arkadaşlar yeni sistemimi aldım.. anakart ve ram yanlış yollandı geri yolladım.. nese sorum şöyle gerçekleşiyo şimci ve fanı anakarta taktım.. bildiğiniz gibi fanın altındaki thermal yapışkan cpunun üzerinde izleri kadlı.. yanı fandan cpu ya bulaştı... bu normal bişe zaten sanırım..
sorum şu: cpunun üstündeki yapışkanı temizledim.. tam sıcaklık değişimi olsun diye.. şimdi parçalar gelince.. fan ve işlemci arasına termal macun süreyiimi? yoksa fanın altındaki thermal yapışkan tek başına bu iş için yeterlimi?.. lütfen fikirlerinizi yazın.. yardımlarınızı bekliyorum..
sorunu tam anlamadım ama islemciyle birlikte gelen heatsinkteki termal macundan bahsediyosun galiba.. cok kaliteli olmasa bile yeter sana asırı overclock falan yaparsan o fanda yetmez termal macunda o zaman para verip kalitelilerinden alman gerekir..
Eğer AMD ise thermal macun falan sürmene gerek yok orijinal fanının üzerindeki macun yeterli. Hatta o şekilde overclock bile yapabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: sezerbaris
Eğer AMD ise thermal macun falan sürmene gerek yok orijinal fanının üzerindeki macun yeterli. Hatta o şekilde overclock bile yapabilirsin
fan kullanılmamış ise evet bu dogru ama fanda macun tam anlamıyla yok silinmiş vs vs gibiyse sürmen gerek
ben olayi anlamadimki yaw nasil yani sürdün sildin orjinal termal paste yeterlimi dostum biraz aciklarmisin lütfen
arkadaşlar açıklayıcı yazmadığım için çok özür dilerim olay tam olarak şöle.. pc nin montajını yaptım.. ve ankartın ve ram in yanlış olduğunu farkettim.. sonra işlemci ve fanı söktüm.. olay burdan sonra zaten.. fanın altındaki yapışkan ısı iletkeni işlemciye bulaşmış... bende bunu sildim.. hani belki şart olur macun sürmek.. ve tam yüzeyi kaplasın diye... oc yapıcam ama şimdilik değil sanırım ankartım gelmedi.. işlemcim amd 3700+ koduda: ADA3700DAA5BN KAB2E 0549VPBW (hani belki kod hakıkında bilgi verirseniz..)
neyse olay bu... fanın altındaki termal yapışkan işlemciye bulaştı.. bende işlemcinin üstünden sildim.. olayı siz biraz anlatın.. oc yaparken illaki thermal mucun sürmek lazımmı? sanki öyleşmiş gibi bi intiba oluştu şimdi aklımda
evet güzel soru tabikide sürmelisin termal pasta ısı iletimi sağlaamakla görevlidir
pc aldığın yerden iste birazcık ufak paketli zaten sana versinler
yok ben kalite takılırım diyorsan artic silver al 15ytl falan
Soğutucunun altındaki termal macun tek kullanımlıktır. İşlemciyi zaten temizlemişsin. Soğutucunun altınıda temizle yeni bir termal macun al ve soğutucuyu takmadan önce güzelce sür. Sürmemeyi düşünme çünkü bu düşünce yanlıştır.
evet sürmen gerekir cünki oc yapinca islemci normalden fazla isinir ikincisi termal yapiskanin islemciye bulasmasindan bisey olmaz ama islemcinin pinlerine bulastiysa kötü sen termal pasteyi sürüp fani takinca islemciye mecbur bulasacak bu normal ama islemci ile verilen termal pasteler herzaman dandik olur iyi bitane alman gerekir oc icin sogutma cok önemlidir kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme