Şimdi Ara

dilencilere para veriomusunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

dilencilere para veriomusunuz

(En Son Oy Tarihi: 12.11.2023)
Giriş
  • ben secim sonrasi halkimizin ekonomik durumu cok iyi demekki diye mantik yurutup hic vermemeye basladim oncesinde veriodum tam kestim siz veriomusunuz

• Daha hayatta vermiyorum, sömürüyle iyi para kaldırıyorlar. Esnaf kime neyin verilip verilmeyeceğini çok iyi görüyor zaten çevremde birine bir şey yapacağım zaman esnafa soruyorum.

Bir kere elemanın birine patso ısmarlamıştım ama, tinerciydi ve sanırım aldığı şeyi birilerine satıyor muydu napıyorsa artık.

Dedim satıp tiner alsın kendini daha iyi öldürüyor, daha erken kurtulmuş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 23 Ekim 2023; 17:25:25 >
  • Vermiyorum. Arabayla olduğumda Araba torpidosuna abur cubur koyuyorum dilenci çocuk denk gelirse falan onlara veriyorum. Para vermeyi tercih etmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben vermiyorum. dilenmeye ihtiyaçları yok aslında bu işi sadece "meslek" olarak yapıyorlar.

hayır kurumlarına para veriyorum. onlar ihtiyaç sahiplerini buluyorlar zaten. bizzat şahit oldum.

• Vermedim vermem aksine gıcık oluyorum

• Vermemek lazım zaten verende artık suçlu sayılıyor galiba.

• Dilencilerin tamamına yakını meslek olarak dileniyor ve deli paralar kazanıyor. Çocuk ve kadınlar da organize çeteler halinde dilendiriliyor. İhtiyaç sahibi çok ama gerçek ihtiyaç sahibini bulmak da zor oldu. Camii çıkışında bakıyorum, hep aynı kadın ve çocuklar dileniyor. Kadının biri camii çıkışında incik boncuk çorap mendil filan satıp iki kuruş kazanmaya çalışıyor; bence gerçek ihtiyaç sahibi odur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende bugun dana salam aldım 15tl ye kediye verdim mutlu oldum ama insana asla vermem bu saatten sonra madem ülkede herşey yolunda bişekilde kazanıyorlar demekki eşekmiyimki veriyim

• Bun dan yılar önce iş den cıkıp yorgun halde eve giderken yanıma bir eleman yaklaştı,

Abim beee hamsi aldık pişireceğiz ekmek paramız yok bize iki ekmek parası versene.

tamam dedim cıkardım iki ekmek parası verdim yoluma devam ettim, o sıra sigaram birmiş az geride tekel var döndüm bir sigara almak için tekele girdim.

Aha demin ekmek parası alan eleman kazı kazan oynuyor lan benden ekmek parası almadın mı iki dakka önce arkasını döndü sesini cıkarmadı tekelciye baktım abi bunlar böyle dedi başladı gümeye, hayatım da gardımın düşüp kendimi silme enayi hissetiğim andı.

dilenciye tövbe para vermem.

• Dilenciler zengin. Dilencide utanma yoksa bu işi meslek olarak yapıyordur.

• Bu işin esnafı olduğu belli olanlara vermiyorum.
    Bazen görüyorum, buz gibi havada ben titrerken o karton üzerine öylece oturmuş tok bir sesle "evladımdam, sevdiklerimden" başlıyor. Benden sağlıklı görünüyor. Böylelerine vermiyorum. Zaten beni görünce duayı kesiyorlar artık.

• kağıt toplayanları durdurup bazen para veriyorum.. adam dilenmiyo ama çok zor durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 24 Ekim 2023; 13:42:6 >
  • bide şeye gıcık oluyom, bazı restoran sahipleri kasadaki bahşiş kutusunu kaldırıp onun yerine yardım kuruluşu kutusu koyuyolar.

bahşiş atayım diyorum, attıktan sonra bi bakıyom "X yardım kuruluşu" yazıyo kutunun üzerinde. koyduğum para hiçbir iş yapmayan kişilere hizmet bedeli adı altında gitti, üstüne soğuk su.

yahu restoranda bahşiş kutusu olur. yardım kuruluşuna para verecek olsam gider onların derneğine kendim veririm zaten.

dün bi restoranda sordum, bu ne kutusu dedim elemana, yardım kutusu abi dedi. bahşiş kutusu yok mu dedim. yok onun yerine bu var artık dedi. ben de para üstünü elemanın eline verdim al senin olsun diye. artık yemin ediyorum bahşiş vermeye korkar oldum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asla vermedim ve vermem de. Yakın zamana kadar ihtiyacı olan öğrencilere falan yardım yapıyordum son seçimlerden sonra tamamını iptal ettim.

• Allah rızası için ekmek PARASI! dediklerinde ekmek veriyorum suratlarından düşen bin parça 😃

• asfalt yollara baksan konuya gerek kalmazdı. 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.