Şimdi Ara

Dexter mı Supernatural mi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
8.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Y!g!T

Ben konusunu 1 cumle ile ozetlemistim derken o cumleden degil bu cumleden bahsediyordum.

quote:

Benim bagladigim sey bir seri katilin kendi icinde yuzlesmesi.

Dexter'de bundan fazla ne var? Senin soylediklerinin hepsini genel olarak kapsiyor, tabi kusura bakma senin gibi ballandira ballandira, uzun uzun yazmadigim icin 5-6 satir olmamasi dogaldir.

Senin tartismayi bitirdigin falan yoktu, ancak bitirdigini sanmissindir. Ne kadar uzun uzun yazsanda her mesajinda hep ayni seyleri geveleyip duruyorsun.

Ben bitirmiştim ama sen hala cevap gerektirecek mesajlar yazıyorsun. Aynı şeyleri yazmam(ben gevelemem, kendi yaptıklarını bana uyarlama) senin yazdıklarımı anlamayıp başka bir formda tekrar yazdırmandan kaynaklanıyor. Aşağıda olacağı gibi.

''Bir seri katilin kendi icinde yuzlesmesi'' cümlesinin ''karşı karşıya geldiği katiller ile avataj kapma yarışları'' ''çiftlerin ilişkileri'' ''bir seri katil olmasına rağmen herkes tarafından sevilmesi'' ''polis merkezindeki koşuşturmaca'' yı kapsadığını iddia ediyorsun... Hatta ''dedektiflerin katillere adım adım yaklaşmalarını'' ''Debra'nın dipten dedektifliğe yükselişini'' ''her sezon gelen seri katilin hikayesini'' falan da kapsıyordur... Dexter ne yüzleşiyormuş böyle kendiyle, içinde başkalarının ilişkileri, birinin dedektifliğe yükselişi, seri katillerin hikayeleri bile varmış.

• Figure bilmem farkinda misin ama sen hala senaryoyu yaziyorsun bana. Yok Debra'nin dedektiflige yukselmesiymis, dedektiflerin katillere yaklasmasiymis, polis merkezindeki kosusturmacaymis. Bunlar dizinin senaryosunda olup biten seyler. Sen hala benim sana sordugum seyi anlayamamissin.

Ben senin aksine baska bir sey anladim, o da senle 1 ay da burda yazissak bir uzlasmaya varamayiz. Sen farkli tellerden ben farkli tellerden caliyorum. Sen kendine gore haklisindir ben kendime gore hakliyimdir. O yuzden senle daha fazla laf dalasina girmeyecegim cunku senle dusuncelerimiz belli ki cok farkli. Daha benim ne dedigimi anlamadan alakasiz seyler yaziyorsun, artik kabak tadi vermeye basladi. Ben Dexter'in senin abarttigin kadar guzel bir dizi olmadigini ve eksikleri oldugunu soyluyorum. Sen boyle dusunmuyorsan ne mutlu sana. Sanirim ilk sayfa da baskalarinin fikirlerine saygili olun diyen de sendin, simdi ondan eser kalmamis. Dexter'e laf gelince devrelerin bozuldu sanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

Bir dizinin ne ile ilgili oldugunu uzata uzata, ballandira ballandira yazmak o diziyi iyi yapmaz. Bunu Dexter icin degil genel olarak soyluyorum(Anlamayan, anlasa da anlamamazliktan gelenler olacaktir).

ana konu önemli değil ki. önemli olan içinin nasıl doldurulduğu. dexter da bu fazlasıyla var. lost'u da örnek gösterebiliriz buna. ne kadar basit bir konuyu işlemiş olsalar da isteseler bir 6 sezon daha çekerler ve heyecan hep belli bir seviyede kalır.
  • Konuyu açan arkadaş vaktiniz varsa ikisini de izleyin. Ben Supernaturalı izlemedim henüzi Dexteri izledim tavsiye ederim. Ancak çok da denildiği gibi türden hoşlanıp hoşlanmamanız diziyi sevip sevmemenizi etkileyecektir. Supernaturalı izlemediğimden ikisi hakkında kıyaslama yapmayacağım, zaten yeterince kıyaslama yapılmış. Benim anlamadığım şu var: Dexteri izleyip de sıkıcı, hareket yok vb. yorumlarda bulunmak mantıksız. Dizi sana zaten bunları vaat etmiyor, bunları istiyorsanız 24, Prison Break falan izleyin. Dexter her ne kadar dram dizisi olsa da beni birçok sahnesinde güldürmüştür, özellikler 1. sezonun son sahnesinde ve Dexterin kendi içsel konuşmalarında. Dexter nedir kısaca bir seri katilin hikayesini anlatır ama konusu gördündüğü kadar basit dedğildir burada basit değil dedim diye Lost vb. dizi gibi karmaşık, gizemli olmasını beklememek gerek. Dizi evet, insanlara sıkıcı gelebilecek bir dizi, her sezon sonunda Dexter o sezonki rakibini alt ediyor tamam eyvallah, ama bu tür dizilerde bakmanız gereken şey background olayların nasıl şekillendiği hikaye nasıl etkilediği falandır. Dizinin kurgusu çok başarılı hele 1. sezonun son bölümleri çok başarılı, olan her olayın öncesinde arkasında onu gerçekleştiren ufak olaylar, detaylar var. Şunu da söyleyeyim, dizinin başında Dexterin üvey babası onu o vahim olay yerinde görünce onu kurtarabileceğini düşündüğü için onu alıyor abisini orada bırakıyor. Ancak yaşanılan olay hep bilinçaltında kalıyor, onu etkliyor ve içindeki öldürme dürtüsünün çıkmasını, devam etmesini engelleyemiyor. Bir serikatilin seri katil olmasına rağmen, suçsuz hiç kimseye zarar vermemeye çalışması, suçlular ve katiller yüzünden daha çok kişinin canı yanmaması için onları öldürmesi bile bunu farklı bir seri katil yapar. Dexteri da ayıran budur diğer katillerden. Bence izleyenler belki çok sevmeyebilir diziyi ama oldukça kaliteli bir dizi ve eldeki konu ve hikayaden bundan fazla başarılı bir yapım çıkması da zor zaten. Çünkü konu dar, bu konudan farklı hikayeler çıkaramazsın Lost, Heroes gibi her tarafa çekilebilecek bir hikayesi yok Heroesun olsa da ne hala geldiği de ortada zaten. Dexter herkes sevmeyebilir, kimisi çok sever ama kimisi pek sevmez, ancak kaliteli bir dizidir ve elindeki konu ve hikayeyi en iyi şekilde anlatan nadir dizilerdendir. Kimse kızmasın ama birileri hala Dexterda ne var adam kesiyor her bölüm, bir iki meme ucu, hep aynı şeyler vb. derse ben gülerim arkadaş. Çünkü bu diziyi kalitesiz göstermek ve beğenmemenin arkasına sebep olarak göstermek için bir neden sayılamaz.

• Supernatural çerezlik niyetine izlenecek bir dizi bugün bitmiş olsa keşke devamı olsaydı diye düşünmem. Dexter ise çok farklı bir konuya sahip ve gerçekçiliği ile daha üstün bir dizidir tartışmaya bile değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 8 Mart 2010; 13:32:38 >
  • :D Yazık Size Valla Yazık Bi Dizi İçin Neredeyse Birbirinize Girceksiniz Konuyu Başlatan Arkadaşım Sen Hangısını İzlemek İstiosan Onu İzle 2side Guzel.
  • Nerden buldun konuyu ..
  • her ikisini de yayınlanmış bütün bölümleriyle izledim.
    supernatural istikrarsız bir dizi. bazen bir bölümü bir nefeste izliyorsun bazen player penceresini küçültüp yandan oyun oynuyorsun. Dexter ise insanı bağlıyor. İnsanlar bunun için zilyon tane neden sayar ama en önemli faktör başdöndüren bir senaryo ve Michael C. Hall . Michael rol yapmıyor hayata geçiriyor . Böyle bir oyunculuk görülmedi. istersen yine michael in oynadığı six feet under ı da izle .
    Dexter için önerim şu ilk bir iki bölümü izledikten sonra aklının karışmasına izin verme çünkü ilk bölümleri beğenmeyip diziyi bırakanlar ne kaybettiklerini bilmiyorlar.
  • İki tane bir birinde oldukca farklı dizileri karşılaştırıyorsunuz, işiniz gücünüz yokmu sizin? dizi fanlığımı yapıyorsunuz?, yaşlarınız kaç sizin? aklı başında kişiler gelipde burada bu içi boş tartışmanın içine girmez , iki diziyede güzel demek o kadarmı zor?, bu kadar seveni varken, neye bu benimseme?
  • Konu zaten hortlatılmış daha fazla uzatmanın bi anlamı yok yöneticiler bi el atarsa konuya iyi olur yoksa yeniden bir tartışma başlayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 12 Mayıs 2011; 18:08:03 >
  • Bir kere soru çok saçma?
    Bu iki dizi birbirinden farklı konuları işlemiş daha değişik senaryo taktikleri ile gidiyor.
  • ben dexter derim çünkü

SP'de fantezi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuqaL

:D Yazık Size Valla Yazık Bi Dizi İçin Neredeyse Birbirinize Girceksiniz Konuyu Başlatan Arkadaşım Sen Hangısını İzlemek İstiosan Onu İzle 2side Guzel.

Nasıl bir insansın abi sen konuyu hortlatım sitemde bulunmuşsun adamlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: NéGRo

Konu zaten hortlatılmış daha fazla uzatmanın bi anlamı yok yöneticiler bi el atarsa konuya iyi olur yoksa yeniden bir tartışma başlayabilir

Aman yeni tartışma çıkmasın
  • hangı arkadas yazmıstı hatırlamıyorum sımdı ona hak verıyorum dexter bır dahakı bolumu bende beklemıyorum yenı bolum cıksada hemen ızlesem demıyorum yanı ne zaman cıkarsa ızlıyorum bır bekleyıs ıcıne gırmıyorum ama mesela vampıre dıarıes ozellıkle son 4 5 bolumdur bır dahakı bolumu heycanla beklıyorum ama dexterda bu yok. sunuda belırıtıyım vampıre dıarıes dexter ın yanında dizi bıle degıldır ama demek ıstedıgım bır arkadasta anı seyı demıs bır dahakı bolumu asırı sekılde merak ettırcek bır durum yok dexterda , fakat soyle bırseyde var aynı durum supernaturaldada soz konusu.

Kucuk bır ornekle ;

Konusu ne olursa olsun spartacus gıbı bızı ekrana kılıtleyıp bır dahakı bolumunu sabırsızlıkla bekleten dızı degıl dexterda supernaturalde. bu konuda spartacus a saygım büyük.

Ama dexterda supernaturalda harika dızılerdır bende ki yerlerı cok fazladır. Mesela aynı sekılde housedada oyle bır durum yok gercı house bolumlerı genelde bagımsız oluyor

Cogu arkadasın dedıgını bende soylıycem dexter buyuk bır araya girdi supernatural ıle basla dexter ıle devam et ve arkadaslar lutfen gereksız sidik yarısına gırmeyın herkesın zevklerı farklıdır ıkısıde bence harıka dızıler ve ıkısıde ızlenmeli.

edit : konu hortlamıs yenı fark ettım bende dexter da ara var dıyorum adam dexter ı 40 defa bıtırmıstır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __nikolaus__ -- 13 Mayıs 2011; 1:50:49 >

• Supernatural
  • Dexter
  • Bırakın hangisi iyi'yi,

Dexter'in yeni sezonuna 130 küsür gün var yanlış hatırlamıyorsam, Supernatural'in de sezon bitmek üzere 10 günde 6 sezon izlerim diyorsan Supernatural
  • Dexter daha kaliteli dizi hem de 60 bölüm oynamış şimdiye kadar
    Supernatural da güzel dizi ama 130 bölüm oynamış.
    İkisini de izlemeyen birinin Dexter'la başlaması daha mantıklı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.