Biz o dönemleri 1990 larda yaşadık Sanırım sen yaşamadın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dibi görmeliyiz (4. sayfa)

-
-
Cahilsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ProStr33tCahilsin
Ben cahilim öyle mi?
2000 yılında süreyya paşa hastanesinde 1,5 ay yattım.
Sağlık karnesi dönemi idi. Kendi paramızla nasil rezil olduğumuzun net göstergesi olan zamanlardı.
Sen yaşamadın, sadece kulaktan dolma bilgilerle gelip burda yazıyorsun ama cahil olan ben oluyorum
Işte ülkenin kamburu bu. Sizler ne olursa olsun muhalefet edelim mantığı ile ülkeye kambur oluyorsunuz.
Zamanında bu ülkede insanlar dışlandı. Sen o dışlanan kesimde değildin ama ben o kesimdeydim. Neler yaşadığımızı anlamazsın. Ama tüm bunlara rağmen cahil ben oluyorum...
Siz kendinizi akıllı sanmaya devam edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 7 Haziran 2021; 10:14:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Anladım. Üzüldüm adınıza. Sıkıntılar çekmişsiniz. Fakat o dönemin şartlarını da hesap etmelisiniz. 90’lar zaten Türkiye’nin karanlık yılları. Mafya devlet iç içe girmiş.Ülkenin değerleri bir bir suikaste kurban gitmiş, bir yandan ambargo, bir yandan Amerika’nın Irak işgali hazırlıkları tavan yapmış, İncirlik Üssüne el koyarak Amerika’yı karşımıza almamız ve 99 depremi vs. bu daha gider. Bu sorunlar doğal olarak vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını giderememe ve ekonomik buhran ile sonuç bulmuş. Evet aç kalmışsınız, açıkta kalmışsınız. Fakat bunlar bağımsızlık için mücadelemizdi.
Şu zamana gelirsek bu kafamızı şişirdiğiniz hastane sırası şu anda yok mu zannediyorsunuz? Bir göz randevusu için 2 ay beklediğimi bilirim. İşim araştırma hastanesine düşse vay halime. Açlığa gelelim... Bu zamanda zaten kıtlık asla olmaz orada anlaşalım. Ve sizin açlıktan anladığınız nedir? İnsanların makarna, kuru soğan, patates, ekmek tükettiğinin, et çeşitlerini bilmediği bir zamandayız. Pirzola ne? Biftek ne? Et çeşitlerini geçtim zaten, tavuk döner alacak durum bile kalmadı. Eğer sizin açlıktan kastınız kuru kuru beslenmekse, buyrun efendim kendi çocuklarını da öyle yetiştiriniz. Nitekim kendinizi buna layık görüyorsanız çocuklarınızı da buna layık görüyorsunuz demektir.
Evet bizler ne olursa olsun muhalefet yapacağız. Bizler bu ülkenin FETÖ’ye teslim ediliğini gördük, bizler darbe gördük, Ergenekon davası ile Atatürkçü vatansever askerlerimizin, FETÖ’cüler tarafından hapise atıldığını gördük. Fabrikalarımızın satıldığını gördük. Borsa İstanbul’un bir kısmının ve daha bir çok kurumun satıldığını gördük. Torpil gördük, işsizlikten intihar edenleri gördük, çocuğuna okul pantolonu alamadı diye intihar eden baba gördük. Atatürk’ün silinmeye çalışıldığını gördük. 10 Milyon mültecinin girmesiyle, ülkenin mülteci kampına döndüğünü gördük. Ülke de eğitime Turizm Bakanının karar verdiğini gördük. Yahu o kadar şey gördük ki yazmaya üşeniyorum, sizin bahsettiğiniz 90’lar şu zamanın yanında çok basit kalır. Ve son olarak hükümetin pandemiyi yönetememesi ve Sedat Peker ekleyelim. Daha ne sayayım?
Artık yeter. Bizler 18 yaşından büyüğüz ve bireyiz. Bizler bu ülkenin evlatları ve geleceğiyiz. 90’lar diyerek kafamızı şişirmeyin! Bizi küçük görmeyin!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 7 Haziran 2021; 10:53:28 >
-
Bunların asılması lazım ya. Katil bunlar. Milet intihar ediyor. Aileler parçalanıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ÖnerBen cahilim öyle mi?
2000 yılında süreyya paşa hastanesinde 1,5 ay yattım.
Sağlık karnesi dönemi idi. Kendi paramızla nasil rezil olduğumuzun net göstergesi olan zamanlardı.
Sen yaşamadın, sadece kulaktan dolma bilgilerle gelip burda yazıyorsun ama cahil olan ben oluyorum
Işte ülkenin kamburu bu. Sizler ne olursa olsun muhalefet edelim mantığı ile ülkeye kambur oluyorsunuz.
Zamanında bu ülkede insanlar dışlandı. Sen o dışlanan kesimde değildin ama ben o kesimdeydim. Neler yaşadığımızı anlamazsın. Ama tüm bunlara rağmen cahil ben oluyorum...
Siz kendinizi akıllı sanmaya devam edin.
Alıntıları GösterYav hadi abi hadi ya bıkmadınız mı şu 90lar romantizminden artık. Günümüze önümüze bakın artık millet aç alım gücü yerlerde 30 yıl öncenin sıkıntılarıyla bugünün ne alakası var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jax T. -- 7 Haziran 2021; 10:54:42 >
-
Ah hocam, dibi görelim görmesine de bir neslin gençliği ziyan oldu. Kendi ülkemizi gezemeyen, kendi ülkemizde tatil yapmayan, eğlenemeyen... Saçma sapan rantlardan nasibini almış, yeşillikten uzak şehirlerde yaşayan,büyüyen... Eğitimin, öğretimin ne olduğundan bihaber sözde eğitim/öğretim kurumlarında belki de tek yararlı bilgi alamadan mezun olan... her düşündüğümde üzülüyorum.
DH'de bile boomer tayfa Z kuşağını 30-40 yıl öncesiyle korkutmaya çalışıyor
-
Dibi görmekten ziyade milletimizin gördüğümüz dibi hissetmesi lazım ki belli kesimler hala almanya bizi kıskanıyor havalarında .
Eğitim seviyesi dipte bırakılan bir millet ne yazık ki dipten kurtulamıyor örneğin 90 lardan kurtulduk derken akp geldi vs vs ...
Edit: Artık öyle duruma gelmiş ki herkes en kötü dip benim yaşadığım dönemdeki dip diyor 90 larda yaşayanlar 90 en kötü 80 lerde yaşayanlar siz 80 leri görmediniz 80 ler en kötü 2000 lerde yaşayanlar 2000 ler en kötü diyor . Milletimiz kafayı yedi hee
Hayır bir insan şu zamanın kötü olmadığını ispatlamak için nasıl 90 ları örnek veriyor hayret . İşin garibi de teknolojik gelişmeler sayesinde olan şeyleri akp ye atfetmeleri
. Hayır artık hastanelerde sıra olmuyorsa randevu sistemi yüzüne . Sıra olmuyor ama yine 1 2 ay bekliyorsun bazı şeyler için . Misal ben geçende ultrason çektirmiştim 1 ay ötesine randevu vermişlerdi teknik olarak hastanede sıra beklemedim ama sonuçta 1 ay bekledim ağrıyan böbreğimle ve bu randevu sistemini akp de yapmadığına göre akp sayesinde değil teknoloji sayesinde hastanelerde sıra oluşmuyor anlayın artık şunu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zynzo -- 7 Haziran 2021; 13:57:45 >
-
Biri boy versin. Daha ne kadar yolumuz var..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jax T.Yav hadi abi hadi ya bıkmadınız mı şu 90lar romantizminden artık. Günümüze önümüze bakın artık millet aç alım gücü yerlerde 30 yıl öncenin sıkıntılarıyla bugünün ne alakası var?
Alıntıları GösterNe alakası var söyleyeyim.
30 yıl önce bu halk dibin dibini gördü.
1 gecede 24 banka iflas etti.
Eğer bankaları çalışma prensibini biliyorsan bir bankanın ne kadar zor batabileceğini anlarsin, ama battı işte.
Ekonomi bir gecede dibin de dibini gördü. Üstüne üstlük bu dibe inen ekonomiyi düzeltecek üretimin de yoktu. Deprem için gelen yardımları bile memura maaş ödemesi olarak verdiler. Yardıma muhtaç insanlar hala yardıma muhtaçtı. Doğan her bebek IMF ye borçlu doğuyordu. Senin şu an IMF ye borcun var mı? Siz bu sefilligi görmediğiniz için şu anki halinizi sefillik sanıyorsunuz. Kendi muhalif düşüncelerinizi de 4000-5000 tl lik telefonlardan yazmanız ayrı bi komik zaten.
Evet şu an ülkede bazı sıkıntılar var. Herşey güllük gülistanlik degil bunu biz de biliyoruz. Olay sizin sisirdiginiz kadar degil, bunu anlatamiyoruz. Su an abd ve avrupadan baskı yiyoruz. Ama kendi sanayi uretimlerimizle bu baskıya karsi direnebiliyoruz. Eskiden basimizi öne eğip "buyur paşam" diyorduk.
Bu dönemleri siz görseydiniz bugün chp nin adını ağzınıza almazdınız.
-
Bir yandan diyorum evet yazi sonuna kadar hakli. En dibin dibi görülmeli. Lakin öte yandan bakiyorum da bu millet bu siyasal Islam denen zikkim yüzünden neleri neleri cekti. Cekti de hani ne kadar akillandi ? Bu zamana kadar ne kadar akillandi da, bundan sonra ne kadar akillansin ? Benim yasim artik gelmis belli bir seviyeye olmusum orta yas. Z kusagi gencler tek umut.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zynzoDibi görmekten ziyade milletimizin gördüğümüz dibi hissetmesi lazım ki belli kesimler hala almanya bizi kıskanıyor havalarında .
Eğitim seviyesi dipte bırakılan bir millet ne yazık ki dipten kurtulamıyor örneğin 90 lardan kurtulduk derken akp geldi vs vs ...
Edit: Artık öyle duruma gelmiş ki herkes en kötü dip benim yaşadığım dönemdeki dip diyor 90 larda yaşayanlar 90 en kötü 80 lerde yaşayanlar siz 80 leri görmediniz 80 ler en kötü 2000 lerde yaşayanlar 2000 ler en kötü diyor . Milletimiz kafayı yedi hee
Hayır bir insan şu zamanın kötü olmadığını ispatlamak için nasıl 90 ları örnek veriyor hayret . İşin garibi de teknolojik gelişmeler sayesinde olan şeyleri akp ye atfetmeleri
. Hayır artık hastanelerde sıra olmuyorsa randevu sistemi yüzüne . Sıra olmuyor ama yine 1 2 ay bekliyorsun bazı şeyler için . Misal ben geçende ultrason çektirmiştim 1 ay ötesine randevu vermişlerdi teknik olarak hastanede sıra beklemedim ama sonuçta 1 ay bekledim ağrıyan böbreğimle ve bu randevu sistemini akp de yapmadığına göre akp sayesinde değil teknoloji sayesinde hastanelerde sıra oluşmuyor anlayın artık şunu
Ultrason için 1 ay sıra beklemek yerine başka ildeki hastaneden daha erkene alabiliyorsun.
Eskiden onu da alamıyordun. Ayrica sabah 4 de hastaneye gidip mermer merdivenlerde oturarak sıra bekliyordun şimdi evinde bekliyorsun.
Sağlık karnesi gibi dandik sistemi kaldırıp tc kimlik numarası ile kayıt olup muayene olma işini de senin begenmedigin akp yaptı, online randevu sistemini de akp yaptı.
Akp öncesinde böyle birşey yoktu.
1 ay sıra beklemek yerine 1 saat mesafedeki dıger şehre gidip ultrason olmak varken neden 1 ay bekleyeyim?
-
Doğru diyorsun ama covid nedeniyle bir tek o hastane vardı buralarda diğerleri ya covide dönmüştü ya da covid çok diye ben gitmemiştim ama işte işin garibi dediğin şeyi yaptıran sistemi akp getirmedi teknoloji gelişti 2000 den önce doğru düzgün bilgisayar yokken dünyada şimdi herşey mobil aplikasyonlarla yapılıyor .
Daha öncesinde tabi olmaz 2000 den önce dünyada online ne vardı Allah aşkına yav .
İlla bunun için oy verecekseniz bunun yazılımını geliştiren adamı bulun ona oy verin
Herhalde dünyada internet devrimini bir siyasi partiye atfedip oooo ülkeye çağ atladı beeee diyen sadece bizim milletimiz
Edit: Sistemi akp getirdi ama teknoloji geliştiği için getirebildi . Akp den önceki partilerin böyle bir imkanı pek yoktu çünkü teknoloji daha henüz ya yeniydi ya da tam gelişmemişti .
Bir Edit daha: Yani demek istediğim akp yerine başkası yönetseydi de o sorun çözülecekti o sistem gelecekti ÇÜNKÜ TEKNOLOJİ GELİŞİYOR VE BU YENİLİK AKP İLE ALAKALI DEĞİL TEKNOLOJİ İLE ALAKALI .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zynzo -- 7 Haziran 2021; 15:51:6 >
-
Teba icin sonda yok dipte yok.Afganistan veya somalimi olacagiz.Cok isteyen kendine kasti olan oyle bir secim yapabilir ama bu tahribatin tamiri cok cook zor olacak,hem maddi,hem manevi.Toplumun yozlaşması da ,ne soylenir bilemedim.
“Su an abd ve avrupadan baskı yiyoruz.”
Öner abi valla seni kandırmışlar. Dış güçlerden çok biz kendimize zarar veriyoruz. Sen DH’lisin abi. Bilinçli adamsın. Televizyonlara inanma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 7 Haziran 2021; 16:4:27 >
quote:
Orijinalden alıntı: zynzoDoğru diyorsun ama covid nedeniyle bir tek o hastane vardı buralarda diğerleri ya covide dönmüştü ya da covid çok diye ben gitmemiştim ama işte işin garibi dediğin şeyi yaptıran sistemi akp getirmedi teknoloji gelişti 2000 den önce doğru düzgün bilgisayar yokken dünyada şimdi herşey mobil aplikasyonlarla yapılıyor .
Daha öncesinde tabi olmaz 2000 den önce dünyada online ne vardı Allah aşkına yav .
İlla bunun için oy verecekseniz bunun yazılımını geliştiren adamı bulun ona oy verin
Herhalde dünyada internet devrimini bir siyasi partiye atfedip oooo ülkeye çağ atladı beeee diyen sadece bizim milletimiz
Edit: Sistemi akp getirdi ama teknoloji geliştiği için getirebildi . Akp den önceki partilerin böyle bir imkanı pek yoktu çünkü teknoloji daha henüz ya yeniydi ya da tam gelişmemişti .
Bir Edit daha: Yani demek istediğim akp yerine başkası yönetseydi de o sorun çözülecekti o sistem gelecekti ÇÜNKÜ TEKNOLOJİ GELİŞİYOR VE BU YENİLİK AKP İLE ALAKALI DEĞİL TEKNOLOJİ İLE ALAKALI .
Hocam o iş senin dediğin gibi olmuyor işte.
Öncelikle bunu düşünmen gerek, sonra o yolda atılımlar yapman gerek.
Kaldı ki akp dönemine kadar kötü giden sistemi neden değiştirmediler de akp gelince değiştirdi diye sor mesela.
Eskiden tc kimlik diye birşey yoktu ama adam bunu vizyonu sayesinde yaptı ve tüm işlemler bu numara ile yapilabilecek dedi, sonra da teknolojiyi kullanarak bunu hayata geçirdi.
Neden önceki hükümetler sağlık karnesi gibi berbat bir uygulamayı kaldırıp yerine daha uygun birşey getirmedi? Teknolojik bir şey demiyorum, o döneme göre daha yeni ve uygulanabilir şeylerden bahsediyorum.
Çünkü o dönemlerde yöneticiler hala insanların giyimleri ile uğraşıyordu.
Bugün demokrasi çığırtkanlığı yapanlar demokratik yolla vekil seçilen merve kavakçının meclisten kovulmasını alkışlıyordu. Hani demokrasi,
Oglunu büyütüp askere gonderen anneleri sırf başı kapalı diye yemin törenine almıyorlardı.
Öğretmenler okula peruk takip geliyordu.
Daha onlarca şey var böyle. Yöneticiler bunlarla uğraşmaktan halka hizmete sıra hiç gelmedi. Hep halkı kutuplastirdilar.
Sizler bu dönemleri yaşamadınız, bu nedenle size kolay geliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ProStr33t“Su an abd ve avrupadan baskı yiyoruz.”
Öner abi valla seni kandırmışlar. Dış güçlerden çok biz kendimize zarar veriyoruz. Sen DH’lisin abi. Bilinçli adamsın. Televizyonlara inanma.
Hocam ben pek tv seyretmem.
Zaten hangi kanalı açacaksın ki? Tarafsız bi kanal var mı?
O nedenle ben yaşadıklarına, gördüklerime, cevremde yaptığım gözlemlere göre konuşuyorum.
Ayrica bilim ve teknoloji okuyup o haberlere bakıyorum. Ülkenin neler ürettiğine bakıyorum.
Mesela en son bodrum belediye başkanının iki yıl uğraşıp para harcadık dediği bilimsel heykel açılışını izledim. Sen izlemediysen izlemeni tavsiye ederim. Ülkeyi bu zihniyete teslim etmektense şu anki halinde gitmesini tercih ederim.
-
Hocam Allah aşkına 82 - 2002 ile 2002-2020 arası ekonomik büyümeyi bir gir de kıyasla yav neredeyse aynı oran var neyin ekonomik başarısı . Akp nin yaptığı tek şey dayadı özelleştirmeyi öyle imf yi ödedi zengini daha zengin fakiri daha fakir etti olay bu .
örneğin 82-2002 arası gsyih yaklaşık 4 katına çıkıyor 2002-2020 arası sadece 3 katına.
Şu an kişi başı gsyih 2005-2006 seviyesinde ve böyle giderse birkaç yıla 2002 ye geleceğiz .
Hayır hangi mantıkla akpnin imf yi ödemesini başarı sayabiliyorsunuz zaten imf borcu kadar özelleştirme yaptılar .
Gerçekten telefonu örnek gösterebiliyor musun ?
4000 dediğin şey yaklaşık bir asgari ücret şu an yani rahatlıkla alınabilir ve telefon artık lüks değil ihtiyaçtır . Siz 2000 lerden gelememişsiniz telefonu hala lüks sanıyorsunuz .
Ona bakarsak eskiden çok daha rahat ev araba alınabiliyordu şimdi bir ev 500k bir araba 300k kim alabilecek bunları ?
Kredi çeksen 1.5 milyon olarak geri ödersin oh oh ömür boyu borç .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zynzo -- 7 Haziran 2021; 16:34:41 >
-
Hocam her şeyi geçtim ülke 10 milyon mülteci ile dolmuş. Ve halen elini kolunu sallayarak ülkeye giriş yapabilenler var. 7-8 yılda 500 bin Suriyeli çocuk doğmuş bu ülke de. Mültecilerin Türk nüfusundan hızlı bir şekilde artması sizi ilerisi için endişelendirmiyor mu? Büyüklerimiz bizi hudut namustur diye büyüttü. Ama görüyorum bunları halen yediren bir hükümeti desteklemeye devam ediyorsunuz. Diyecek bir şeyim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 7 Haziran 2021; 16:27:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X