Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (18254. sayfa)

10 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 17 Misafir (1 Mobil) - 24 Masaüstü3 Mobil2 iOS
5 sn
365.121
Cevap
2.827
Favori
23.773.008
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
603 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Razer ın bir kulaklığını kullanıyordum bende 4 5 sene önce. Kraken Torunament Edition. THX Spatial audio onda da vardı kulaklığın üzerinde ses kartı vardı dongle lıydı o da. Ondan sonra Dolby Atmos için msstore dan Dolby Access aldım. geceyle gündüz kadar farklı. herhangi bir kulaklığı eğer donanımsal çok aşırı kötü değilse baya üst sınıfa çıkarıyor ve 7.1 yerine 360 derece uzamsal ses ile COD ve BF oyunlarında çok iyi bir deneyim veriyor. yurtdışı bu program $15 a satılırken bizde eski fiyatlandırmayla 40TL gibi komik bir fiyata satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phalantan -- 21 Kasım 2025; 4:15:31 >

Orijinalden alıntı: phalantan

Razer ın bir kulaklığını kullanıyordum bende 4 5 sene önce. Kraken Torunament Edition. THX Spatial audio onda da vardı kulaklığın üzerinde ses kartı vardı dongle lıydı o da. Ondan sonra Dolby Atmos için msstore dan Dolby Access aldım. geceyle gündüz kadar farklı. herhangi bir kulaklığı eğer donanımsal çok aşırı kötü değilse baya üst sınıfa çıkarıyor ve 7.1 yerine 360 derece uzamsal ses ile COD ve BF oyunlarında çok iyi bir deneyim veriyor. yurtdışı bu program $15 a satılırken bizde eski fiyatlandırmayla 40TL gibi komik bir fiyata satılıyor.

Siz yazınca araştırdım. Dolby Atmos, thx spatial audio dan çok daha iyi diyorlar. Free trail olarak aldım. Ama şuanki windows store daki fiyatı 450 tl .Bence almaya değer

Oyunlarda ses isi, bence Ray tracing den daha önemli. Sesin hissettirdiği yönler ve basslar oyunun atmosferini çok değiştiriyor.

Bunun Tek sorunu sağlık açısından sürekli takamiyor olmamız. Şahsen ben 1 saatte bir ara veriyorum oyun oynarken. Hem kulak hem beden sağlığı için. Çok iyi geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cityzens -- 21 Kasım 2025; 5:13:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cityzens kullanıcısına yanıt

ne kadar artmış fiyatı. en son birkaç ay önce görmüştüm 40 tl iken. ben bu programı kendi equaliser ayarlarımla kullanıyorum. size de öneririm. hazır ayarlar g733 üm için çok kısık oluyorlar ve anca eq ayarlayınca kulaklık çok iyi performans verebiliyor. eq ayarlayacak olursanız alttaki iki seçeneği de açıp kapatmayı deneyin. ayrıca windows saatin yanındaki hoparlör simgesini tıklayınca açılan spatial sound / uzamsal sesi açmayı da ihmal etmeyin.

Bir de DTS Sound Bound var. onun da trial ı var. eğer onun fiyatı henüz artmamışsa o da 20 tl civarıdır test edip ona yönelmeyi isteyebilirsiniz belki. onun kötü tarafı eq yok ama o da çok iyi bir yazılımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phalantan -- 21 Kasım 2025; 6:22:12 >

Dolby Atmosu satin aldım hocam. 450 TL indirimde şuan da. Sonrasında thx spatial audio yu ses ayarlarindan disable ettim. sonra Dolby Atmosu açtığımda nedense o eski surround deneyimini alamadım. Ayarlardan müzik oyun vs seçtiğimde o ses değişimini hissediyorum ama daha önceki sanki detaylilik yok gibi

Sonra ses ayarlarindan thx spatial audio yu tekrar enable ettim. Altta söylediğiniz uzunsal ses ayarlarindan Dolby ti seçtim bu sefer de ses gelmemeye başladı. Galiba bu kulaklık, spatial audio yu Dolby ye çevirerek o performansı veriyor.

Thx spatial audio programını tekrar açtım ve eski ses olayına geri döndü. Hem müzik hem de oyunda denedim. Memnunum. Ama program olmadan tam olarak anlamadım neden ses gelmediğini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cityzens -- 21 Kasım 2025; 8:49:58 >

Bu ikisi aynı çıkış cihazını aynı anda işleyemez. Windows sadece bir adet uzamsal ses işlemcisini aktif bırakır. Uzamsal ses zaten Spatial audio demek.

THX açıksa Atmos devre dışı kalır. Atmos açıksa THX çalışmaz. Aynı anda üst üste binmesi teknik olarak Windows tarafından engellenir.

Dolby nin equaliser ayarlarını yaparsanız farklı sonuç alabilirsiniz. pozisyonel açıdan dolby atmos 360 derece olayını çok başarılı yapıyor. bf6 da özellikle ayak seslerinde farkı hissedersiniz.

ayarlarımı göstereyim ama bu ayarlar g733 için. kulaklığın güzel bir 360 derece yansıtması var ama müzik dinlerken çok kısık o yüzden eq ayarlarım biraz yüksek seviyede

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phalantan -- 21 Kasım 2025; 9:10:9 >

• phalantan kullanıcısına yanıt

Her restartta ayarlar defaulta dönüyor, bunu aşmanın bir yolunu buldunuz mu? Bazen etkinleştirmeyi unutuyorum.

AMD Ryzen 7 7700 / MSI B650 Gaming Plus Wifi / GAINWARD GeForce RTX 3060 Ti Ghost / G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB 6400Mhz CL32 / KINGSTON KC3000 2TB NVMe M.2 / SEAGATE 1TB / SEAGATE 3TB / CREATIVE Sound Blaster ZX / SENNHEISER G4me Zero / RAZER Blackwidow Ultimate 2013 / RAZER Ouroboros / RAZER Vespula / COOLER MASTER Haf X 942 Black / THERMALRIGHT Peerless Assassin 120SE ARGB / CORSAIR RM650X / LG Ultragear 27GN65R-B
  • Freemium kullanıcısına yanıt

ben böyle bir problem yaşamadım

THX i disable etmeden alttaki ekranda kulaklığın markasını seçin - THX i seçmeyin. Siz kulaklığın gerçek donanımını seçtiğiniz için, THX yazılımının oluşturduğu sanal ses kartı ve onun ayarları tamamen devre dışı kalır. Dolby Atmos, doğrudan donanım üzerine binerek çalışır. Ses kesilmez ve Dolby'nin gerçek performansı gelir. THX nin daha güzel ses veriyor olması eq ayarlı olduğu için. Dolby de de basları ve tizleri spesifik olarak zevkinize göre ayarlayabilmenize imkan var.

2 kolda blutooth ile çalışır. Senin derdin oyunların pc tarafında PS kollarına göre konfig edilmemesi. Pc de oynuyorsan kolla oynayacağım diyorsan Xbox kolun şart. 9. nesilde Blutooth desteği vardı. Pc ye bağlanıtı yapabilirsin. Bazı BT larda sorun çıkabiliyor kapatıp açtığında yeniden bağlanmada yada arada kopmalar. Bunları bertaraf etmek için senin resimde attığın dongle çıkardılar, mouse gibi çalışıyor teknoloji böylelikle Bt dalgalarını ırtamda bozan baya bir teknolojik aletlerimiz var evlerde artık.

Bununda orjinalini alman lazım çok yan sanayi ve çakması var. Tr de orjinal satan tek yer amazon du sanırım o da getirmiyor artık.

BT ile sorun yaşıyorsan en temizi kolla oynama ıstatında varsa, 3-5 mt bir tip c usb alıp pc ye bağla pil di bağlantı problemiydi ortadan kalsın.

Evde 5 tane xbox kolu olan biri olarak tavsiyem kablo al kullan. Bir yerden sonra pille uğraşmak ta adamı isyan ettiriyor. Ps kollarınıda pc de unut. Piyasadaki oyunların %90 ninda destek yoktur PS kollarına. Ben bir iki AC oyununda denk gelmiştim zamanında yokluktan ps kollarını pc de kullanmaya çalışırken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 21 Kasım 2025; 9:38:25 >

• Cityzens kullanıcısına yanıt

Pc de kol için store seçeni ilk defa gördüm hocam. Genel olarak fiyat ve takıntı nedeniyle store ayrımı yapılıyor. Steam de kol ile uyumlu oyunlara giriş yaptığınızda uygulama xbox kolunuzla mükemmel çalışır diye uyarıyla başlıyor. Hatta Returnal oynuyorum şu ara onda bile xbox kolu öneriyor. Teknik açıdan tam olarak farklarını veya üstünlüklerini bilemiyorum hatta titreşim vs de çoğu zaman beni rahatsız ettiği için kapatıyorum. Kablosuz olarak benim açımdan tuş tepkisinin, özellikle souls oyunlarında gecikme yaşanması canımı sıkar. Xbox kolunda böyle bir sorun görmedim. Zaten Steam'de tam kontrolcü seçenekleri var oraya oyunu almadan önce bakabilirsiniz. Returnal'de mesela dualsense için sadece usb ile diye uyarı var ama xbox kontrolcüde böyle bir uyarı bulunmuyor. Diğer Sony oyunlarında ise böyle bir uyarı da yok. Elden Ring için xbox öneriyor ama dualsense önerilerde yok. Yani demek istediğim xbox kolu kullanmak pcde daha mantıklı geliyor bana. Dualsense kullanılacaksa PS almak lazım.

• Steam'de 5,21$'a satılan CloverPit, Xbox'ta 28 TL'den(0,66$) satılıyor. Fiyatı düzeltebilirler

Harddisk : Seagate Barracuda 2TB
    SSD : GIGABYTE 2.5" 240GB SATA3 SSD SSD : Samsung 980 SAPSI 1 TB
    Sıvı Soğutucu : NZXT X63 Kasa : NZXT S340
    PSU : Corsair RM850 850W 80+Gold İşletim Sistemi : Windows 11
  • Xbox store’da age of 4 eklentileri indirime girmedi kac aydir bekliyorum
    Mafia da indirime girmedi

Hazır indirim varken DARK SOULS: REMASTERED'ı alasım var :D

Remastered olandan başlıyabilirsiniz

Sıra sıra gidin sakın ilk elden ringi oynamayın.İlk elden ring oynarsınız diğer oyunlar çok eski çok yavan gelir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Dark Souls Remastered ile başlayın. Bence en iyi souls oyunu bu.

Black friday indirimleri başlamış ama ona indirim gelmemiş. 11 Aralık'ta Epic'te kış indirimleri başlıyor. O zaman kesin girer.

Hocam kesinlikle serinin 1. si olan remastered tan başlayın.

Bu arada kullanıyorsanız yanınıza karton karton sigara, öfkenizi ondan çıkartmak için varsa mazlum karakterli bir arkadaş/ kardeş ve sabır çekmek için mümkünse 99 luk tesbih almayı unutmayın. Allah kurtarsın :D

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.

Daha ilk boss tan tek yiyebilirsiniz.. Üzülmeyin canınız sağolsun herkesin başına gelebilir :D

Şaka bir yana sağlam oyundur souls serisi, gerçekten oyunlara olan bakış açımı değiştirdi namıssız..

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.