Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halikarnasss

bazısı okul puanlar artacak diyor kimisi sabit kalır diyor nolur sizce ?

Okul puanının artması ya da azalması bir şey ifade etmiyor. Önemli olan başarı sıranızdır. Geçen yıl 80 - 80 yapan birisi 325 gibi bir puan alırken, bu sene 80- 80 yapan birisinin alacağı puan 375 oldu. Aldığım duyumlara göre de Türkiye birincisinin aldığı puan 360... gibi bir rakam.

Yine de sorunuza cevap vermek adına; puanlar yükselecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vakkas.

quote:

Okul puanının artması ya da azalması bir şey ifade etmiyor. Önemli olan başarı sıranızdır. Geçen yıl 80 - 80 yapan birisi 325 gibi bir puan alırken, bu sene 80- 80 yapan birisinin alacağı puan 375 oldu. Aldığım duyumlara göre de Türkiye birincisinin aldığı puan 360... gibi bir rakam.

tahmini olarak 5-10 ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pes Etmek YOK!

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pes Etmek YOK!
    Hocam kardeşim 385 . olmuş.Gıda üzerine okuyordu.İstanbul içinde itu-yıldız kazanır mı sizce hiç bi bilgim yok benim.Gerçi öğretmenleri onu yönlendirecek fakat sizde bildiklerinizi paylaşırsanız çok müteşekkir oluruö

Gıda mühendisliği mi yoksa diyetisyenlik mi ? Tam olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım.

Hocam marmara diyetisyenlik ve beslenmöe yazıcak herhalde.Ama bence itu gıda mühendisliği falan daha iyi siz ne düşünüyorsunuz?
    Gıda müh. mü yoksa diyetisyenlik mi?

kesinlikle diyetisyenlik.. gıda müh olursan 800 liraya talim edersin diyetisyen olursan memur 3000 bin alırsın seçim senin istisnalarda var tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Chosen

Arkadaşlar 1232 sözel sıralama ile istanbul halkla ilişkiler devlet hayal mi?

Geçen yıl en son giren adayın başarı sıralaması 423. Bu durumda sizin için zor görünüyor. Ancak aynı üniversitenin uzaktan eğitimleri için sıralama 3861.

Gazi Üniversitesi İ.Ö. için başarı sıralaması ise 983.
  • 2 yıllık okuldan mezun olduk dıyelım 2013te. 2014'te yerlesemedık. 2015te 2016'da yanı her sene gırerek sansımızı deneyebılırmıyız?
  • quote:

quote:

quote:

tahmini olarak 5-10 ?

Asgari 10 puan diye düşünüyorum.

• Her sene girebilirsin ancak tercih eder de gitmezseniz puanınız kesilir.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar 1232 sözel sıralama ile istanbul halkla ilişkiler devlet hayal mi?

Geçen yıl en son giren adayın başarı sıralaması 423. Bu durumda sizin için zor görünüyor. Ancak aynı üniversitenin uzaktan eğitimleri için sıralama 3861.

Gazi Üniversitesi İ.Ö. için başarı sıralaması ise 983.

İstanbul'dan çıkmadan yapabileceğim en mantıklı tercih ne olabilir sizce?
  • quote:

Her sene girebilirsin ancak tercih eder de gitmezseniz puanınız kesilir.

Tercih edip gitmezsek derken? Kazanıpta mı gıtmeyerek?
  • flug kullanıcısına yanıt
    deneyebilirsin herhangi bir sınır yok
  • quote:

İstanbul'dan çıkmadan yapabileceğim en mantıklı tercih ne olabilir sizce?

Sözel için çok fazla manevra şansınız yok açıkçası... Bu noktada sizin beklentileriniz ve geleceğe dair planlarınız önemli. İlla İstanbul içi olacak diyorsanız ve imkanınız da varsa vakıf üniversitelerinin burslu (varsa) olanları araştırılır ya da uzaktan eğitim veren üniversiteler tercih edilebilir. Ancak burada da diploma üzerinde yazacak olan "uzaktan eğitim" ibaresi gelecek için sıkıntı yaratabilir. Tabi, bu, sizin bunu ne kadar önemsediğinize de bağlı. Sonuçta diploma kapıyı aralar, o kapıdan içeriye girebilmek sizin kişisel becerinizle olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

deneyebilirsin herhangi bir sınır yok

tesekkürler. 2013 yıl sonu radyo tv 2 yıllık mezun olacagım. radyo tv sınema devlet unılerınde pek fazla secenek yok galiba. Sözel olması bir nevi güzel. 2012de en yuksek tavan puanı 295. 280 alsam yerleşirim sanırım kolaylıkla bir uniye. tabi 4 yıl bir daha okunur mu orası mechul
  • Beyler makine mühendisi adayı yokmu burda herkes başka bölümler yazmış??
    4 yıl daha okuyacaksın diye bir şart yok.. okuldan okula göre değişiyor kaçıncı sınıftan başlattıkları
  • efekan candan kullanıcısına yanıt
    İlgimi çekti senin neden hem ea hemde sözel puanın hesaplanmış okuduğun 2 yıllık bölümden hem ea ya hemde sözele geçiş yapabiliyorsun diye sanırım doğrumudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serzeni$te -- 3 Ağustos 2013; 21:53:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

4 yıl daha okuyacaksın diye bir şart yok.. okuldan okula göre değişiyor kaçıncı sınıftan başlattıkları

tesekkurler dostum. 270-280 yapmak için kacar dogru veya net yapmak gerekır kı hesaplayabılen varmı forumda. not: sözel
    2013 dgs si diğer 2012 2011 puanlamalarından farklı olduğu için 10 15 gün beklerseniz güncel bir puan hesaplama motoru yapılacak, ona göre net cevap verebilirim :)
  • quote:

quote:

quote:

tahmini olarak 5-10 ?

hocam önemli olan tamamen sıralama.. geçen sene mimarlık 305 puandan odtü almış siz düşünün.. ancak ben bu sene 306 puan aldım ve geçen sene 294 ile uludağ üniversitesi en son öğrenci almış orayı kazanabilecekmiyim diye düşünüp duruyorum...

onun dışında yaptığımız netlere gelirsek ben 2012 sınavını kendi kendime çözdüğümde 76 mat 50 tr çıkardım.. 2012 netleriyle hesapladığımda uludağ üniversitesine anca girebiliydum.. Şuan 2013 dgs sınavında yaptığım netleri görseniz alakası bile yok.. Ama gel görelimki sıralamam 2012 yılında çıkan sıralama ile aynı... umarım anlatabilmişimdir..

• Arkadaşlar okul puanları artacak önemli olan sıralama, okul puanı düşmesi kesinlikle söz konusu değil kesin bilgi, tercihlerinizi sakın geçen senenin puanlarına göre yapmayın, standart sapmalar düştüğü için puanlarımız yüksek geldi !
  • şöyle söyliyim.. geçen senenin 295'i bu senenin 306 puanına eşit ( sıralamayı göz önüne alırsak )... tabi aradaki fark her puanda aynı kalmaz ama bu bi örnek olmuş olsun...
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.