Şimdi Ara

## Diablo alt başlığındaki ana konuların gidişatı ve yeni ortam arayışı hakkında... ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eminim sizlerin de farkında olduğu gibi, oyunun çıkış tarihinin yaklaşmasıyla birlikte son zamanlarda Diablo alt forumunun içerisindeki konularda da bozulmalar ve bazı arkadaşların bu konudaki rahatsızlıkları görülmekte. Bundan birkaç hafta öncesine kadar çoğunlukla seviyeli ve faydalı paylaşımların yapılmakta olduğu bu konular artık maalesef amacından sapmış ve pek çok sulu ve gereksiz mesajla dolmuş vaziyettedir. Ara sıra şaka mahiyetinde yazılmış olan mesajlar dahi belirli bir zaman sonra almış başını gitmiştir. Kısacası bu konular giderek yozlaşmakta(özünden sapmakta) ve faydasız hale gelmektedir. Her ne kadar oyunun çıkışıyla birlikte bu uygunsuz gidişatın duracağı konusunda bazı arkadaşlar olumlu yönde düşünse de ben malesef bu şekilde düşünmüyorum.

Özellikle son zamanlarda dikkatimi çeken, bu konuları başlangıcından itibaren düzenli takip eden ve aktif olarak yazılarıyla destek veren konunun ağır topu arkadaşları da göremez olduk bu hengâmenin içerisinde. Kendileriyle p.m veya diğer forumlar üzerinden görüşmelerim halen devam etmekte ve hemen hepsinden aynı rahatsızlıkları duyuyorum; “Maalesef o konuların çivisi çıktı” , haksız da sayılmazlar. Hatta bu arkadaşların bir kısmı bu konuların altında rahatsızlıklarını bizzat dile getirdiler.

Onbinlerce üyesi olan bir forumda kullanıcılar tarafından her türden düşünce ve davranış yazıya alınıyor ve isteyen herkes kurallar dahilinde istediği paylaşımı yapmakta özgür. Böyle bir ortamda kontrol gerçekten zor, bu konuda hak veriyorum lakin Donanım haber çatısı altında güzel başlayan hemen her konuda başımıza gelen “konunun gün geçtikçe ekseninden kayması” durumu bu konularda da meydana geldi. Eskiden zevkle takip ettiğimiz Diablo konularına artık nadiren bakar olduk.

İkinci olarak beni ciddi derecede rahatsız eden diğer bir önemli husus ise, bir kaç hafta öncesinde hemen herkesin “sadece Diablo üzerine yapılacak” olması nedeniyle destek verdiği yeni bir forum – portal oluşumuna, kurulduğu andan itibaren bırakın destek verenleri, yöneticileri tarafından dahi üvey evlat muamelesi gösterilmesi oldu. Bu oluşum için kurucu arkadaş bir miktar maddi masrafın yanı sıra sizlere güzel bir ortam oluşturabilmek için gecesini gündüzüne kattı ve sonunda çok güzel bir site çıkarttı. Şuanda site içerisinde Türkçe olarak pek çok faydalı paylaşım da yapılmış bulunmakta ve her gün bir yenisi eklenmekte. Bunun yanı sıra bir o kadar önemli olan, site içerisinde kişilerin yaşıyla doğru orantı kurulmaksızın herkesin eşit düzeyde söz sahibi olması ve değer görmesi, arkadaşlar arasında kimsenin “herkes benim etrafımda toplansın, ben popüler olayım” gayesi içerisinde bulunmaması ve seviyeli şekilde paylaşımların yapılması. Mühim olanın kişinin yaşının olmadığı, duruşunun, olgunluğunun ve yaptığı paylaşımın kalitesinin olduğu böylesine bir ortamın, Diablo konusunda açıkçası bizi daha çok cezp ettiğini fark ettik, inanıyorum ki bizim gibi düşünen ve uygun bir ortam arayışında olan pek çok arkadaş mevcut.

Bu nedenle şuan için artık ben de diğer arkadaşlar gibi Diablo başlığı içerisinde bir süre eskisi kadar aktif olmayacağım. Bizler gibi eski düzene özlem duyan, kaliteli ve seviyeli paylaşım arayan veya bizim gibi hisseden tüm arkadaşları da orada görmekten kendi adıma mutluluk duyacağım belirtmek isterim.

Herkese iyi akşamlar dilerim.

• Maalesef bu gidişattan bende pek memnun değilim. İnanın eskiden her mesajı özenle takip ediyordum diablo forumunda şimdi ise özellikle takip ettiğim konu bir veya iki... Reklam yapmış gibi olmayalım ama, şu anda yararlandığım ve sohbet içerisinde olduğum başka bir forum mevcut. Seviye düzelmediği sürecede orada takılmaya devam. Eski üyeler yanlış anlamasın, oyun popüler oldukça, forum çorbaya döndü. İstediğin bilgiyi araki bulasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Maalesef bu gidişattan bende pek memnun değilim. İnanın eskiden her mesajı özenle takip ediyordum diablo forumunda şimdi ise özellikle takip ettiğim konu bir veya iki... Reklam yapmış gibi olmayalım ama, şu anda yararlandığım ve sohbet içerisinde olduğum başka bir forum mevcut. Seviye düzelmediği sürecede orada takılmaya devam. Eski üyeler yanlış anlamasın, oyun popüler oldukça, forum çorbaya döndü. İstediğin bilgiyi araki bulasın.

Aynen katılıyorum.
  • Yönetim olarak bizlerin yapması gereken bir şey var mı bu hususta?
  • Oyun çıktıktan 6 ay sonra falan anca düzelme olur diye bekliyorum deneyimlerle sabittir.
  • @ANDREI

Yönetim olarak, bir numarasınız. Her hususa koştunuz. Kendi adıma yönetim kadrosundan çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

Yönetim olarak bizlerin yapması gereken bir şey var mı bu hususta?

Konuya yeni gelenleri kovarsanız,arkadaşlar memnun olur bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerow

Oyun çıktıktan 6 ay sonra falan anca düzelme olur diye bekliyorum deneyimlerle sabittir.

Maalesef çoğu oyun konusu için geçerli bu durum.Konuşmalar, içerikten o kadar uzaklaşıyor ki, sayfalarca temizlik yapmak zorunda kaldığımız durumlar oluyor.Fakat Diablo ana konusu baz alındığında, durumun çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim ki 25.174 mesaj atılmış bir konudan sadece 168 adet şikayet gelmiş.
    @R.Rondo9;
    Teşekkür ediyorum üstadım, sağol.

@Aizen Sousuke;
    Arkadaşların istediğinin bu olduğunu sanmıyorum.Sorun yeni gelen, eski olan sorunu değil; yeni üslup, eski üslup sorunu.Şahışlarla alakası olmayan bir durum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

İlgin için teşekkür ederim, ancak yukarıda da belirttiğim gibi konu içerisindeki mesajlar, kurallar dahilinde olduğu sürece bir yaptırım yapılması söz konusu değil diye düşünüyorum. 7 den 70'e her türde insanın mesaj yazdığı bir forumda her zaman kendi kafamıza uygun kişilerin mesajları bulunmuyor malesef lakin bazı arkadaşlar popüleritenin peşinde sürüklenip o ilk zamanlardaki olgun duruşlarını da kaybetmeye başlıyorlar diye hissediyorum... Ondan da öte yapılan paylaşımlar günden güne değersizleşiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 10 Mayıs 2012; 22:50:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helldancer

quote:

İlgin için teşekkür ederim, ancak yukarıda da belirttiğim gibi konu içerisindeki mesajlar, kurallar dahilinde olduğu sürece bir yaptırım yapılması söz konusu değil diye düşünüyorum. 7 den 70'e her türde insanın mesaj yazdığı bir forumda her zaman kendi kafamıza uygun kişilerin mesajları bulunmuyor malesef lakin bazı arkadaşlar popüleritenin peşinde sürüklenip o ilk zamanlardaki olgun duruşlarını da kaybetmeye başlıyorlar diye hissediyorum...

Haklısınız.Konuyla alakasız, içeriği boş ya da anlamsız mesajlar olmadığı sürece, müdahale etme durumumuz yok.Başka alternatif çözüm önerileriniz var mı diyerekten sordum.Diablo çokça hayran kitlesine sahip, çok zamandır beklenen bir oyun ki alt forum açmamıza rağmen popüler konularda, ilk üçteki yerini kaybetmiyor.Oyunun çıkmasına bu kadar az zaman kala, atılan mesajların sayısı artacağı gibi, aynı orantıyla çıkan sorunların da sayısı artacaktır.Biraz bekleyelim, oyun çıksın.Üyeler vaktinin çoğunu oyuna ayırır, foruma gerekli durumlarda mesaj atılır, ortam durulur kanaatindeyim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yorumunu 2 kere okudum,Diablo forumunda diablo ile alakası olmayan yorumların ve şakaların yapıldığından söz etmişsin.Trolleme olayları ve alakasız videoların paylaşılması senin bu rahatsızlığını duymanda ki en büyük sorun diye düşünüyorum.Ayrıca çok küçük şeylere konu açılmaya başlandı.SSS konusunda soru sorsa,cevap vereceğimiz arkadaşlar,bunun yerine konu açmayı tercih eder oldu.Bu durum gerçekten can sıkıcı.Nerde o eski zamanlar konusu ile ilgili ise DH'de diabloya ait forum ne zamandır var bilmiyorum ama bunun sebebi eskiden daha az kişi ile daha samimi sohbet edişinden kaynaklanıyor olabilir.''İnsanlar çoğaldıkça yalnızlığımızda artıyor'' gibi bir söz vardı..O yüzden bu konuların önüne ne kadar geçilebilir meçhul.

diablo3-turkiye.com sitesinin artıları ''başlıklara'' ayrılması,konu dışı bölümü ayrı,görevler bölümü ayrı,Eşyalar bölümü ayrı
    Şimdi burdaki yapıya DH ne kadar uyabilir bilmiyorum ama yapılmayacak şeyler değil..
    En büyük sorunlarından biri de ne biliyor musun
    Sen burada daha oyunu bitirmemişken 20 mesaja sahip bir üye gelecek,şak diye söyleyecek sana oyunun sonunu,spoiler butonu falan hak getire..
    Spoiler olayından dolayı oyun çıktığında oyunu en az 1 kere bitirene kadar,foruma uğramayı düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Suraz

En büyük sorunlarından biri de ne biliyor musun
    Sen burada daha oyunu bitirmemişken 20 mesaja sahip bir üye gelecek,şak diye söyleyecek sana oyunun sonunu,spoiler butonu falan hak getire..
    Spoiler olayından dolayı oyun çıktığında oyunu en az 1 kere bitirene kadar,foruma uğramayı düşünmüyorum.

Spoiler vermenin cezası, ilgili bölümden 7 gün uzaklaştırılmaktır.Görüldüğü anda şikayet edildikten sonra, mesajları silinip, uyarı vermekten başka hiçbir bölümde yapacağımız bir şey yok maalesef.En azından verilen cezanın yeterli olduğunu düşünüyorum ki bu spoiler olayı her türlü oyun, dizi, film bölümlerinde gerçekten büyük sıkıntı yaratıyor fakat önlem almak imkansız olduğundan yapılacak bir şey de yok maalesef.

• @Suraz,

Senin bahsetmiş olduğun nedenler de söz konusu, doğru algılamışsın İleriye yönelik spoiler yeme endişesi ise eminim konunun takipçisi olan herkesde var.

@ANDREI

Sevgili ANDREI, görüyorum ki gerçekten yöneticisi olduğun konunun oldukça üzerine düşüyorsun, işini layıkıyla yapmaya çalışıyorsun. Benim bu Diablo alt forumunun yönetimi hakkında en ufak bir şikayetim yok lütfen üzerinize alınıp yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim.

Tekrardan ilgin için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 10 Mayıs 2012; 23:10:31 >
  • @ANDREI

Bu olaya önlem almanız için geleceği görmeniz gerekir.
    Kesinlikle sizi suçlamıyorum bu konuda.Böyle insanlara kızıyorum sadece,o kadar çok var ki bunlardan.

@Helldancer

Doğru anladığıma sevindim
  • Peki arkadaşlar, anlıyorum.Daha düzenli bir bölüm adına yapmamız gereken bir şey varsa, bizim de elimizin taşın altında olduğunu bilmenizi isterim.Kolay gelsin;
  • helldancer "...bu konuları başlangıcından itibaren düzenli takip eden ve aktif olarak yazılarıyla destek veren konunun ağır topu arkadaşlar" diyerek savunduğun arkadaşların da konunun sabote olmasına neden oldular (Trolleme saçmalığı ve ilgisi olmayan video ekleme)istersen bakabilirsin önceki sayfalara. yanlış anlama ben hiçbir zaman bu tarz paylaşımlara girmedim ama yeri gelmişken o arkadaşları da savunur gibi davranman hoşuma gitmedi. onlar da sütten çıkmış ak kaşık değil... yanlış anlamış olabilir ama seni ve onları kırmak için yazmadım bu mesajı ama benim gördüüm bu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknorrec

helldancer "...bu konuları başlangıcından itibaren düzenli takip eden ve aktif olarak yazılarıyla destek veren konunun ağır topu arkadaşlar" diyerek savunduğun arkadaşların da konunun sabote olmasına neden oldular (Trolleme saçmalığı ve ilgisi olmayan video ekleme)istersen bakabilirsin önceki sayfalara. yanlış anlama ben hiçbir zaman bu tarz paylaşımlara girmedim ama yeri gelmişken o arkadaşları da savunur gibi davranman hoşuma gitmedi. onlar da sütten çıkmış ak kaşık değil... yanlış anlamış olabilir ama seni ve onları kırmak için yazmadım bu mesajı ama benim gördüüm bu....

Benim kastetmiş olduğum ağır toplar o arkadaşlar değil yanlız, orada büyük bir yanlış anlaşılma söz konusu.
  • Öncelikle destek veren arkadaşlara teşekkür ederim, çalışmaya 1 ay öncesinden başladık ve şuan bir çok Türkçe içerikle her gün büyüyoruz, kurulum amacımız diablo için güzel bir platform yaratmak ve kaynak olmaktı bunuda başardığıma inanıyorum yalnız bu kadar büyük emek ve çalışma karşısında ilginin az olduğunu söylemeden geçemiycem, DH daki bir çok bilgili ve söz sahibi arkadaşlar zaten bizimle birlikte, kısa zamanda çok yol kat ettik ve şuan en iyi diablo 3 kaynağı olduğumuzu düşünüyorum her gün eksiklerimizi bir bir gideriyor ve yenilikler ile sitemizi geliştiriyoruz..
  • Çok uzun zamandır ana konuyu takip ediyorum. Konunun gidişatının gerçekten iyi olmadığına bende katılıyorum. Senin söylediklerinden ziyade bunun sebeplerinden biride insanımızın tembel olması. Açıkçası artık her sayfada aynı soruları görmekten sıkıldım. Neden insanlar "Aa SSS varmış. Önce oraya bir bakayım ondan sonra sorumu sorayım" demiyor anlamış değilim. Bakarsanız neredeyse her sayfada aynı sorular.
    Troll - sazan.avi ve başka konular (örnek: mouse seçimi) kısmında sana katılmıyorum. Çünkü işin içinde hepimizin dikkatle takip ettiği arkadaşlar var. Artı kendileri zaten konuya renk gelsin bir espri olsun diye yaptıklarını söylediler. Ben bunu yanlış görmüyorum açıkçası. Bu tip şeyleri forumda gülerek takip ettim. Ama her şeyi kontrol edemezsiniz. Çünkü forumu takip eden 5-10 kişi değil. Oyunun çıkışıda yaklaştıkça forumu takip eden kullanıcılar iyice arttı. Bir kıvılcımla ortalık yangın yerine dönüyor. Troll sazan.avi muhabbetlerinin nerelere geldiğini hepimiz gördük. Aralara serpiştirilmiş 1-2 karikatür, espri, video, hepimizin yüzünü gülümsetir. Ama dediğim gibi herkesten aynı olgunluğu bekleyemeyiz.
    Oyun çıktıktan sonra zamanla takip edenler azalmaya başlayacaktır. Bende bu gidişatın zamanla dahada düzeleceğini düşünüyorum.
    Örnek olarak karakter konularına baktığınızda gerçekten çok güzel paylaşımlar olduğunu görebilirsiniz.
    İyi geceler arkadaşlar.

• Ortamdaki kişi sayısı artınca ister istemez konu dağılıp farklı muhabbetlere, atışmalara vs. gidiyor. Herkes güzelce durum tespiti yapmış ama kimseden herhangi bir çözüm önerisi çıkmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABomb -- 11 Mayıs 2012; 0:20:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.