Şimdi Ara

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»» (1189. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.069
Cevap
49
Favori
4.169.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11871188118911901191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 94 şahin aldım aranızdayım artık....
  • Arkadaşlar Şahin 1.6 i.e. araç var tek nokta tüplü. Dün yolda giderken aniden stop etti bir dahada calısmadı. 3 tane usta getirdim anlamadı ne oldugunu bu beyinden dedi biz beyinden anlamayız. Tavsiye edeceğiniz bişy var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 20 Eylül 2011; 10:41:08 >

bakın bunda çok orjinal durmuş nasıl yapabiliriz o alttaki boşluğu?
    ««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Arkadaşlar Şahin 1.6 i.e. araç var tek nokta tüplü. Dün yolda giderken aniden stop etti bir dahada calısmadı. 3 tane usta getirdim anlamadı ne oldugunu bu beyinden dedi biz beyinden anlamayız. Tavsiye edeceğiniz bişy var mı ?

Aracınızı ya çektirerek bilgisayara bağlatabileceğiniz bir ustaya götureceksiniz yada ustayı laptop ve bağlantı kablosu ile aracın başına getireceksiniz. En iyisi bir arkadaşınızdan rica edip aracı sanayiye çektirin zira parça değişimi vs. uğraştırır sizi. Usta bilgisayara bağlatınca hangi parçanın arızalı olduğu göruyor ona görede mudahale ediyor. Kara duzen motor olmadığı için herkes anlamıyor maalesef, illaki sensörlerden birisi arıza vermiştir.

• quote:

Arkadaşlar Şahin 1.6 i.e. araç var tek nokta tüplü. Dün yolda giderken aniden stop etti bir dahada calısmadı. 3 tane usta getirdim anlamadı ne oldugunu bu beyinden dedi biz beyinden anlamayız. Tavsiye edeceğiniz bişy var mı ?

Kırmızı halkayla işaretlediğim iki vidalı plastik kapağın altında tek bir sigorta var. Aracındaki elektrik aksam( far gösterge gibi) normal çalışsa da o sigorta attığı zaman motor çalışmaz, marş basmaz. Yolda giderken bu sigorta atarsa motorun durur ve yolda kalırsın. Bu sigorta kolay kolay atmaz, atarsa da istisnalar hariç yüzde 80 ihtimal yanık benzin pompa motorundan dolayı atar. Benzin deposunu boş bırakıp pompa motorunu yaktıysan bu ihtimal yüksek. Sigorta atıksa değiştir, zaten sigorta kutusundakilerle aynı sigorta. Pompa motorun bozuksa fişini de çek iptal et. Bunu kendin yaparsın, bir dene bakalım.

[simage]

İkinci resimde yine kırmızı çizgide gösterdiğim parça okuyucu sensör olarak geçer ve bu sensör devre dışı kalırsa marş basar ama motor çalışmaz. Bu da aynı şekilde yolda bırakır. Sorun buysa bu sensörün fiyatı ucuz. Bu sensör V kayışı kopması sonucu hasar görebilen bir parçadır, öteki türlü durup dururken nasıl bozulur bilmiyorum. İçi bobin sargıdan oluşan bir parçadır kendisi.

Bu saydığım iki maddede ve aracın beyninde sıkıntı olmadığını farzedersek geriye ateşleme donanımı ve elektrik tesisatı gibi ıvır zıvır olasılıklar kalıyor. Arkadaşın dediği gibi serviste computeste sokmak lazım.

Ben de merak ettim, sıkıntısı neymiş buraya mutlaka yaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

quote:

Kırmızı halkayla işaretlediğim iki vidalı plastik kapağın altında tek bir sigorta var. Aracındaki elektrik aksam( far gösterge gibi) normal çalışsa da o sigorta attığı zaman motor çalışmaz, marş basmaz. Yolda giderken bu sigorta atarsa motorun durur ve yolda kalırsın. Bu sigorta kolay kolay atmaz, atarsa da istisnalar hariç yüzde 80 ihtimal yanık benzin pompa motorundan dolayı atar. Benzin deposunu boş bırakıp pompa motorunu yaktıysan bu ihtimal yüksek. Sigorta atıksa değiştir, zaten sigorta kutusundakilerle aynı sigorta. Pompa motorun bozuksa fişini de çek iptal et. Bunu kendin yaparsın, bir dene bakalım.

[simage]

İkinci resimde yine kırmızı çizgide gösterdiğim parça okuyucu sensör olarak geçer ve bu sensör devre dışı kalırsa marş basar ama motor çalışmaz. Bu da aynı şekilde yolda bırakır. Sorun buysa bu sensörün fiyatı ucuz. Bu sensör V kayışı kopması sonucu hasar görebilen bir parçadır, öteki türlü durup dururken nasıl bozulur bilmiyorum. İçi bobin sargıdan oluşan bir parçadır kendisi.

Bu saydığım iki maddede ve aracın beyninde sıkıntı olmadığını farzedersek geriye ateşleme donanımı ve elektrik tesisatı gibi ıvır zıvır olasılıklar kalıyor. Arkadaşın dediği gibi serviste computeste sokmak lazım.

Ben de merak ettim, sıkıntısı neymiş buraya mutlaka yaz.

Çok teşekkür ederim tahsin053, uğraşmış emek etmişsin. Mesajını göremeden sağlam bir usta buldum. Beyin yağlamış mı ney öyle bişey dedi. Birde bir sigorta değiştirdi sanırım. 30 TL aldı, artık temizledi mi ne yaptı bilmiyorum. Tekrar teşekkürler.

• SLm ArkadaşLar..
    Aranızda Yeniyim KabuL EderSiniz Umarım.. KartaL SLX 97 ModeL
    Ben Aracımın AmortisörLerini Değiştirmek İstiyorum. SürekLi OLarak Arazide KuLLanımLı Bir Araç OLduğundan Hem Yükü KaLdırabiLecek Hemde Konforu VerebiLecek Bir Tavsiyeniz Var mı.. YoLda Lastik Sesinden Başka Bir Ses Duymak İstemiyorum Şimdi Üzerinde TakıLı OLan AmortisörLer Yukarıda KiLitLenmiş Durumda Araç HopLaya ZıpLaya Gidiyor 1. Vites Gitmekten Gına GeLdi Değiştirmişken Bir Kere OLsun İstiyorum TavsiyeLerinizi DikkatLe Okuyacağım.. SaygıLarımLa..

Orijinalden alıntı: Tete-De-TurC

SLm ArkadaşLar..
    Aranızda Yeniyim KabuL EderSiniz Umarım.. KartaL SLX 97 ModeL
    Ben Aracımın AmortisörLerini Değiştirmek İstiyorum. SürekLi OLarak Arazide KuLLanımLı Bir Araç OLduğundan Hem Yükü KaLdırabiLecek Hemde Konforu VerebiLecek Bir Tavsiyeniz Var mı.. YoLda Lastik Sesinden Başka Bir Ses Duymak İstemiyorum Şimdi Üzerinde TakıLı OLan AmortisörLer Yukarıda KiLitLenmiş Durumda Araç HopLaya ZıpLaya Gidiyor 1. Vites Gitmekten Gına GeLdi Değiştirmişken Bir Kere OLsun İstiyorum TavsiyeLerinizi DikkatLe Okuyacağım.. SaygıLarımLa..

hayırlı olsun.bende ön takım amortisörleri değiştirmiştim.amortisör sıkışıktı sol taraf be teker bilye dağıtmıştı değişmişken çiftini değiştirdim normal orjinali neyse onu taktırdım ama siz arazı falan demişsiniz sizde durum farklılık gösterebilir

• Teşekkür Ederim..
    Araç Köy YoLLarında KuLLanıLıyor MaLum ÇakıLı TaŞı Eksik OLmaz BuraLarın Çabuk Yıpranıyor BuraLarda GeneLde Tercih EdiLen Monreo Marka AmortisörLer. Piyasadaki Fiyatı Nedir Acaba..
  • Arazi YoLLarını Severim Ama Arazide Ses Yapan ArabaLarın ÇıkardıkLarı SesLeri Sevmem.. :D İLerLeyen SaatLerde BiLgisi OLan ArkadaşLardan FaydaLanabiLiriz BekLeyeLim.. Amörtisör Marka ve Fiyat VerebiLirseniz Sevinirim..

ben orjinalinin çiftini 90 tl ye aldım 1 ay kadar önce.

bizim arabalarda amortisörüde çözsen kaportası kasası orası burası ses yapar,tofaşa biniyosan sesten kaçılmaz

Orijinalden alıntı: cgty89

illaki çıkan olur tofaşçı çok burda :D

bizim arabalarda amortisörüde çözsen kaportası kasası orası burası ses yapar,tofaşa biniyosan sesten kaçılmaz

TofaŞın Gıcırtısı Kansere Çare Yahu :))
    Senin ALdığın Ön Amortisörmü Şayet ÖyLe İse Monreo,nun Çifti 160 Lira DeniLdi Bana ?

quote:

Senin ALdığın Ön Amortisörmü Şayet ÖyLe İse Monreo,nun Çifti 160 Lira DeniLdi Bana ?

ön amortisör opar marka oluyo sanırım orjinali.bu işlerden anlayan arkadaş vardı onla gitmiştik o halleti ben parayı verdim :D

senin dediğin,dediğine göre arazi şartlarına daha uygun daha sert bir amortisör sanırım fiyat farkı olması normal

• quote:

quote:

quote:

ön amortisör opar marka oluyo sanırım orjinali.bu işlerden anlayan arkadaş vardı onla gitmiştik o halleti ben parayı verdim :D

senin dediğin,dediğine göre arazi şartlarına daha uygun daha sert bir amortisör sanırım fiyat farkı olması normal

OLabiLir, Ben Yarın Musait OLursam Sanayide Sorayım Biraz..

• quote:

Çok teşekkür ederim tahsin053, uğraşmış emek etmişsin. Mesajını göremeden sağlam bir usta buldum. Beyin yağlamış mı ney öyle bişey dedi. Birde bir sigorta değiştirdi sanırım. 30 TL aldı, artık temizledi mi ne yaptı bilmiyorum. Tekrar teşekkürler.

Rica ederim. Bildiklerimi az çok paylaşmaya çalışıyorum.

Konuya gelelim: Beyin çok sağlam muhafaza altındadır, yağlanma derken içine yağ mı kaçmış Böyle birşey olmaz:) Bazı ustaların sanayi dili farklıdır. Tedbiren beynin soketini çekip sıfırlanmasını sağlamış olabilir(gerek te yok gerçi).

Söz ettiğim iki yüksek olasılıktan biri çıkmış, ustanın değiştirdiği sigorta benim bahsettiğim sigorta.. O sigorta kolay kolay daha atmaz, atarsa da aynı amper bir sigorta takarsın. Nasılsa yerini öğrendin. Önceki mesajımda bahsettiğim gibi benzin pompa motorun yanıksa o sigorta yine atacaktır. Eğer böyleyse pompa motorunun yenisini taktırana kadar fişini çek.

Sonucu paylaştığın için de teşekkürler

• Selam Arkadaşlar
    Benim Arabadaki Jantın Modelini Bir Türlü Bulamadım
    Bileniniz Varsa Modeli Ve Fiyatı Nedir?

Balıkesir Dizayn Web Bilişim Hizmetleri - Tofaş Şahin 1989 Mavi
  • s.a arkadaşlar yakında bende 95 doğan s ile aranıza katılıyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.