Şimdi Ara

Dibi görmeliyiz (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
7.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
209 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekonomik olarak 90lardan ve 2001den kötüyüz. Ben 95de çalışmaya başladım, bizzat yaşadım o yılları.

Yiyecek ekmeğin bulunamaması diye bişey hiç bir zaman olmaz. Akpli tayfanın 2 günde 1 söylediği ikinci dünya savaşında, 1940 yılında bile açlıktan ölünmedi. Karaborsaya düşmesin diye ekmek karneyle yani sayıyla satıldı o kadar.

Bu günlerde açlığa yakın fakirlik var zaten. Ama toplu biçimde açlıktan ölünecek bir durum yok. İnsanların açlıktan birbirini yemesi durumu hindistanda bile yok. Bu devirde savaşlarda bile bu durum kolay kolay olmaz.

Asgari ücret aylık 10 dolara bile düşse hükümet eli mahkum ekmek makarna dağıtacak. Topluca açlıktan ölüm olmayacak.

Şu anda çinde kişi başı gelir 11000 dolara yakın, bizde 7500 dolar. Gelir dağılımı adaletsizliği zaten vardı, felaket derecede daha da bozuldu. İşsizlik desen 90larda %5'di, 2001'de %10du, şimdi %13,o da lafta 13, gerçeği 20 üzeridir.

Yani aslında ekonomik olarak da Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dibi bu. Daha kötü hiç olmadık. Şu ekonomik kıyası milletin öğrenmesi şart. Öğrenmesi için herkesin dibi farklı, o konuda haklısın. Ama %10-20lik kesim için dip diye bişey yok. Sonsuza kadar aşağı gitseler de uyanmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 5 Haziran 2021; 20:57:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• barbarmuzo kullanıcısına yanıt

Yapmayın hocam öyle bir şey. Atatürk’ün bize emanet ettiği bu ülkeyi en kısa sürede siyasal İslamdan kurtaralım. Biliyorum sinirlisiniz bu cahil halka ama en azından bizim içimiz rahat eder. Geldik bir kere bu döneme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH de ki en doğru söz olmuş. Türk milleti dibi görmeden uyanmaz.uyansaydı kurtuluş savaşları yapılmadan , onca kan dökülmeden ,onca sefaleti yaşamadan uyanırdı.

• merhaba..

ne dibi arkada$im..bunun daha dibi yok...zihniyete bak..bir gun daha fazla iktidarda kalmak bu millete bu halka külfiyet zarar...birileri agzini actigi an zaten ba$liyor ülke zarar etmeye...ayrica iktidarda kalmak pahasini böyle palavralarla kaybedilen zaman yazik..en kisa zamanda secim olmali...millet bikti usandi tiskindi yeter...

• Ülke o kadar çıkmazda ki şu an durum felaket ama bu felakete bile iktidarı destekleyenlerin sayısı %45 lerde

Bu halkın cahilliğini hafife alıyorsunuz...
    (Her yere yazacam bu sözü 🤡)

Ayrıca bu dip değil daha dibin dibi var anca iktidarı destekleyen tayfa dibin dibin gördüğünde yönünü değiştirir o da %10 tayfa

Dibin dibinde bile iktidar %35 alır

Ama dibin dibini gördükten sonra yeni gelenlerin ülkeyi düzeltme ihtimali daha zorlaşacak

Kısacası sIçttıık Ülkeyi kısır döngüye sokturlar sonumuz hayrola........

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProStr33t

İnsanların gıda alamayacak, hastane sırası bekleyeceği dipten bahsediyorum.

Çok da uzak sayılmayız. Daha dün sehir hastanesinden geldim. Evet şu Alamanya nin kiskandigi sehir hastanesi... Her bir film cektirme başına 1 ay sira veriyorlar. Annemin durumu ölümcül olsa kadin ölmüştü çoktan. 1 film çektirmeye 34 gun sonraya randevu verdiler. Köy büyüklüğünde, otel şatafatında hastane yapılmış, icinde doktor yok, ekipman yok. Hastane de öyle kalabalık degil hani ha...

Ama sorarlarsa yol yabdi hastabe yabdi dersiniz...

Bizim ülkeden bir cacık olmaz. Insanlar cahil. Okuma yazma öğrenmekle eğitimini tamamlamış, sözde Müslüman gezerek de ahlâkı kavramış saniyorlar kendilerini... Sonuç, koca bir cahil sürüsü...

Yarın reyiz çıkıp, ben hata ettim bu isi beceremedim size de yalan söyledim, aldatıldım vs dese gider yine bizim millet oy verir.

Ezanın Türkçe okunduğunu sanan, daha Kur'an'ı Kerim'im Türkçe meali olduğunu bilmeyen ve çevrilmesinin haram olduğunu söyleyen insanlar var... Marmara denizindeki deniz salyasinin sebebinin uğursuzluktan dolayı, yani iktidardan dolayı oldugunu soyleyen bir kesim var. Gta şifrelerini fetonun gizli sifreleri diye haber yapan koca bir haber kanalı var! Bu adamlar ekmek yiyor para kazanıyor... 🤦🏻‍♂️

Konuyu fazla uzattim ve dağıttım ama siz anladınız beni (laflarim size değil bu arada) 30 yılım geçti şu ülkede. Keske 20li yaşlardaki hevesim ve güvenim olmasaymis bu millete ve ulkeye de keske donmeseymisim. Bu vatanın, milletin kendi halkına, gencine reva gördüğü tek sey cahillik ve fakirlik...

• Ülkeyi yönetenlerin de , ona oy verenlerinde, muhalefet edenlerinde yaşadığı yer Türkiye.Batarken hepimiz aynı gemideyiz..Yolun sonu iyice karardı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 5 Haziran 2021; 22:52:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Larry kullanıcısına yanıt
    Erken seçim istemek bence şuan yanlış. Çünkü erken seçimin olması mevcut hükümetin ekmeğine yağ sürer. Ben seçimin zamanında yapılması taraftarıyım. Bu geçecek zaman içinde milletin daha da durumun farkına varması için elimizden geleni yapmamız lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dibin dibi vardır.

• Geçmişde darbeler olmuş, kıbrıs olayları olmuş, terörden, siyasal islamdan kurtulamamış ama yine de birçok dünya ülkesinden çok daha ileride refaha akpden önce de sahiptik şimdi de sahibiz.

En basitinden Eskiden hastane sırası vardı diyen densizler, onlar hastane sırasında iken sovyetlerin açlıktan yamyamlığa başladığını bilmezler,

Çünkü bizim temellerimiz yer altından çıkan petrol/doğalgaz ile günü geçirmeyle değil(araplar, güney amerika), altın, elmas madenleri ile karın doyurmayla değil, (afrika kıtası) sömürgecilik ile milletin ekmeğine el atmakla değil(bazı asya ülkeleri) kendi emeğimizle sıfırdan çıkarak yapıldı.

Osmanlıda okuma yazma oranı %3 olup bunun büyük çoğunluğunu ermeniler/yahudiler/yunanlar oluştururken biz sıfırdan bütün bir ülkeyi inşa ettik. ülkede halen eğitimli insanlar var ve kalkındırıyorlar. türkiye dibi görecek kadar temeli sağlam olmayan bir ülke değil.

Siyasal islamcılar petrol satıp gününü gün edenlere özenip dursunlar, kabe etrafında gökdelenler yükselirken aşşağısında para dilenenleri göremeyecek kadar körler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhan/ -- 6 Haziran 2021; 2:3:31 >

• sistemin icinden nebalanan tüm asalaklar..haram yemeye dogmadigi ve mamalari kesilicek diye secime her daim kar$i oldular olmaya cali$iyolar...

• Ben laf anlatmaktan artık yoruldum bırakın adamlar bimden aldıkdıkları piliç sucukla mutlu olsun onların hakettikler bu

• Sünger bop heykelleriyle refaha kavuşacağımızı sanan salaklar bu ülkeyi hala çözemediniz bu ülkenin yüzde 99 u müslüman

• Dibin dibi var dibi goremeyizde.Seyinde yaprakla gezen adamın ekonomisi bizden iyi.Akp ülkeyi bok etti iyice.

• Dibin dibini gördük ama at gözlüğü takanlar yüzünden en dibi de göreceğiz.

• O kadar ümitlenme. Anadoluda, gelişmemiş şehirlerde tam tersi çıkar. Adamlar akp'den başka hükümet görmemişler. Akp de zaten biz gidersek devlet çöker mesajı pompalıyor sürekli. Zaten yıllardır bunun için eğitim sistemini çökerttiler, Üniversite mezunu olmayı liseyle eşdeğer hale getirdiler. Zeka engeli yoksa adam gidiyor şırnakta hakkaride üniversite okuyup lisans diploması alıyor.

• Umarım halk değil sen dibin dibini görürsün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dipteyiz zaten, bundan kötüsü batmak.

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Çok kötü durumdayız ama dip bu değil. Gariban ekmek yiyemeyecek, memur, emekli maaş alamayacak, bunlar olurken belirli zümre sefa sürmeye devam edecek ve bardak elbet taşacak. Henüz dip değil, ama olacak. Çok uzak değil. Olsun da zaten, başka türlü akıllanmaz bizim montofonlar.

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Olacak! Bugünkü 65 yaş ve Üzeri, hatta 50 taş ve üzeri cahil kesimin torunlarını Johnny'ler $10 dolara (dolar 30-40 lira olduğunda 400 lira edecek) evet sadece $10 dolara torunları neler yapacaklar neler. Bugünkü bu cahil dedelerimizin torunları kendi hataları yüzünden Johhnny'lere eğlence olacaklar! Kemikleri sızlar umarım hepsinin! Bugün Azerbaycan'da, Moldova'da, Ukrayna'da Kuzey Afrika'da neler oluyorsa, Türk kızlarına da bu olacak! Çok yaşayın dedeler, eserinizle övünün!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.