Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayısalcıyım 29 mat 20 turkçe ısaretlıyebıldım ıstanbulda devlet yalan oldu bakıcaz artık
  • bu arada bu sene mezun olup da dgs ye giren arkadaşlar, öğrenim kredisi temmuz ayı yatmamış benim. bildiğim kadarıyla eylülü dahi veriyorlardı ama benimki burs değil ve burslar haziranda kesiliyordu. başka bu soruna sahip kimse var mı?
  • Arkadaslar oncelikle herkese gecmis olsun 40 mat 40 tr yapabildim ama hespsinin dogrulugundan emin degilim gecen seneye gore 3 kat daha kolaydi sinav 2014 sorulariyla 2015 olcusemez bile bence gecen sene calisarak 20 mat isaretlemisken bu sefer birazdaha iyiydi gecen sene tum sevkim kirildigi icin bu sene calisamadim keske calissaydim kesin bi yere yerlesirdim dedigim bir sinav oldu ne yazik ki gecen seneki sinav keske bu duzeyde olsaydi neyse saglik olsun hepimize gecmis olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen seneye göre kolaydı ama türkçeyi nasıl sormuşlarsa artık matematiktten zordu. 40 mat işaretledim 20 türkçe. Geçmiş olsun.
  • Turkce 50 mat 9 net... Diploma notu 70, acaba hukuk ozel gelir mi ya. 250 civari puanlari.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Turkce 50 mat 9 net... Diploma notu 70, acaba hukuk ozel gelir mi ya. 250 civari puanlari.

hocam aöf adalet mezunu musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiglat Pileser

quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

Turkce 50 mat 9 net... Diploma notu 70, acaba hukuk ozel gelir mi ya. 250 civari puanlari.

hocam aöf adalet mezunu musunuz ?

Evet, hayirlisi bakalim girdik bir yola insallah olur ama kontenjanlar az baya, pek sans yok gibi.

• Beyler su sinav kolaydi diyip moral bozmayin. Adam 20 tane mat isaretlemis dgs kolaydi diyor o 20 soruyu 7.sinifa giden cocukta cozer. Cok kolay sorularda vardi cok zor soru yoktu cok ugrastirici sorular vardi. 47Mat isaretledim 20dk daha olsa 8 9 tane daha yapardim turkce son 20dk da 23 isaretledim hic paragraf cozmedim benim cozduklerim basitti. 2013De de girmistim bu sene oylesine girdim muhendislik okuyorum haliyle biraz yavaslamisim lakin sinavin durumu buydu 2014 sorularini da cozdum bu kadar ugrastirmiyor. Evet osym ortalama netlerin dusmesi ile cakallik yapip cok ama cok basit 10 12 tane soru koymus ama inanilmaz ugrastirici zaman isteyen anlasilmaz sorularda var kanimca sayisalda ortalama 13 14lere cikar ama yigilma 30larda olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shineon25 -- 26 Temmuz 2015; 16:11:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shineon25

Beyler su sinav kolaydi diyip moral bozmayin. Adam 20 tane mat isaretlemis dgs kolaydi diyor o 20 soruyu 7.sinifa giden cocukta cozer. Cok kolay sorularda vardi cok zor soru yoktu cok ugrastirici sorular vardi. 47Mat isaretledim 20dk daha olsa 8 9 tane daha yapardim turkce son 20dk da 23 isaretledim hic paragraf cozmedim benim cozduklerim basitti. 2013De de girmistim bu sene oylesine girdim muhendislik okuyorum haliyle biraz yavaslamisim lakin sinavin durumu buydu 2014 sorularini da cozdum bu kadar ugrastirmiyor. Evet osym ortalama netlerin dusmesi ile cakallik yapip cok ama cok basit 10 12 tane soru koymus ama inanilmaz ugrastirici zaman isteyen anlasilmaz sorularda var kanimca sayisalda ortalama 13 14lere cikar ama yigilma 30larda olur

Dikkat edersen bu sinavda 20 isaretlemedigimi yazdim gecen senekinden bahsediyorum gecen sene resmen elim kum baglandi ama bu sinavda cok iyi olmasada 40 tane isartlyebildim ki gecen sene 7.sinifa giden cocugun cozebilecegi turden mat olmadigini herkes biliyor kendimizi kandirmayalim gecen seneye gore bu sinav kolaydi bu konuda cogu kisi hemfikir

• Son iki ALES'e de girmiş biri olarak soruların ALES in bir tık altında olduğunu söyleyebilirim. Geçmişte arada dağlar kadar fark varmış fakat artık bu fark çok azaldı ve tüm sınavların zorluk derecesi birbirine yaklaştı. Genel olarak matematik soruları zamana karşı yarış gerektiren tarzda olup çözülemeyecek sorular değildi fakat işlem fazlalığı nedeniyle zamanın iyi kullanılmasını gerektiyordu. Türkçe sorular aynen ALES tarzı idi fakat mantık soruları daha az karışıktı. Umarım herkes dilediği yeri kazanır. Şahsen 30 matematik ve tüm Türkçe sorularını işaretledim. Sonucu göreceğiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen sene ve bu sene DGSye kaç kişinin girdiğini bilen var mı?
    ve
    tahminen ne zaman açıklanır. ağustosa kalır mı yoksa bu cuma açıklarlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reco.

turkce iyiydi matematik berbat. Seneye tekrardan girecegim.Uzaktan egitimde yazabilirim. Bosa zaman kaybetmeye gerek yok :)

Benim Sınav iyi değildi ama ben çalışmamıştım pek sorular beklediğimden daha zordu.
    Bende uzaktan eğitim düşünüyordum ama uzaktan eğitim Bölümler hep kapatılmış. Kılavuzda 1-2 tane yer vardı Hatırladığım kadarıyla...

• türkçede en zorlayan soru memleket hikayelerinin ilk sorusuydu ilk modern öykü mü yoksa alanında ilk mi çok kafam karıştı

matematikte 25 tane işaretledim 15 tanesinden kesin eminim diğerlerinde 2 şık arasında kaldıklarım filan var

türkçe 40-45 mat 15-17 net arası bişey bekliyorum özel hukuk gelir inş .
  • Türkçe soruları kafa karıştırıcıydı beklediğimden kötü geçti hayırlı bakalım.Sonuçlar ne zaman açıklanır tahminen?

• quote:

Orijinalden alıntı: Scarface007

Türkçe soruları kafa karıştırıcıydı beklediğimden kötü geçti hayırlı bakalım.Sonuçlar ne zaman açıklanır tahminen?

agustosun ilk haftasi aciklanacakmis. osym supriz de yapabilir isi belli olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kozmonot271

geçen sene ve bu sene DGSye kaç kişinin girdiğini bilen var mı?
    ve
    tahminen ne zaman açıklanır. ağustosa kalır mı yoksa bu cuma açıklarlar mı?

gecen sene 200 bin civariydi tam hatirlamiyorum. bu sene 300 bij diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yalnızaslan

quote:

Orijinalden alıntı: Reco.

turkce iyiydi matematik berbat. Seneye tekrardan girecegim.Uzaktan egitimde yazabilirim. Bosa zaman kaybetmeye gerek yok :)

Benim Sınav iyi değildi ama ben çalışmamıştım pek sorular beklediğimden daha zordu.
    Bende uzaktan eğitim düşünüyordum ama uzaktan eğitim Bölümler hep kapatılmış. Kılavuzda 1-2 tane yer vardı Hatırladığım kadarıyla...

hayirlisi hocam dert etme. seneye tekrardan girersin. ama tavsiyem bu boslukta acikogretime kayit olman.

• Reco. kullanıcısına yanıt
    Aynen bende öyle düşünmüştüm hocam. Bakalım artık Hepimizin hakkında Hayırlısı diyelim...

• @Reco.
    Teşekkürler
  • Vay be zamanında Dgs sınavı dediğimizde kimse bilmezdi baya baya piyasası oldu sınavın. İlk çalışmaya başladığımda ortada ne kaynak vardı ne sınavın içeriğini bilen adam. İt gibi çalışıp bölüm birincisi olmuştum kapmıştım tam puanı.

Herkese geçmiş olsun, umarım çalışan emeğinin karşılığını alır.
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.