Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halikarnasss

quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

quote:

Orijinalden alıntı: -Dedektif-

Arkadaşlar merhaba. 2005 mezunuyum, değişikliklerden haberim yok, uzak kaldım. Birkaç sorum olacak;

-2005 Makina mezunuyum.
    -Gözden %48 engelim mevzut. Engellilere, ek süre, puan, harçsız eğitim vb. şartları nelerdir?
    -Mezun olduktan sonraki sene girdim, olmadı. 2014'te tekrar girsem, ne gibi dezavantajlarım olur?(Puan vb.)
    -Uzaktan eğitim yapan Üniversitelere DGS ile geçebilir miyim? Onlarda engellilere indirim, hak vb. var mıdır?

Teşekkür ederim.

Merhaba kardeşim,

- bunu fakültelere sorman gerekiyor okuldan okula değişebilir
    -Tercih yapıp yerleşmedikten sonra puanın düşmez, yalnız bugün anladıkki 2012 den sonra sınav soruları zorlaşıyor bilgin olsun.
    - geçebilirsin ama DGS kılavuzuna bakman lazım UE ile kontenjan açan bölümler varsa geçebilirsin. Dediğim gibi indirim ha vb fakülteden fakülteye değişir,
    - makina mezunusun geçiş yapabileceğin programlarıda dgs kılavuzundan öğrenebilirsin

nasıl geçti sınav serzenişte benim çok kötüydü %75 burslu hayal oldu

Açıklama için teşekkür ederim. Belirli bir yaştan sonra, örgün okumak zorlaşıyor, uzaktanı denemek lazım. AÖF de, klasik bölümler, ortalık onlardan geçilmiyor malum.:)

Allah, herkesin gönlüne göre versin. Eyvallah...

• quote:

Orijinalden alıntı: Chuuuuckyyyy

quote:

Orijinalden alıntı: İnternet Çocuğu

quote:

Orijinalden alıntı: Chuuuuckyyyy

yav bu sarı pembe araba muhabbetinde benim kafam takıldı arkadas sıklarda cevaplar yok kesinlikle diye soruyor oraları anlayan varmı?

Ağaçlı olan soruyu yaptım ben.Diğerlerinden bi şey anlamadım.Sınava mı giriyoz bulmaca mı çözüyoz belli değil

ağaçlı hangisi oluyordu yahu hatırlatsana cabucak unutuyorum bende alzaymır olacaz

6 kişi vardı 3 erik 2 kiraz 1 şeftali ağacı dikiliyordu

• Daha öncede 2 sefer sınava girdim ama bu seneki sınav dgs tarihinin en zor sınavıydı herhalde...
    Bölümüm makine ve denemelerde mat 70 neti buluyorum. Ama sınavda yalnızca 40 soru yapabildim... bu seneki sınav tarzlarından anlaşılıyor ki artık nitelikli, lisans mezunu insana ihtiyaç yok. Ben bu durumdan yalnızca bu yorumu çıkartabilirim. Artık bundan sonra kendi mesleğimde gelişmekten başka bir yol kalmadı. Allah sonumuzu hayır etsin arkadaşlar...
  • kontenjanları arttırayolar sınavı zorlaştırıyolar çok enteresan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

kontenjanları arttırayolar sınavı zorlaştırıyolar çok enteresan

hem kontejyan artcak hemde sınav kolaylaşcak mantıklımı sence.
    Bu sınav sadece yapan yerleşsin sınavı olmuş.Yani herkez yapsin yerleşsin değilde yapan yerleşşsin sınavı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KazuYA18 -- 22 Temmuz 2013; 15:29:00 >
  • beyler dikey geçirdiler
  • Bu nasıl bi sınavdır ya dgsde ki bütün çıkmış soruları çözdüm 2011 sözel 78 sayısal 70 2012 sözel 78 sayısal 67 yaptım 4 farklı kaynaktan denemeler çözdüm bilerek zamana karşı bir sınav olacağını düşünerek denemelerde hep en uzun paragraflı denemeleri çözdüm hep 85 dkda biten sözel 2013 te 95 dk da bitti son 4 mantık sorusunu yapmadım ve sözelde hiçbir şık net değil yaptığım soruların yüzde 60ını emin olmadan işaretledim 55 net çıkar mı bilmiyorum çok yanlışım çıkacağını düşünüyorum normalde heyecan yapacağımı düşünmüyordum ama soruları okudukça ve bir türlü cevapları net bir şekilde göremedikçe iyiden iyiye stres yaptım. Sayısala gelince tam bir fiyaskoydu ilk 40 soruyu çözdüm ve gereğinden fazla zaman aldı burada bi 10a yakın boşum vardır sonra baktım problemler zorluyor geometriye geçtim normalde fullerdim ama 3 tane yapabildim 40 tane de boş kaldı sayısal mantık sorularına hiç bakamadım zaten onlarda çok zormuş anlayacağınız hukuk hayal oldu bir daha deneyip girer miyim? hayır. bir sene emek verip çalışacağım sonra ösym gelip içine edecek olacak iş mi. bi de utanmadan emeğiniz emanetimizdir diyorlar emanet değil emeğiniz esaretimizdir olmalı. çok yazdım ama içimi dökmek zorundaydım bütün emekler boşa gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: KazuYA18

quote:

Bu sınav sadece yapan yerleşsin sınavı olmuş.Yani herkez yapsin yerleşsin değilde yapan yerleşşsin sınavı

kolaylaşşsın demedim normal düzeyinde devam etseydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clarenc58

oncelıkle herkese geçmıs olsun umarım hepınız ıstedıgınızı alırsınız ben kontrol ve otomasyon teknolojisi okuyorum 1.sınıf bıttı ılk donem agno:2.58 2.donem:2.41 gelecek senede en kotu bu cıvarlarda yapıcagımı dusunuyorum

dgs ıle gırebılcegım bolumler:Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği Elektrik Öğretmenliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektronik Mühendisliği

Elektronik Öğretmenliği

Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği

İmalat Mühendisliği

Kontrol Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği

Mekatronik Öğretmenliği

Meteoroloji Mühendisliği

Uçak Elektrik-Elektronik

Üretim Mühendisliği

İstanbulda bunlardan bırıne gırebılmem ıcın kaç net yapmam lazım ?

ayıca dersanaye gıtmıycem evde hazırlanıcam calışma kıtapları alıcam hangı yayınları tavsıye edıyorsunuz ?

Moraller Bozuk Oldugundan Kımse Bır Sey Yazmamıs Bilgilendırcek bırı varmı ?

• quote:

quote:

oncelıkle herkese geçmıs olsun umarım hepınız ıstedıgınızı alırsınız ben kontrol ve otomasyon teknolojisi okuyorum 1.sınıf bıttı ılk donem agno:2.58 2.donem:2.41 gelecek senede en kotu bu cıvarlarda yapıcagımı dusunuyorum

dgs ıle gırebılcegım bolumler:Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği Elektrik Öğretmenliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektronik Mühendisliği

Elektronik Öğretmenliği

Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği

İmalat Mühendisliği

Kontrol Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği

Mekatronik Öğretmenliği

Meteoroloji Mühendisliği

Uçak Elektrik-Elektronik

Üretim Mühendisliği

İstanbulda bunlardan bırıne gırebılmem ıcın kaç net yapmam lazım ?

ayıca dersanaye gıtmıycem evde hazırlanıcam calışma kıtapları alıcam hangı yayınları tavsıye edıyorsunuz ?

Moraller Bozuk Oldugundan Kımse Bır Sey Yazmamıs Bilgilendırcek bırı varmı ?

Daha sinav yeni bitti acelen ney bunlar icin cok erken sen otur ders calis zamanla butun sorularini cevaplariz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KazuYA18

quote:

Kontejyan değil kontenjan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: efekan candan

Ben de bu sınava bu sene ilk kez giriyorum. Genel itibari ile çok zor deniliyor. Puanlar düşebilir. Bir de şu cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak deli oluyorum. Bütün umutlar tuz buz oldu. en iyisi bir işe girmek ve açıktan 4 yıllığı tamamlamak olacak.
    Sonuçlara bak;
    67 türkçe yaptım
    11 matematik yaptım
    Geometrinin yüzüne bile bakamadan sınav bitti.
    ÖSYM

Bende öyleyim ama sınava öylesine girmiştim zaten.Türkçe oku oku bitmedi ama net olarak 65 net yaparım türkçeden öyle tahmin ediyorum.

• quote:

Ne zaman açıklanır sınavlar acaba? (destuuur dediğinizi duyar gibiyim)

Bir çok yerde 29 ağustos tahmin ediliyor.
  • Yav hacılar sınav hem kolaydı hem zordu.Bu ne demek;
    Türkçeyi full yapıp matematiğe geçince insan bi afallıyor.
    İlk matematiği yapıncada türkçeye zaman kalmıyor.
    Ben mesela ilk matematiğe başladım, sorular git gide zorlaşınca içimde bi telaş baş rol oynamaya başladı.
    Sonra diğer yıllara nazaran öyle resimli küp soruları,kolay grafik soruları,kolay mantık sorularından bir tane göremeyince
    içimdeki telaşla matematiği bitirdim.Bitirdikte türkçeye geçince ilk soruda öyle bir takıldım ki,bi yudum su içip sorulara odaklandım.
    Ama ne fayda.Sorumu ansiklopedimi belli değil.Sayfaları çevirdikçe tüm sorular up uzundu.Yapabildiğim kadar yaptım.
    Ancak diğer yıllarda türkçe her ne kadar uzun olsada soru basit oluyordu.Bu sınavda şıklar bile paragraflı.
    Daha öncede belirttiğim gibi bu sınav hız sınavı olmuş.Hızlı algılayıp hızlı cevaplama.

Not:Türkçeyi sadece okusak, cevaplamasak 1 saat gider

• quote:

Orijinalden alıntı: uA_1905_1905

herseyı gectımde bencıl kume nedır arkadas yaa hadı onu sormusun bencıl olmayan kume nedır.adamlar resmen dalga gecmıs yaa.hayatım boyunca hıc duymamıstm bencıl kumeyı.ayrıca arkadaslar osym karar almıs sanırım artık sınv sorularını yayınlamayacak gıbı.dogrumu bu? aklımıza gelen matematık sorularını paylassak fena olmaz asslında.

ABC+CBA=786 lı soru vardı a+b+c yı soruyorda 15 yaptım ben.

ABB 9 ve 4 kalansız bölünen bi sayıdır 3 basamaklı ABB sayısının en büyük değeri için a+b kaçtır gıbı vardı. sadece 288 saglıyordu cevap 10 yaptım.

birde cocugun yasını soruyordu.20 olacaktı sanırım oda.
    baska aklınıza gelen varsa arkadaslar paylasın.

Aynen ilk defa gördüm bencil,bencil olmayan küme neymiş ya salladım geçtim bencile 9 bencil olmayana 18 şıklarını işaretledim galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Cém

quote:

Ne zaman açıklanır sınavlar acaba? (destuuur dediğinizi duyar gibiyim)

Bir çok yerde 29 ağustos tahmin ediliyor.

ösym sınav okuma sistemini değiştirdiği için 6 ağustos'ta büyük ihtimal açıklancakmış haber sitelerinde yazmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konya2018 -- 23 Temmuz 2013; 1:22:08 >

• Cevap anahtarını verseler sonuçların kaçında açıklanacağı çokta önemli değildi.
    Kaç kişi girdiki sınava pek uzun sürmemesi lazım puanların açıklanması

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Cevap anahtarını verseler sonuçların kaçında açıklanacağı çokta önemli değildi.

bence bu sene açıklama daha önemli , puanlama sistemi değişik olacak, kimse kimin ne yaptığını bilmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chosen

quote:

bence bu sene açıklama daha önemli , puanlama sistemi değişik olacak, kimse kimin ne yaptığını bilmiyor..

Puanlama sistemi değişti derken neyi kastettiniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chosen

quote:

Puanlama sistemi değişti derken neyi kastettiniz?

standart sapma ön planda tutulacak, sizin diğer adaylar içerisinde ki durumunuza göre puanlama yapılacak, yani puan hesaplama araçlarıyla geçen senenin taban puanlarına göre tercih yapmak zaten saçma olur, herkes dökülüyor.

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.