Şimdi Ara

dijital klima kaç derece olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
17.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugünlerde 2 yaşında oğlum ile birlikte uzun bir yolculuğa çıkmayı planlıyoruz akdeniz bölgesine bir yolculuk olacak.

2 yaşında bir bebeğin klimadan rahatsız olmaması için kaç derece de çalışması gerekir.

aracımdaki klima sistemi dijital ve derece ayarlama özelliği var. 18 derece ensoğuk 32 derece en sıcak olarak ayarlanabiliyor.

bilgisi oalan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum

• 24 normali ama güneşli havada 21 daha aşağısı turşu eder
  • K0rkunc kullanıcısına yanıt
    24 ila 25 dereceler uzun yolda çok verimli olur sanırım. korkum 2 yaşında çocuğın klima çarpması ile hasta olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

24 normali ama güneşli havada 21 daha aşağısı turşu eder
    22-23 ideali bence güneşli havalarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

24 normali ama güneşli havada 21 daha aşağısı turşu eder
    dış ortam sıcaklığını dikkate alarak 5-7 derece daha düşüğü ayarlanabilir. çok fazla pişirici sıcak varsa 10 derecelik bir fark olabilir.
  • Ne kadar hassas ayarlanız da klimaya saatlerce maruz kalan o yaştaki çocuk çabuk hastalanır. Sonuçta arabanın içi doşarıya göre hem nem hem de sıcaklık olarak düşük olacaktır ve çocuk arabadan inip dış ortamın sıcak ve nemine maruz kaldığında bağışıklık sistemi hassaslaşacaktır.
    Hiç klima açmadan ve hafif camı karşılıklı olmayacak şekilde aralık bırakarak seyahat edin mümkünse camlara rüzgarlık takın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normali yaz-kış 22 ye ayarlamaktır. Ama çocuk varsa 23 belki. Ama akdeniz bölgesine gidince anlayacaksınız ,bu 1 derecelik artış bu sefer sizi rahatsız edecek.
    Ayarlaması zor, deneyerek bulacaksınız artık. Allah yardımcınız olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi kaç derece olmalı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ne kadar hassas ayarlanız da klimaya saatlerce maruz kalan o yaştaki çocuk çabuk hastalanır. Sonuçta arabanın içi doşarıya göre hem nem hem de sıcaklık olarak düşük olacaktır ve çocuk arabadan inip dış ortamın sıcak ve nemine maruz kaldığında bağışıklık sistemi hassaslaşacaktır.
    Hiç klima açmadan ve hafif camı karşılıklı olmayacak şekilde aralık bırakarak seyahat edin mümkünse camlara rüzgarlık takın.
    24 iyidir. Ancak üfleme açılarına da dikkat etmek ve arada kapatıp aracı havalandırmak da önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

24 iyidir. Ancak üfleme açılarına da dikkat etmek ve arada kapatıp aracı havalandırmak da önemli.

Alıntıları Göster
    22-24 İdealdir hocam. Dün ben nasıl yaptıysam 15 e ayarladım nasıl bi ruh halindeydim bilmiyorum hala başım ağrıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exitus112

22-24 İdealdir hocam. Dün ben nasıl yaptıysam 15 e ayarladım nasıl bi ruh halindeydim bilmiyorum hala başım ağrıyor

Alıntıları Göster
    24-25 derece idealdir, hava çıkışını da ön cama verin,klimadan çıkan hava direk yüzünüze vurmasın zararlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

24-25 derece idealdir, hava çıkışını da ön cama verin,klimadan çıkan hava direk yüzünüze vurmasın zararlı.

Alıntıları Göster
    21-24 arası en ideali zaten otomatik klimalar dereceyi ve üflemeyi otomatik ayarlıyor ayarlanan sıcaklığa ulaşınca. Yarım saatte bir camı hafif açıp içeriye temiz hava girmesi de lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exitus112

Alıntıları Göster
    25 derece idealdir, size biraz sıcak gelebilir o yüzden kendi üzerinize çevirebilirsiniz bu sayede serinlersiniz ama kesinlikle doğrudan çocuğa üfleyecek şekilde ayarlamayın. polen filtrenizin temiz olduğundan emin olun,, havayı içerde sirküle edecek şekilde değil dışardan hava girecek şekilde ayarlayın. gölge yerlerden geçerken klimayı kapatıp camları hafif açıp havalandırın aracı. 22-23 derece bence yetişkini bile hasta edebilir.

• Disaridaki havadan cok farkli olmalali diye okudum ben. 4 5 derece olmasi bile gerekiyormus farkin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Disaridaki havadan cok farkli olmalali diye okudum ben. 4 5 derece olmasi bile gerekiyormus farkin.
    Ben Antalya da yaşıyorum klima hep 24 te durur gayet yeterli bir değer.
  • 21 e ayarlayın ve camın birini hafif aralıklayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

21 e ayarlayın ve camın birini hafif aralıklayın.
    Bursa'dayım, devamlı 22.5 da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeonarT

Bursa'dayım, devamlı 22.5 da.

Alıntıları Göster
    Ben de her zaman 23 santigrat derecede tutarım. Yalnız burada önemli husus soğuk havanın aracın tavanına doğru gitmesini sağlamak. Çünkü klima 13-14 santigrat derece üflerken buna direkt maruz kalırsanız, o sıcaklık bünyenizde ortam sıcaklığı etkisi yaratır.
  • Klima manuel olsaydı bir değer gösterirdim yani bir yöntem hasta olmamak için ama dijital da olma o iş

• 1- Çocuk koltuğuna teri emmesi için tülbent koyun. Çocuklar hareketsiz kaldığı için sırtı sırılsıklam olur. Yedek tülbent de yanınıza alın. Benim koltuk terletmez denilen recoro young ama 20 dk da çocuk su gibi oluyor.
    2- Camlara perde.
    3- Klimada çalışsa da çocuğun sırtı terler. Uzun yolda çiş, alt değiştirme, yemek için sık sık duracaksın. Terli çocuk diret dışarıda hasta olabilir. Yedek atlet ve tişort ile dışarıya çıkmadan önce üstünü değiştirebilirsin.
    4- Hiç klima açma mola için durduğunda 10 dk içinde arabanın içi hamam gibi olur. Sende soğusun diye klimaya yüklenirsen hastalık kaçınılmaz.
    5- rüzgar çarpmayacak şeklinde cam aç, klimayı unut yada düşük seviyede sadece ön cam a ver. Çok bunaldığın zaman sadece ayak kısmına düşük seviyede verebilirsin. 23-24 derece düşük hızda ki klimayla antalya sıcağı ile baş edemezsin.
    6- En güzeli gece yolculuğu, çocuklar uzun süre oto koltuğunda durmuyorlar ama gece horlaya horlaya uyuduğu için sorun yok.
    7- Klima açacaksan klimadaki mantar ve bakterilere karşı klima temizleyici kullan, polen filtresini değiştir.
    8 - Allah dan kazasız, belasız, hastalıksız hayırlı yolculuklar dilerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de aynı şekilde iki çocukla 23.5 da kullanıyorum. Üfleçleri direk üzerimize vurmayacak şekilde ayarlıyorum. Bir de benim araçta otomatik modda soft ve fast şeklinde iki üfleme ayarı var onu da soft seçince gayet ideal oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.