Şimdi Ara

Dikkat! Garantili fotoğraf makinelerine %20 zam geliyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • """tesadüfen gördüğüm linkte 5766 sayılı kanunun 19 mad.nin, yanlış hatırlamıyorsam 4 nolu listesinde, 1 temmuz 2008 terihinden itibaren dijital fotoğraf makinelerin ithalatına %20 ötv vergisinin getirileciği yazıyordu. yani 1 temmuz 2008'den itibaren garantili her türlü dijital fotoğraf makinesi %20 zamlanacakmış diyor.

yani garantili makine alacaklar elini çabuk tutsun....!

garantili mal ile spot mal arasındaki uçurum iyice büyücek, yani varya adamı zorla spot mal almaya yönlendiriyorlar....

fk sakinleri sizinlede paylaşayım dedim....

bakın aşağıdaki linkin 20. sayfasında 8525.80 nolu satıra bir göz atın."""

http://www.verginet.net/UserFiles/File/haberler/2008/haziran/5766-20080606M1-1.pdf

**ALINTIDIR**

devamı ve ayrıntıları BURADA ve BURADA

arkadaşlar gece nette gezerken bunlar gözüme takıldı. yuh demekten kendimi alamadım. eğer doğruysa ki öyle görünüyor, sanırım bu uygulama spot fiyatlarınada yansıyacaktır ve olan bize olacak gene.

bizi izlemeye devam edin dedikleri buymuş demekki!!
    zaten dünyanın en pahalı fiyatları bizdeydi, şimdi daha beter olcak... ondan sonra bu cari açık, vergi kaçağı neden her sene büyüyor derler...

ALLAH sonumuzu hayır etsin!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 15 Haziran 2008; 6:50:20 >

• Tepkisiz toplumların sonu budur. Tek eksiğimiz çıngırağımız oldu olacak, yakındır....
  • Birde elbette tercih meselesi fakat bir fotoğraf makinasinda üretimde bir hata yoksa ,düşürmezsen ,ıslatmassan ,carpmassan kolay kolay birşey olmuyor. Zaten bu durumlardada kullanim hatasi denip garanti devre dışı kaliyor.

Vergi konusunda facebookda grup kurmustum
    http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=15979687846
  • Hiç şaşırmadım, monitörlerde DVI portu var diye ekstra vergi alan bir hükümetten..........................

• Çok çalışıyor bu hükümet hep de halkın yararına allah kahretsin ne de güzel yönetiliyoruz (!)

• Garantili fiyatı artarsa, spotlar da artar
  • Bilen biri bu konuya açıklık getirse iyi olacak!
    Çünkü boşu boşuna strese girmeyelim burada.
    Hem bu konunun basında yer almamış olmasıda dikkat çekici; böyle birşey olsa bütün TV'ler(en azından hükümet yanlısı olmayanlar) gazeteler bas bas bağırırdı.
    Ayrıca bu haberin insanları panik şekilde tüketime yöneltme potansiyeli de iyi düşünülmeli!
    En azından ben haberi ilk gördüğümde ne zamandır ötelediğim şeyleri alma telaşına düştüm!
    Tabi şimdi normal moddayım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha dün şahit oldum.
    Aynı marka ve model fotoraf makinesi piyasada 1200 YTL den ucuza bulunmazken, Doğubank' ta 600 YTL ye satılıyor.
  • zaten yurt disinda 300 dolara satilan makineler burda 1 milyara satiliyor ,bu zamla heralde 1,5 milyara satacaklar ,spotlarda paglanir,bizim ulkemizde uyanik bol nedense.
  • Bu işlerin Gelişmiş Ülkelerde tek Çözümü vardır.
    TÜKETİMİ BİR ANDA SIFIRA İNDİRME. Sadece bu değilki Akaryakıt vs. herşey de....
    Herkes özel arabasını kullanmayacak, Otobüs dolmuş Vb. kullanacak sabırla bir hafta yeter de artar Belki taş çatlasa 15 gün. Olacakları hayal bile edemiyorum..... Çünkü bunun TR' de yapılabilmesi adeta imkansız.
  • bipekkan kesinlikle sana katiliyorum. Ayrica bu sadece elektronik eşyada değil.

Mesela Diesel bir kotu dusunelim. ABD'de yaklaşik 30dolar yani 40YTL civarina alabiliyorsunuz. Ülkemizde ise bunun 3-4 kati fiyat cekiyorlar. Demekki saticilar satişlarindan memnunlarki fiyati düşürmeyi düşünmüyorlar. Kimse satin almasa bu kotu ,fiyatlari otomatik olarak düşürecekler veya burada satiş yapamayacaklar. Ama malesef ülkemde Bursa Yeşil Fabrikalarinda 7$ üretilen bir T-shirte ,yurtdısına gidip ,tekrar geri geldiginde 50-60$ vermeyi kabul eden insan sayisi oldukca fazla (İstanbul ,Bursa gibi sehirler için konusuyorum)

Ayrica vergi olayida tam bir komedi. Yukarida facebookda grup kurdum demiştim ya oradan bakabilirsiniz ulkemizdeki vergilere..
  • konuyla alakasız ama disesel kotlarda nerede 30 dolar yav? netten baktım 100$ + hatta çoğu modeli 200$+
  • Nette genelde son sezon oldugunda 100$ üstü oluyor.Yoksa normal magzalarda sık sık %50 off veya sezon sonu ürünlerin fiyatlari felaket düşüyor. Yani ben zaten en pahali kotu 30$ civari demedim Ama biraz arayinca 30$'ada bulunabiliyor. Hayirdir kotmu alicaksin Ya konuyla gene alakasiz olucak fakat bedava verseler su kotlari giyemem ya.Nasil oturup kalkiyorsunuz kotlarla. Ben hep bol ,lastikli ,hafif ,ince pantolanlara aliştim ,oyle oluncada bira gobegi gibi garip bir gobek cıktı
    Neyse konuyu pis dagittik Bir millet vekili soyle konusmus:
    Değerli arkadaşlar, ilk defa dünya birincisi olduk. Bilemiyorum, belki de merak edeceksinizdir, hangi konuda dünya birincisi olduk. 210 ülkeden 670 operatörün bağlı olduğu GSM Birliği, gelişmekte olan ülkeler arasında gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, ülkemizde, yüzde 44 vergiyle en yüksek vergi uygulayan ülkedir. Dolayısıyla, dünya şampiyonu olmuş bulunuyoruz değerli arkadaşlar. Yani, bir vatandaşımızın, bir cep telefonu alıp, mobil iletişimden faydalanması için ödediği bedelin yüzde 44'ünü, devlet, vatandaştan vergi olarak alıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.