Şimdi Ara

DH'ye Bedava ALTIN - DÖVİZ Danışmanlığı (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88.161
Cevap
903
Favori
3.577.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam okudum cosef, hemen kızma. Gözümden kaçmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi informatiker -- 27 Temmuz 2011; 10:19:45 >
  • Arkadaşlar tl den altın alışı yapacam kaç gündür bi altın yükseliyor dolar düşüyor,bi dolar yükseliyor altın düşüyor...Tutturamadım gitti.Bugun biraz alım yapmayı düşünüyorum.Önümüzdeki günlerdeki hareketlenme aşağıya doğru olursa yaptığım yatırımı unuturum bekler 3-5 ay.. Yukarı doğru bi hareketlenme olursada seyirci kalmak beni üzer o yüzden %40lık bi alım yapmayı düşünüyorum.
  • şuanda 1623-1624 civarında dalgalanıyor eğer 1624 ü kırarsa yeni rekorlar yakındır
  • garanti bankasından 89.33 e bir miktar altın aldım az önce
  • 1632ile kapanacakmış gibime geliyor, borsa çıkıyor, dolar euro düşecek ve yatırımcı dolardan çıkıp altına yönelecek. Ben böyle yorumluyorum ama bakalım ne olur
  • Altin yine tepelerde ama uzun vadeli olabilir diye bayagi yuklu miktarda alim yaptim.. haydi hayirlisi

ekleme*** Boylece portfoydeki altin orani % 30'a yaklasti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 27 Temmuz 2011; 11:21:22 >
  • arkadaşlar bu yazıyı okuyun güzel şeyler yazıyor.
    Habertürkhthayat.haberturk.com
    Acaba 'altın'dan ne rekorlar çıkacak!
    http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/652054-acaba-altindan-ne-rekorlar-cikacak

• Altının gramı 52 dolara saplandı.
    Dolarda tl karşısında düşüyor.
    Kısacası altın TL bazında düşecek ve düşüyor.
  • Asıl benim beklediğim düşüş Amerikadan anlaşma haberi gelince ons ve dolar beraber düşecek. TL kat kat düşecek. Ben ucuz gördükçe alacağım. Şu anda %30 maldayım. ağustos başında tamamen mala geçer 6 ay bir sene malda kalırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanikkoza

arkadaşlar bu yazıyı okuyun güzel şeyler yazıyor.
    Habertürkhthayat.haberturk.com
    Acaba 'altın'dan ne rekorlar çıkacak!
    http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/652054-acaba-altindan-ne-rekorlar-cikacak

Evet güzel bir yazı olmuş. Bence şu son kısmı özellikle önemliydi.

BU FORMÜLÜ UNUTMAYIN!

Daha önceden de hatırlanacağı üzere altın yurtdışında rekor üstüne rekor kırarken yurtiçi altın piyasasında yaprak kımıldamıyor ve altın fiyatları yerinde sayıyordu. İşte bunun nedeni değerli TL'ydi. Fakat ne zaman ki TL, dolar karşısında değer yitirmeye başladı, işte o andan itibaren gram altının fiyatı yeni rekor seviyeleri gördü. O yüzden, altın fiyatlarını hesaplarken mutlka bu formülü de göz önünde bulundurun!

TL BAZINDA ALTININ GRAM FİYATI=
    (DOLAR BAZINDA ALTININ ONS FİYATI*DOLAR/TL KURU)/31,103

BUGÜNKÜ DEĞERLERLE BİR ÖRNEK:

88,81 LİRA=(1624*1,7010)/31,103

EĞER TL, DAHA FAZLA DEĞER KAYBEDERSE FİYAT NASIL DEĞİŞİR?

TL'nin dolar karşısında bir miktar daha değer kaybetmesi hatta 1.80 lirayı görmesi bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse bugünkü ons fiyatından altının gramı 94 lirayı geçebilecek. Tam tersi durumda yani dolar, 1.65 liraya gelir ve altın yine 1.615 dolarda durursa altının gram fiyatı 85 liraya gerileyebilir. Kısacası altının ons fiyatı TL ile altın alıp satanlar için tek gösterge değil. Altının ons fiyatı yüzde 5 artarken dolar/TL kuru da yüzde 5 artarsa yüzde 10'luk bir artış gerçekleşiyor. Yani bu iki değişken çok yakından izlenmeli.

Ben doların 1.60 1.65 arasında tutulacağına inanıyorum. Altın alımını da doların bu seviyesinden yapmayı düşünüyorum.

• biraz düştü ama anlam veremiyorum hareketlerine
  • 1624 den geri döndü tahminim biraz daha düşüp tekrar yükselecek
  • bu sefer usd düştü 1690 da şu an alım için gram olarak 88 i buldu sanırım
  • 88.330 Tl şuan finansbankta..
  • 1 tl düştü sabahtan buyana
  • Arkadaşlar alım yapmayı düşünüyorum bir miktar, zaman uygunmu sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

Arkadaşlar alım yapmayı düşünüyorum bir miktar, zaman uygunmu sizce?

bende alım yapacağım %40 bugun sonuna kadar. biraz daha düşecek gibi duruyor. ama öyle yada böyle bugun yükselişe geçmeden alış yapmak istiyorum.Bakalım nasip...
  • dolar yükselişe geçti gene
  • Arkadaşlar altın şuan altınkaynak.com da 88.26-88.92 görünüyor ama benim hesapta yani finansbankta yarlık dökümünde 87.81 e geliyor. Kur farkı bu kadar açık olabilirmi? yoksa banka bizden faydalanıyormu? Eğer durum aleyhimizeyse gider çeyreğe basarım tamamını.
  • şimdide ons düşüyor 1619

çözen varsa söylesin
  • 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.