Şimdi Ara

## DirectX 10.1 DirectX 10 Destekli Ekran Kartları İle Çalışmayacak? ## (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
0
Favori
12.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gözlerini para hırsı bürümüş bunların,böylelerinden korkulur.
    Zamanında yeterli bant genişliğini sağladığı halde AGP'nin fişini çektiler.PCI-e'ye geçtiler.Anakartlar,ekran kartları değiştirildi.
    Şimdi o kadar sık olmasa da zamanında neredeyse her işlemciyle birlikte yeni bir çipset çıkardılar.Anakartlar,işlemciler değiştirildi.
    Neymiş PCI-e 2.0'a geçilecekmiş.Bir daha anakartlar değiştirilecek.
    Zaten PC'ye çıkan bir elin parmağını geçmeyecek kadar oyun çıkıyor,tuttular Vista işletim sistemini zorunlu tuttular.
    SD-RAM'dan DDR'a DDR2'ye DDR3'e geçişler.Hatta 2009 yılında DDR4 Ramlerin piyasaya sürüleceği konuşuluyor.
    Intel işlemcilerine 1 yıldan fazla ömür biçmez oldu.Bir bakıyoruz ne zorluklarla aldığımız CPU'ların bir anda fişi çekilmiş.
    İşlemci üreticileri duyurduğu bir işlemciyi piyasaya sürmeden 1-2 nesil sonraki işlemcilerin haberleri kulaktan kulağa dolaşır oldu.
    Şimdi de bu DX bombası (!)

Hoş sadece PC'ye çıkacak oyunlarda da Crysis'ten başka göze çarpan oyun göremiyorum.O da zaten tamamen bir para tuzağına dönüşmüş durumda.Intel,Microsoft ve Nvidia,Crysis'in yapımcılarına dünya para ödeyerek Crysis'i kendi teknolojilerine göre optimize ettirdiler.

Artık ben bu işten sıkılmaya başladım.Binbir zorlukla kazandıklarımızı ceplerine indirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
    Bence PC oyunculuğu bitmiştir.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygarduran -- 10 Ağustos 2007; 10:31:42 >

• yaw bırakın ya bu nasıl iştir kardeşim ya önce siz dx10 uygulaması çıkarın. millet bi görsün nedir nee değildir, kimlerdendir, ne yer, ne içer bu dx10......sonra dx10.1 i çıkar kardeşim... ayıp deil mi ya.....yazılım bu kadar donanımın gerisinde nasıl kalır hayret bişi yaaaa hayret...ortada uygulama yok ama milletin cebinden çıkan para çooook....
    AMD Ryzen 9 5900x | SAPPHIRE 68O0XT 16GB | ASUS TUF GAMİNG X570 WIFI | G.SKILL TRIDENT NEO 2X8 GB 3600 MHZ CL 16 | SANDISK ULTRA 1TB M2 SSD | HP 27XQ 27" 2K 144hz | DARK FLASH PHANTOM KASA | LOGITECH G-430 | BLOODY TL80 TERMINATOR |
  • quote:

Orjinalden alıntı: lastingmoon

directx9.0c directx9 dan farklı birşey mi ben farklı deil die biliyorum sadece bir kaç eklenti var gibime geliyo ve dx9 destekliyen kartlar dx9.0c yide destekliyo belki bu dx10.1 de böle birşey olur

bu konuda bilgi vericek olan var mı ??
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_33113423/mpage_1/key_//tm.htm#33113423][/link]
  • quote:

quote:

directx9.0c directx9 dan farklı birşey mi ben farklı deil die biliyorum sadece bir kaç eklenti var gibime geliyo ve dx9 destekliyen kartlar dx9.0c yide destekliyo belki bu dx10.1 de böle birşey olur

bu konuda bilgi vericek olan var mı ??

yok mu yha belki dx9.0c gibi yazılımsal bişidir
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_33113423/mpage_1/key_//tm.htm#33113423][/link]
  • dx10.1 ile ekran karti degisse iyi birde ses kartlarida degisecek audigy ve xfi serisi tamamen bitmis demektir yani.
  • Oyun için konsol, diğer uygulamalar için 70,80 dolarlık ekran kartı kafi. Microsoftu da tebrik ederiz
    Bana enflasyon demeyin,4 yılda ne enflasyonu.Enflasyon değil sömürü.Hadi verdik 600$.Bari 2 yıl idare etse.Son teknoloji olsa.Daha bir yıl olmadı,adam akıllı Dx10 oyun çıkmadı,Dx10.1 den bahsediyorlar...
  • Söleye söleye dilimizde tüy bitti..Nvidia uyanıklık yapıyor bu halta yaramaz DX 10 kartlarını süper fiyatlara (8800 ultra yanılmıyorsam 1000 dolara yakın bir fiyatta) piyasaya sürüyor ortada bir tek dx10 oyun olmadığı halde de teknoloji manyakları bu kartları alıyor..Daha herhangi bir teste bile tabi tutulmadan üstelik..500 kere söledimmmmm..Önce oyunlar çıksın performanslarını görelim ondan sonra seçimimizi yapacak mıyız yapmayacak mıyız bekleyecekmiyiz görürüz..Bunu özellikle 8500 8600 serisi ekran kartı alanlara sölüyorum o kartlar ile dx 10 oyun oynayamayacaksınız ..(eğer bütün ayarları kasarak oynamayı oynamak diyorsanız lafım yok..Ama dx10 da harika grafikleri göremediktan sonra kaç yazar oda ayrı tartışma konusu) ...Sonuç ne 10 ay evvel büyük ümitlerle 8000 serisi kart alanlar hatta almakla yetinmeyip ATI ye laf atanlar ATI yi karalayanlar r600 için acele et ATI diyenler büyük ihtimal ilk dx10 oyunlardan sonra bu kartları satma yoluna gidecekler..Hadi bakalım acele ettik de ne geçti elimize sokağa atılan 300-500 dolarlarda cabası...

• arkadaslar atinin r600 gpusu dx10.1 destekliyo olabilir mi bu konu hakkında bilgisi olan var mı ??
  • Yazı karakterinizin büyüklüğü ortaya attığınız iddiaların doğrulunu vurgulamıyor, lütfen kullandığınız font boyutlarına dikkat edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Bu arada bence çokta abartılmamalı bu olay.Elimde 8800GTX olacak ve bir iki efekt daha az göreceğim diye üzüleceğim ha?

Dx10 un DX9 dan farkı da bir iki efekt zaten, öyle değil mi

Hainler

Orjinalden alıntı: Matruşka

quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Bu arada bence çokta abartılmamalı bu olay.Elimde 8800GTX olacak ve bir iki efekt daha az göreceğim diye üzüleceğim ha?

Dx10 un DX9 dan farkı da bir iki efekt zaten, öyle değil mi

Öyle birşey dediğimi hatırlamıyorum

Dx10,dx9'a nazaran çok daha gelişmiş efektler ve oyun üreticileri için yenilikler var.

Ama Dx10 ile Dx10.1 arasında bu derece büyük farkların olmayacağını sende bende biliyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: sero34

entrasan bi durum.

yani dx9 da 9.0b 9.0c vs. ler çıktı bütün dx9 ekran kartları bu sürümleri destekledi. yani dx10.1 çıkı sadece nvidia mı desteklemio bence biraz saçma.

kaldıkı dx ler hep dx8 dx9 dx10 die gitti yani ufak bi sürüm farklılığından dolayı(dx10.1 vs dx10 ) ekran kartları niye desteklemesin?

benim için hava hoş ben X1650XT ile yola devam. zaten 1 sene sonra öss falan var .

hayır çok yanlışın var. dx9 kartlar dx9c'yi desteklemezler. dx9c ile gelen en büyük yenilik SM3'tür, bu da şu demek; ati x800 tarzı bir ekran kartı ya da nvidia fx5900 gibi kartlar dx9 kartlar olmalarına rağmen dx9c'nin nimetlerinden ve efektlerinden yararlanamıyorlar demektir. bilmeden sallamayalım. en basit örneği ise x800 tarzı kartların 3dmark2k6'da çuvallaması gösterilebilir çünkü SM3 desteği yok

• quote:

Orjinalden alıntı: tokatli6061

haber doğru çıkarda "AMD nin yol haritasında dx10.1 destekli gpu var, demekki haber doğru" dx10 ekran kartı alanların, kartlarıyla dx10 oyun oynayamadan yeni çıkacak dx10.1 oyunları oynayamacak olmaları bana göre nvidia'nın uyanıklığının eseri olacak. tabi kullanıcılarda en az nvidia kadar sorumlular bunda. 8800 serisi çıktığından beri ATi bitti,öldü laf var iş yok battı yıkıldı... derken dx10 kasalara uğramadan dx10.1 oluverecek insanlara, ya arkadaşım daha dx10 oyun yok şimdi koşa koşa ne dx10 kart alması dediğinde işte AMD fanatiği yaftasını vurmak kolaydı gönül AMD desede bi yerde mantıkda dx10 oyun yokken bu kartların ne yapacağı belli olmaz beklemek lazım diyodu. bakalım piyasanın kralı nvidia kullanıcılara ücretsiz dx10.1'e terfi imkanı verecekmi? yada sizlere sattığım milyonlarca dx10 ekran kartından kazandığımla yine size satmak üzere dx10.1 desteklisini yine ilk ben yaptım mı diyecek

tefıyı bırak alırken bıle ustune para ısterler.ama benım ıcım rahat dx10 oyun yokkı dx10.1 olsun.nerden baksna bu 8800 serısı kartlar bendede oldugu gıbı 2yıl gıder.bana cok bıle.

• Birileri nvidia'ya mesaj atıp sorsa şu olayı.Belki açıklık getirirler.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.