Şimdi Ara

DH MAZDA TAKIMI (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.442
Cevap
6
Favori
82.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fiyat olarak normal gibi çünkü serviste balatalar çok pahalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

quote:

Orjinalden alıntı: aligfb_07

böyle bir sorun ilk defa duydum ben okadar yağmurda kornaya bastım böyle bir durum olmadı eğer motora su giriyosa beyine gittiğinde ciddi sorunlara yol acabilir bence servise göster

Konuyu çarpıtmayalım lütfen. Kornaya su girmiş demedik girmiş olabilir dedik. Bu tüm araçlarda küçükte olsa bir ihtimaldir. Çünkü korna ön panjurun hemen arkasındadır..Su birikintisinden hızlı geçilmişse sıçrayan su kornanın içine kaçmış olabilir karşıdan gelen araçtan sıçrayan su kaçmış olabilir ? Yağmurlu havalarda beyine su falan girmez çünkü o panjurun arkasında değil tüm dış etkenlerden uzak bir yerdedir. Dış etkenlerden etkilenmesin diye de çok güzel izolasyonu yapılmıştır..

Korna için örnek vermek gerekirse , 3 kere korman gümledi 2 kere ıslaklık yuzunden , 1 kere de yaz sıcağında Korna @Sympatique nin dediği gibi , ön panjurun ya sağında ya da solunda olur ve alt kısımdadır. Kaputu açıp bakabilirsiniz

Buna ek olarak "japon" arabalarında genelde beyin arabanın içinde olur , Honda da sağ ön yolcu koltugunun ayak bastığımız yerinde mesela Dış etkenlerden etkilenmemesi için mesela su , gölün içine girmeniz gerek. Eh bu da yüzde 1 ihtimal. Mazda nın da içeridedir meraklanmayın (ben bakmadım henuz)

İzolasyon konusuna gelince beyin denilen zımbırtı demir plaka içindedi. Benzin deposu gibi bir korumaya sahiptir. Söküp elinize alsanız bile,aldığınız parçayı sökmeniz biraz zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webelectronics -- 17 Şubat 2009; 1:25:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: soulfly_br

kornanın sigortası değişti halloldu

ankara herterde 50000 bakımı yaptırdım

ön arka fren balataları

yag

yag filtresi

hava filtresi

cam suyu

işçilik

gerekli kontrollerde yapıldı

525tl.

Tahminim benim şöyle

Cam suyu , 15 YTL

Hava filtresi 25 YTL

Yağ filtresi 25-30 YTL

Yağ 70 YTL (olsa olsa en fazla)

Ön arka balatalar : 250 - 275 YTL felandir (iki takım toplamda-ki değildir.)

Korna : 1 YTL , sadece sigorta ise.

İşçilik : 135 YTL

Bilmiyorum adamlara keşke neyin ne kadar oldugunu sorsaydınız diyorum.En azından sağlaması kolay olurdu. 50.000 bakıma göre diğer markalar için normal bir fiyat görünüyor.

• ön arka balata 264

yağ 60

işçilik 150

geri kalanda diğerleri
  • Fiyatlar normal demiştim...
  • quote:

kornanın sigortası değişti halloldu

ankara herterde 50000 bakımı yaptırdım

ön arka fren balataları

yag

yag filtresi

hava filtresi

cam suyu

işçilik

gerekli kontrollerde yapıldı

525tl.

Aracım Mazda6 ve yakında bakıma gideceğim için EVO Mazda dan geçen gün teklif aldım

Motor Yağı mobil S 10W40 yarı sentetik yağ 4.5 lt x 15 = 67,5 tl
    Yağ filitresi 12.77 tl
    Hava filitresi 25,32 tl
    Polen filitresi 48,59 tl
    Ön fren balatası 73 tl
    İşçilik 52 tl

Toplam 279.18
    %20 ind. 55,83
    Ara top 223,35
    Kdv 40,20
    G.toplam 263,55 TL

Sizinkinden bir tek arka fren balatası eksik onun için de ekleyin 70-80 TL ...

standart bir bakım için 525 TL bence oldukça fazla..

Eski servisler yani Mermerlerden kalanlar ellerinde Mermerlerden kalma şu andakine nazaran nisbeten daha kaliteli ama buna değmeyecek kadar pahalı olan balata stokları eritmek için öncelikle bunları satıyorlar.

Bu konuda üyelerimizi uyarmıştık aşağıdaki konuda.

Keşke gitmeden önce bir başka servisten fiyat alsaydınız.

http://www.mazdaclubtr.com/forum/periyodik-bakimlar/parca-fiyat-farkliliklari-t10254.0.html

• bence evonun fıyatları gayet makul.hele kı su anda ındırımı var.bakımı gelen arkadaslar degerlendırebılır
  • alı bu arada bızım logo ısınıde cozelım bunlar da benım bulduklarım.yalnız ben elemanındovmeye takıldım.o kadar mazdacı yanı

DH MAZDA TAKIMI

DH MAZDA TAKIMI

DH MAZDA TAKIMI

DH MAZDA TAKIMI

DH MAZDA TAKIMI

DH MAZDA TAKIMI

• quote:

mabasayarı gittim bugün cd çalar için cd çaları sökeceklermiş istanbula göndereceklermiş istanbulda arızasına bakacaklar buraya şu şu var diyip tekrar gönderecekler burda yapacaklar oraya gidiş kargo+ordaki bakım ücretini benden alacakalr ayrıca ne kadar tutarsa bu bana çok pahalıya patlar gibime geldi başka ne yapabilim

Konunun üzerinden geçmiş ama bilgim olduğu için söyliyim hiçbir servis kendi konusu olmayan bir cihaza bakmaz.

Özellikle CD / Teyp / Navigasyon gibi cihazlara bakmak bilgi ister ve servisler onlara merkezden verilen talimatlar çerçevesinde bunları o cihazların ( Mazda3 lerde sanırım CD çalarlar clarion veya panasonic ) yetkili servislerine gönderirler.

Burada servis kargo bedelini hiç işin içine katmayabilirdi tabii..

Neyse sonuç olarak gördüğüm kadarı ile doğru tercihi yapmışsınız ve XCarLink'e yönelmişsiniz. Ben de uzun süredir kullanıyorum ve çok memnunum..

• mazdaclubtr

görüşleriniz için teşekkür ediyorum bilsem gitmezdim ben ankaradayım aslında pek servis bilmiyorum

sitenizide bilmiyordum bi dahakine daha iyi araştırıp giderim

saygılar
  • quote:

mazdaclubtr

görüşleriniz için teşekkür ediyorum bilsem gitmezdim ben ankaradayım aslında pek servis bilmiyorum

sitenizide bilmiyordum bi dahakine daha iyi araştırıp giderim

saygılar

Yanlış anlaşılma olmasın. Ben hiçbir servis için gitmeyin diyemem. Sadece fiyat almakta fayda var diyorum.

Ben aynı durumu kendi servisimde yaşadım. Ne zaman ki onlara daha ucuz balatalar varmış onları takıyormusunuz dedim o zaman bana fiyatları çıkarttılar.

Yukarıda da dediğim gibi onların da derdi muhtemelen ellerindeki pahalı stokları eritmek.

Etik olmayan tek durum böyle bir seçenek olduğunu müşteriye söylememeleri. Müşteri bu fiyat ve kalite farkını kendisi tartıp istediği tercihi yapsa kimse sesini çıkartamaz..

• bende geldim aranıza 97 model 323 F lantis aracımla
  • adam mazda manyağı kesin dövmesini bile yaptırmış imza konusunda verdiğin resimlerde en sondaki resim güzel duruyor arkadaşlarda fikirlerini söylesinler son kararımızı ona göre veririz diğer arkadaşlar yorumlarınızı bekliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arızaparatoneri

bende geldim aranıza 97 model 323 F lantis aracımla

Hoşgeldiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirarca

DH MAZDA TAKIMI

DH MAZDA TAKIMI

DH MAZDA TAKIMI

DH MAZDA TAKIMI

Sislerdeki Xenon Kaç (K) Ve Markası Ne ? Söylersen Sevinirim

• imza konusunda yorumlarınızı bekliyoruz arkadaşlar
  • en son resimi beğendim ben ama aklımda adamın olduğu resimde kalmadı değil yani tam bi mazdacı resmi
  • bence bir an önce karar benim verdiğim ikinci nasıl arkadaşlar ben o olsun derim
  • merhaba arkadaşlar bu günden itibaren bende bir mazda kullanıcısıyım aracım 2009 mazda2 mid 1,3 63kw
  • Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.Güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.