Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu yıl adalet okuyup 2 sene sonra dgs ye girmeyi planlıyorum. KPSS önlisans da çok çalışmadan 30 matta 17 net, 30 Türkçe'de ise 24 net yapmıştım. Mata çalışırsam çok daha fazlasını yapacağımı düşünüyorum. DGS de hukuka Geçmek için ikisinden de ortalama kaç net yapmalıyım? Ayrıca bu yıl adalet okuyacağım inş. Tavsiyeniz olur mu? Hepinize başarılar diliyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

quote:

Orijinalden alıntı: draguh

quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

quote:

Orijinalden alıntı: draguh

Merhaba arkadaşlar. Aday sisteminde öğrenim durumu okuyor gözükmekte.Okuldan diplomayı aldığında ne kadar süre içinde sisteme girilir ve bu durum tercih yapmama engel midir?

Okuldan diploma alıp osym burosuna gidip mezun oldugunuza dair bir işelm yaptırdınız mı

Diplomatı almadım daha sınava kadar yapmam lazım mı bu işlemi?

ben yaptırdım ama hala okuyor gozukuyor. tam bılmıyorum , bazıları okul kendı yapıyor dıyor bazıları sen osym gidecen dıyor.

Anladım teşekkürler.En iyisi okula gidip halletmek.

• DGS ile Hukuk okumak için ilk 600 içine girmek gerekiyor. çünkü bu sene kontenjanlar yarı yarıya azaltıldı ve sınava girecek sayısı da kabaca 30 bine dayandı. LYS ile girmek daha kolay gibi gözüküyor. Bu sene devlet hukukğu kazanmak için aşağı yukarı 50 ye yakın matematik ve 40 civarında Türkçe çözmek gerekecek gibi. Bir de Adalet ön lisans ortalamasının 3 ün üzerinde olması gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aserel

DGS ile Hukuk okumak için ilk 600 içine girmek gerekiyor. çünkü bu sene kontenjanlar yarı yarıya azaltıldı ve sınava girecek sayısı da kabaca 30 bine dayandı. LYS ile girmek daha kolay gibi gözüküyor. Bu sene devlet hukukğu kazanmak için aşağı yukarı 50 ye yakın matematik ve 40 civarında Türkçe çözmek gerekecek gibi. Bir de Adalet ön lisans ortalamasının 3 ün üzerinde olması gerekiyor.

Tşkler hocam. Az çok fikir oluştu.

• Sınav yerleri açıklanmış.Ters bir yer gelmedi çok şükür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

Sınav yerleri açıklanmış.Ters bir yer gelmedi çok şükür

Yine 2 saat yol gideceğim. Ama şikayetçi miyim değilim 1 kere gideceğiz(inşallah) nasıl olsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

Arkadaşlar bu yıl adalet okuyup 2 sene sonra dgs ye girmeyi planlıyorum. KPSS önlisans da çok çalışmadan 30 matta 17 net, 30 Türkçe'de ise 24 net yapmıştım. Mata çalışırsam çok daha fazlasını yapacağımı düşünüyorum. DGS de hukuka Geçmek için ikisinden de ortalama kaç net yapmalıyım? Ayrıca bu yıl adalet okuyacağım inş. Tavsiyeniz olur mu? Hepinize başarılar diliyorum :)

Hiç tavsiye etmem.Herkes açıktan adalet okuyup bu işe girdi.Sayısal bölümlerden üniversite bitirip matematikçi , fenciler bu işin içinde.Rakipler çok fazla ve diğer dgs adayları gibi değil.Hem kazansan bile 1.sınıftan başlatacaklar.2 senen ziyan olacak.Ben bu yolu denemiştim ama akıl karı değil.En güzeli lys ile kazanmak gerçekten daha kolay.

• Dgs ile hukuga gecmek iyi bir vatandasin otoparkcilik yapmasina benzer. Resmen mafyalasmis bu is. Aciktan kimler kimler bitiyor turkiye geneli deneme sinavlarina bakarsaniz esit agirlikcilar full cekiyorlar ne hikmetse sirf fransizca ogrenmek icin marmara mat mezunu insanin galatasaray hukuga gectigini bilirm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba,

Bugünüde sayarsak sınava 4 gün kaldı. Bu 4 gün içinde matematikten hangi konulara yönelmeliyiz. Misal en çok Mantık-Problemler çıkıyormuş. Onlar dışında işte oran - orantı, üstlü sayılar, köklü sayılar vb temel konuları çalışsak yeterli olurmu ?
  • Indigo I kullanıcısına yanıt
    hocam iyi bir mat çalışma ile 50 net yapabileceğimi umut ediyorum. Türkçeden ise 40 net yapılır herhalde.. Adalet ortalama da 3 ün üzerinde olduğunda yine de girememe gibi bir durum olabilir mi? ne kadar da sayısalcı başvursa da bize de sıra gelir diye düşünüyorum fakat tabii ki sadece sanıyorum.

Ayrıca ben şuan adliyede çalışıyorum. İşletme lisans mezunuyum, 2. üniversite kapsamında gireceğim adalete. Adalet mezununun artısı olur diye bu yıl girmek istiyorum (en azından icra müdürü sınavlarına girerim diye düşünüyorum) oradan da dgs ye girecektim. Sizce nasıl bir plan daha iyiye götürebilir?

Tşkler hocam, düşünceleriniz benim için önemli..
  • quote:

hocam iyi bir mat çalışma ile 50 net yapabileceğimi umut ediyorum. Türkçeden ise 40 net yapılır herhalde.. Adalet ortalama da 3 ün üzerinde olduğunda yine de girememe gibi bir durum olabilir mi? ne kadar da sayısalcı başvursa da bize de sıra gelir diye düşünüyorum fakat tabii ki sadece sanıyorum.

Ayrıca ben şuan adliyede çalışıyorum. İşletme lisans mezunuyum, 2. üniversite kapsamında gireceğim adalete. Adalet mezununun artısı olur diye bu yıl girmek istiyorum (en azından icra müdürü sınavlarına girerim diye düşünüyorum) oradan da dgs ye girecektim. Sizce nasıl bir plan daha iyiye götürebilir?

Tşkler hocam, düşünceleriniz benim için önemli..

4 ortalaması olan bile var.Adamın tüm dersleri aa. Benim bile 3,4. Kusura bakma ama bu kontenjanlarla matematik, fen mezunu gibi sayısalcıları geçmen zor. Sayısalcı adamlar bir başka oluyor o matematik sorularını tıkır tıkır çözüyorlar.Bende sayısalcı değilim zaten öyle olsaydım matematik sorun olmazdı.Sınavda ea ilk 200'e girmen gerekir.Ben 850. olmuştum.Bize bu sene bir defa daha tercih hakkı verildi yine çıkmadı.
    Bence bu adaletten geçme işi bitti zaten herkes öğrendi bu yolu.Lys ile kazansan daha iyi.Hem sene kaybı olmaz hem de baştan belli olur okulun.

Tamamdır hocam o zaman ben lys ye hazırlanayım, Allah razı olsun eksik olmayın.
  • quote:

Tamamdır hocam o zaman ben lys ye hazırlanayım, Allah razı olsun eksik olmayın.

Birşey değil.Ben daha önce dgs ile başka bir bölüme geçmiştim hem kazanması dert hem de kazandıktan sonra geçtiğin dersleri saydırmak bir dert.2 yıllıkta o kadar ders geçmişsin saymıyorlar.
    Hukukta dgs ile devlet kazanmak zor her okulda özel kolay ama paradan haber ver.Seneliği 20 bine yakın.
    Aile geçindiriyorum, bu ücreti karşılayamam. Adalette zorlanacağımı sanmıyorum. Şuan öğrenciliğe devam etmem gerekiyor. 1 yılda öğrenci iken ortalama 1000 tl ye yakın yol ücretinden tasarrufum oluyor. Sırf bu yüzden Şuan adalete devam edeceğim ama aynı zamanda Düzenli bir çalışma ile ygs de de şansımı deneyeceğim. Tşkler. Her zaman bir bilene sormakta fayda var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BySniper805

Arkadaşlar Merhaba,

Bugünüde sayarsak sınava 4 gün kaldı. Bu 4 gün içinde matematikten hangi konulara yönelmeliyiz. Misal en çok Mantık-Problemler çıkıyormuş. Onlar dışında işte oran - orantı, üstlü sayılar, köklü sayılar vb temel konuları çalışsak yeterli olurmu ?

Artık çok geç değil mi? Millet ekimden başladı çalışmaya.
  • daha önce dgs'den hukuka giren var mı birkaç sorum var yardım edebilecek lütfen?
  • Oh be osym'de eğitim bilgilerim güncellenmiş mezun yazıyor artık
    hep bi aksilik çıkacak diye düşünmüştüm artık sınava rahat kafayla girebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: BySniper805

Arkadaşlar Merhaba,

Neye göre , kime göre yeterli ?
    Sözel bir öğrenci isen ekstradan biraz matematik çözeyim dersen(ki yazdıkların için böyle düşünmek istiyorum)bi kaç soru yapabilirsin.Dgs 2014 sınavına giren biri olarak sınavın öyle son günlük çalışma ile ve konuların tam anlamı ile anlaşılmadan yapılabilecek sorulardan oluşmadığını gördük.Misal verdiğin konulara ait geçen senenin sorularını görmek istersen özelden atabilirim ki böylece kendin zorluk derecesini görmüş olursun.Hakkında hayırlısı olması dileği ile :)

• RebirthS kullanıcısına yanıt
    Özelden soruları atabilirseniz sevinirim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEFIR

Oh be osym'de eğitim bilgilerim güncellenmiş mezun yazıyor artık
    hep bi aksilik çıkacak diye düşünmüştüm artık sınava rahat kafayla girebilirim

Önemli olan mezun yazması değil mi? Önceden not sistemi 4 lük iken şimdi 100 lük sistem olmuş. Acaba neden?

• 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.