< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragonit. -- 18 Nisan 2012; 1:23:59 > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragonit. -- 18 Nisan 2012; 1:23:59 > |
|
İnsan her yaşta yontulmaya devam ediyor arada bir şeyler sizi sınıyor tabii farkına varırsanız.. Efendim konu şu.. Sürekli benzin ve gaz aldıgım istasyondakiler ile yıllardır tanışır olduk , akaryakıt alımı sırasında günün muhabbetini eder geçeriz.. Bazen hava çok soğuk der , bazen politika yapıp laflarız.. Pompacılardan birisi benim Alüminyum Kredi kartı kutusunu begendi.. öyle ahım şahım bir şey degil çin pazarlarında 5 TL ye bulursunuz . Bende ona demiştim'ki.. '' Bir ara Çin den sipariş edersem sanada getiririm '' Muhabbet oydu , gel zaman git zaman ha bugün ha yarın derken geçen hafta 3 tane sipariş vermiştim internetten.. Geçen sabah işe giderken hadi dedim gaz alayım , sabahtan fulleyeyim 2 hafta idare etsin dedim.. girdim benzinlige.. Tesadüf ya bu pompacının vardiyasıymış.. içeriden çıktı geldi bu.. '' Abi fulluyorum '' dedi... '' Fulle.. depo zırlamaya başladıgında kesersin '' dedim ve PO kartımı verdim.. kredi kartımdan otomatik kesiyor.. Pompacı aldı LPG pompasını taktı depoya .. LPG dolmaya başladı , o an pompacı aldı eline cam sil şeysini başladı camları silmeye , bir taraftan da bir şeyler anlatıyor havadan sudan konuşuyor.. Ben ise onu dinler gibi gözüküyorum ama aklımda başka konular var.. O anda aklıma u pompacıya verdigim söz geliyor.. Çin den alüminyum kredi kartı kutusu ! ve Sabah Sabah içime şeytan giriyor.. kendimce düşünüyorum... '' Yahu siktiret.. ona ver buna ver. hayratmı yapıyorsun .. boşver '' sanki biri kulagıma söylüyor bunu.. sonra kendimce düşünerek destekliyorum kendi kurgumu.. '' tabii ya.. bu zamana kadar verdik te noldu , kıymet bilenmi var '' İnsanoğlu ne kadarçig süt emmiş bazen kendinde görüyor ama işe uyanamıyoruz.. 5 TL nin derdine düşmüşüm haberim yok.. Ben bunları düşünürken pompacının işi bitmiş bana sesleniyormuş lakin ben onu dinlemedigim için dalıp gitmişim.. '' Abii.. Abiiii '' diye bana sesleniyor.. '' Haaa ... diyorum pardon daldım gittim '' '' Abi.. depo fullendi.. bu arada LPG Pompa girişinde kapak yoktu senin.. ben buradakilerden bir tane takıverdim.. yahu.. bir plastik kapak , ama bana göre Hayatın şamarını yedim.. uzun zamandır aklımdaydı LPG girişinde kapak yoktu bir kaç defa sanayiye ugrayıp almak istedim hep zulüm gibi geldi yada hep unuttum.. Pompacı o kapaga illaki para vermedi orada unutup giden arabaların kapaklarından birini taktı.. isteseydi takmayabilirdi.. yolda giderken kendime kızdım.. '' Ulen dedim , sen 5 TL lik çin malı kredi kartı kutusunun hesabını yaparken tam da o anda Hayat sana nasıl kapak yaptı !! ve bir daha ögrendim'ki.. Kimseyi hor görme , Kimsenin kimseden üstünlügü yok .. Umarım bu yazdıklarımdaki asıl öz olan işin Felsefi kısmına vardınız.. Rahmetli büyüklerimiz derdi hep.. '' Kimseyi hor görmeyin.. size el açana az da olsa verin. yardım isteyeni geri çevirmeyin '' Benim naçizane ögüdüm ise benden sonraki nesillere.. '' Haddinizi bilin , Kazık çakan olmamış bu Dünya ya .. '' ne demişler.. Yarın Hakk’ın divanına varınca Süleyman’dan hakkını alır karınca |
|
Hocam biz burda punto alabilecek maddi durumu varken SX4 tercih eden insanlar olarak toplanmış durumdayız. Yani tercihimiz ve rengimiz belli
içine binip sürün, deneyin, beklentilerinizi karşılıyor ise ne ala. Şahsım adına tavsiye ederim sx4'ü, puntodan sonra üzeceğini düşünmüyorum. |
|
Sevdikleriniz ile..
Sağlık ve Huzur ile.. Bereketli ve Bol kazançlı bir yıl diliyorum. Kendinize zaman ayırın , hobi yapın. Her anın tadını bir şekilde çıkarın. Zaten herkesin derdi başka başka... Hepiniz degerlisiniz. Sen degerlisin... Ve Senden yalnızca bir tane var.. İyi ve güzel İnsanlar. Şuradan selamimizi alıp hal hatır olan insanlar. Hepiniz benim için ayrı ayrı değerlisiniz. Öylesine değil.. Tek tek hepinizin Yeni yılı umutlu olsun.. Neşeli olsun..Sağlıklı olsun.. |
|
Ramazan Ayı mübarek olsun. Allah bu ayin hurmetine bizi bu musibetten kurtarsın inşallah.
|
|
herkese tekrar merhaba,
falken as210 euro all season (4 mevsim) lastiklerle ilgili çok geri dönüş olmadığı için tecrübe ettikçe paylaşayım istiyorum. yaklaşık 3 bin km'yi devirdik. şehir içinde de uzun yolda da yarenlik ettik birbirimize :) geçtiğimiz hafta yoğun sağanak, ıslak kuru geçisi ve +2 dereceye kadar soğuyan koşullarda kullanma imkanım oldu. ıslak zeminde tutuşunu kaybetmedi. fren mesafeleri tatminkardı. elbette kuru zemine göre biraz arttı. bu her lastikte mutlaka olacak, önemli olan uçurum oluşmaması. ıslak kuru zemin geçişlerinde de bir problem hissettirmedi. sabah 06'da izmir'den selçuk'a giderken torbalı hattında hava +2 dereceydi ancak yolda buzlanma yoktu. özellikle şerit değişimi, viraj ve fren şartlarını biraz denedim fırsat bulmuşken. (+7 derecenin altında yaz lastiklerinin tutuşu %30 azalır.) lastikler gayet stabildi hiç tutuş sorunu hissetmedim. lastiğin viraj kabiliyeti bizim araçlardan (sx4) yüksek çıktı :) şartları zorladığım virajlarda araç (muhtemelen yüksekliğinden dolayı) limit noktasına gelirken lastikler pek oralı olmadı. ses konusunu yukarıda söylemiştim ama tek mesajda bulunsun tekrar edeyim. lastikler ortalama bir sese sahip, kış ve kar tanesi işaretli bir lastiğe göre gürültülü sayılmazlar. ancak çukur ve bozuk zeminlerde durum değişiyor. çukura girip çıktığınızda sarsıntı ve sesi hissettiriyorlar malesef. sanırım (!) XL yanak güçlendirmesinden dolayı çok esnemiyorlar ve (veya) hamurları çok yumuşak değil. evet bu biraz konfordan çalıyor. ancak artı ve eksilerini kıyasladığımızda fiyat/performans açısından ilk sıraları zorlayacağını söylebilirim. son not: tercih yaparken; lastik memnuniyetinin sürüş tarzı, kullanım alanı, araç ağırlığı vb bir çok değişkenden etkileneceğini unutmayın ve "en iyi" yerine size en uygun olanını bulmaya çalışın 🙃 |
DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ
DH Suzuki SX4 kullanıcılarına özel olarak kurulan bu kulüp, araçlarıyla ilgili bilgi ve deneyim paylaşmak isteyen kullanıcıları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Kulüpte, SX4'ün kronik sorunları, farklı donanım seçenekleri arasındaki farklar ve genel kullanım deneyimleri hakkında tartışmalar yer alıyor.
SX4'ün Kronik Sorunları
Kullanıcıların bildirdiği en yaygın kronik sorunlar arasında şunlar yer alıyor:
Maça SX4 ve SX4 GLX Arasındaki Farklar
SX4 Maça ve GLX donanım seviyeleri arasında bazı önemli farklılıklar bulunuyor:
Maça SX4 ve Maça ASX4 Arasındaki Farklar
Suzuki Maça SX4 ve Maça ASX4 farklı modellerdir:
SX4 Kullanıcı Yorumları
Kullanıcıların genel görüşü, SX4'ün güvenilir, yakıt tasarruflu ve pratik bir araç olduğudur. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar kronik sorunlarla karşılaştıklarını bildirmiştir.
Bu kulübe katılarak, DH Suzuki SX4 kullanımıyla ilgili değerli bilgiler edinebilir, sorunları diğer kullanıcılarla tartışabilir ve aracınızın bakımını en iyi şekilde yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 24 Mart 2009; 21:25:28 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ndop -- 25 Mart 2009; 9:00:15 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragonit. -- 25 Mart 2009; 11:22:50 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart.001 -- 28 Mart 2009; 15:42:16 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 29 Mart 2009; 0:34:02 > |
|
|
|
|
|
|
| _____________________________ |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ndop -- 23 Nisan 2009; 17:13:24 > |