Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.454
Cevap
58
Favori
143.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Giriş

II. Mehmed
    Fatih Sultan Mehmed Hân

"Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u."
    v
  • Ekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeNRy__

Ben olayı anlamadım? Neyle itham ediliyorum?

burada sadece bir tane hesabım var o da :aLphagut. başka bir hesabım yok.
    donanımhaberden oldukça faydalanıyorum fakat genelde cevap yazmayan biriyim. bir sıkıntı mı var?
  • ekle benide. enerjide dışa bağımlı olmamak için nükleer santral şart + nükleer santral yapmak istemiyor avrupalı devletler. bir kaç kere ihale yapıldı sonuca bağlanamadı japon şirketi yapmak istiyormuş şimdi teklif getirmişler.

kısacası korkunun ecele faydası yok avrupa gümbür gümbür geliyoruz!

biraz abarttım galiba.

ekle.

METİN olun, CAN'ınızla oynayın, HAKKI'nızla kazanın!
  • benide ekle
  • O kadar komik iddialar, düşünülmeden konuşulanlar ve sağdan soldan görülüp kopyala/yapıştır olarak yapılan karşı çıkışlar var ki kendimi gülmekten alamıyorum. Biri demiş güneş bize yeter, öbürü demiş hawklar bomba atar işte böyle patlar santralimiz falan. Laf anlatmaya çalışmaktan dilimizde tüy bitiyor. Gerçek bilgilerle, verilerle, mantıklı savunmalarla, en önemlisi de kendi düşüncenizle yorumunuzla gelin istediğinizi tartışalım ama artık yapmakta olduğunuz şu saçmalığı bırakın. Üzerine alınmak isteyen alınır ortaya konuştum

Sağlıcakla kalın, bol nükleerli günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronk-x

O kadar komik iddialar, düşünülmeden konuşulanlar ve sağdan soldan görülüp kopyala/yapıştır olarak yapılan karşı çıkışlar var ki kendimi gülmekten alamıyorum. Biri demiş güneş bize yeter, öbürü demiş hawklar bomba atar işte böyle patlar santralimiz falan. Laf anlatmaya çalışmaktan dilimizde tüy bitiyor. Gerçek bilgilerle, verilerle, mantıklı savunmalarla, en önemlisi de kendi düşüncenizle yorumunuzla gelin istediğinizi tartışalım ama artık yapmakta olduğunuz şu saçmalığı bırakın. Üzerine alınmak isteyen alınır ortaya konuştum

Sağlıcakla kalın, bol nükleerli günler

Hawk iddialarına güldüm [:

• Uzun bir konu. Önemi konusunda şüphem yok. Lakin benimde bazı tedirginliklerim var bu ülkenin bir vatandaşı olarak;
    Mesela;
    1. Kurulacak olan nükleer reaktörün işletmesi, inşayı sağlayacak olan ülke mi olacak? yada işletilmesi konusunda başka bir ülkeden destek mi alınacak?

2. Kurulacak olan bölgenin, ülkenin sanayi kesimine yakınlığı ne derece önemlidir? Akkuyu'da yapılması planlanan bu reaktörün acaba sanayi bölgesi batı illerine olan faydası ne derece olucaktır?

3. Maliyeti konusunda yorum yapmıyorum, bunca zaman geciktirilmesine var saysınlar, ama kendisini telafi etmesi bakımından yada dışa bağımlılığı azaltması veya kaldırması bakımından ne kadar yeterli olucak? yani 1 reaktör bu ülkenin enerji bağımlılığını sona erdirebilicekmidir?

4. Güvenlik ile ilgili sıkıntıların öncelikli olarak halka anlatılması taraftarıyım. Yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi; bugün "reaktör" kelimesini duyan herkesin gözleri büyüyor, hemen bir önyargı duvarı örüyor. Haklılar. Medya o kadar çok seviyor ki korkutmayı, kazanç sağladıkları en büyük silahları bu çünkü. Güvenlik konusunda kapsamlı bir çalışma yürütülmeli ve destek isteniyorsa bu ülkenin halkından öncelikle güvenlik konusunda gönüller rahatlatılmalı.

Beden eğitimi ve spor yüksekokul lisans öğrencisiyim, alanım enerji falan değil ama duyarlı bir vatandaşım. Meraklarımı giderir sorularımı cevaplarsanız memnun olurum. Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

Uzun bir konu. Önemi konusunda şüphem yok. Lakin benimde bazı tedirginliklerim var bu ülkenin bir vatandaşı olarak;
    Mesela;
    1. Kurulacak olan nükleer reaktörün işletmesi, inşayı sağlayacak olan ülke mi olacak? yada işletilmesi konusunda başka bir ülkeden destek mi alınacak?

2. Kurulacak olan bölgenin, ülkenin sanayi kesimine yakınlığı ne derece önemlidir? Akkuyu'da yapılması planlanan bu reaktörün acaba sanayi bölgesi batı illerine olan faydası ne derece olucaktır?

3. Maliyeti konusunda yorum yapmıyorum, bunca zaman geciktirilmesine var saysınlar, ama kendisini telafi etmesi bakımından yada dışa bağımlılığı azaltması veya kaldırması bakımından ne kadar yeterli olucak? yani 1 reaktör bu ülkenin enerji bağımlılığını sona erdirebilicekmidir?

4. Güvenlik ile ilgili sıkıntıların öncelikli olarak halka anlatılması taraftarıyım. Yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi; bugün "reaktör" kelimesini duyan herkesin gözleri büyüyor, hemen bir önyargı duvarı örüyor. Haklılar. Medya o kadar çok seviyor ki korkutmayı, kazanç sağladıkları en büyük silahları bu çünkü. Güvenlik konusunda kapsamlı bir çalışma yürütülmeli ve destek isteniyorsa bu ülkenin halkından öncelikle güvenlik konusunda gönüller rahatlatılmalı.

Beden eğitimi ve spor yüksekokul lisans öğrencisiyim, alanım enerji falan değil ama duyarlı bir vatandaşım. Meraklarımı giderir sorularımı cevaplarsanız memnun olurum. Saygılarımla

Elimden geldiği kadarıyla durumu izah etmeye çalışayım hocam.

1- Kurulacak reaktörün işletmesi elbetteki ilk önce kuran ülke yani Rusya tarafından yapılacak. Ne bekliyorsunki? Biz ne biliyoruz nükleer hakkında? Ne kadar tecrübemiz var? Enerji santrali bu 3 aylık kurs ile türklere öğretelim biz çalıştıralım diyemezsinki. Ancak şu var, türkiyeden 50 arkadaşımız şu an Rusyada anlaşma dahilinde eğitimlerine başladı, onlar okullarını bitirdiklerinde gelip bu santralde çalışmaya başlayacaklar, yani %100 yabancı olacak diye bir durum yok. Bakın kore örneğini vereyim, bundan en fazla 70 sene önce bizimle nükleerde aynı durumda olan ülke, ilk santralini dışarıya yaptırmış(yanlış hatırlamıyorsam o da rusyaya) daha sonra kendi santrallerini yapmış ve şu an dışarıya santral pazarlıyorlar, demek istediğimi anladınız mı? Teknolojiyi öğrenmeden kullanmaya geçemeyiz, önce öğrenicez sonra yapıcaz.

2- Elektrik dediğimiz taşınması çok zor olan bir şey değil tamam evet mesafe arttıkça kayıplar kaçaklar vs artacaktır elbet ama Nükleer Santraller çalışma prensipleri dolayısıyla sadece özel yerlere yapılabilirler ve bunun için çok geniş araştırmalar yapılır, deniz kenarı olmalı, deprem bölgesinin belli bir güvenlik derecesi içinde olmalı, coğrafyası bla bla bla bir sürü işi vardır. O yüzden emin olun faydası olacaktır ancak kurulacak yer zaten en uzman kişiler tarafından en uygun görülen yerlerdir.

3- Maliyeti basit bir hesapla maximum 5 senede kendisini karşılar, geri kalan 45 sene karı yenir. Ancak tabiki de hayır 1 nükleer santral nasıl dışa bağımlılığı sona erdirsin, bir Fransa neden 70e yakın nükleer santrale sahip? amerika neden 100den fazla santral yaptı? 1 tane tabiki de ufak bir rakam bu yüzden daha fazlası yapılması lazım, ama elbet bir yerden başlanmalı.. Yine de şöyle söylenebilir, 1 adet nükleer santralin sağladığı enerjiyi 10larca HES ya da Termik santralle ancak sağlarsınız, kaç bin rüzgar tribünü ya da kaç bin m^2 güneş paneli onu söylemiyorum bile . Önce 1 tane yapılır, sonra gerisi gelir, ha dedimmi enerji bağımlılığı sona ermesi rüya olur.

4- bu konuda kesinlikle haklısınız. Medya bu kadar kar meraklısı, reklam meraklısı oldukça ve bu ülkede greenpeace gibi yabancı güçler halkı bu kadar kolay manipüle edebildiği sürece öcü masallarına inanmayı seven canım haklım reaktör kelimesinden korkmaya devam edecek malesef. Oysa dediğiniz gibi planlı programlı bir şekilde bu konu halka anlatılabilse herkesin aklı var ve yargıyı yorumu kendisi yapabilir, ama bizde nasıl oluyor, yorumu başkası yapıyor, bize yorumlu şeklini anlatmaya çalışıyor, bunu da yanlış anlaşılmasın ama biraz cahil olan kesim olduğu gibi kabul ediyor.

Keşke herkes sizin gibi duyarlı ve öğrenmeye meraklı şekilde güzelce konuşsa tartışsa, ben de Nükleer Enerji Müh. öğrencisiyim bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım.. Saygılar

Bol nükleerli günler..

• hocam adamlar o kadar dar görüşlü oto b.ka karşı ki adam hiç nükleer santralleri araştırmıyor yahu arkadaş çernobil nerde karadeniz bölgesine neler yaptı dibimizde bulgaristanda kırık dökük santral var. tehlike yaratacak bir durum olsa çevremizdeki nükleer santraller problem en başta kimse bu değirmenin suyu nerden geliyorda elektirik üretiliyor demiyor o kadar para doğalgaza vs. ye gidiyor sonra devlet vergi alıyor diye biryerlerini yırtarlar

• benide ekle kardeş
    irana uygulanmak istenen ambargonun sebebi ?
    veya askeri müdahele tehtitlerin sebebi acaba nükleer başlıkmı?
    bence bedava denilecek maliyetteki enerjiye sahip olan ülkeleride kendileri belirlemek istiyorlar
    sömürgeci ülkelerin yeni sömürme araçlarının ellerinden alınmasını tabiki kabul etmezler
    herkese selam
    HUNTKEY 600W
  • Ulan fransada bil 60 tane nükleer santral var Türkiye uyanmasın diye karşı çıkıyorlar. Uyan Türkiye Santrallere devam
    Hiç korkmayınız dünyada çalışan yüzlerce nükleer reaktör nasıl çalışıyorsa biz de öyle çalıştırırız.
    UNUTMAYINIZ NÜKLEER ENERJİYİ ÜLKEMİZE SOKMAMAKLA RİSKLERİNDEN KURTULMUŞ OLMUYORUZ,NİMETLERİNDEN FAYDALANAMIYORUZ O KADAR.
    BUGÜN BİRİ GELSİN DÜNYADAKİ TÜM NÜKLEER SANTRALLAR KAPATILACAK VE SÖKÜLECEK DESİN O TAKDİRDE BEN DE ÜLKEMDE NÜKLEER REAKTÖR YAPIMININ KARŞISINDA OLURUM.
    ANCAK BU DURUM MÜMKÜN DEĞİL.
    GÖZÜNÜZÜ AÇIN,OYUNA GELMEYİN.GELİŞMEK İÇİN ENERJİ ŞART.ENERJİSİZ GELİŞME OLMAZ.YURTDIŞINDAN ALINAN DOĞALGAZLA ELEKTRİK ÜRETİP GELİŞEMEZSİNİZ...

• Japonyada olanları çok çabuk unuttunuz sanırım.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.