Şimdi Ara

## DirectX 10.1 DirectX 10 Destekli Ekran Kartları İle Çalışmayacak? ## (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
0
Favori
12.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: fx57

Son günlerde özellikle yurt dışı haber sitelerinde DirectX 10.1 için çeşitli haberler yayınlanmakta ki bizde klavyemiz yettiğince bu haberleri sizler ile paylaşmaya çalışıyoruz. Zira bilindiği gibi özellikle The Inquirer'ın ortaya attığı bir haberde DirectX 10 destekli günümüz modern ekran kartlarının DirectX 10.1'i desteklemeyeceği belirtilmişti ki bu konuda Microsoft cephesinden ilk ciddi açıklamada geldi.

Microsoft'dan Sam Glassenberg - kendisi DirectX gelişim programının üst düzey yöneticilerindendir - yaptığı açıklama ile DirectX 10.1'in DirectX 10 destekli donanımlar ile uyumlu olduğunu DirectX 10.1'in nispeten hafif bir güncelleme olacağını ve bu güncellemenin özellikle DirectX 10 API'sinin özelliklerini genişletmek ve ömrünü uzatmak için yapıldığını ifade etti. Ayrıca yapılan açıklamada DirectX 10 destekli donanımların DirectX 10.1 ile gelecek özellikle 3D render kalitesini arttırıcı bazı özelliklerini desteklemeyebileceğini fakat hiçbir geliştiricinin de "bu oyun sadece DirectX 10.1 destekli" gibi özel bir vurgu yapacağını tahmin ettmedikleri Sam Glassenberg tarafından vurgulandı.

Microsoft'dan Sam Glassenberg açıklamalarına gelecek yıllarda çıkacak oyunların DirectX 10 destekli donanımlardan daha iyi faydalanacağını belirterek devam ederken ayrıca Windows XP ve DirectX 10 desteği konusunda yapılan spekülasyonların aksine DirectX 10 desteğinin Windows Vista'ya özel bir yetenek olarak kalacağını zira DirectX 10'un Windows Vista'nın özellikle sanallaştırma ve dinamiklik özelliklerinden faydalandığını da sözlerine ekledi.

http://forum.donanimhaber.com/m_16700261/tm.htm

Burdan devam edin Bazı yazılarıda editlemek isteyenler editlesin.

• quote:

Orjinalden alıntı: lastingmoon

quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

quote:

Orjinalden alıntı: lastingmoon

ya hala nasıl dx9u savunursunuz buna anlam veremiyorum dx10 oyunları oynayamıyorsunuz dx10 kartlar elinizdeki kartlardan daha iyi dx9 performansı war sonucta parası olan bir kişi gidip 8800 gts almaktansa neden gitsin 1950 pro alsın bunun mantığını acıklayın lutfen öle dx10 kart alınmaz deyip gecmeyle olmuyo

dx9 yerine dx10 almak için bir sebepmi var? (ha parası olan alır o ayrı bi konu. dx9 mu dx10 mu diyenler genelde parası kısıtlı olan insanlar. yoksa zaten herkes 8800gtx ultra alır.) şuanda piyasada 1950pro varken 8600 fantazisi yapmaya gerek yok. çünkü piyasada dx10 destekli oyun yok. geçen seneden beri var forum da dx9-10 tartışması ama halâ piyasada oyun yok. dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım. bi çıksın dx10 destekli oyunlar ondan sonra millete dx10 alın diyelim. ha dx9 ile dx10 destekli kartın fiyatları aynı olsa ve performansları aynı olsa o zaman alsınlar dx10 destekli kartı ona bişey demem.ama dx10 destekli kartlarda hep sorun var. (driver sorunu,alt tab sorunu vs vs) "biz daha dünyadayız. niye mars için araba alalımki? önce bi marsa gidelim marsı görelim ona göre alalım mars arabasını. bak ekip marsı beğenmemiş şimdide jüpitere gidelim diyo. şimdi mars için boşuna araba almış olmadık mı? bi de jüpiter içinmi araba alcaz?" dx10.1 de sadece ses işleme değişecek deniyor ama ya yeni görüntü zart zurtu eklenseydi nolacak tı? millet kartlar elimizde patladı diyor sen hala dx10 destekli ekran kartı alın diyorsun.

yanlız jupiter arabası alınca elindeki mars arabasını orta fiyata elinden cıkarabilicen ama dunya arabasını nasıl cıkarıcan orası muaallak

mars arabası aldıktan sonra jüpiter arabası alan kişi zaten mars arabasının kaça gideceğini önemsemez.

• 3-4 senelik ekran kartı 9800Pro DX9 ile daha 1 sene giderim abi,parası olan düşünsün benim param yok.

• Ya peki vista kullanmak istemeyenler, benim gibi, ne yapsın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Des@latoR

Ortada bir gerçek var bundan 8-9 ay önce Dx10 kart alacağına Dx9 üst seviye kartlar alanlar doğru yapmışlardır.Ceplerinde en 200 dolar paraları kalmıştır ve şu ana kadar hiç dx10 un eksikliğini hissetmemişlerdir.Bu süreçte Dx10 daha yaygınlaşmış ve kart fiyatları yavaşça inmeye başlamıştır.Şu an ellerinde ki kartları satsalar bile yine zararda değillerdir ve isterlerse dx10.1 alabilirler.

buraya katılıyorum ki aynı politikayı bende uygulayarak yeni sistem toplarken dx-10 yani 8800 lere bulaşmayarak yerine 7900 GS geçiş kartı aldım...
    ve 8800 almadığım içinde iyi kara geçtim sayılır..

kendisine çok duacıyım >> forumlardan tanıdığımız Hirotaro arkadaşımız bana çok iyi akıl vermiştiki o zaman, sistemimi topladığım 3 -5 ay önceki dönemlerde kendisi bana sakın dx-10 lu kart şuan alma, daha oyunlar bile çıkmadı , iyice otursunlar öyle al demişti ve bende sabrettim ve onun sayesinde paçayı kurtardım ne demişler bir bilenden öğren.. iyikide almamışım... çünkü teknoloji bu... heran herşey olabilir hesabını düşünerek inat ettim birazda ve almadım işte almadıımmmmmm zorlamı!
    sayın nvidia microsoft beyler!? beni busefer kandıramadınız

şuan neyime yetmiyor 7900 GS miss gibi yetiyorda artıyor bile.....
    dx-10 veya ilerde 10.1 ler çıkıpda ne zaman adam gibi rayına oturursa işte o zaman alacağım vakiti biliyorum....

ilk önce dx-10 adam olsun öyle çıksın karşıma ki bizlerde düşünelim kendisini satın almaya evelellah
    dx-10.1 bekleyecekmişizde vs vs vss bilmem ne... o beni beklesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 17 Ağustos 2007; 14:16:41 >

• hep microsoftun işleri bunlar.şimdilik pek önemli olmasa da dx10.2 gibi daha yüksek versiyonlar çıkınca çok önemsenecektir.çünkü dx10.1 e uymayan bir ekran kartının dx10.2 ve daha yüksek varsiyonlara uyacağı söylenemez.dx10.2 nin nimetlerinden faydalanamayan+800$ gibi bir parayı tam anlamıyla çöpe atan 8800kullanıcılarının hakkını mahkemede araması microsoft ve ekran kartı üreticilerini çok zor durumda bırakacaktır.microsoftun bu dx10.1 versiyonunu nvidia ya bildirmesi gerekiyordu.madem bu kendi başlarının altından çıktı bunu düzeltmekte onlara düşer.microsoftun dx10.1 i, dx 10 ekran kartlarına uyacak şekilde yapması yada bununla ilgili bir yazlılım geliştirmesi gerekmektedir.microsoftun tüm karizması benim gözümde 0'a indi.umarım microsoft la ilgili birileri bu forumu takip ediyodur.

soru:ebu suud, yazdığı bütün eserleri ............ .... adlı kitabında toplamıştır."

cevap: the best of ebu suud.
  • ya arkadaslar biri akıl versin nedir bu şimdi bende nVidia 8800 ultra varr nasıl olcak şimdi bu direct 10.1 destekliyecekmi yardım ederseniz sevinirim yada desyeklemiyosa iadesi gibi bişey yapılırmı kafayı yiycem çünkü...
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.