Şimdi Ara

DİPLOMA NOTU VE OBP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diploma notuna göre mi okul puanı geliyor arkadaşlar ben eskiyim de yeni sistemi bilmiyorum da diplomam 5 lik sistemden benim.

5 üzerinden 4. 68 diploma notum, kaç puan gelir yerleştirmeye ek yardım lütfen.

• Hocam 4.68 diploma puanını ancak okul yeni sisteme çevirebilir.

Tahminimce 85-90 gibi bir diploma notun olur. Bu da yeni sisteme göre ortalama olarak 52 puan civarı bir okul puanı getirir.
  • Teşekkür ederim 94 dediler bana da 94* 0,6 = 56, 4 gibi bir puan gelecek dediler bir de siz forum camiasına sorayım dedim hangisi doğru bilmiyorum araştıracağım sağol
  • 93,60 yapıyor. O da 56,4 dediğin gibi, 94'ten hesaplarsak. Çok iyi puan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armasova -- 10 Nisan 2013; 22:01:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozozca

Teşekkür ederim 94 dediler bana da 94* 0,6 = 56, 4 gibi bir puan gelecek dediler bir de siz forum camiasına sorayım dedim hangisi doğru bilmiyorum araştıracağım sağol

Şimdi baktım diploma notunuz yeni sisteme göre 93,6'ymış. Bu demek oluyor ki yeni OBP sisteminde size 53,16 puan gelecek. Bu gayet iyi bir puan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sendromkaan

93,60 yapıyor. O da 56,4 dediğin gibi, 94'ten hesaplarsak. Çok iyi puan.

Teşekkür ederim sanırım öyle olacak 56,4 gibi bir puan sevindim :) Çok sağolun.

Bir sorum daha var siz yeni arkadaşlara:

Ben TM mezunuyum düz lise. Şimdi sözelden TS1 den tercih yapacağım ona göre hazırlanıyorum, puan kırılması yok artık değil mi eskiden olduğu gibi, yani herkes hangi alandan olursa olsun istediği bölümü yazabiliyor ve obp puanı kırılmıyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

quote:

Teşekkür ederim 94 dediler bana da 94* 0,6 = 56, 4 gibi bir puan gelecek dediler bir de siz forum camiasına sorayım dedim hangisi doğru bilmiyorum araştıracağım sağol

Şimdi baktım diploma notunuz yeni sisteme göre 93,6'ymış. Bu demek oluyor ki yeni OBP sisteminde size 53,16 puan gelecek. Bu gayet iyi bir puan.

93,6 * 0,6 = 56, 16 yapar. Yani 56 puan gelecek sanırım 53 yazmışsınız da 0,6 ile çarpılmıyor mu diploma notu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KIRIK OBP İLE TIP
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

93,6 * 0,6 = 56, 16 yapar. Yani 56 puan gelecek sanırım 53 yazmışsınız da 0,6 ile çarpılmıyor mu diploma notu?

Haklısınız hocam yanlış yazmışım. Özür dilerim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne özrü rica ederim arkadaşım olabilir , ben çok teşekkür ederim. 56 puan iyi sanıyorum çok sevindim. TM mezunu olarak istediğim bölümü yazabilirim değil mi yani nereyi yazarsam yazayım o ilgili puana + 56 gelecek değil mi alan dışı filan yok artık puan kırılması filan yani ?

• Aynen istediğiniz alandan hazırlanıp tercih yapabilirsiniz. Puan kırılması falan kalktı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne özrü rica ederim arkadaşım olabilir , ben çok teşekkür ederim. 56 puan iyi sanıyorum çok sevindim. TM mezunu olarak istediğim bölümü yazabilirim değil mi yani nereyi yazarsam yazayım o ilgili puana + 56 gelecek değil mi alan dışı filan yok artık puan kırılması filan yani ?

Alandışı bölüm seçiminde puan kırılması kalktı.

• Sağolun bu çok iyi oldu zamanımda puan kırılıyordu gazeteciliği yazamamıştım, şimdi yazabilirim sözel TS1 den tercih yapıp :)
  • quote:

Sağolun bu çok iyi oldu zamanımda puan kırılıyordu gazeteciliği yazamamıştım, şimdi yazabilirim sözel TS1 den tercih yapıp :)

sizin okul puanınız bende olcak o gazla ilk 1k'ya çok rahat girerdim ya, 43 geliyor bana
  • eminsiniz değil mi gelecek puanın diploma puanının 0,6 ile çarpılıp hesaplandıgı konusunda?
    yani obp puanının 0,12 ile çarpılması ile hesaplanmıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AllEyezOnMe_

quote:

Sağolun bu çok iyi oldu zamanımda puan kırılıyordu gazeteciliği yazamamıştım, şimdi yazabilirim sözel TS1 den tercih yapıp :)

sizin okul puanınız bende olcak o gazla ilk 1k'ya çok rahat girerdim ya, 43 geliyor bana

Moralini bozma çok çalış arkadaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodeotr

eminsiniz değil mi gelecek puanın diploma puanının 0,6 ile çarpılıp hesaplandıgı konusunda?
    yani obp puanının 0,12 ile çarpılması ile hesaplanmıyor?

Diploma notu * 0,6 evet eminiz
  • 4,11 diploma notu kaç puan getirir peki? 100 lük sisteme nasıl çevirdiniz? ben şöyle bir şey buldum. resmi yönetmelik:http://www.rehberlik.biz.tr/5lik-lise-diplomasini-100-luk-sisteme-cevirme-hesabi/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

4,11 diploma notu kaç puan getirir peki? 100 lük sisteme nasıl çevirdiniz? ben şöyle bir şey buldum. resmi yönetmelik:http://www.rehberlik.biz.tr/5lik-lise-diplomasini-100-luk-sisteme-cevirme-hesabi/

4.11 + 1 = 5.11 (1.00 eklendi)
    5.11 x (50/3) = 85.16 (100 lük sisteme çevirdik)
    85.16 x 5= 425,8 (OBP hesaplanır)
    425,8 x 0.12= 51,09 (60 üzerinden gelen okul puanı)

51,09 gelecek sonuçta

• benim diploma notu 6,93. onluk sistem yani. okul birincimizin diploma notu 8 idi. baya baya zordu okul. 1998 yılında mezun oldum. şimdi bana tahmini ne gelir gençler.
  • Sistem doğru bu şekilde çevriliyor arkadaşım, başarılar dilerim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.