Şimdi Ara

Diken Saçlı Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
35.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim saçlarım doğuştan sert ve diken gibidir.ne şekil alıyor nede düzgün duruyor.saçımı 3 e vurduruyorum bütün saçlar dimdik oluyor.birde hafif koca kafalı olduğum için saçın yanları kabarık duruyor.az bişey yakışıklıyım ama saçlar onuda götütüyor tam bir tipsiz oluyorum.şu diken saçlılığın çözümü yok mu?sinir hastası oldum sıfıra vurcaktım saçları dün.

not:ss ekleme imkanım yok şuan.ölüyom deseniz ss ekleyemem .zaten eklesemde ss den birşey anlaşılmaz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diken Saçlı Olmak: Nedenleri ve Çözümleri

Saçlarınızın diken gibi çıkması, diken gibi saçlara sahip olmanız veya saçınızın diken gibi olması rahatsız edici ve özgüveninizi etkileyebilecek bir durum olabilir. Bu durumun birçok nedeni olabilir ve çeşitli çözümleri mevcuttur.

Nedenleri

• Kuru Saç: Saçlarınız uygun şekilde nemlendirilmediğinde, diken diken olabilir.
    • Saç Şekillendirme Ürünleri: Aşırı saç şekillendirme ürünleri kullanımı, saçı kurutabilir ve diken diken olmasına neden olabilir.
    • Saç Hasarı: Boya, ısı şekillendirme ve kimyasal işlemler saçı hasarlayabilir ve diken diken olmasına neden olabilir.
    • Saç Derisi Sorunları: Seboreik dermatit veya egzama gibi saç derisi sorunları, saçı kurutabilir ve diken diken olmasına neden olabilir.
    • Hormonlardaki Değişiklikler: Hormonlardaki değişiklikler, özellikle ergenlik ve hamilelik sırasında saçı etkileyebilir ve diken diken olmasına neden olabilir.

Çözümleri

• Saçınızı Nemlendirin: Düzenli olarak derinlemesine etkili bir saç kremi kullanarak saçınızı nemlendirin. Ayrıca saç maskeleri ve serumları da saçı besleyebilir ve nemlendirebilir.
    • Saç Şekillendirme Ürünlerini Sınırlayın: Saç spreyi, jel ve köpük gibi aşırı saç şekillendirme ürünlerinin kullanımını sınırlayın. Bunlar saçı kurutabilir ve diken diken olmasına neden olabilir.
    • Saçınızı Koruyun: Saçınızı aşırı ısıdan ve kimyasal işlemlerden koruyun. Saçınızı şekillendirirken ısı koruyucular kullanın ve saç boyası veya perma gibi işlemleri sınırlayın.
    • Saç Derinizi Sağlıklı Tutun: Saç derinizi düzenli olarak nazik bir şampuanla yıkayarak ve saç derisi tedavileri kullanarak saç derinizi sağlıklı tutun. Seboreik dermatit ?? egzamanız varsa, saç derinizi sağlıklı tutmak için tıbbi tedavi alın.
    • Saç Tuzlarınızı Kullanın: Bazı saç tuzları, saçı yumuşatmaya ve diken diken olmayı azaltmaya yardımcı olan bileşenler içerir.

Erkekler İçin Çözümler

Erkekler için diken saçlara çözüm genellikle yukarıda listelenenlere benzer. Bununla birlikte, erkekler ayrıca aşağıdaki ipuçlarını deneyebilir:

• Saçınızı Kısa Kesin: Saçınızı kısa kesmek, diken diken olmasını azaltabilir.
    • Keskin Bir Makas Kullanın: Saçlarınızı düz bir çizgide kesin, bu da diken diken olmasını azaltabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uzatmayı dene
  • kardeş bir kaç ss falan ekle ona göre sana fikir vereyim
    bir ss ye bir öneri artık kaç ss eklesen o kadar çözüm bulcaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: :White:DeviL:

benim saçlarım doğuştan sert ve diken gibidir.ne şekil alıyor nede düzgün duruyor.saçımı 3 e vurduruyorum bütün saçlar dimdik oluyor.birde hafif koca kafalı olduğum için saçın yanları kabarık duruyor.az bişey yakışıklıyım ama saçlar onuda götütüyor tam bir tipsiz oluyorum.şu diken saçlılığın çözümü yok mu?sinir hastası oldum sıfıra vurcaktım saçları dün.

not:ss ekleme imkanım yok şuan.ölüyom deseniz ss ekleyemem .zaten eklesemde ss den birşey anlaşılmaz.

yemin ederim tam beni anlatmışsın.Saçlarm çok kabarık ve diken gibi orta boy standart bi kafam varyanlar aynı kabarık senin ki gibi.Saçlara jole sürünce gerçektende güzel oluyor saçlarım ama jolesiz çok kötü mat dik kuru harbidende berbat bir hal alıyor.bizim saçlara göre şampuan varmı acaba

• quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

kardeş bir kaç ss falan ekle ona göre sana fikir vereyim
    bir ss ye bir öneri artık kaç ss eklesen o kadar çözüm bulcaz

telefon kullanmıyorum.2 aydır dedemlerde kalıyorum fotoğraf makinesi yok.o yüzden ekliyemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alioğlu

quote:

Orjinalden alıntı: :White:DeviL:

benim saçlarım doğuştan sert ve diken gibidir.ne şekil alıyor nede düzgün duruyor.saçımı 3 e vurduruyorum bütün saçlar dimdik oluyor.birde hafif koca kafalı olduğum için saçın yanları kabarık duruyor.az bişey yakışıklıyım ama saçlar onuda götütüyor tam bir tipsiz oluyorum.şu diken saçlılığın çözümü yok mu?sinir hastası oldum sıfıra vurcaktım saçları dün.

yemin ederim tam beni anlatmışsın.Saçlarm çok kabarık ve diken gibi orta boy standart bi kafam varyanlar aynı kabarık senin ki gibi.Saçlara jole sürünce gerçektende güzel oluyor saçlarım ama jolesiz çok kötü mat dik kuru harbidende berbat bir hal alıyor.bizim saçlara göre şampuan varmı acaba

evet terapi şampuanı gibi bir şey var mı? belki düzelir

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet aynı sorun bende de var 4 yıldır saçlara jöleyi basıp dışarı öyle çıkıyorum normal halde acayip kötü oluyor.Kısa yapıyorum diken gibi uzatıyım diyorum saçlar yerçekimini dinlemiyorum dimdik uzuyor biri ordan çıkıyor biri ordan darma dağınık rezil bişey oluyor.Jöleyle de şekil verirken zaman kavramı ortadan kalkıyor hergün bıktırdı artık ya.Hele o kafanın yan tarafları yok mu herkesten önce onlar büyüyor jöleyi basıyorum 5 dk elimi üzerine basıyorum anca yatıyorlar.Hala kimse bi çare bulamadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

evet aynı sorun bende de var 4 yıldır saçlara jöleyi basıp dışarı öyle çıkıyorum normal halde acayip kötü oluyor.Kısa yapıyorum diken gibi uzatıyım diyorum saçlar yerçekimini dinlemiyorum dimdik uzuyor biri ordan çıkıyor biri ordan darma dağınık rezil bişey oluyor.Jöleyle de şekil verirken zaman kavramı ortadan kalkıyor hergün bıktırdı artık ya.Hele o kafanın yan tarafları yok mu herkesten önce onlar büyüyor jöleyi basıyorum 5 dk elimi üzerine basıyorum anca yatıyorlar.Hala kimse bi çare bulamadı

fay anasını ya.yanlız değilmişim.ben 1 saat elimle bastırıyorum yine kalkıyor

• benimde oyleydi kardesin firca gibiydi uzattim simdi hem dik degil hemde yumusacik uzatmayi dene
  • up.hatta bazen tam düzeldi diyorum dışarı çıkıyorum.5 dk sonra dükkanların camlarında yine kalktığını görüyorum
  • Saçların yumuşacık diken gibi olanlardan mı?(Anladığım kadarıyla sert, geçmiş olsun.)

Hani çinlilerde çok olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 20 Ağustos 2008; 12:14:18 >
  • benimde öle uzat
  • Haci Aydinliyim Ayni Şekilde Bi Arkadaş Var Sari Saçlı O Da Saçları Uzatmişti Bir Kere Saçlar 13-14 Cm i Geçince Üst-Orta Bölümler Yattı Yanlar Hala Dikti Acaip Bi Görüntü Olmuştu Uzatma Sakın x)
  • millette saçım havada kabarık dursun diye 2 saat fön tutar sa.ına daha ne istiyon yanlara biraz jöle süreceksin biraz yatıracaksın üstleride hafif jöle ile ıslak görünümü yapacaksın tamamdır işi bilmiyon
  • hmm
  • quote:

Orjinalden alıntı: SLMVER

millette saçım havada kabarık dursun diye 2 saat fön tutar sa.ına daha ne istiyon yanlara biraz jöle süreceksin biraz yatıracaksın üstleride hafif jöle ile ıslak görünümü yapacaksın tamamdır işi bilmiyon

jöle kullanmak istemiyorum açıkcası.sıcaktan ve terden jöle akıyor saçları b.ka benzetiyor.
  • uzatıp sürekli tararsan sorun kalmaz...

denenmiştir biraz sabırlı olucaksın ama sonuç seni tatmin edicektir

• SS İsterük
  • quote:

Orjinalden alıntı: dofuk

uzatıp sürekli tararsan sorun kalmaz...

denenmiştir biraz sabırlı olucaksın ama sonuç seni tatmin edicektir

yani saçımın biçimi mi değişecek? ama uzatamam okul var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.