Şimdi Ara

## DirectX 10.1 DirectX 10 Destekli Ekran Kartları İle Çalışmayacak? ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
0
Favori
12.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hehe.Ucuz 2.el bir 8600Gt alarak iyi etmişim.Yavaş yavaş 8800GTS/GTX iyice ucuzlamaya başlayacak,bir tane kapacağız.DX10.1 umurumda bile değil,8800GTX zaten hayvan gibi bir kart.
  • yolunacak kazlarız nasıl olsa direct x 10 geldi hooop sistemi değiştir 10.1 geldi hoooop sistemi yükselt 10.2 geldi sistem kaldırmıyo değiştir bu nedir ya bu kadar kazıklanırmı insanlar tırnağımızla kaza kaza 3 kuruş para topluyoz oyun oynicaz diye bu kadar olaz ya yazıktır bize ya

• Kalsin valla hic degistiremem 76000gt`mi, ilk once adam akilli DX10 cikartsinlar. PS3 alirim cok daha iyi yaw.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

2900XT'de sorun yok sanırım, o zaten DX10.1 destekli demiştin, yanlış mıyım @fx57

Herkes 2900XT alır o zaman.
    NVIDIA böyle basit bir açık vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi night_33 -- 9 Ağustos 2007; 22:20:48 >

2900XT'de sorun yok sanırım, o zaten DX10.1 destekli demiştin, yanlış mıyım @fx57

Öyle birşey yok, aynı sorun 2900xt yide bağlıyor maalesef, inquirer'ın sayfasında da yazıyor zaten. "GeForce 8800 or the Radeon 2900 - won't work with the new 10.1 features" Yani dx 10.1'deki yeni özellikler 8800 ve 2900 de çalışmayacak diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 9 Ağustos 2007; 22:21:49 >
  • eee bu çok doğal bir sey x800 serisinde siz 9.0c efektlerini görüyoröuydunuz aynı durum geçerli 10.1 efektlerini göremiyeceksiniz olay bu kadar basit olması gereken sey bence su dakikadan sonra bir ekran kartına 200$ dan fazla para bağlamamak

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

quote:

Öyle birşey yok, aynı sorun 2900xt yide bağlıyor maalesef, inquirer'ın sayfasında da yazıyor zaten. "GeForce 8800 or the Radeon 2900 - won't work with the new 10.1 features" Yani dx 10.1'deki yeni özellikler 8800 ve 2900 de çalışmayacak diyor.

@fx57
    DirectX 10 destekli ekran kartı sahipleri için üzücü haber. Bazı kaynaklarda çıkan haberlere göre DirectX 10 destekli ekran kartları (GeForce 8 ve Radeon HD 2000 serisi) malesef DirectX 10.1 ile çalışamayacağı ifade ediliyor. Windows Vista'nın ilk servis paketi ile gelmesi beklenen DirectX 10.1 ile yaşanacak spesifikasyon değişikliğinin bu durum yaşattığı belirtilirken 32-bit kayar nokta filtrelemesinin yanı sıra 4xAA'nın da standartlaşması da artık iyiden iyiye gündemde. Bu noktada kilit rol oynayacak oyun ve uygulama geliştiricilerinin neler yapacağı da şimdiden merak konusu.

Bu arada DirectX 10 destkli oyun sayısında ki sıkıntı da artık tepe noktaya ulaşmış durumda. 10 aydır piyasada DX 10 destekli donanım olmasına rağmen oyun sayısında yaşanan sıkıntı da gündemden düşmeyeceğe benziyor. Tüm bunlara ek olarak şu an satılmakta olan DirectX 10 destekli ilk jenerasyon ekran kartlarının DirectX 10 destekli ciddi oyunlarda yetersiz kalacağına yönelik her geçen gün artarak çoğalan eleştrilerin de ardı arkası kesilmiyor. Şimdi gözler DirectX 10 destekli oyunlara çevrilmiş durumda. Açıkçası DirectX 10 destekli ekran kartları daha kullanılamadan bu tür haberlerin gelmesi kart sahipleri için gerçekten moral bozucu bir durum. Zira bugün güçlü bir DirectX 10 ekran kartı satın almak isteyenler en az 300$ gözden çıkarmak zorunda.

Detayları bildirmeye devam edeceğiz.

eğer ati tarafında kart modellerinden biri dx10.1 desteleyecek olsaydı bu 2900xt den sonra çıkan
    2600 serisinde olurdu ama onlarda desteklemiyor.
    yani işin kısacası şuan dx10.1 destekleyen kart yok.

• Google' da DirectX 10 graphics cards won't support DirectX 10.1 aramanız durumunda çıkan sonuçlardan herhangi birini okumanın 8800 xxx kart sahiplerini üzeceğini söyleyebilirim. Durum gerçektir, benim gibi 8600 ve düşük kartlar kullananları şanslı sayıyorum.
    DFI LP uT NF4 Ultra SLI-D // AMD Athlon 64 3700+ @2.8 GHZ // OCZ Titanium 2x1 2.5-3-3-3 DDR400 // Palit - 8600 GTS @750/1.8 GHZ // Seagate 320 GB SataII NCQ 16MB // LG DVD-RW Combo // Cooler Master Cent. 5BS & 400 Watts PSU // Logitech X-530 Surround
  • entrasan bi durum.

yani dx9 da 9.0b 9.0c vs. ler çıktı bütün dx9 ekran kartları bu sürümleri destekledi. yani dx10.1 çıkı sadece nvidia mı desteklemio bence biraz saçma.

kaldıkı dx ler hep dx8 dx9 dx10 die gitti yani ufak bi sürüm farklılığından dolayı(dx10.1 vs dx10 ) ekran kartları niye desteklemesin?

benim için hava hoş ben X1650XT ile yola devam. zaten 1 sene sonra öss falan var .

Didier Yves Drogba Tébily

• Ya bu nasıl bir iştir yaa,insanları direk para gibi mi görüyor acaab bu strateji uzmanları bu firmaların??

2014 F30 3.20 ied

i7 4790k / Asus Maximus VII Formula / Kingston HyperX Beats 8x2GB 2400MHZ / Sapphire R9 280X Dual-X OC / Seasonic x-850 PSU / Corsair Air 540 / Viewsonic VX2363S mhl-w
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx57

quote:

Orjinalden alıntı: rec

quote:

Orjinalden alıntı: fx57

Tam olarak durumun anlaşılabilmesi için DirectX 10.1 API'sinin piyasaya çıkmasını beklemek gerek. Bu noktada bana kalırsa asıl sorun DirectX 10 .1 ile olan uyum yada uyumsuzluktan ziyade DirectX 10'un hala kullanıcılara yanıstılamamış ve donanımların kullandırılamamış olmasında yatıyor.

0.1 revizyonu ile gelecek yeni donanım desteği yüzünden hurdaya çıkan 800$'lık bir GeForce 8800 Ultra, telaffuzu bile üzücü ve bir o kadar da düşündürücü.

Fx57 kesin bir kanıtın varmı 8xxx ve 2xxxl lerin dx10.1 çalışmayacağı. Unutmayın Dx9 9c versiyonları çıktı. Ve dx9 ekran kartları budurmdan etkilenmedi. Kalki Dx10.1 sadece eklentilerin olduğu dx10 ana iyileştirme olarak ifade ediyor.

dx10.1 çıkması dx10.1 ekran kartı çıkacağı anlamına gelirse Bu durumdan Microsoft Ati Nvidia davalardan ekran kartı üretimi durur.

trusted reviews
    Trusted Reviews | Independent tech news and reviews
    http://uk.theinquirer.net/?article=41577

Yazıda dx10 ekran kartları dx10.1 çalışmayacak ifadesini göremedim. Kaldıki piyasaya dx10 oyunu yeni yeni geliyor. dx10.1 nezaman gelir kim bilir.

Bu başlık ve yazına göre 8xxx 2xxx alanlar sanki hata yapmış gibi bence yanlış ortalık karışmış

• X1950Pro lara hücummmmm
    İmzam kural dışıdır
  • DirectX 20 de çıksa ben kartımı seviyorum en az 2 yıl götürür beni
  • Zaten artık kural bu her alti ayda bir yeni dx modelleri ve yeni kartlar. Bazi insanlar bu kartlara bu kadar bağimli olursa olacaği bu zaten. Daha DX10 a oyun çikartamadilar DX10.1 e mi çikartacaklar. DX10 zivasi tutu diye yeni bi zirva daha çikartiyorlar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan1986 -- 9 Ağustos 2007; 22:43:39 >

Orjinalden alıntı: Confusion

MUTlaka bi şekilde çözeceklerdir bu sorunu
    800usd le 300 usd arasında deişen milyonlarca kart sattılar....

bi kez daha satmayı deniyecekler
  • haber doğru çıkarda "AMD nin yol haritasında dx10.1 destekli gpu var, demekki haber doğru" dx10 ekran kartı alanların, kartlarıyla dx10 oyun oynayamadan yeni çıkacak dx10.1 oyunları oynayamacak olmaları bana göre nvidia'nın uyanıklığının eseri olacak. tabi kullanıcılarda en az nvidia kadar sorumlular bunda. 8800 serisi çıktığından beri ATi bitti,öldü laf var iş yok battı yıkıldı... derken dx10 kasalara uğramadan dx10.1 oluverecek insanlara, ya arkadaşım daha dx10 oyun yok şimdi koşa koşa ne dx10 kart alması dediğinde işte AMD fanatiği yaftasını vurmak kolaydı gönül AMD desede bi yerde mantıkda dx10 oyun yokken bu kartların ne yapacağı belli olmaz beklemek lazım diyodu. bakalım piyasanın kralı nvidia kullanıcılara ücretsiz dx10.1'e terfi imkanı verecekmi? yada sizlere sattığım milyonlarca dx10 ekran kartından kazandığımla yine size satmak üzere dx10.1 desteklisini yine ilk ben yaptım mı diyecek

• Walla arkdaslar bosuna hiç kasilmayalım. Akilli olan insan zaten DX10.1 çikar çikmaz almaya yeltenmez. Hiç üzülmüyorum walla DX10.1 için ekran karti alacak olanlar üzülsün.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.