Şimdi Ara

DH Mechanics.....engineering

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli forumdaşlar;

    Forumda mekanik kısmının yer alması mecburi görünüyor. Mühendisliğin babasının esamesi okunmamış... Tüm mekanik konuları elektronik başlığında ve ya alakalı sanılan popüler diğer başlıklarda yer alıyor. Bu hem uzman üyelerin haberdar olmasını engelliyor hem de inceleme için gayet dağınık bir liste oluşturuyor.

    Hayatımızda sadece bilgisayar parçaları değil mekanik vb imalat da yanıbaşımızda. Ayrıca teknik bilgi paylaşımında üst düzey bilgi çok önemli. Kimse bu ortamlardan Dünyaya açılan bir kapı olamayacağını iddia etmesin. Sandığınızın çok ötesinde birşeyler olabilir.

    Teknik bir kısım olmalı. İçinde hem mühendislikleri barındırır hem de hobi faaliyetlerini. Mesela

    TEKNİK......Elktrk/Elektronik....Mekanik....Sanayi....KendinYap/Homemade

    Başlıkları konuları toparladığı gibi uzmanlarını da içine çekerek üst düzey tartışmalara zemin hazırlamasının yanında hali hazırdaki üyelerin de kendilerini geliştirmelerine vesile olacaktır.
    Lütfen "elektronikten anlamam", "mekanikten anlamam" demeyin. Anladığınız kadar fikir verin. Çünkü işin içeriğinden anlamak başka, işin sonucunu ve düzenini belirlemek başka. İnşaattan anlamazsınız ama evinizin mimarisine dekorizasyonuna siz karar verirsiniz.
    Mekanik diye açtık konuyu ama tüm teknik konuları toplayabiliriz. Evvela ne tip başlıklar lazım bulalım:;

    Yüksek zeka tartışmalarının yapıldığı internet alemine gerçek kaynak ve makaleler çıkarabilen;
    Hidrolik/pnömatik, mekanizma literatürü, elektronik devre tasarımı, elektronik devre literatürü, ısıl-termodinamik exergy analizleri (klimalar, soğutucu gazlar, yakıtlar...), araç teknolojisi ve şu an aklıma gelmeyen herşey.

    Mesela mekanizma literatürü sabit konu olur. Elektronik devre literatürü gibi. Yani 320volt sitesi elektronik kısmında bir başlıkla sağlanmış olur. Yine sabit konularda tablolar vb yazılır. Formüller için de benzeri. Tabi bu tablo formül grafik için rastgele mesaj değil, ya kilitli konu+yönetici güncellemesi ve ya ilk mesajların sürekli yönetici yardımıyla güncellenerek tablo içeriğinin tamamlanması sağlanır. Kendi mesajını devamlı değiştirebilen üye eklemek istediklerini ekleyebilir ama silmesine engel olmak gerekir. Ve üyenin yanlış bir tercih ile gereksiz eklemesi de düzenlenmelidir. Formül tablo vb hesaplamaların temeli olan bilgiler rastgele konular değildir.
    Pek vakit ayıramıyoruz, konu olarak bir tartışma açılırsa katılım yükselecektir.

    Katılımları ve eleştirileri bekliyoruz...
    Başarılar dileriz.







  • Bunu isterseniz elektronik altına taşıyalım daha bir ilgili kitle ile olursunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl uygunsa Sayın Gun. Zaten o şekil uygundu.
    Arzu ettiğiniz gibi taşıyabilirsiniz.
  • Herbir dalın içeriği çok geniş. Ama o kadar kısım açmaktansa kaba ayrışımın altında inceleyebiliriz tartışmalarımızı. Ama konunun hangi bölümün alt dalı ile alakalı olduğunu yazabilseydik mesaja güzel olurdu. Mesela konu mekaniğe açılmış. Mekanikte hid-pnömatik kısmı termodinamik mekanizma... kısımları var. Yazılan mesajın termodinamik alanında olduğu da fişlense güzel olurdu.

    şimdi elektronik ve mekanik anadallarının içinde alt dal oluşturmak gerekir. İlla ayrı bir kısım olmazlar ama bu anadallara yazılmış mesajlara fişleme yapılmasını sağlarlar.
    Elektronilk ve mekanikta hali hazırdaki mantık ve imkanlarla ve bu hazır olanların modifiyesi ve ya yeni bir icatla teknik uygulamalar yapılmaktadır. Bunlarda yüksekm zeka vardır. Mekanikta mekanizma bulmak elektronikte de uygun devrenin kurulması. Mesela mekanikte tornada alelade bir parça işlemek sorulabilir. Ama zekalık bir yanı yoktur. Bir evin çelik çatısı min. malzeme ve max dayanımda nasıl yapılır sorusu da çözülmelidir ama yüksek zeka artışması sayılmaz. Ama bu girişten şu hareket çıkışını veren mekanizma nasıl olur denirse, o mekanizmanın tesbiti lazım. Yeri gelir çok zor bir zeka sorusu da olabilir. Esas amacım bu tip yüksek zeka ama sonuçta diğer kısımlar da yer bulmuş olur.
    Elektronikte de şu girişten bu çıkışı istiyorum dendiğinde arada bulunması gereken transistörlü devreler, yeri gelir kaydedici flip-floplar vb bir zeka sorusudur.

    Mekanik içeriğinde;
    Termodinamik-Enerji-Konstrüksiyon İmalat bahsedilmekte. Aslında anabilimdalları daha geniştir. Biz ise yüksek zeka uygulamaları ile beraber;
    Mekanizmalar, Isıl Çevrimler(klima vb çevrimlerin belirleyici tartışmaları) ve ya ısıl Sistemler (ısı transferi dahil), Makina Elemanlarının Tasarımı, Metalurji Ve Malzeme Seçimi, Akışkanlar Mekaniği, Hidrolik-Pnömatik Devre Tasarımı, Mukavemet Hesapları başlıkları ve diğer forumdaşların ekleyecekleri başlıkları foruma uyarlayabiliriz.

    Mekanizma, Isıl Sistemler, Metalurji, Akışkanlar Mekaniği, HidrPnömatik Devreler, Mak.Elemanları ve Mukavemet başlıkları görünüyor. Aslında mekanizma keşfetme başlığından sonra bir de hidr-pnmatik devre tasarımı yüksek zekaya hitap ediyor. Gerisi makina başlığında birer kısım.
    Seçtiğimiz başlıklarda yapacağımız kombine tartışmaları da özel konular diye bir kısma taşınması ile sergilenmesini sağlayabiliriz. Bu kısım gerçek makina tasarımlarını ihtiva eder.

    Teknik Kısımda yani mekanik elek-elektronik vb kısımlarda yayınlanan tüm mesajları görebileceğimiz tüm yeni mesajları izleyebileceğimiz bir link de olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 27 Şubat 2016; 11:49:19 >




  • Taşındı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlıkta bişeyler yazıyor ama anlamadım, nedense ecnebice yazılmış.
  • Sayın electro kısaca sitede mekanik konuların teknik olarak tartışılması/konuşulması için bölüm açılsın diyoruz. Yani elektronik gibi mekanik diye bölüm.
    Bu elektronik mekanik başlıklarının içeriğinin nasıl doldurulması gerektiğini tartışmak için de bu konu açıldı.
    DH Mechanics..engineering : donanımhaber mekanik..mühendislik demek.
    Aslında çok derin içerik ele alınsın isteriz ama akademik başlıkların foruma uyarlanması gerek. Çünkü bir konu ne kadar farklı bir alana ait olsa da yani ne kadar ayrı bir kısımda yazılması gerekse de, forum ortamında çok mesaj yazılmayan bir başlıksa ayırmak gerekmeyebilir. Yalnız elektronik gibi mekanik başlığı mecburiyetin ötesinde. Peşine elektronik ve mekanikte kaba bir ayrım gerekecektir.
    Mekanikte; mekanizma keşfetme, hidrolik devre tasarımı zekasal faaliyet içermekte. Elektronikte de bir giriş üzerinde işlem yapıp fonksiyonel çıkışı veren bir devrenin komponentleri ile kurulumu... Bu tip ayrımlarla birlikte bu kısımlar faydalı olacaktır.
    Mesela mekanik ücretsiz bazı programlar;
    http://www.festo-didactic.com/tr-tr/destek/yazilim/fluidsim-hidrolik/fluidsim-h-4.0.htm?fbid=dHIudHIuNTc2LjI0LjMyLjExNTQuNjQxMA
    http://rapidshare.com/files/91344453...ds3.0.rar.html
    --
    http://img195.imagevenue.com/img.php?image=64524_mohr_dairesi_122_140lo.JPG tipianalizler olur mekanikte ki dahasını konuşmak istiyoruz...

    forum.aleminin en değerli demirbaşlarından ve hem elektronik hem makina müh. Sayın @alpernbugra destekliyorsa zaten vardır bir şey diil mi?
    Zatına ve ilgi duyan herkese defaat kere teşekkürler...
    İyi kötü, basit/kompleks her türlü yazalım Lütfen...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 29 Şubat 2016; 12:05:22 >




  • http://forum.donanimhaber.com/m_114678014/tm.htm konusunun elktronikte olması yeterince bilgi veriyor diil mi?
    Mekanik acilen lazım, sonra elektronik ve mekanik içeriğinde ayrışma.
  • +1 destek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destekliyorum. Ayrıca rc hobi kısmı da belirginleşsin herkes elektronik e açıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destek aslında kaçınılmaz. Tüm destekleyenlere hürmetler...
    Yalnız içerik hakkında açıklama yapar mısınız? Akademik olarak ayrım çok olur ama foruma uyarlamak lazım. Öncelikli birkaç başlığa indirgenmeli,.
    Elektronik;
    Devre Analizi : mantık yoluyla elektronik komponentler ile nasıl bir devre kurulacağına ve ya ne tip modifiye yapılacağına karar verilen kısım
    Güç Hesapları

    Mekanik:
    Mekanizma : istenilen hareket çıkışını veren mekanizmanın keşfedilmesi
    Hidrolik Pnömatik : istenilen mantık devresinin tespit edildi?i hid-pnö mantık devre tasarımları
    Isıl Sistemler: klimalar(ısı pompaları), termodinamik hesaplar, içten yanmalı motorla ilgili olanlar, ısı transferi hesapları vb...
    Makina : Parça tasarımların birleştirildiği kısım. Keşfedilen mekanizmaların birbirine uyarlanması, ısı transferinin diğer aksamlara etkisi vb. Makina elemanları, mukavemet tipi tasarımlar.

    Yazdıklarımız değiştirilebilir. Özellikle elektronik başlığı şekillenmeli. Bilen bilmeyen herkes içerik belirtin lütfen. Bu konu ardından bölümün açılması muhtemeldir. Ama yeteri ve gerekli içerikte hem de üst düzey kalitede olmalı. Gerek forum bilgisi olanlar gerekse de teknik bilgisi olanlar bu tartışmada yer alıp başlıkların içeriğini eleştirmelidirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 1 Mart 2016; 12:31:59 >




  • http://forum.donanimhaber.com/m_114885874/tm.htm
    konusundan bir cümle;
    quote:

    elektrik kysmy yok
  • bence de uygun olur
    kaliteli konular ve seviyeli tartışmalar ile güzel bilgi paylaşımları.
    ancak neden yöneticilerden hala bir ses yok
    benmi göremedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 3 Mart 2016; 20:55:39 >
  • Yönetim tartışılmasını bekliyor Sayın @rondo1194 Ama tartışma yok ortada? İçerik hakkında yazmamız gerekmez mi?
    Mekanik elektrik elektronik için içerik belirleyerek teklif edilmeli yönetime. Yani mekanik elektronik başlıkları altına başka başlıklar eklenmeli...
  • Isıl Sistemler yerine Termodinamik makina yerine Mekanizasyon nası olur?
    Mekanizasyon parçadan bütüne varılan yer.. Termo da klimalar, dizel-benzinli çevrimler ve birçok şey
  • bir zaman MEGETRONİK çok popilerdi ama saltanatı kısa sürdü.
    ancak mekanik dediğimiz dal elektronik dahil tüm sistemlerde, endüstiriyel alanlarda hep birinci sırada.
    bunun tartişilması bile bence söz konusu olmamalı.
    şu kullandığımız maus bile ne aşamalardan geçmiş şu halini alana kadar. temeli hep mekanik tasarım.
    eminim mekanik, makina okuyanlar daha fazla fikir verirler bu konuda.


    edit: Isıl Sistemler yerine Termodinamik makina yerine Mekanizasyon nası olur? tabiki yerinde tespit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 5 Mart 2016; 12:56:00 >
  • Sayın @rondo1194 mühendisliğin babası, ilk bilgisayarın ismidir Makina...
    Akademik bakılınca mekanik başlığına çok fazla isim eklenmesi gerekir. Zaten birçok mühendislik hep makina mühendisliği içinden ayrıldı. Ancak farklı branşların foruma uyarlanması lazım. Açılır her akademik başlık ama üyeler sitede gezinirken aradığının o başlığa dahil olduğunu bilmeyebilir ve ya o dalın konuları çok az olduğundan boş kalabilir.
    Mesela içten yanmalı motorlar, araç teknolojisi, Termal Makinalar aynı konuyu kapabilirler. Yani bir konu öyle olur ki üçünün de eş mevzusu olur. Bunların herbirini ayırmak yerine tek başlıkta ifade edilebilirler. Termodinamik kısmı ile her biri ele alınır akademik gereklilik foruma uyarlanmış olur. Termodinamik sanki başka bir mühendisliğe ait gibi gelebilir ama çokça mekanik içeriğe sahiptir. Forumda ismine Termo da denilebilir. Yani kısım ismi Termo olabilir.

    İşin içinde foruma uyarlama ve forumcuların takibi olduğundan mesele sadece elektronik-mekanik uzmanları değil, forumda vaki geçiren herkesi ilgilendiriyor. Amaç gelişmek olduğundan ilgisi olmayan kişiler de dahil olmalıdır teknik içeriğe(hesap kitap vb) Yani teknik içerik zaten sorularda ele alınır. Şu anda bu içeriğin nasıl ayırt edildiğinde forum için pratik ve ilgi alanlarını toparlayan özellik eklenmiş olur diye düşünebiliriz.

    RC konusu ayrı mı olmalı yoksa Mekanizasyonda mı ele alınmalı? RC teknik olarak bir ayrıcalığa sahip değil. Ama forum ortamında tek başına çokça kişiyi muhatap alabilir. Rc denince sadece uzaktan kumanda değil, yakıtı krankın içinden alan özel mini motorlar dahi akla gelmelidir. RC tipi konuları belki "Teknik" başlığı altında aynı elektronik-elektrik-mekanik gibi ayrıca yazmak gerekebilir. Yani mekaniğin içinde değil de mekanik isminin yanında.

    TEKNİK
    1..Elektrik-Elektronik 2..Mekanik 3..RC 4..KendinYap-homemade
    gibi.
    2..Mekanik
    2..1..Mekanizasyon 2..2..HP(hidro-pnö) 2..3..Mekanizma 2..4..Termo

    Elektrik-elektronik mekanik rc kendinyap ana başlıklarının altında mekanik başlığının ne içerikte olacağını bir üstte yazdım. Elektrik elektronik için de yazın lütfen....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 5 Mart 2016; 13:13:37 >




  • Son durum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun diğer kısımlarına dağılmış olan teknik mesajlar ve soruların da toplanması gerekli. Bu sadece soru soranların daha aktif cevaplarla karşılaşması için değil, takip edenlerin de kendilerini geliştirmesi için gerekli.
    Diğer kısımlara dağılmış olan mesajları da toplamak lazım. Teknik adı altında bir kısmın içerisinde elektronik ve mekanik vb olur. Ama diğer kısımlarda açılan esası mühendislik içeriği olan mesajlar da bu kısma aktarılmalıdır. Bazı konuların taşınması tereddüt oluşturursa en azından o konu aynı zamanda teknikte de görülebilmeli.

    Aslında teknik kısım kendince özelleşirse bir de radyosu kurulabilir. Daha önceden bu tip tekliflerimi hatırlayanlar olabilir. Nedense teknik forumdaşlarmızın sesini duymak istiyoruz Radyo röportaj vb olarak ses kaydı gibi de olabilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.