NTV de surekli dinazor belgeseli gosteriyorlar hep merak etmisimdir bunlarin hangisi daha vahsi hangisi etobur hangisi daha zeki nerden anliyorlar. Salliyorlarsada bunlar ne kadar bilimsel.
100de 100 gerçek değil ama bilimsel olduğu kesin. Genelde günümüzde hayvanlarla karşılaştırıyorlar, zaten etcil veya otcul olduğunu anlamak pek zor değil (dişlerden veya hayvanın vücut yapısından), zekiliklerini herzaman olduğu gibi ise beyinlerinin büyüklüğünü bakarak anlıyorlar, ama beyni büyüklüğü derken vücut a oranla ne kadar büyük olduğu (örneğin küçük süs kopeklerinin beyinleri kangalların 10da 1 i ama ikisinin de zeka seviyesi aynı).
O belgesel baya ilgimi çekti..Yakaladığım zaman izliyorum.. onlar bazı bulguları bilim adamların anlatımına bırakıp bu anlatoımları canlandırıyorlar...Atıyorum b.adamı diyor ki burada yüzyıllar önce bir yangın çıkmış..ve bazı dinazorlar yanarak ölmüş işte kül izleri falan avr..ama kimisi de parçalanarak can vermiş diyorlar..Buna dayanarak "raptor" ların avlarını yedikleri sırada etrafta olan bitenlerle hiç ilgilenmediklerini..Hop belgeselde bunu canlandırıyorlar..Napıyorlar..Önce raptorları avlanırken gösteriyorlar..hareketlerini.. av öncesi bulgular neler bunlar aktarılıyor..sonra saldırı teknikleri ve avı yakalıyışı..sonra bunu yerlerken etrafta yangın çıkıyo bunlar hala yemekle meşgul...yerken yanarak ölüyorlar..
Bu bulgulardan yola çıkarak dinazorları sınıflandırıyorlar ve türlker hakkında daha kesin bilgiler veriyorlar.. baksanıza ben bile kaptırmışım eheehu
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by JeremY</i> <br />baksanıza ben bile kaptırmışım eheehu <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> , JeremY +1
bu arada dinazorlarla ilgilenenler için jurassic park oyunu çıkmış tavsiye ederim çok zevkli
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Chad</i> <br />bu arada dinazorlarla ilgilenenler için jurassic park oyunu çıkmış tavsiye ederim çok zevkli <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Oynaması zor bir oyun, ben zorlandım ve bıraktım. İlaveten dinazor değil, dinozor olacak.
Azı dişlerinin üstü aynı bizim gibi düzse otobur, kedigillerde olduğu gibi sivri ise etobur.
<b>Malum, sivri diş lazım etleri canlı canlı parçalamak için..</b>
Hani bunu dedik diye, sokakta kendi halinde giden bi çare pisipisilerden de korkmanıza gerek yok..
Gııırrr... [pssd]
adamlar biliyo işte :D
ben çocukkene dinozorlar diye bi dergi çıkardı,acaip severdim o zmanlar isimleirini fln ezberlemeye çalışırdım,bide derginin promosyonu vardı bi t-rex modeliğ verirdi,kemiklerini birleştiriyodun sonra derisini veryolardı dinazorun oluyodu,tabi ben dinazorun kalça kemiğini çatlatınca hayatım ilk sinir krizini ve depresyonunu geçirdim...annem o günden beri çok değiştiimi sölüüyo...HAarrraraaaRRAAAAAAA!!! röööhhhhh!
ha bide pek bilinmez ama dinazor dışkısıda beslenme konusunda ipucu veriyo bilim adamlarına,daha sonra yuvaları,kemiklerinndeki izler,ölüm şekilleri,deri kalıntıları ayak izleri falanda dinozor hakkında baya baya bilgi verir!mesela bi sürünün ayak izlerinden ağırlığı,aile yapısı,hızı öğrenilebilir,yavrunun diğerlerinin ortasında yer alması yavruya verilen önemi falan belli eder,eğlenceli konudor...
beni tek üzen şeyse türkiyede dinozor yaşamamış olmasıdır,tabi TR o zamanlar su altındaydı maalesef,gerçi bulsak noolcak,adamına saygı göstermeyen millet hayvanına neetsin???
bu arada çok sevdiğim ve dinazorlarla alakalı bi şarkı iiçn
Abi ben dinozorlar dergisinin hastasıydım ve sırf onu ve onun verdiği jurasssic park filminin orjinal çizgi romanlarını okuyasbilmek için 3,5 yaşında okumna yazmayı söktüm kendi kendime bi de o zamöandan beri paleontolog olmak istiom Jurassic park ın operation genesis oyununu tacvsiye ederim benim arkadaş cd yi kırmasaydı güzel oyundu eğer indirebileceğim bi yer biliosanız yazarsanız sevinirim buralarda bulamiom o oyunu
en zekileri raptorlar die biliyorum.hatta anlaşarak birlikte avlanma taktiklerimi ne varmış.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme