Şimdi Ara

DİKKAT! Amazon iadesinde kutu boş çıktı denildi. MNG kargo içinde olası hırsızlık şebekesi!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
19.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -----------------------------------------------
    ------------------------------------------------

    Güncelleme 1: 24.03.2020

    Arkadaşlar sorun çözüldü sayılır.

    Yaptığım şikayetler sonucu, Amazondan daha üst düzey bir yetkili beni aradı.

    Durumu incelediklerini, kayıtları gözden geçirdiklerini, tezlerimi haklı bulduklarını söylediler.

    Özellikle kargo tesliminde kargo kağıdında 2kg/desi ağırlık işlenmiş olması, Amazon tutanağında da boş kabul edilmesi geçerli kanıt oldu.

    Burada 2kg/desi ağırlık kaydı ile birşey yapamazsın, aman ne büyük kanıt vs diye dalga geçen, küçük görenler iyi okusun oluyormuymuş olmuyormuymuş!

    Kargo tutanağında direkt "telefon" diye yazmamış, ama bu gibi iadelerde firmadan firmaya barkod numarasına işlenmiş şekilde bu bilgi olabiliyor.

    Tavsiyem siz yinede, özellikle bir firmaya iade yapıyorsanız, kutu içeriğini ne yolladığınızı vs kargo tutanağına yazdırın.

    Özellikle parasını verin sigorta yaptırın. Benim gibi hataya düşmeyin, yıllardır kargo ile çalışırım ilk defa başıma böyle birşey geldi. Telefon iade değil, demir çelik, kesici takım, plc ünite vs de iade ediyoruz biz yeri geliyor.

    Kargo şirketine de şikayette bulunmuştum, gönderim yaptığım şubeyi geri aramışlar, soruşturma yapılıyor.

    Şubeye gidip yetkililerle görüştüm, kargonun hareketlerini aldım.

    İade verdiğim kargo, zaten otomatikman "ulaşmayan kargo" şeklinde işleme alınmış, alıcı tarafından hiç açılmadığı ve direkt geri döndüğü şeklinde kabul ediliyor, bu durumda kutu "boş" çıktı ise "zaten en baştan boş gelmişti" argümanı ortaya çıkabiliyor.

    Kargo iade teslimi sırasında videom var. Kargonun tartıldığı, teslim sırasında kolinin bir ağırlığa sahip olduğu videodan görülüyor.

    Şu an yasal sebeplerden, videoda başka kişiler olmasından ve bir soruşturma olmasından dolayı henüz buraya video koyamıyorum.

    MNG kargo bana zararımın tazminini önerdi, ancak Amazon ile anlaştığım için buna gerek kalmadı.

    Siparişimi ilk teslim eden Kolaygelsin firması ile de görüştüm.

    Orada da kargo tutanağında benzer ağırlıklar belirtilmiş.

    Amazondan Ozan bey aradı, benimle çok kibar ve samimi konuştu. Şikayetimle ve benimle ilgilendi.

    Kendileri teslim merkezinde bir soruşturma açtıklarını söylediler.

    Beni haklı buldular ve hesabıma para iadesi yapılması şeklinde karar alındığını belirttiler.

    İlgilerinden ve çabalarından dolayı Amazon Türkiye ve Ozan beye teşekkürlerimi sunuyorum. O sinirle açtığım konu ve konu başlığınıda düzelttim ve tekrar güncelledim.

    Amazon Türkiye ile olan bu ticaret deneyimimi, çok yapıcı ve pozitif olarak duyuruyorum.

    Ozan bey bana ek olarak hediye çeki, aksesuar gibi hediyeler önerdi. iyi niyetini çok iyi anladığımı kendisine belirterek ekstra bir hediye kabul etmedim; burada empati kurmadan şahsıma yapılan suçlamalara rağmen ben, onurlu bir insanım ve benimle ilgilenen saygı gösteren Amazonu da yüke sokmak istemiyorum. Bana vereceği hediye çeki onlara yük olarak hiçbirşey olsada benim sahip olduğum iş ahlakı kültürüne uymuyor. Hayatta ne yaptıysam ne aldıysam her zaman denke denk olmuştur, ne aldıysamda tam karşılığını vermişimdir. Sadece para iadesinin çok yeterli olacağını kendilerine belirttim, neyi ifade ettiğimi onlarda çok iyi anladı. Birdahaki ilk ihtiyacımı Amazon üzerinden gidererek kendi iyi niyetlerine mukabele edeceğimi de belirttim.


    Bazı aptal saptal yorumlara değinmek istiyorum;


    Buradamı ekşidemi ne hatırlamıyorum tam, geçen sene bir kişinin insülinleri bozulmuştu, buzdolabına bıraktığı insülinler buzdolabı iyi soğutmayınca kristalizemi olmuştu ne, insülin ihtiyacı vardı, burada elinde fazla olup kullanmayan gönderebilirmi diyordu birkaç aya tekrar alma hakkı doğana kadar. Burada aptal aptal yorumlar, çocuğu suçlayıp ne yaparsan yap demeler, hiç müsamaha tanımamalar, kendileri mükemmelmiş gibi, hiç hata yapmayacakmış gibi bir tutumlar!!.. Arkadaşım insanlar küçük hata yapacak, siz çevrenizdeki insanların açıklarını kapatacaksınız, müsamaha göstereceksiniz, aynısını da karşınızdaki insandan bekleyeceksiniz. Böyle böyle içinde yaşadığınız toplum katlanılabilir bir ortama dönüşecek.
    Evet tek kelimeyle telefonu yanlış almışım; bu - bu sadece, bu kadar. ismi cismi resmi çok benziyor, heryerde kampanya indirim fırsat ışıkları gifleri; akşam üstü artık yorgun ve dalgın kafa, basiretim bağlanmış, bir önceki sekmedeki değil yan sekmedeki telefonu aldım, zamanım daralmıştı, bilgisayarı kapatıp koştura koştura işten çıktım ertesi günde küt telefon geliverdi! işsiz işsiz relax relax evde oturup net gezen tipler kafası dolmuş olmak nedir anlayamaz tabi. Mükemmel sizler artık banka kartınızı atm demi bırakırsınız, aracınızı farketmeden park edilmez tabelasının az ilerisine parkedip gidermisiniz farketmeden bilemem, ilk hatanızda bu konuyu ve ne kadar at tarağı olduğunuzu hatırlayın! Ayrıyeten iade nedir internetten sorgusuz sualsiz alışverişlerde 14 gün iade hakkı neden var? İşte tamda bunun için var. Herşeyi bir kenara bırak beğenmedim iade ediyorum dokunmadan, bu hakkım var. Neyin goygoyunu yapıyosunuz! Siz iade etmeyip kullanırsınız!

    Zaten ucuz telefon almışın 1450 liralık telefonmu alınır diyenler, sizemi soracağım hangi telefonu alacağımı, yaşlı telefonu diye birşey var, atamıza dedemize hiç kullanmayacağı 15bin liralık iphonumu alalım!?

    Hırsızlığı senin yapmadığını ne bilelim, boş kutu yollamadığını ne bilelim - işte asıl o hırsızlığı yapabilecek kalite(sizlikte)
    olanlar asıl bu tarz çıkartımları olanlardır! Zaten sizin içiniz öyleki bu çıkarımı yapıyorsunuz! Kişi kendi neyse karşısındakinide öyle sanırmış! Konuyu üstün körü göz gezdirip okuduğunu anlamadan yorum atlayanlar,
    argümanımı anlamadan sen kutuyu boşalttın diyenler, peh; ne düşündüğünüz umurumda değil. Elbette bu yaklaşımların geleceğininde farkındaydım. Elbette paramı kurtarmak isterim ama asıl bir amacımda özellikle MNG ve Aras kargo şirketlerindeki veya e-ticarette konuşlanmış olan organize hırsızlık şebekesine karşı dikkat yaratmak, insanları uyarmak. Açtığım bu konununda bu iş için çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

    Burada empati kuran, akıl veren, yapıcı yorum yapan, yargısız infaz yapmayan, yardımcı olmaya çalışan, öne çıkaran herkese ise çok teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun. Yavşaklar uyuzlar monitörün arkasına saklanarak yaşayan ezik aşşağılık kompleksli antisosyal sosyal fobili nefret dolu ruh hastaları değil siz varsınız diye bu forum bu ülke var olmaya devam ediyor.

    Yavşak yavşak, uyuz uyuz yorum yapanlar, tez zamanda sizinde başınıza gelsin inşallah beter olun!!


    Son olarak uyarım, ARKADAŞLAR ÖZELLİKLE KARGO ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞAN, İŞ BULAMAMIŞ OKUL OKUMAMIŞ HAPİSANE KAÇKINI, ERTELEMELİ CEZA ALMIŞ, BU İŞİ BULMASA TORBACI OLACAK BİR ÇETE, DAHA ÇOK MNG VE ARAS KARGO ŞİRKETLERİNİ TUTMUŞ. ÖZELLİKLE YÜKTE HAFİF VE PAHADA AĞIR ŞEYLERE ODAKLANIYORLAR. HEMEN SATIP PARAYA ÇEVİREBİLECEKLERİ ŞEYLERİ TESPİT ETMEYE ÇALIŞIYORLAR, BU EN BAŞTA CEP TELEFONU, SONRADA LAPTOP. BU GÖNDERİLERİNİZDE ÇOK DİKKATLİ OLUN. TESLİMİ VİDEOYA ALMA, SİGORTA, KARGO FİŞİNE ÜRÜNÜ YAZDIRMA, SADECE KİMLİKLE ALICIYA TESLİM ETME. ÇOK UYANIK OLUN. DEVAMLI ŞİKAYET VE DAVA EDEREK KARGO ŞİRKETLERİNİN BU İŞE ODAKLANMASINA MECBUR BIRAKALIM!

    Tüketici hakem heyeti başvurumu yapmıştım, pazartesi onu geri çekeceğim.

    Cumhuriyet savcılığı için dilekçe hazırladım, onu vermeyeceğim ama örnek olarak buraya koyacağım, bir daha başına bu tarz bir iş gelen alıp direkt başvusunu yapsın örnek teşkil etsin diye.

    Tekrar destek veren herkese teşekkür ederim.

    DİKKAT! Amazon iadesinde kutu boş çıktı denildi. MNG kargo içinde olası hırsızlık şebekesi!?

    ----------------------------------------------------
    ----------------------------------------------------

    Merhaba,

    Amazon iadesinde kutu boş çıktı denildi. MNG kargo içinde olası hırsızlık şebekesi!?

    Bu belkide organize bir amazon çalışanı veya mng kargo çalışanı hırsızlığı da olabilir!

    her şekilde üzerine gidilmesi lazım! Ben mail atana kadar bana bir haber de verilmedi!!

    29.02.2020 tarihinde Amazon Türkiyeden bir cep telefonu aldım. başka satıcıdan değil, direkt amazonun satış yaptığı şekilde aldım. ürünü yanlış aldım, bir sürü redmi modeli var, redmi note yerine düz redmi seçtim yanlışlıkla!

    bana tarif ettikleri şekilde kendi kargo firmaları mng aracılığıyla kendi verdikleri kod ile iade ettim. 2 hafta para iadem yapılmadı. mail attığım zaman;

    "depomuza göndermiş olduğunuz kutu boş çıkmıştır ve ürün içerisinde bulunmamaktadır bu sebepten kaynaklı olarak para iadeniz tarafınıza yapılmayacaktır."

    şeklinde bir yanıt verildi. Halbuki ürünü kutusuna dahi hiç dokunmadan kendi kutusunda iade ettim!

    Amazonu telefon ile aradım çıkan kadın "isterseniz yasal haklarınızı kullanabilirsiniz" dedi! Bir üst yöneticileriyle görüşmek istediğimi söyledim. Kayıt aldılar, 48 saat içinde dönüş yapacaklarını söylediler.

    Bu bir kargo veya amazon çalışanı hırsızlığı ise bunun araştırılması lazım!!

    "ne bilelim senin boş kutu yolladığını" diyecek kişileri mng kargo ile geri iade işlemi yapmaya davet ediyorum!!

    DİKKAT! Amazon iadesinde kutu boş çıktı denildi. MNG kargo içinde olası hırsızlık şebekesi!?

    DİKKAT! Amazon iadesinde kutu boş çıktı denildi. MNG kargo içinde olası hırsızlık şebekesi!?

    DİKKAT! Amazon iadesinde kutu boş çıktı denildi. MNG kargo içinde olası hırsızlık şebekesi!?

    Bu durumda ne yapılır? Burada kargo hırsızlığı konuları okurken benimde başıma geldi! Deneyimi olan yardımcı olabilecek olan insanlar birşeyler yazarsa sevinirim :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 25 Mart 2020; 20:17:12 >







  • Amazon iki paralık bir telefon için kendisini rezil etmez; ama bu forumda Apple'ı dolandırmak, sıfır telefon almak için birbirlerine üçkağıtçılık dersleri veren ciğeri 5 para etmeyen kansızların konularını yıllarca okudum.

    Maalesef beleşçi ve gittikçe adileşen bir toplum olduk. Hem bu dünyamızı, hem ahıretimizi batırdık.
    Kulakları çınlasın bir arkadaşımızın bir çalışanının kızı a101'de çalışıyordu. Bir gün şeytana uyup a101 deposundan kimsenin haberi olmadan bir telefon çalmış ve babasına babalar gününde hediye etmiş. Aradan haftalar geçmiş ve depodaki telefonun çalındığını farketmiş oradaki çalışanlar. Polise haber verdiler ve polis, - imei üzerinden sanırım- nokta atışı bir şekilde o telefonun yerini tespit etti ve çalınan telefonu buldu. Hepimiz çok şaşırdık bu duruma. Siz de bu şekilde bir arayış içine girebilirsiniz. O telefon kimdeyse mutlaka bulunur. Gidin şikayetçi olun zaten telefon sizdeyse bile polis gelip bulur
    Amazon normalde musteriyi ilk sirada tutar ve her zaman parasini iade eder. Mesela Ingilterede ayna aldim, kullandim sonra iade etmek istedim, adamlar parayi yolladi iade bile almadi. Ikinci el garantisiz PC 3 ay sonra bozuldu adamlar bedava SSD yolladi.

    Buyuk ihtimal turkiyeden ne cektilerse zamaninda, koskoca amazon bile guvenmiyor artik Turk insanina. Bence bunu oturup dusunmemiz lazim.
    Okulların bir an önce açılması gerekli. Ortada mağduriyet var ve yazılan şeylere bak, rezillik. Çok geçmiş olsun, sanıyorum ki savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Ortada bir hırsızlık var. Umarım şubedeki kayıtlardan kutunun dolu olduğunu kanıtlayabilirsiniz. Zannetmiyorum ama küçük bir ihtimal IMEI numarasından takip edilebilir. Tekrar geçmiş olsun.

    Konu dışı bitmiş.
  • KESBİŞ OLSUN NE OLTİ ?
  • Türkiye'de kargo şubelerinde "Kardeş benim kargo vardı." diyip sadece isim söyleyerek kargo alma sistemi bitmediği sürece bu tarz şeyler çok olur. Bence işin çok zor, ne kargo ne de amazon bunu karşılamak istemez. Bu tarz işlemleri yaparken kargoya verene kadar videoya çekmek lazım sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • r.H kullanıcısına yanıt
    İsmen teslim değil, Amazonun anlaşmasıyla Amazonun verdiği kodla Amazonun Gebze iade merkezine yollandı, kargo kağıdı üzerinde görünüyor AMAZON İADE ANA ŞEHİRLER CEVA DEPO diye. direkt amazonun gebze deposuna gidiyor. rastgele birisine elden teslim değil!..
  • Hamdi beyin teklifini kabul etseydin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the__executioner__ kullanıcısına yanıt
    inşallah seninde başına gelir böyle bişey, o zaman anlarsın!..
  • Okulların bir an önce açılması gerekli. Ortada mağduriyet var ve yazılan şeylere bak, rezillik. Çok geçmiş olsun, sanıyorum ki savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Ortada bir hırsızlık var. Umarım şubedeki kayıtlardan kutunun dolu olduğunu kanıtlayabilirsiniz. Zannetmiyorum ama küçük bir ihtimal IMEI numarasından takip edilebilir. Tekrar geçmiş olsun.

    Konu dışı bitmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ben burada birazda insanları uyarmak için dikkatlerini çekmek için bu konuyu açıyorum onlarda dolandırılmasın diye, diğer bazı kişiliği oturmamışların yanıtlarına bak!..
  • Kargo ağırlığı falan yazıyor mı kargonun verdiği kağıtta?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a.ihsan kullanıcısına yanıt
    Evet 2 kg kargo ağırlığı ve Desi 2 şeklinde yazıyor, zaten hiç açılmamış amazonun kendi mukavva kutusu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sight

    İsmen teslim değil, Amazonun anlaşmasıyla Amazonun verdiği kodla Amazonun Gebze iade merkezine yollandı, kargo kağıdı üzerinde görünüyor AMAZON İADE ANA ŞEHİRLER CEVA DEPO diye. direkt amazonun gebze deposuna gidiyor. rastgele birisine elden teslim değil!..
    Onu anladım zaten hocam benim vurgulamak istediğim şey kargo firmalarinin sorumsuzluğu ve dandikliği. Sizinki de öyle oldu büyük ihtimalle. Firmadan birisi cepledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.H -- 18 Mart 2020; 20:24:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatura senin adina kesilmedi mi ? Git emniyete telefonum çalındı de olayi anlat .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.5₺ için amazonun kendini lekeleyeceğini sanmam, muhtemelen kargoda hiç ettiler.

    Kargoyu verirken içinde ne var diye sorduklarında asla degerli oldugunu belli etmeyin!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 18 Mart 2020; 22:52:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amroth.

    1.5₺ için amazonun kendini lekeleyeceğini sanmam, muhtemelen kargoda hiç ettiler.

    Kargoyu verirken içinde ne var diye sorduklarında asla degerli oldugunu belli etmeyin!!
    amerikada kargoya kamera falan koyup yolluyorlardı keşke bizde de öyle yapılsa. hatta devlet yapsa böyle şeyleri zaman zaman ne güzel olurdu
  • t0sbaga kullanıcısına yanıt
    Emniyete gittik, tüketici mahkemesine gitmemizi söyledi. Bir anlanmda başlarından attılar. Ama tekrar gideceğim MNG hırsızlık başvurusuyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 18 Mart 2020; 22:31:11 >
  • sight S kullanıcısına yanıt
    Kanıt olabilir hocam o ağırlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Kargoyu teslim almasaydınız geri gidecekti zaten, keşke hiç uğraşmasaydınız alıp geri göndermekle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 18 Mart 2020; 22:55:34 >
  • paxal kullanıcısına yanıt
    İşte ben yokken işyerine teslim etmişler, bende amazona yazıp onay alıp geri teslim ettim direkt. :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.