Şimdi Ara

Zaman ayarlı anahtar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Başlık yanlış yerde olabilir. Nereye açacağımı bulamadım. Elektrik bölümü yok.

Derdim şu; banyoda çok küçük bir pencere var. İçerdeki buharı tahliye etmeye yetmiyor. O küçük pencereye aspiratör alıp takacağım. Yalnız bu sürekli çalışsın istemiyorum. Ben düğmesine basıp çalıştırdıktan yarım saat sonra kendiliğinden kapansın istiyorum. Bunu yapan özel bir alet vs var mı?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PIR sensörleri zaman ayari var ama hem zaman olarak hem de harekete duyarlilik yönünden uymayabilir. Aslinda sensörün çikis vermesini dügmeye basilmasi sartina baglarsaniz olur.
    Timer lazim. Zamanlayici devresi. Hobi devrelerinde vb hazior olanlari var. Basildiktan sonra sönen tip zaman ayarli.
  • Ovv çok zahmetli o iş o zaman ya. En güzeli normal şekilde elektriğe bağlayıp, elle açıp kapatmak, ama o da sıkıntılı. Kapatmayı unutmamak gerekli.

• Hazır bir zamanlayıcı alıp da kullanmanın zahmetini öörenebilir miyiz?
  • merdiven lambası otomatiği alıp devre gecikmesini trimpot ile yükseltin.

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Sanırım merdiven otomatiği şeyi benim işime yarar @mustyy, fakat trimpot nedir hiç duymadım. Kısaca açıklamanız mümkünmüdür. Teşekkürler.

@Karafetva, Elektrikten pek anlamam. Ben sadece Tak çalıştır bir çözüm arıyordum. zahmetten kastım o. Teşekkürler yardımlarınız için.
  • Merdiven otomatları 30sn-5dk arası zamanlamıyor mu 30 dakika zamanı için bulmanız gerek. 10dk lık bulursanız 3 tanesini birbirine bağlayarak olabilir :) komik ama en son çareye değer.

Mutlaka çözümü bulunur ya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kontak anahtarı zor dönüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://320volt.com/elektronik-devre-semalari-karisik-arsiv/

Burada biraz aşağılara indiğinizde 555 entegresi ile 1 saat - 15dk zaman ayarı yapabilirsiniz.

• Genelde merdiven otomatiklerinde ne555 kullanılır zaten, zamanlamayı uzatmak ise bir direnç veya kondansatör değiştirmeye bakar, birden fazla otomat almaya gerek yok yani.
  • http://www.ohmslawcalculator.com/555-monostable-calculator

buradan 555 ile yapılacak olan devrenin çalışma dksını kapasitör ve direnç değerlerini girerek hesaplayabilirsiniz.

ama 30 dk gibi uzun bir sürede hiç devre yapmamıştım ben.

max 5 dk çalışacak devre istenmişti benden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu27 -- 3 Mart 2016; 8:52:37 >
  • Arkadaşlar çok teşekkürler bilgi için. Geçen gün mahalledeki elektrikçiye sordum "yapamayız öyle bişey, olmaz" dediydi. Bugün gittim, burdan öğrendiklerimle tokatladım adamı. Herif elektrikçiyim diye geçiniyor bir de.
  • Elektronikçi değil nihayetinde Fazla şamarlamasaydın?

Bu arada kondansatör kapasite ve ya beyz potu ile neden zaman ayarı uzatılamaz gibi konuşuyor ahali anlatsalar memnun oluruz. Hassasiyet azalabilir ama olamaz mı?
  • kücük fırınların mekanik geri zaman sayacı işini görür ayrıca sabit de değiz istediğin zamana 1 ila 180 dakika aralık sonu stop... Zaman ayarlı anahtar
  • palay P kullanıcısına yanıt
    Konunun hortladığı çok güzel olmuş.

Şu güzel bir çözüm arkadaşlar aklınızda bulunsun:

Zaman ayarlı anahtar

Aydınlatma amaçlıdır ama havalandırmada da kullanılması mümkün. Sadece elektrikçi gelecek, bağlayacak hepsi bu.
  • Teşekkürler arkadaşlar, faydalı bir bilgi birikimi oluştu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.