Şimdi Ara

Diğer elle de yazmayı öğrenmek mümkün mü? -Mümkün görünüyor- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
60.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de solağım annem de solak annemi küçükken anneannem zorladığı için şimdi 2 eliyle de istediğini yapıyor. Bizim matematik hocasının kardeşi de küçükken alıştırıldığı için iki elle de yazılabiliyormuş. Yani küçükken yapılması çok daha avantajlı ama büyükkende öğrenilebilir.
  • solla nerdeyse hiç birşey yapamam
    sağla derseniz onlada pek bişey yapamyorum
    yazım çirkin, yavaş, yorucu
    en son lise ikide not tutmayı bıraktım
  • ben 3 gün önce sol el ile yazmaya başladım hafif pratikler yaptım ve sol el ile devam edeceğim
  • evrimsel bir süreç tabii ki mümkün.
    ayak parmaklarıyla yazı yazan resim yapanlar bile mümkün.
  • yazmak mümkün olmalı tabii ki bu tamamen egzersize bağlı bir durum. kullanılan organlar gelişir kullanılmayanlar körelir mantığı.

    Örnek olarak şöyle bir durum var. Doğuştan solak olan bir insan küçükken zorlamayla sağeliyle yazı yazmaktadır. Yani beynin öğrenmesiyle alakalı bir durum olmalı diye düşünüyorum.
  • onu bunu bilmem ben 2 gündür çalışıyorum.Baya ilerleme var .Günde yarım saat falan çalışıyorum.Harfler,çizgiler,şekiller.İlk çizdiğim yuvarlaklar köşeliyken şimdi sol elimle çizdiğimden bir farkı yok.Bir ay sonra bakalım ne kadar gelişmiş olacak.
  • Ben iki elle yazabiliyorum, ama aynı anda olmuyor denemeyin Sağ kolum kırıldığında mecburen öğrenmiştim.
  • ben sol elle bırak yazı yazmayı kalemi zor tutuyorum , elime oturmuyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barış*

    ben sol elle bırak yazı yazmayı kalemi zor tutuyorum , elime oturmuyo

    boşver, önemli değil ama avatarın güzel. gece gece huzur doldu içim.
  • Ben kullanabiliyorum.Aslında küçükken hep sol elle işlerimi görürmüşüm 5 yaşına felan geldiğim de sağ ele alıştırdılar beni; ama soldan da kopamadım.İki elle de yazabilmek insana sadece ''yazma'' yeteneği değil daha bir çok yeteneği de beraberinde getiriyor. çoklu düşünüp uygulama gibi.

    Örneğin sağ elimle yazı yazarken,sol elime bakmadan sabit (sabit dedim,çünkü istediğim gibi hareket ettirmek biraz zor oluyor aynı anda bir çok şeyi düşünüp uygulamaya çalışmak rami zorluyor) bir şekilde de hareket ettirebiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timurlénk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Barış*

    ben sol elle bırak yazı yazmayı kalemi zor tutuyorum , elime oturmuyo

    boşver, önemli değil ama avatarın güzel. gece gece huzur doldu içim.

    peki ya şimdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barış*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Timurlénk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Barış*

    ben sol elle bırak yazı yazmayı kalemi zor tutuyorum , elime oturmuyo

    boşver, önemli değil ama avatarın güzel. gece gece huzur doldu içim.

    peki ya şimdi

    tövbe tövbeee.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barış*

    ben sol elle bırak yazı yazmayı kalemi zor tutuyorum , elime oturmuyo
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 26 Ekim 2020; 22:51:13 >
  • 1. sınıfa başlayan çocukların alıştırmalarını yaparak geliştirilebilir herhalde. Sonuçta 1. sınıfa başladığımızda şu an kullandığımız elimiz de iyi değildi.

    Edit: Biraz araştırdım şimdi. Şu anki sistemde bizim zamanımızdan farklı şekilde yazmayı öğretiyorlarmış. Mesela biz hepimiz düz çizgiler çizgik / yaptık \ yaptık sonra A yazık. Şimi ilk başta yuvarlağımsı şeyler çizdiriyorlarmış. Mesela biz ilk A yı öğrendik onlar e öğreniyorlarmış. Sonucunda da el yazısı yazabilme yeteneği kazanıyorlarmış.

    Acaba diyorum bir elimizle düz yazı yazarken diğer elimizi de çok güzel el yazısı yazmak için mi geliştirsek? Çok ilginç olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maykıl. -- 14 Ağustos 2012; 19:00:02 >
  • Sağ el meşgulken solla çok iyi yazabiliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Millennium

    Evet arkadaşlar, solak birisiyim, acaba sağ elim ile de yazı yazmayı öğrenmem mümkün mü? Bunun için yapılabilecek çalışmalar var mı?

    İki eliyle de yazabilenler var mı forumda? Varsa nasıl başardıklarını da anlatırlarsa sevinirim.

    Ben solağım. İlkokuldayken öğretmen çok yazı yazdırdığından, elim çok ağrırdı ve bu sebeple, sağ elimle de yazmaya başlamıştım; başta zor olsa da. Başta, sağ elimi hiçbir şey için kullanamıyordum halbuki. Yani bir elim yoruluğunda diğerini kullanıyordum. Ancak nasıl olduysa, zamanla sağ elimle daha fazla yazmaya başladım ve şu an sol elimle yazamıyorum. Yani imkânsız olmadığı gibi, görüleceği üzere tersi de mümkündür.

    Ancak, yine de ağır ve güç gerektiren işleri sol elle, hassas işleri ise sağ elle yapmaya devam ediyorum.




  • basit bir dille açıklıyayımsağ beyin ile sol beyin arasında nasırsı bir madde vardır ve gittikçe kalınlaşır eğer sağ elinizi kullanıyorsanız sol beyininiz daha kuvetlidir ama ikisinide kullanmak mümkün ters elle yemek yemek yazı yazmak gibi bunlar bu nasırsı maddeyi incelterek sağla sol arasındaki iletişimi güçlendirir yani beyniniz gelişir.

    Kaynak:Erdal DEMİRKIRAN(Aklımda kaldığı kadarıyla)
  • mümkün.

    solağım, üç yıl önce sol elimin işaret parmağında bir kırık oluştu ve yaklaşık bir ay sol elimle kalem tutamaz halde olmasam bile rahat tutamıyordum ve ben de yarı ihtiyaç yarı keyfi olarak sağ elimle kalem tutmaya başladım. ilk zamanlar kalem elimden düşüyordu. fakat şimdi anlaşılır şekilde yazabiliyorum ve sol elimle kalemi nasıl tutuyorsam aynı o şekilde tutabiliyorum. fakat, kareli ya da çizgili kağıtlara, yani sınırlandırılmış kağıtlara yazarken bazen taşırmalar oluyor. tabii ki sürekli olarak alıştırma yapmadım hiçbir zaman. kafama estiğinde yazıyorum, ona rağmen üç senede gayet gelişti. sürekli alıştırmayla rahat şekilde geliştirirsiniz.

    yalnız, ben de şöyle bir durum var. yazı işinde kağıt üzerinde solağım. tahtaya tebeşirle sağ elimle yazıyorum. sol elimle de yazıyorum ama bunu düşünmeden elime tebeşir verseniz, sağ elime alıp yazarım. yemekte sol elimi kullanıyorum ama sol elimi nasıl kullanırsam sağ elimi de kullanabiliyorum. ancak, sportif aktivitelerde sol elim ve sol ayağım resmen kullanışsız. sol ayağımla iki metre öteye top tepemem. sol elimle basketbol topu sektirebilsem de dribbling yapamam, sol bileğimi hiç kullanamam. böyle de ilginç bir yapım var.

    ekleme: bu arada, iki elle de aynı anda aynı hızda yazabiliyorum. üstelik, iki elle aynı anda ve aynı hızda tersten de yazabiliyorum. yani, ayna görüntüsünde olduğu gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUK207 -- 17 Ağustos 2012; 21:58:14 >




  • Bence çok zor 5-6 ayını alır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

    Felç olayı son derece saçma.Alakası bile yok.Beyni alışmadığı şeylere zorladıkça genişler.Beyindeki nöron sayısı artar.Doğru orantılı oalrak IQ.Son derece bilgili kişilerle konuştum.Hergün yapmadığınız şeyleri yapmak (alışkanlıkalrın dışına çıkmak) beyni büyütüyor.Şöyleki, bakkala giderken fakrlı yollar kullanmak, dişlerinizi güçsüz eliniz ile fırçalamak, mouse'u güçsüz eliniz ile kullanmak gibi.Örnekler uzar.

    Yanlış diye düşünüyorum. Beyinde kullanılmayan kısımlar kullanılır, nöron sayısında artış olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.