Şimdi Ara

DIRECT X 10 ÜZERİNE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mythshadow

bende 7900GTX alma hazırlığı içindeyim. ama hep aklımda dx10 var. yılbaşında alıcam. diyorum belki o zamana kadar g8 serisi gelir de onlardan birini alırım.

g80 serisi eylulde cikmasi bekleniyo...
  • eylülde cıkıcagına daır bılgıyı nerden edındın???

o kadar yakınsa kımse suan dx9 ekran kartı almasın...

direk ölü yatırım olur....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

eylülde cıkıcagına daır bılgıyı nerden edındın???

o kadar yakınsa kımse suan dx9 ekran kartı almasın...

direk ölü yatırım olur....

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=32385
  • http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=32768
    bak bu haber senınkınden daha sonra EKİM gibi diyor..
  • http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33739
    bu dahada sonra yazılmı...

eylul sonu diyor yani ekim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=32768
    bak bu haber senınkınden daha sonra EKİM gibi diyor..

yinede beklemek daha iyi...
    benim merak ettigim acaba 8 serisi AA+HDR birlikte destekleyecekmi
  • tahmınen farklı özellikler cıkartırlar...
  • Dx 10 cıkacak ekran kartının fiyatı ne olacak ki
  • ya arkadaşlar yaklaşık 5dk dir bi yazı yazıyorum buraya cevap olarak ve tam upload ederken net gitti yaklasın 1 a4luk yazım silindi

NEYSSE

Dx10 için yapılan bi oyun var. Flight simulator X(10). bu oyun vistadan once cıkacak ve dx9 ile FS2004un grafiklerinin benzeri bi grafik motoruyla çalışacak. taa ki vista gelene kadar. vista gelince bu oyun dx10 destekli bi update/expantion yiyecek ve tabiki mukemmel olacak.

ekran kartı alacaklara ise şunu demek lazm, bekleyin :) dx10 un çıkışı 2007nin ilk çeyreği, herseyin yerine oturması mayıs sonu bence. yani karne parası ile alınabilir, 17-19 yaşlar için tabi. ben 6800um ile idare etmeye karar verdim ve bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: hyperspace

ekran kartı alacaklara ise şunu demek lazm, bekleyin :) dx10 un çıkışı 2007nin ilk çeyreği, herseyin yerine oturması mayıs sonu bence. yani karne parası ile alınabilir, 17-19 yaşlar için tabi. ben 6800um ile idare etmeye karar verdim ve bekliyorum.

evet dx10 vistayla cikacak ama dx10 destekleyen vgalar 2-3 ay icinde cikiyo...
  • sonuçta hep biz kazıklanmaya devam edicez
  • ayennen öle yaw, sürekli yenilencez die para akıtıoz bu medetlere
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhan1985

sonuçta hep biz kazıklanmaya devam edicez

+1 Geçen gene bize geçiyo.

Her ay bilgisayarcıya girip bişeyler alıp döp ağrısıyla belimi tutmaktan bıktım.

• bence vsta çıkınca alcan abi bi tane gf8xxx serisi iyi bi ekran kartı, idare eder 2yıll en az...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hyperspace

bence vsta çıkınca alcan abi bi tane gf8xxx serisi iyi bi ekran kartı, idare eder 2yıll en az...

o zman o kartın çıkmsını ve onu dx 10 olarak kullanmak için bayağı bekleyeceksin. ayrıca fiyat olarakta ilk önce üst seviye lokomotif kartlar çıkar ki fiyatları dudak uçuklatır. orta seviye ve alt seviye kartlar bikaç ay geriden gelir..
  • Ya üüüff delircem. Belirli bi miktar para biriktirdim üstüne bi miktar taksit yaptırıp Nvidia 7950 GX2 ve Msi K8N Diamond almayı ve işlemcimi de ileride duel bi işlemci ile değiştirmeyi düşünüyorum. Ekran kartı ve mainboard şu ara yaklaşık 1200YTL gibi bir para ediorlar ki bu oldukça yüklü bi rakam. Aslında bende şu an AMD 3500xp+ 1GB Ram ve 410MHZ core-clock ile çalıştırdığım Nvidia 6800Gt var. Şu ana kadar oldukça memnundum ama bi dolu yeni oyun çıkacak ve ben biraz High-End adamı olduğum için acaip kalite grafikler ile oynamayı sewiorum. Yani 800x600 fln dayanamıyorum en az 1280x1024 . Neys bu DirectX 10 olayı harbi çıldırtıo beni. Şu an en çok beklediğim oyun HellGate London ve onun bile directx 10 desteği ile çıkacağını duydum.
    Fakat bir kaç şeyi halen anlamış deilim...
    1- Şu an en üst seviye ekran kartları çıktığı zmn kesinlikle directx 10 ile uyumlu olmayacak veya uyumlu hale gelmesi için program güncellemesi fln yapılamıyacak en azından ben böyle biliyorum. Doğru mudur?
    2- Peki yukardakine doğru diyelim. Ben elimdeki max directx 9.0c destekli ekran kartı ile Crysis, HellGate London tarzı directx 10 için geliştirilen oyunları directx9 ile oynadığımda grafikten çok çok ödün vererek mi oynamak zorunda kalacağım?
    3- Ayrıca yeni çıkacak G80 ve R600 chipsetli canavarlar şu anki high-end 7950GX2 ve X1950XTX kartlardan çok çok üstün mü performans sağlayacak? Yani fps oranları çok çok daha mı yükselecek?
    4- En kritik soru da peki ben almadım şu an işte sene sonuna kadar bekleyip yeni seri bi ekran kartı aldım bu kartın ömrü ne kadar olacak ve allah için directx 9 desteği olmayacak mı??? Ben o kadar para verip bayıldığım ekran kartı ie şu an hala yapılmakta olan dx9 oyunlarını oynayamayacak mıyım? örnek BF2 BF2142 EQ2... Yani dx10 geri uyumlu olmayacak mı?
    5- Son olarak bu Aegia olayı noldu? Adamlar o kadar debelendi kartı flnda piyasaya sürdüler ama hala adam gibi destek veren bi tek Ghost Recon Advanced Warfighter var? Yani bu fizik işleme olayı gelecekte hala ekran kartları veya işlemcilere mi yüklenecek?
    6- Bir de şu an aklıma geldi LCDlerde fiyatlar daha çok düşer mi? Yani şu an gidip 500 dolar bayılıp BenQ 2ms'lik monitörünü elimdeki LG F900p'ye deiştirmek akıl karı mı?

Aslında çoğu şeyin net olmadığını biliyorum ama ne bileyim şu an aklımda bi tek bu olay var ve delirmek üzereyim. Heh bi de üniversite de dersler başlamadan şu olaylardan bi kurtulup rahata ermek istiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: kralhasanyigit

Ya üüüff delircem. Belirli bi miktar para biriktirdim üstüne bi miktar taksit yaptırıp Nvidia 7950 GX2 ve Msi K8N Diamond almayı ve işlemcimi de ileride duel bi işlemci ile değiştirmeyi düşünüyorum. Ekran kartı ve mainboard şu ara yaklaşık 1200YTL gibi bir para ediorlar ki bu oldukça yüklü bi rakam. Aslında bende şu an AMD 3500xp+ 1GB Ram ve 410MHZ core-clock ile çalıştırdığım Nvidia 6800Gt var. Şu ana kadar oldukça memnundum ama bi dolu yeni oyun çıkacak ve ben biraz High-End adamı olduğum için acaip kalite grafikler ile oynamayı sewiorum. Yani 800x600 fln dayanamıyorum en az 1280x1024 . Neys bu DirectX 10 olayı harbi çıldırtıo beni. Şu an en çok beklediğim oyun HellGate London ve onun bile directx 10 desteği ile çıkacağını duydum.
    Fakat bir kaç şeyi halen anlamış deilim...
    1- Şu an en üst seviye ekran kartları çıktığı zmn kesinlikle directx 10 ile uyumlu olmayacak veya uyumlu hale gelmesi için program güncellemesi fln yapılamıyacak en azından ben böyle biliyorum. Doğru mudur?
    2- Peki yukardakine doğru diyelim. Ben elimdeki max directx 9.0c destekli ekran kartı ile Crysis, HellGate London tarzı directx 10 için geliştirilen oyunları directx9 ile oynadığımda grafikten çok çok ödün vererek mi oynamak zorunda kalacağım?
    3- Ayrıca yeni çıkacak G80 ve R600 chipsetli canavarlar şu anki high-end 7950GX2 ve X1950XTX kartlardan çok çok üstün mü performans sağlayacak? Yani fps oranları çok çok daha mı yükselecek?
    4- En kritik soru da peki ben almadım şu an işte sene sonuna kadar bekleyip yeni seri bi ekran kartı aldım bu kartın ömrü ne kadar olacak ve allah için directx 9 desteği olmayacak mı??? Ben o kadar para verip bayıldığım ekran kartı ie şu an hala yapılmakta olan dx9 oyunlarını oynayamayacak mıyım? örnek BF2 BF2142 EQ2... Yani dx10 geri uyumlu olmayacak mı?
    5- Son olarak bu Aegia olayı noldu? Adamlar o kadar debelendi kartı flnda piyasaya sürdüler ama hala adam gibi destek veren bi tek Ghost Recon Advanced Warfighter var? Yani bu fizik işleme olayı gelecekte hala ekran kartları veya işlemcilere mi yüklenecek?
    6- Bir de şu an aklıma geldi LCDlerde fiyatlar daha çok düşer mi? Yani şu an gidip 500 dolar bayılıp BenQ 2ms'lik monitörünü elimdeki LG F900p'ye deiştirmek akıl karı mı?

Aslında çoğu şeyin net olmadığını biliyorum ama ne bileyim şu an aklımda bi tek bu olay var ve delirmek üzereyim. Heh bi de üniversite de dersler başlamadan şu olaylardan bi kurtulup rahata ermek istiyorum

hmm bakalm :)

1. Kartın sisteminin dx10 ile uyumlu yapılması gerekiyor, yani software bazlı bi update dx10u çalıştırmaz, ama şöyle bi duyum var, x1950 sariisinin çıkmasına henuz 1-2 ay var, ve duyduğuma gore bu kartları dx10a gore yapıp dx9la piyasaya surucekler, vista ile birlikte yeni bi software-update ile dx10 uyumlu yapıcaklar. ama son dediğime guvenip almayın tam emin değilim

2. dx10 ile ilgili daha detaylı bilgi verirdim ama su anda gercekten cok useniyorum, ama evet, dx10 için yapılmıs oyunları başta dx9la çalıştırman muhtemel olabilir ama animasyonlarda sorunlar ve eksik objeler olması muhtemel çunku dx9 ile dx10un animasyon yapış prensibi aynı olsada SERİ animasyonların sıralanışı ve gerçekleştirilişi konusunda buyuk değişiklikler var. yani dx10 çıktıktan en fazla 40-50 gun sonra dx9ile oynanamayan oyunlar çıkacaktır, artı bu bi market ve pazarlama tekniği.

3. ne kadar ustun olabilirki yani x1800 serisi x1900den nasıl ustunse onların farkıda bu olucak, ama bu donanımsal ve sayısal farklar, dx9-dx10 olarak bakarsan aynı donanımdan daha cok performans alırsın, rakamsal değil ama gorsel performans, aynı karttan dx9ile dx10dan az performans alıyosan g70 le g80 farkı bendce donanımda g70-g60 farkı gibi, gorsellik olarak g50-g70 farkı gibi olur.

4.dx seriisi her zaman geriye donuktur ve onceki dxleri destekler.

5. hiçbi fikrim yok

6. Ben sony LCD kullanıyorum ve tepkı suresi 10ms, yani cok dikkatli ve yakından bakmıyosan bence 10msnin altı hep aynı hehe.

7. universite zordur...

• yılbaşına kadar g8 serisi çoktan piyasaya girmiş olur. conroenun da tr'de piyasaya girmesi kasımı bulur deniyordu. millet ağustosta conroelu sistem toplamaya başladı. g8 lerde aynı akibete uğrar sanıyorum ve yılbaşına kadar tr'de piyasaya düşer. hem zaten teknik olarak ilk önce donanım sonra yazılım çıkmalı. bence vistadan önce g8ler çıkar. bu da vistayı tekrar cazibe merkezi haline getirir. ilgi üst seviyeye çıkar.yine her zaman olduğu gibi gülü seven dikenine katlanır sözü bir kez daha hayat bulur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mythshadow

yılbaşına kadar g8 serisi çoktan piyasaya girmiş olur. conroenun da tr'de piyasaya girmesi kasımı bulur deniyordu. millet ağustosta conroelu sistem toplamaya başladı. g8 lerde aynı akibete uğrar sanıyorum ve yılbaşına kadar tr'de piyasaya düşer. hem zaten teknik olarak ilk önce donanım sonra yazılım çıkmalı. bence vistadan önce g8ler çıkar. bu da vistayı tekrar cazibe merkezi haline getirir. ilgi üst seviyeye çıkar.yine her zaman olduğu gibi gülü seven dikenine katlanır sözü bir kez daha hayat bulur.

bu kadar rekabet olduktan sonra herkes herşeyi hemen çıkarmaya bakar. vede vista çıkınca g8 serisi etrafta olmazsa millet neye kurcak, neyle gorucek vistayı

• Hımmm saolasınız beyler. Bu arada hyperspace geri uyum konusunda yüzdeyüz eminsin demi? Çünkü ne bileyim yani tamamen farklı iki olay olacak diyorlar ve bir iki yerde sanki geri uyum olmayacak diye duydum gibi gelio da neyse saolasın harbiden baya ii oldu. Artık bekleyecez biraz daha bari elimdeki para artar da taksit olayına girmem. Şubata dooru oturur işallah
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.