Şimdi Ara

DH Mechanics.....engineering (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tekbik forum altında mekanik elektronik şeklinde ayırmak bence mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru olur Sayın @Gktupc
    Yalnız biz mekaniğe Mekanizasyon Mekanizma HP Termo kısımarını istedik. Ya elektronik?? İçinde n'olsun?
    Ayrıca bu teknik kısım içeriğine diğer kısımlara dağılmış olan(motorlu araçlar vb) mühendislik tartışmalarını da getirmek lazım.

    Peki Teknik kısım ana başlıkları n'olsun?

    TEKNİK
    1..Elektrik-Elektronik 2..Mekanik 3..RC 4..KendinYap-homemade
  • @yüksek tanımlı uzakgöreç @Gktupc @elektro_gadget @gun
    Tüm destekleyenleri konuyu tartışmaya çağrıyorum. İsmini yazamadığımız dost düşman herkes. Mesele teknik bir mesele lütfen buyrun.

    Biz mekanik içeriğe fikir verdik. Yanlışlarımızı yazın lütfen. Ama siz elektronik için yazmadınız henüz.
    Tabi hatırlatalım; bölüm açıldıktan sonra da içerik tartışması devam edebilir ve içerik eklemesi yapılabilir.

    Peki ayrıca diğer kısımlara dağılmış olan teknik tartışmaları nasıl toplayabiliriz? Malum her bölüme giremiyoruz. Mesela motorlu araçlar kısmı, elektrikli ev aletleri kısmı vb. Bunların da mekanik ve ya elektronik başlığına eklenmesi gerek. Tabi motorlu araçlar denince "şu nerede satılır" "bu kaç modele uyar" tipi soruların teknik tarafı yok. Piyasa meselesi. Şimdi nası ayırmak lazım?

    Görüldüğü gibi sadece teknik tartışma değil, forumsal tartışma da var. Teknik bilgisi olmayanlar az olanlar da dahil olsunlar lütfen;
    Birlikte gelişmek dileğiyle....




  • Bi anket lazım konuya. Elektronikte hangi bölümler mekanikte hangi bölümler olsun diye?
    Yazdığım mekanik bölümlerinin içeriği zengnleştirilir ve ankete sunulur. Elektronik de aynen. Çok fikir verir diye düşünüyorum.
  • İlginç bir biçimde bu konu açıldığında farkettim mekanik bölümünün olmadığını.Elektronik varken neden mekanik yok?Anket yapılmalı bence.

    Ben de destekliyorum.Forumda bir çok mühendis bulunmakta hem fikir alışverişi hem de kendini geliştirme açısından önemli olacak bir adım bu.

    Seneye makine mühendisliğinin bir üyesi olacağım.Kendi alanıma özel bir bölümde takılmak ben dahil birçok kişinin hoşuna gidecektir.
  • elektronik bölümü çok canlı ya millet sıraya girer. meraktan soruyum ne yaplaşılacak hadi yaplaşıldı nereden bulup nasıl yapılacak elektronik malzemeyi zor buluyoruz.
  • quote:

    ereden bulup nasıl yapılacak

    Sayın @kadircitak biz neciyiz burada? Biz bulur biz yaparız. Takipte kal.
    Ayrıca zaten yapılan ve fark edilmeyen o kadar çok şey var ki; herşey yerini bulsun ve ilgililerini çeksin maksat.

    Anket içeriği için de yazabilir forumdaşlarımız: Ben mekanik ismini fazla genişletmeden Mekanizasyon Mekanizma HidrolikPnömatik(HP) Termo yazdım. Daha da genişletilse (anket için) akışkanlar mekaniği, imalat, çizim, mukavemet, makina elemanları, ısı transferi, tablolar, yüksek-lisans vs. Hepsi daha da uzatılıp bir liste yapılsa ve ankete sunulsa hangilerini istersiniz mekanik bölümünde diye?
    Tüm forumdaşlarımız zaten davetli. Arzu ettiğiniz gibi yazın, eleştirin.
  • Hocam arkadaşların isteklerini gözden geçirdiniz mi son durum nedir?
  • Sayın @WISDOM son durum bekleme. Diğer üyelerin içerik eklemesi beklenmekte. Son bölüm başlıkları;
    Mekanizasyon Mekanizma HP Termo Rc Otomotiv Tablolar/Formüller/Grafikler mekanikte

    Teknik başlığına çağrılması gereken diğer forum kısımları için şunları yazalım;
    Motorlu Araçlar, Elektrikli Ev Aletleri,.. Forumu iyi tanıyanlar daha da ekleyecektir.
    Başarılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 9 Nisan 2016; 14:38:38 >
  • Bir de bu teknik kısmına yazılan tüm mesajları tek linkle görüntüleyebilmeliyiz. Elektronik mekanik fark etmez ne yazılmışsa "son mesajlar" adı altında görebilmeliyiz. Sitede muhtemelen vardır bi ayarı ama "teknik" diye başlı başına bir foruma taşınmazsa kullanılamayacaktır.
  • Elektronikte;
    DevreAnalizi/DevreElemanları/DevreArşivi/Programlama(pic-plc)/Lojik/Sinyal/OptikIşıklandırma(led,lazer...)/TabloFormülGrafik
    Elektrik;
    GüçDevreleri/ElektrikliEvAletleri/İletimHatları/ElektrikÖzellikleri(rms, ac-dc...)/TabloFormülGrafik...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 9 Nisan 2016; 14:39:27 >
  • Mekaniğin içinde ayrı bir "üniversite" bölümü olabilir.Böylece henüz lisans ve lisansüstü öğrencilerinin, üniversite dersleriyle ilgili soruları,projeleri ile ilgili çözümleri paylaşabileceği aynı zamanda tartışma ve beyin fırtınası yapabileceği bir ortam oluşmuş olur. Bu bölümün dışında ise genel mekanik üzerine açılan konular bulunur.
  • Selamlar... Hayırlı Pazarlar...
    Elektronik başlığı altında Elektronik ve Arduino Alt başlıkları zaten var. Buna ilave olarak (Mekanik&Ponomatik- Mekatronik) adı altında bir alt başlık daha açılması ve bu konunun altındada her branşa ait ayrı ayrı başlıklar açılırsa, konu çok dağılmadan kendi konularında toplanmış ve de toparlanmış olur ... Saygılar..
  • Konuyu değerlendirdiniz mi? Son durum nedir?
  • İlgi tahmin edildiğinden çok fazla göründüğü gibi...
    Mekaniğin elektronikten bağımsız olduğu aşikar. Elektronik-elektrik-mekanik temel başlıklar olmalı. Başlık sayısı şu anda çok gelebilir ama bu tip bir tasnifin arttırdığı forum hareketi düşünülürse ileride yetersiz kalacaktır.
    quote:

    Son durum nedir?

    Sayın @TheDenier son durum tartışılması gereken içerik. Konu başlıkları neler olmalı. Sadece olsun istediklerinizi değil neler arasından seçilmesi gerektiğini, nelerin olabileceğini de yazın.
    Sayın @kenakord ve diğer forumdaşlarımız daha detaylı geniş bir başlık listesi çıkarmaya yardımcı olabilir. Bu başlıklar arasından bir kısmı seçilir ama seçmek için alternatiflerin olması lazım.
    Konuya bu seçim listesi anket olarak eklenirse daha başarılı sonuçlar çıkabilir.

    Bu arada web aleminde kendisine ilk kez Kazım Ağa diye hitap etmek için fırsat aradığım ama başkasına nasip olan bir forumdaşımızın da ismi forumda geçmekte. Çağıralım zat-ı alini @KAZIMUGUR




  • Bence tasnif iyi olur.,Mekanik özel başlık istiyor hele benim için:)
  • mekanik- güç kontrol elektroniği
  • Arkadaşlar iyi düşünmüşsünüz ama bir türkçe forum gerçeğini unutmuşsunuz. Yorum yazan arkadaşlar o kadar kaptırmış ki kendini sanki mekanik, mekatronik konusunda projeleri olan binlerce arkadaşımızz var da sırf konu ismi Elektronik diye paylaşmaya utanıyorlar. Biraz gerçekçi olmakta fayda var. Yabancı forumlara bakıyorum mesela, adam bi proje yapmış bir noktasında takılmış. Önce düzgünce derdini anlatıyor. Projenin amacını ve aldığı yolu söylüyor. Sonra takıldığı yerde nasıl bir yol çizmeli onu soruyor. Kod yazmışsa ve çalışmıyorsa yazıyor onu ve hata olan yeri soruyor. Cevap yazanlar bilim ve akıl çerçevesinde neyi neden nasıl yapması gerektiğini, ne araştırması gerektiğini yazıyor. Projeyi yapan kişiye yol gösteriyor. Bizde konu başlıklarından itibaren fiyasko zaten. "ACİİİİİİİLLLLLL?'!%&+$", "Ödev yapçamm bakın!", "Beyler yardım", "Iron Man Zırhı nasıl yapılır?" dan öte geçmiyor başkılkar. Soru sorma adabı yok. Konuyu açan arkadaşlar öğrenmeye, tartışmaya açık sorular sormuyor. Adam çıkmış açık açık ödevini yapmamızı istiyor. Utanmasa devresini yap raporunu yaz hocaya teslim et diyecek. Cevap verenler ayrı bir terane zaten. İki kelime öğrenen kendini prof sayıyor. Karşıdakini dinlemeden anlamadan konuşuyor. Millete laf atıyor. Yanlışı gösterilince çemkiriyor. Forum forum değil sanki küfür yarışması. Kimse karşısındakinin kendinden daha iyi bilebileceğini kabul etmiyor.

    Diceksin ki sen de ota boka yorum yazıyorsun her konuda konuşuyorsun. Ben yazılarımda mümkün olduğu kadar doğru ve gerçek şeyler yazmaya çalışıyorum. Yazmadan önce mutlaka konu ile ilgili bilgilerimi tazeliyorum. Ne kadar biliyorsam o kadar yazıyorum. Varsa eksiğimi hatamı en kıssa sürede kapatmaya çalışıyorum. Şimdilik proje paylaşmıyorum çünkü yaptığım projelerin hepsi ticari. İlerde sırf hobi olsun diye bir proje yaparsam emin olun paylaşırım.

    Sözün özü biz bilim, teknoloji ve teknik konularında paylaşım yapmayan bir milletiz. Forumu istediğiniz kadar bölün birleştirin ya da toparlayın. Üyeler paylaşım yapmadıktan, kendilerini geliştirmedikten sonra bir arpa boyu yol alınamaz.




  • CarnageTR C kullanıcısına yanıt
    Konu başlıklarında bi gülme geldi :) ama haklısın durum böyle. Sıcak fırsatlar bölümünde "sıcak fırsatlar konu dışı" olarak ayrı bir bölüm var.Mekanik bölümünün içinde de alt bölüm olarak "konu dışı" bulunabilir.Orada çok teknik olmayan mekanikle ilgili sorular sorulabilir.Onun dışındaki bölümler teknik olarak kalır.
  • quote:

    Diceksin ki sen de ota toka yorum yazıyorsun
    Öyle bi şe demiyoruz sayın @CarnageTR Dilediğin gibi yazabilirsin. Zaten senin eleştirilerinin bir kısmının gerçekleşiyor olması, üyeler dilediği gibi yazamadığından oluyor. Dilediği gibi yazsın herkes...

    Diğer taraftan forumda sorulan sorularda da gayet güzelizahlar var. Daha yeni kodlarıyla her ayrıntısıyla konu açıp hatasını araştıran birisi vardı...

    ""sanki projeleri olan binlerce arkadaşımızz var..."" Binlere ulaşmanın yolu "bir" ler değil mi? Peki olduğu yerde sayan bi şeye üst düzey neden katılsın?
    ""bir arpa boyu yol alınamaz."" Anlamadığınız ve ya bilmediğiniz bir şey var. Aldığımız yolun seyri arpa tanesine mikroskopla bakmak gibi olur. Dünyayı ayakta tutan medeniyetiz. Çok şey yaptık. Sadece yaptıklarımızı yazsak sığmaz foruma. Ve de DH yi küçümsemeyin. Belki çok şeylere gebedir....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 18 Nisan 2016; 13:52:43 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.