Şimdi Ara

Direk enjeksiyon için LPG atikfast benzin tüketimi ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
5.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir akrabamız için turbo benzinli direk enjeksiyonlu bir araç alıp atiker atikfast uygulatmayı düşünüyoruz. Örneğin 2.0tfsi b7 a4ler, 1.0ecoboost focus 3ler, 1.8tsi b6 passatlar vs.

Bu araçlara atiker atikfast uygulatmamız durumunda. Cebimizden 2000-2100 lira civarı bir ücret çıkacak ki piyasada atmosferikler için bile atiker marka iyi bir lpgnin fiyatı olmuş 1600-1700 lira.

Şimdi benim merak ettiğim konu şudur ki bu araç uygulama sonrası benzin ile 10 litre ortalamayla gezdiği güzergahta kaç litre benzin, kaç litre gaz tüketmiş olur? Abartıldığı gibi içmekte midir benzini? Tasarruf oranı pratikte % kaçtır? Araç günlük 40-50 kilometre git gel yapacak haftanın 5-6 günü.

• Benzinle 10 litre tüketen arac lpg de 12 litre tüketiyor yaklaşık olarak. Ona göre hesabınızı yapım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimki landirenzo karma sistem ama aynı mantıkla çalışıyor. Aracım a4 1.8 tfsi. Bu yaz 7000 km yol yaptım bolca ölçme fırsatım oldu. Yalnız karma sistemde benzin ve lpg yi ayrı ayrı ölçebilmek pek mümkün değil. 3-4 depo gaz için 50 liralık benzin gibi bir şey söyleyebilirim ancak. O yüzden ölçüyü şöyle yaptım.birinci uzun yolculuğumda 700 liralık benzin gaz aldım ve 2200 km yol yaptım. Araç dolu klima açık ve hız yüksek buna göre 31 krş yakmışım benzin gaz birlikte. İkinci uzun yolculuğumda 900 liralık benzin gaz aldım ve 3500 km yol yaptım. Araç dolu klima açık ve hız 110 a sabitlendi. Buna göre 26 krş yakmışım benzin gaz birlikte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sistem (landirenzo) 1.5 t3 volvolara da otokoç tarafından takılıyor fakat bir sportage'da enjektör sıkıntısı olup takım halinde lpg enjektörlerinin 700 tl gibi bir rakama değiştiğini okudum. Acaba münferit bir sıkıntı mı yoksa karma sistemlerde yaşayan var mı bilmiyorum bilenler yazsınlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atikfast kullanıyorum. Aracım Tiguan 2011 4x4. 7 litre LPG 1 litre benzin tüketimi oluyor en kaba hesapla. Son depoları fulleyip ölçüm yaptığımda yaklaşık 420 km yol sonunda 35 litre LPG 5 litre benzin sarfiyatı vardı.

Şehiriçi kullanım fazlaysa benzin tüketimi artıyor. Ama fiyatına göre makul ve mantıklı bir tercih.

• yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    fazlasıyla makul değerler olduğunu düşünüyorum. uygulama ücreti olarak ne kadar ödediniz? 2-3bin km de bir 1 litre yağ ateşlese sorun olur mu acaba yağ yakma konusunda yoksa yeterli gelir mi?

bu arada lpg tankınız kaç litre?
  • chawush kullanıcısına yanıt
    performanslı uzun yol kullanımıda durum ne oluyor hiç deneme şansınız oldu mu? misalen sürekli +200 bandında kullanılıp 140-150km/h ortalama hız ile yapılacak 300km yolculukta ağır basan benzin tüketimi mi olur gaz tüketimi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: angaralimike

performanslı uzun yol kullanımıda durum ne oluyor hiç deneme şansınız oldu mu? misalen sürekli +200 bandında kullanılıp 140-150km/h ortalama hız ile yapılacak 300km yolculukta ağır basan benzin tüketimi mi olur gaz tüketimi mi?

Hocam şöyle bir durum var. Lpg azaldıkça benzin sarfiyatı fazla oluyor. Yani lpg deposu dolu iken benzin tüketimi makul seviyelerde. Bayagı düşük. Yüksek hızlarda çok ciddi fark göstermiyor. Lpg tüketiyor sürekli. Zaten şehiriçi yoğun kullanan kişilerin lpg dönüşümü yapmaları çok anlamlı değil. Kısa mesafelerde bayağı benzinle devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: angaralimike

fazlasıyla makul değerler olduğunu düşünüyorum. uygulama ücreti olarak ne kadar ödediniz? 2-3bin km de bir 1 litre yağ ateşlese sorun olur mu acaba yağ yakma konusunda yoksa yeterli gelir mi?

bu arada lpg tankınız kaç litre?

Yaklaşık 2 yıl önce 4000 lira ödemiştim. Landirenzo direct injection için. Turbo benzinlilerdeki yağ eksilmenin sebebi yağ yakma olmadığından yakıta pek bir etkisi olmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.