Şimdi Ara

Dijital TL düzenlemesi için tarih verildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından geliştirilen Dijital Türk Lirası için idari düzenlemenin ne zaman yapılacağı belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Program (2024-2026) raporunda Dijital Türk Lirası hakkında hedeflere yer verildi.




    Dijital Türk Lirası yasal düzenlemenin 2024’ün 4. çeyreğinde hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bu tarihe kadar ikinci faz pilot çalışmalardan elde edilecek sonuçlar doğrultusunda Dijital Türk Lirasının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yürütülecek.



    Ayrıca Bkz.Kripto para dünyasında milyoner sayısı açıklandı



    Dijital Türk Lirası nedir?



    Dijital Türk Lirası, değeri 1 TL’ye sabitlenmiş bir kripto para birimi olacak. TCMB tarafından geliştirdiği için CBDC (Central Bank Digital Currency) türünde bir kripto para olacak. Pek çok ülkede CBDC çalışmaları yürütüyor. CBDC'ler içerisinde en yaygın kullanılan örnek, Çin’in geliştirdiği Dijital Yuan oldu. Çinliler pek çok işlemde Dijital Yuan’ı kullanabiliyor.



    Dijital TL'nin güvenliği nasıl sağlanacak?



    Dijital Türk Lirası’nın güvenliği ve veri analitiği çalışmaları HAVELSAN tarafından yürütülüyor. Veriler HAVELSAN sunucuları üzerinde yer alacak. Saldırı tespiti, olay izleme ve analiz, zafiyet denetimi, güvenlik analizi, sızıntı algılama, sızma testi çalışmaları yine HAVELSAN bünyesinde gerçekleştiriliyor.



    Dijtial TL ile ilk ödeme yapıldı



    2022'nin Aralık ayında Dijital Türk Lirası ile ilk ödeme işlemi gerçeleştirildi. Önümüzdeki aylarda bankalar tarafından test edilmesi sağlanacak. Sonraki aşamada ise finansal teknoloji firmalarının katılımıyla geniş katılımlı pilot testler yapılacak.




    Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/09/20230906M1-1.pdf







  • Hayırlı olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Neden TL denk oluyor ya :)

  • siber güvenlik konusunda zaafiyetimiz çok fazla. milletin kimlik bilgileri ortalarda geziyor kim nasıl güvencek buralara bilmiyorum.

  • Bir coin daha piyasaya giriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 7 Eylül 2023; 12:42:49 >
  • Bir çok projede alt yüklenici olmaksızın işin altından kalkamayacak olan Havelsan'ın bunun altından kalkabileceğini sanmıyorum.

  • Hamza Yardımcıoğlu ve diğerleri bu işin neler götüreceğini yeterince anlattı ama hala duymayan muhakkak vardır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bundan sonra komisyonlar, beni de gör olayları sanırım daha pratik olacak, bundan benim anladığım sanırım bu :)
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt

    Türk Lirasına hakaretin cezası var. Önümüz kış... Yazıktır sana. Yorumu sil bence.

  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Coin diyor hala teknolojinin içine eden cahil tipler çıkıp gak guk konuşuyor he ya coin token çanak yaptı...

  • yaradan ileride dünyanın yaşam süresini uzatmak için büyük bir güneş parlaması yapacak bu zaten kutsal kitapta yazıyor bu noktada çok büyük bir elektro manyetik radyason belli mimari altı işlemcileri direk yakacak 100 w tüketimi olan bir işlemcide bile 1 milyar transistör var ve 1 transistörün güç dayanım kapasitesini bir hesaplayın isterseniz. o noktada sonra dünyanın çekirdeğinin manyetik alanı ve yönü bile değiştiği yetmemiş gibi tüm ileri teknolojik donanımlar çalışamaz durumda reseti yiyecek tüm elektromanyetik veriler ve datalar gidecek canlı hayatına zarar vermesede tüm micro elektronik devreler çöp olacak haliyle para sistemide hava bulut duman ondan sonra zaten tüm dünya ülkelerinin ekonomilerde çözümlenemez büyük krizden nasibini alacak ondan sonra dini akımlar ve olası orta doğu bölgelerinin ekonomik kalkınması sonrası yeni sömürü düzeni için sömürülmesi gereken yeni amerika bilin hangi çoğrafyaya denk geliyor !? bu senaryo büyük kehanetlerle uyumluluk %si baya bir yüksek bunun için iklimlerin standartın üzerinde bozulması ve tüm dünya para birimlerinin dijital devlet paralarına dönüşmesi lazım. bu süreç düşündüğümüz kadar uzun süreceğini düşünmüyorum.





  • Hiçbir haberde yok nedense? Adedi belli mi olacak? Daha fazla basılmasına kim karar verecek? Adet anlık olarak görünebilecek mi?..


    Bu arada Mehmet Şimşek kripto para için görevdeyken saadet balonu (veya ona benzer bir şey) demişti. Sonradan kendini uyardılar galiba blockchain teknolojisini önemsiyoruz dedi.

  • Bi halt yapamazlar ellerine yüzlerine bulaştırır bu arap tayfası !

  • yeni tokatlama aracı mı? bu hükümetin başında olduğu hiç bir işe ben girmem...

  • Allahn izni ve inayetiyle dijital tl nasıl çalınır onuda halledicez hamd ossun. Kast sistemindeki en düşük ezik vatandaşın bile çalmasının önünü açıcaz. hamd ossun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 7 Eylül 2023; 17:55:43 >
  • Bu bildiğimiz TL ise ve TL değerindeyse ne işe yarayacak? Kullandığımız kaydî paradan, bankacılık hizmetlerinden, kredi kartı-banka kartı işlemlerinden ve ödemelerinden pratikte ne farkı olacak? Yani gelse ne olur gelmese ne olur?

    Önce TL'nin değerini koruyup refah düzeyini arttırsınlar da dijitali kusur kalsın. Değersiz olduktan sonra n'apalım dijital pulu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç bile kalındı.

  • Güzel bir gelişme bence.Nakit olayının kalkdığı gün birçok sorunun çözüldüğü gündür.Artık birileri bundan sonra kara para haklıyamayacak vergi kaçıramayacak para ödememezlik yapamayacak.Herşey kayıt ve takip sisteminde olucak.Ekonomi açısında güzel bir gelisme he tabi birşeyi kötüye kullanmak isteyen hertürlü kullanır bir yolunu bulur orası ayrı.Fiziki işlem kalkmalı komple herşey dijital olmalı bana göre.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dijital TL ve ödeme sistemlerinin %100 olarak kullanıldığı kağıt paranın tedavülden kalktığı bir sistemde enflasyonla mücadele daha kolay olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.