Şimdi Ara

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»» (1188. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.069
Cevap
49
Favori
4.169.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11861187118811891190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yardım kısmına yazdım ama netice alamadım belki burda bi sonuç alırım.

(BURSA ) 98 modal şahin s araç sahibiyim. Araç kullandığım 20.000 km boyunca mükemmeldi ancak fan müşürü arızalanınca hararet 130-140 a çıktı ne olduysa ondan sonra oldu.
    araç lpg de ilk harekette rolantisi 450-500 aralığında çalışıyor ısınınca 900 devire çıkıyor, (öncesinde ilk çalışınca 1300 devir ısınınca 900 devirdi) Ancak hararet 90 a yaklaşırken özellikle sıkışık trafikte fan falan açınca devir 300-500 arasına düşüp motor stop ediyor.
    3-5 usta güya sorunu çözdüler, Yapılanlar.

1-Buji ve buji kabloları değişti,(hiç değiştirmemiştik iyi oldu)
    2-Karbüratör komple revizyondan geçti,(Benzin ayarlayan parça ile takoz arızalanmış)
    3-Lpg beyni değişti, (fema marka idi eskisi yenisi atiker)
    4-Distribütör ve kablosu değişti,(eskisi revizyon görmüştü, burçlar falan gitmişti)
    5-LPG filtresi değişti, (2004 ten beri hiç değişmemişti)
    6-Subap ayarı yapıldı, (öylesine yaptı usta)
    7-Gaz ayarı defalarca yapıldı-farklı farklı ustalara,
    8-Alternatör içindeki diyotlar kömürler değişti (ikiside bitikmiş)
    9-aracı kardeşime vereceğim için masraftan kaçmıyorum....

aklıma gelenler bunlar, Bu arada bütün bunlar 2 ay içinde yapıldı ancak en son cuma günü araç fan açınca tekrar stop ettiki tamirciden geliyordum distribütörü değiştirmiştim.

Sorunum ve yapılanlar bunlar.
    değerli yorum ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. Paylaş:

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxfenerlixxx

JANT KAPAĞI 1

JANT KAPAĞI 2

JANT KAPAĞI 3

JANT KAPAĞI 4
    Üstad yukardaki linkteki kapaklara bakın sizce hangisi daha güzel durur araçta..

bu kapakları kullanan yada göreen varmı?çok dandik belli olcak şekildemi duruyor yoksa çelik jant havassı veriyormu gerçektende?kullanan varsa aracında foto eklerse çok güzel olur

• Bende buradayım 2000 şahin i.e.

Burada paylaşımlar görmek güzel. Kazasız belasız günler geçirmeniz dileğiyle.

Rakibim ezeLi oLamaz çünkü Ezerim !
  • akşam antalya kepez tepedeydik tofaştan geçilmiyor maaşşallah oralar gelen şeklini koyuyor olduğu kadar geçiyor sıfır çizenler lastik dikenler ne ararsan var yani videoya faladan çektik baya hareketli oralar antalyadaki tofaşçıları bekleriz

Son. 6.750'ye bırakacağım. Daha altına bırakmam mümkün değil.

edit: link düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayktcn -- 29 Ağustos 2011; 23:56:48 >
    Daha önce 4-5 alışerişim oldu ama onlar nasıl referans eklenir vs. bilmem, forum işlerinden de pek anlamam. O nedenle eski mesajlarımdan falan bulabilirsiniz sanıyorum alışverişlerimi. Laptop sattım 2 tane, ipad aldım, telefon takas ettim vs. Hiçbirinde de sorun yaşamadık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayktcn

Arkadaşlar satıyorum.http://www.sahibinden.com/index.php?a=1004&b=1&list_type=1

Son. 6.750'ye bırakacağım. Daha altına bırakmam mümkün değil.

ilana ulaşılamıyor. listelenecek ilan bulunamadı dedi bende.

istanbul avcılarda oturuyorum. iyi kondüsyonda bi tane şahin veya doğan kiralayıp denemek istiyorum nasıl araç. nerede bulabilirim günlük kiralık?

Orijinalden alıntı: xeriko

ılk defa gordum bu sahını sızle paylasım
    ««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»

Bunu da gördüm ya, inanılmaz huzurluyum

Bir şarkısın sen...

Şaka bir yana Tofaş tekrar üretime geçse ve bu arkadaşı işe alsa ilginç ve birçok markadan güzel tasarımlar çıkabilir (biraz denetimle tabi )

• 1992 model Meneviş Mavi Doğan L var elimizde orjinal boyası üzerinde. Kazasız. Fabrikadan çıkan parçalarıyla ve orjinal haliyle. Modifiye falan yok. Koltuklar döşeme tertemiz. Yeni Goodyear lastikler var 500km kullanılmamıştır. Yeni muayeneden geçti. Motor rektefiye edildi temiz sorunsuz. 2.sahibinden 14,5 yıldır bizde. Alındığından beri garajda muhafaza edilmiş. Frenler kayışlar hepsi yenilendi. Araç sorunsuz halde.

Şimdi bu aracın ederi ne civarda?

Not: Alıntı yaparak cevap verebilirseniz sevinirim...

Orijinalden alıntı: RaptorFX

1992 model Meneviş Mavi Doğan L var elimizde orjinal boyası üzerinde. Kazasız. Fabrikadan çıkan parçalarıyla ve orjinal haliyle. Modifiye falan yok. Koltuklar döşeme tertemiz. Yeni Goodyear lastikler var 500km kullanılmamıştır. Yeni muayeneden geçti. Motor rektefiye edildi temiz sorunsuz. 2.sahibinden 14,5 yıldır bizde. Alındığından beri garajda muhafaza edilmiş. Frenler kayışlar hepsi yenilendi. Araç sorunsuz halde.

Dediğiniz gibi temizse ve bunu gösteriyorsa 5.500 ile 7.000 arasında müşterisine göre satabilirsiniz. Ben ise 6000 verirdim. Doğan olduğu için bu parayı ediyor. Şahin olsa 4.500-5000 arasıdır.

Bu modellerde otomatik cam vs. var mıydı?
    Daha önce 4-5 alışerişim oldu ama onlar nasıl referans eklenir vs. bilmem, forum işlerinden de pek anlamam. O nedenle eski mesajlarımdan falan bulabilirsiniz sanıyorum alışverişlerimi. Laptop sattım 2 tane, ipad aldım, telefon takas ettim vs. Hiçbirinde de sorun yaşamadık.

• quote:

quote:

1992 model Meneviş Mavi Doğan L var elimizde orjinal boyası üzerinde. Kazasız. Fabrikadan çıkan parçalarıyla ve orjinal haliyle. Modifiye falan yok. Koltuklar döşeme tertemiz. Yeni Goodyear lastikler var 500km kullanılmamıştır. Yeni muayeneden geçti. Motor rektefiye edildi temiz sorunsuz. 2.sahibinden 14,5 yıldır bizde. Alındığından beri garajda muhafaza edilmiş. Frenler kayışlar hepsi yenilendi. Araç sorunsuz halde.

Dediğiniz gibi temizse ve bunu gösteriyorsa 5.500 ile 7.000 arasında müşterisine göre satabilirsiniz. Ben ise 6000 verirdim. Doğan olduğu için bu parayı ediyor. Şahin olsa 4.500-5000 arasıdır.

Ön iki cam otomatik. 7000 lira veren olursa satma düşüncemiz vardı. Tüp hiç takılmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: fresh282

Merhaba Arkadaşlar,

Yardım kısmına yazdım ama netice alamadım belki burda bi sonuç alırım.

(BURSA ) 98 modal şahin s araç sahibiyim. Araç kullandığım 20.000 km boyunca mükemmeldi ancak fan müşürü arızalanınca hararet 130-140 a çıktı ne olduysa ondan sonra oldu.
    araç lpg de ilk harekette rolantisi 450-500 aralığında çalışıyor ısınınca 900 devire çıkıyor, (öncesinde ilk çalışınca 1300 devir ısınınca 900 devirdi) Ancak hararet 90 a yaklaşırken özellikle sıkışık trafikte fan falan açınca devir 300-500 arasına düşüp motor stop ediyor.
    3-5 usta güya sorunu çözdüler, Yapılanlar.

1-Buji ve buji kabloları değişti,(hiç değiştirmemiştik iyi oldu)
    2-Karbüratör komple revizyondan geçti,(Benzin ayarlayan parça ile takoz arızalanmış)
    3-Lpg beyni değişti, (fema marka idi eskisi yenisi atiker)
    4-Distribütör ve kablosu değişti,(eskisi revizyon görmüştü, burçlar falan gitmişti)
    5-LPG filtresi değişti, (2004 ten beri hiç değişmemişti)
    6-Subap ayarı yapıldı, (öylesine yaptı usta)
    7-Gaz ayarı defalarca yapıldı-farklı farklı ustalara,
    8-Alternatör içindeki diyotlar kömürler değişti (ikiside bitikmiş)
    9-aracı kardeşime vereceğim için masraftan kaçmıyorum....

aklıma gelenler bunlar, Bu arada bütün bunlar 2 ay içinde yapıldı ancak en son cuma günü araç fan açınca tekrar stop ettiki tamirciden geliyordum distribütörü değiştirmiştim.

Sorunum ve yapılanlar bunlar.
    değerli yorum ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. Paylaş:

hocam bir de benzinde deneyin o şekilde kullanın. rolanti deviri çok düşük geldi bana.
    Kullandığım Ekipmanlar: AMD Ryzen 5 7500F / Asus B650M-R / 32gb XPG 5200mhz RAM / Asus TUF Gaming rx7800xt / Adata Legend 512gb + Kingston 1tb nvme / FSP 750w / Thermalright Peerless Assassin 120 ARGB

• quote:

quote:

alabilrim ben ne kadar istiyosunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurkiray

quote:

bir kere eziyetten birşey olmaz malum gaz fiyatlarından herkes az yakma arayışları içinde zırt pırt zam geliyo gaza.

bu arada benimde arabada masraf çıktı ön takım gitmiş.amortisörler bilyeler takozlar falan hepsi değişcek yarın.hepsi orjinal parça+işçilik 290 tl ye

Geçmiş olsun hocam kışa sağlam gireceksin :)

saolasın öyle görünüyo arabayı aldığımdan beri hiç bakım yaptırmamıştım.daha doğrusu alırken fiyat içinde egsozt boruları arka balatalar gibi bakımları yaptırtmıştım.1 sene oldu.aldığımdan beri ön sol tekerden bilye sesi geliyodu zaten amortisörde sıkışmış takozlar falan fıstık gibi oldu bugün ama rot balanstan sonra .1 senede de 10bin km yaptım hatta daha fazla bile normal heralde sonuçta 92 model araç ama masraf olmasaydı tabi daha iyidi orası ayrı şşimdi tek sorun difransiyel ötmesi.onunda değişmesi lazım aldığımdan beri öyle kullanıyorum müziği açıyorum onada öyle çözüm buldum

Hocam, bu bilye sesi nasıl bir ses? Sanırım benim şahinde de var. Bir de, difransiyel ötmesini soracaktım. Araçta durulamayacak kadar bir ses mi oluyor o zaman da? Tarif eder misin bu sesleri sana zahmet?

bilye sesi cam açıkken hareket halinde tam lastiğin göbeğinden inceden cik cik cik gibisinden bir ses geliyo.benim sol lastikte vardı mesela ön sol,cam açıkken çok rahat duyuluyodu.

difransiyel sesinin şiddetide difransiyelin durumuna göre değişir.az da öter çokta öter.benimki baya ötüyo mesela.gaza bastığında arka alttan vuvvvv diye turbo sesi misali ses gelir.arkada oturana daha çok gelir dıştandan da baya duyulur.ötme başladıysa önce saniyeye bi götürüp yağına falan baktır.yağı eksilincede ötme yapar.ama ses çoksa büyük ihtimalle yağdan değildir difransiyel gitmiştir.benimkinin ötme sebebi önceki sahibi su aldırmış difransiyele.balıkesir bandırmadan aldım ben aracı oralar yokuş ve bol yağışlı.baya bu su birikintisi olan yerde kalmış araba difransiyele su kaçmış,değiştirmek gerek yada tesisatı döşücen arabaya vercen sesi

Merhaba arkadaşlar, aks bilyesi diye geçen sesten bahsediyorsanız, bayram öncesi tamirini yaptırdım. 80km hızı geçtikten sonra aracın içinde bir uğultu başlıyor zaten 100 ve üzerinde camdan dışarı atlamak istiyorsunuz. Viteste, boşta, yokuş aşağı, yokuş yukarı, gaz kesmekle falan hiç bir şekilde sesten kurtulamıyorsunuz. iki adet bilye yüksükleri ile birlikte 35TL (Bilye SKF marka, Yüksük Opar marka) işçilik 50TL aldılar, toplam 85TL gibi bir rakama sesten kurtuldum.

İyi günler...

• benim ön sol tekerden bırak 80km yi 20-30 la giderken bile ötmeye başlıyodu.zaten işçilik tutuyo.bende takozlar,ön 2 amortisör,sol teker aks bilyeleri yani kısaca komple ön takım parçasına 190 tl verdim orjindi hepsi işçilik hepsine 100 tl verdim.
  • Arkadaşlar Alakasız Olacak Ama Bazı Özel Sebeplerden Dolayı Aracımı Satmaya Karar verdim Sahibinden.com'da ilanım var inceleyebilirsiniz İlan no: #58942295 Forumdan talip çıkacak olursa özel bir pazarlık'a açığım...

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.