güzel yorum için, bazıları sırf eleştirmiş olmak için eleştiriyor.
  • Sherlock Domates kullanıcısına yanıt
    4. bölümde kim ölecek acaba fragmanda cenaze vardı yanlış hatırlamıyorsam
  • quote:

4. bölümde kim ölecek acaba fragmanda cenaze vardı yanlış hatırlamıyorsam

mezarın başına diktikleri sopanın üstüne Ertuğrul bir şapka koyuyor , yanlışım yoksa o şapka şehzade Numan'ın şapkası. ama oğlu ölür mü o kısmına tahmin yürütemedim.
  • Bu hafta özel bölüm varmış. İlk 3 bölümün genel özetimi olacak acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: myanemicnick

Çekik gözlü yok denmiş yukarda.
    TRT Jet Lee yi alp olarak getirtse .O kadar faturalarda trt payı veriyoruz

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.