Şimdi Ara

Devrimizin evliyası,ermişi vs. Kimdir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
28.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler tamamen kişisel merakımdan dolayı soruyorum. Geçmişte Akşemseddin, Yunus Emre, Mevlana,
    Hacı Bektaş gibi isimler vardı. Günümüzün evliyası kim? Konu ciddi saçma sapan cevaplar atmayın (bkz:Cübbeli Ahmet Hoca)

Ancak şöyle bir durum var ki senin verdiğin örnekler de dahil böyle kişilerin değeri daha sonra ortaya çıkar, yaşadıkları dönemde şimdiki kadar "ermiş" ya da "evliya" oldukları düşünülmez. Belki şimdikilerin değeri de ilerde daha iyi anlaşılacaktır, ancak şu anda (bu konuyu merak etsem de) benim de verebileceğim bir cevap yok ne yazık ki...
  • bizden önceki çağımızda üstad SAİD NURSİ eger bilmeyenler varsa hayattan bişiler öğrenmek doğru yolu bulmak isteyen varsa sözler kitabını ve biir cok yazmış olduğu (mektubat,lem'alar, asayı musa..daha cok_eserlerine bir göz atsınlar..Şimdiki cağımızda ise düşüncesiz insanların cahillerin bilmediği suçladığı bilip bilmeden hakkında atıp tuttuğu bir insan.M.FETULLAH GÜLEN HOCA. EGER KÖTÜLEYENLER VARSA VARDIR ELBET AÇIKLAĞA KAVUSMAK İSTİİYOLARSA ESERLERİNİ OKUSUNLAR SONRA Bİ YORUMDA BULUNSUNLAR.

Orijinalden alıntı: brk-bjk

Evet beyler tamamen kişisel merakımdan dolayı soruyorum. Geçmişte Akşemseddin, Yunus Emre, Mevlana,
    Hacı Bektaş gibi isimler vardı. Günümüzün evliyası kim? Konu ciddi saçma sapan cevaplar atmayın (bkz:Cübbeli Ahmet Hoca)

Çok farklı kişilerin isimlerini duyabilirsin. ALLAH dostları olarak soruyorsan onlarca kişi sayabilirim ama bu zamanın en büyüğü elbette ki : Hacı MAHMUD EFENDİ K.S hazretleridir. Kendisi İsmailağa Cemaatinin manevi lideridir. Nakşibendi Tarikatının Müceddidiye Yolunun Halidiyye koluna bağlıdır. Bu yüzyılın Müceddididir. Yani En Büyüğüdür.

Delil :) :

Hindistan-Hayderabad Al Mahad Ul Aaali Ali İslami Üniversitesi ve Marifet Derneği tarafından İstanbul WOW otelde düzenlenen ve 2 gün süren Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu, Mahmut Efendi Hazretlerine "İslam'a Üstün Hizmet Ödülü" verilmesi ile sona erdi.

Gecenin en önemli olayı ise 350 alim adına kürsüye gelen ve coşkulu konuşmasıyla dikkat çeken Lübnan-Akkâr müftüsü Üsâme er-Rifâi`nin, Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretlerini Hicri 15. asrın Müceddidi ilan etmesi oldu

Not: Cübbeli Ahmet Hocanın Allah Dostu olmadığını nasıl idda edebiliyorsun? Yada Cübbeli Ahmet Hoca ALLAH dostudur diyenin niçin saçmaladığını düşünüyorsun anlamıyorum? Bu devrin En büyüğü MAHMUD efendi hazretleridir. VE Cübbeli Ahmet Hocamda büyük bir alim değerli bir ALLAH dostudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velevki -- 17 Şubat 2012; 18:39:42 >

"Evet bende korkuyorum ama yürümemi gerektiren sebepler, korkmamı gerektiren sebeplerden daha fazla" | Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç

Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur.

• Mahmud Efendi Hazretleriyle alakalı bir kaç video :

"Evet bende korkuyorum ama yürümemi gerektiren sebepler, korkmamı gerektiren sebeplerden daha fazla" | Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç

Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur.

• herkes kendi dini topluluğunun liderini söyleyecektir ama bunların sadece birisi gerçek şu yazıyı oku öncelikle

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=14668 (Türkiyedeki tarikat ve cemaatler)

Bunu bulabilmek nasip işi
    bana göre de "İhlascılar (Enver Ören)" dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entrik4 -- 18 Şubat 2012; 9:48:29 >
  • Eskiden farklıydı her şey. Yaşam tarzı falan. Bence bu devirde nefsini terbiye etmiş harama el uzatmayan her daim doğruyu konuşan adam evliya gibidir. Malum günümüzde her olasılık mevcut hayat içinde.

Orijinalden alıntı: bediboy

Eskiden farklıydı her şey. Yaşam tarzı falan. Bence bu devirde nefsini terbiye etmiş harama el uzatmayan her daim doğruyu konuşan adam evliya gibidir. Malum günümüzde her olasılık mevcut hayat içinde.

eyvallah...

quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

Orijinalden alıntı: aksoy09

bizden önceki çağımızda üstad SAİD NURSİ eger bilmeyenler varsa hayattan bişiler öğrenmek doğru yolu bulmak isteyen varsa sözler kitabını ve biir cok yazmış olduğu (mektubat,lem'alar, asayı musa..daha cok_eserlerine bir göz atsınlar..Şimdiki cağımızda ise düşüncesiz insanların cahillerin bilmediği suçladığı bilip bilmeden hakkında atıp tuttuğu bir insan.M.FETULLAH GÜLEN HOCA. EGER KÖTÜLEYENLER VARSA VARDIR ELBET AÇIKLAĞA KAVUSMAK İSTİİYOLARSA ESERLERİNİ OKUSUNLAR SONRA Bİ YORUMDA BULUNSUNLAR.

Başını okurken gerisinden fettoşçuğumun gelceğini tahmin etmiştim...

saygı farklı bişey tabi...

• quote:

Orijinalden alıntı: senefro

...

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aksoy09

bizden önceki çağımızda üstad SAİD NURSİ eger bilmeyenler varsa hayattan bişiler öğrenmek doğru yolu bulmak isteyen varsa sözler kitabını ve biir cok yazmış olduğu (mektubat,lem'alar, asayı musa..daha cok_eserlerine bir göz atsınlar..Şimdiki cağımızda ise düşüncesiz insanların cahillerin bilmediği suçladığı bilip bilmeden hakkında atıp tuttuğu bir insan.M.FETULLAH GÜLEN HOCA. EGER KÖTÜLEYENLER VARSA VARDIR ELBET AÇIKLAĞA KAVUSMAK İSTİİYOLARSA ESERLERİNİ OKUSUNLAR SONRA Bİ YORUMDA BULUNSUNLAR.

Başını okurken gerisinden fettoşçuğumun gelceğini tahmin etmiştim...

saygı farklı bişey tabi...

Her şey karşılıklı sanırsam.

• malum şahsı ben de sevmem, ama her sevmediğime gereksiz laflar edecek olsam aynı şeyi ben de hakederim, yani evet herşey karşılıklı

Orijinalden alıntı: velevki

quote:

Evet beyler tamamen kişisel merakımdan dolayı soruyorum. Geçmişte Akşemseddin, Yunus Emre, Mevlana,

Çok farklı kişilerin isimlerini duyabilirsin. ALLAH dostları olarak soruyorsan onlarca kişi sayabilirim ama bu zamanın en büyüğü elbette ki : Hacı MAHMUD EFENDİ K.S hazretleridir. Kendisi İsmailağa Cemaatinin manevi lideridir. Nakşibendi Tarikatının Müceddidiye Yolunun Halidiyye koluna bağlıdır. Bu yüzyılın Müceddididir. Yani En Büyüğüdür.

Hindistan-Hayderabad Al Mahad Ul Aaali Ali İslami Üniversitesi ve Marifet Derneği tarafından İstanbul WOW otelde düzenlenen ve 2 gün süren Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu, Mahmut Efendi Hazretlerine "İslam'a Üstün Hizmet Ödülü" verilmesi ile sona erdi.

Gecenin en önemli olayı ise 350 alim adına kürsüye gelen ve coşkulu konuşmasıyla dikkat çeken Lübnan-Akkâr müftüsü Üsâme er-Rifâi`nin, Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretlerini Hicri 15. asrın Müceddidi ilan etmesi oldu

Not: Cübbeli Ahmet Hocanın Allah Dostu olmadığını nasıl idda edebiliyorsun? Yada Cübbeli Ahmet Hoca ALLAH dostudur diyenin niçin saçmaladığını düşünüyorsun anlamıyorum? Bu devrin En büyüğü MAHMUD efendi hazretleridir. VE Cübbeli Ahmet Hocamda büyük bir alim değerli bir ALLAH dostudur.

Düşüncelerinize son derece saygılıyım ama gazetede yakınlarının anlattığı
    onca olayı okuduktan o kadar çok rezilliğini
    öğrendikten sonra şahsa karşı gram saygım yoktur. ALLAH dostu mudur onu sadece ALLAH bilir!

• Cevap yazan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Düşüncelerinize ve yazdıklarınıza karşı saygım sonsuzdur. Ama bana cemaat liderleri pek samimi gelmiyor.
    Neyse sanırım pek bir bilgiye ulaşamıyacağım. Yinede hepinize teşekkür ederim. SENEFRO arkadaşımın yazdığı gibi geçmişte olduğu gibi bugünün büyüklerinin de gelecekte değerleri anlaşılacak. Ama yinede bilgileriniz
    varsa paylaşalım sadece benim için değil merak eden herkes için yararlı bir sayfa olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk-bjk -- 18 Şubat 2012; 9:35:17 >

Henüz bişey demeden "düşüncesiz" ve "cahil" olarak yaftalanmışsam en doğal hakkımı kullanarak aynen geri yapıştırırım ben de. Kimse kusura bakmasın, ne ekilirse o biçilir.

seni "düşüncesiz" ve "cahil" olarak yaftalayan kim?
    senin buna karşılık saygısızlık ettiğin kim?
    bu mu senin karşılık ilken?
    iyiymiş valla...
    sen birine bi yanlış yapsan o kişi de senin sevdiğin birine mi sövsün yani?

quote:

Orijinalden alıntı: velevki

quote:

Düşüncelerinize son derece saygılıyım ama gazetede yakınlarının anlattığı
    onca olayı okuduktan o kadar çok rezilliğini
    öğrendikten sonra şahsa karşı gram saygım yoktur. ALLAH dostu mudur onu sadece ALLAH bilir!

Allah Dostlarını sadece ALLAH biliyorsa (ki gizli dostları vardır amenna ama aşikarları da var ) bu konuda asla doğru cevabı alamazsın.

Allah cc. bir kulunu sevdiği zaman Cebrail As.'a :"Ben falan kulumu seviyorum, Sen de sev" buyurur. Cebrail As.da o kulu sever ve Gök ehline ( meleklere ) nida eder, :"Allah cc. hazretleri falan kulu seviyor, Sizde sevin" diye... Meleklerde o kulu sevmeye başlarlar. Sonra O kul için yeryüzüne kabul ( insanların kalplerine muhabbet ve sevgisi ) konulur ve yeryüzünde de sevilip itibar görür. Bak mesela Abdülkadir-i Geylani ks, Ahmed-Er Rufai hazretleri, İbrahim dusuki hazretleri, Ahmedül Bedevi hazretleri, Ali haydar Efendi hazretleri, İmamı rabbani ks hazretleri, ŞAh-ı nakşibendi hazretleri ve saymakla bitiremeyeceğim nice büyük ALLAH dostları... Şimdide ALLAH dostları var ve zaten dünyada onların yüzü suyu hürmetine dönüyor. Yoksa ALLAH cc. hazretleri bizim gibileri ne yapsın... O büyükler hürmetine arada kaynayıp gidiyoruz işte ( inşaallah bu sözlerim yanlış anlaşılmaz :) )

yine söylüyorum:

Mahmud Efendi ks. hazretleri bu devrin en büyüğüdür. Asrın müceddididir. Yüzünü gören göz için veliliğini kabul etmek kolaydır o nur başka kimsede yok ( ben görmedim :) ) çünkü

Cübbeli Ahmet Hocam Türkiyede ilmine çok az kişinin erişebileceği büyük bir alim, faziletler sahibi bir insandır. ( yakından da tanırım )

Menzilde Abdülbaki hazretleri var o da büyük bir zattır, değerli bir ALLAH dostudur.

Ankara da Muhammed ( mehmet ) Emin Er hocaefendi var çok büyük alim ve faziletli bir zattır.

Medinede Muhammed Avvame hazretleri var, Hadis konusunda çok az kişide bulunan bilgilere sahiptir. Büyük bir alimdir.

Siirtte büyük veliler, seyyidler var,

Rize de Rasul Bölükbaş Hocaefendi var,

Şamda Abdürrezzak hazretleri vardı bir hafta kadar önce vefaat etti sanırım ( ALLAH rahmet eylesin, lakabı küçük imamı azamdı )

Mekkede Seyyid İbrahim Ahsai var, ( şimdi istanbulda )

Biraz daha düşünsem daha çok kişiyi sayarım ama herhalde bunlarda yeter şimdilik.

• inşallah bu sözlerim yanlış anlaşılmaz diye yazdığın sözler kimilerince yanlış anlaşılmaya oldukça müsait, ki bence de çok yerinde bir söylem değil...

Mevlana dahi ben evliyayım ben ermişim diye gezmemiştir ortalarda. kimse de kendisine ben evliyayım ben erdim artık demesi çok da doğru değildir.bu nedenle çoğu insan öldükten sonra değer kazanır.
  • Birincisi evliya demişsin. Evliya kelimesi veliler anlamına gelir. Veli olmak içinde Kur'an-ı Ker'im ve Ehl-i Sünnet yolunda olup, yediğimiz içtiğimiz dahil her türlü haramdan uzak durmak gerekir. Hayatını peygamber efendimizin sünnetlerine göre yaşamak gerekir. Nasıl eski zamanda birçok veli var ise şu anda da birçok veli zat olabilir. Bunların bazısı gizli, bazısıda açık olabilir. Bazılarının da ruhaniyeti dünyaya teşrif edebilir. Örneğin Hızır(a.s)

İkinci olarakda mürşid-i kamil vardır. Peygamber efendimizden başlamak üzere 33 halkadan oluşan silsile-i saadet hazretleri bulunmaktadır.
    Bunlar Hz Ebu Bekir efendimizden başlar. Hz Ebu Bekir'den sonra en çok bilinenleri İmam-ı Rabbani hz leri ve Nakşibendi hazretleri vardır. Ki bu zatlar kutup yani asrın müceddidi olarak anılırlar ve 100 yılda bir gelirler. Bu konuda geniş bilgi alabileceğiniz bir çok site bulabileceğinize inandığım için çok detay bilgi vermiyorum.
    Mürşid-i Kamiller peygamber efendimizin soyundan gelirler ve veli zatlardır. Asrın müceddidi, mürşid-i kamil bunlar aynı anlamda kullanılırlar. Mürşidi kamil olmanın şartları vardır. aklımda olan birkaçını saydım. Çoğu cemaatte asrın müceddidi olark imam-ı rabbani hazretleri ve nakşibendi hazretleri ortak olarak kabul edilir fakat bu zatlardan sonra çağımızın müceddidi olarak birkaç zat gösterilmiştir. Aşağıda bu konu ile ilgili detay bilgi veren link verdim. Direk bir isim vermemiş ama çok güzel bilgiler içeriyor.

http://www.forumalev.net/u-v-islami-sozluk/487688-veli-seyh-nedir-allah-in-el-veliyyu-guzel-ismi-ne.html

Şu ana kadar örnek verilen kişilerden bahsedersek bu zatlar veli kişiler olabilir. Bu konuda yukarıda bahsettğim şartlara bakınız. Hiçbirini yakından tanıma olasılığım olmadığı için şu veli zattır bu değildir diyemem. Ki tanısak bile parayla imanın kimde olduğu belli olmaz.

velevki isimli arkadaşımız asrın müceddidi olarak Mahmut Hoca Efendi'yi göstermiş. Fakat delil olarak

quote:

göstermiş. Bu bir delil sayılmaz. Çünkü genelde asrın müceddidleri çok büyük sıkıntılar yaşamışlardır. Çünkü onları peygamber efendimiz görevlendirmiştir. aynı peygamber efendimiz gibi onlarda çok büyük sıkıntılar çekmişlerdir. Yani 350 kişinin ki bunların kim olduğu meçhul. bunların kabul etmesi o kişiyi müceddid yapmaz. amacım polemik yapmak değil. değildir gibi bir ifade kullanmadım. yazımı dikkatle okuyun o yüzden.

O yazıdan en çarpıcı bilgi olarak aşağıdakini özet olarak geçiyorum.
    quote:

Her veli şeyh olacak diye bir kural yoktur Şeyhlik izinle olur Şeyhliğe karar veren organ silsiledeki şeyhlerin ervahları (sadatlar) ile Peygamber Efendimizin sas ruhudur

brk-bjk arkadaşım. her insan mürşid-i kamil i bulamaz. mürşid-i kamil-i bulmak ancak insana nasip olursa olur. örneğin bir kişi alim bir zata sorar. ben peygamber efendimizi rüyamda görmek istiyorum ne yapmam gerekiyor. o da yatmadan önce kavurma ye, tuz yala, su içme, vb birşeyler söyler. adam bir anlam veremez ama alim zatın dediğini yapar. sabaha kadar sürekli ırmak, deniz, su, vb rüyasını girer. adam sabah ilk iş alimin yanına gider kızgınlıkla. rüyasında gördüklerini anlatır. böyle böyle yaptım hiçbir şey olmadı diye. alim kişide: eğer sen peygamber efendimize susuzluktan kavrulduğunda suya kavuşma arzusuyla yandığın gibi yanarsan ancak o zat senin rüyana teşrif eder der. bazende dediğim gibi nasipse olur. mürşid seni kendine talebe olarak seçebilir yada daha önce dedelerinden çok veli bir zatın duası kabul olabilir.

Bu açıdan bizim burada asrın müceddidi ... isimli zattır dememiz bir anlam ifade etmeyecek. Çünkü bunu ilk önce gerçekten istemek gerek. kendimiz bulmayınca yeteri kadar değerlerine haiz olamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcaa -- 18 Şubat 2012; 17:58:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bozcaa

Birincisi evliya demişsin. Evliya kelimesi veliler anlamına gelir. Veli olmak içinde Kur'an-ı Ker'im ve Ehl-i Sünnet yolunda olup, yediğimiz içtiğimiz dahil her türlü haramdan uzak durmak gerekir. Hayatını peygamber efendimizin sünnetlerine göre yaşamak gerekir. Nasıl eski zamanda birçok veli var ise şu anda da birçok veli zat olabilir. Bunların bazısı gizli, bazısıda açık olabilir. Bazılarının da ruhaniyeti dünyaya teşrif edebilir. Örneğin Hızır(a.s)

İkinci olarakda mürşid-i kamil vardır. Peygamber efendimizden başlamak üzere 33 halkadan oluşan silsile-i saadet hazretleri bulunmaktadır.
    Bunlar Hz Ebu Bekir efendimizden başlar. Hz Ebu Bekir'den sonra en çok bilinenleri İmam-ı Rabbani hz leri ve Nakşibendi hazretleri vardır. Ki bu zatlar kutup yani asrın müceddidi olarak anılırlar ve 100 yılda bir gelirler. Bu konuda geniş bilgi alabileceğiniz bir çok site bulabileceğinize inandığım için çok detay bilgi vermiyorum.
    Mürşid-i Kamiller peygamber efendimizin soyundan gelirler ve veli zatlardır. Asrın müceddidi, mürşid-i kamil bunlar aynı anlamda kullanılırlar. Mürşidi kamil olmanın şartları vardır. aklımda olan birkaçını saydım. Çoğu cemaatte asrın müceddidi olark imam-ı rabbani hazretleri ve nakşibendi hazretleri ortak olarak kabul edilir fakat bu zatlardan sonra çağımızın müceddidi olarak birkaç zat gösterilmiştir. Aşağıda bu konu ile ilgili detay bilgi veren link verdim. Direk bir isim vermemiş ama çok güzel bilgiler içeriyor.

http://www.forumalev.net/u-v-islami-sozluk/487688-veli-seyh-nedir-allah-in-el-veliyyu-guzel-ismi-ne.html

Şu ana kadar örnek verilen kişilerden bahsedersek bu zatlar veli kişiler olabilir. Bu konuda yukarıda bahsettğim şartlara bakınız. Hiçbirini yakından tanıma olasılığım olmadığı için şu veli zattır bu değildir diyemem. Ki tanısak bile parayla imanın kimde olduğu belli olmaz.

velevki isimli arkadaşımız asrın müceddidi olarak Mahmut Hoca Efendi'yi göstermiş. Fakat delil olarak

quote:

göstermiş. Bu bir delil sayılmaz. Çünkü genelde asrın müceddidleri çok büyük sıkıntılar yaşamışlardır. Çünkü onları peygamber efendimiz görevlendirmiştir. aynı peygamber efendimiz gibi onlarda çok büyük sıkıntılar çekmişlerdir. Yani 350 kişinin ki bunların kim olduğu meçhul. bunların kabul etmesi o kişiyi müceddid yapmaz. amacım polemik yapmak değil. değildir gibi bir ifade kullanmadım. yazımı dikkatle okuyun o yüzden.

O yazıdan en çarpıcı bilgi olarak aşağıdakini özet olarak geçiyorum.
    quote:

Her veli şeyh olacak diye bir kural yoktur Şeyhlik izinle olur Şeyhliğe karar veren organ silsiledeki şeyhlerin ervahları (sadatlar) ile Peygamber Efendimizin sas ruhudur

brk-bjk arkadaşım. her insan mürşid-i kamil i bulamaz. mürşid-i kamil-i bulmak ancak insana nasip olursa olur. örneğin bir kişi alim bir zata sorar. ben peygamber efendimizi rüyamda görmek istiyorum ne yapmam gerekiyor. o da yatmadan önce kavurma ye, tuz yala, su içme, vb birşeyler söyler. adam bir anlam veremez ama alim zatın dediğini yapar. sabaha kadar sürekli ırmak, deniz, su, vb rüyasını girer. adam sabah ilk iş alimin yanına gider kızgınlıkla. rüyasında gördüklerini anlatır. böyle böyle yaptım hiçbir şey olmadı diye. alim kişide: eğer sen peygamber efendimize susuzluktan kavrulduğunda suya kavuşma arzusuyla yandığın gibi yanarsan ancak o zat senin rüyana teşrif eder der. bazende dediğim gibi nasipse olur. mürşid seni kendine talebe olarak seçebilir yada daha önce dedelerinden çok veli bir zatın duası kabul olabilir.

Bu açıdan bizim burada asrın müceddidi ... isimli zattır dememiz bir anlam ifade etmeyecek. Çünkü bunu ilk önce gerçekten istemek gerek. kendimiz bulmayınca yeteri kadar değerlerine haiz olamayız.

Hocam güzel açıklamışsın, bende zaten o kim bu kim diye çok büyük bir arayış içinde değildim ama
    bilsem çok faydalı olabilirdi.Konuyu özetlemişsin çok sağol.

Velevki arkadaşıma soracağım tek bir soru var ama polemiğe girmek asla ama asla istemiyorum. Hocam yukarıda yazmışsın Allah dostlarını Cebrail'e söyler sevsinler diye Cebrail meleklere söyler oradan yeryüzündeki insanlara geçer diye. Madem yeryüzündeki insanlar Allah dostlarına saygı ve
    sevgide bulunacaklar. Neden Cübbeli Ahmet Hoca şu an Metris te. Onun da ilahi bir şekilde korunması gerekmezmiydi. Yüce Allah Peygamberimiz Hz.Muhammed'i düşmanlarına karşı mağaranın girişine
    ağ yapan örümcekle korumuş, Hz.İsa yı düşmanlarının öldürmesine izin vermeyip göğe yükseltmiş, Hz.Musa nın önünde denizi ikiye yarmış. Bunlar benim bildiğim peygamberlerin başından geçen olaylar dervişler hakkında pek bir bilgiye sahip olmadığım için onlar hakkında örnek yazamayacağım ama adım gibi eminim ki onlarında böyle bir koruyucuları olmuştur. Şimdi gelelim sorumun özetine neden Cübbeli Ahmet Hoca şu an cezaevinde yatıyor? Ben hiçbir Allah dostunun hapishanede yattığını hiç duymadım. Eğer bunu bana mantıklı bir şekilde açıklarsanız Cübbeli Ahmet Hoca hakkındaki görüşlerim değişebilir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk-bjk -- 18 Şubat 2012; 21:23:27 >

• yok hocam hiç böyle düşünme, Hz. Muhammed Taif'de taşlanmıştır mesela, öyle kimseye özel koruma falan yok...
    Şunu söyleyebilirim ki en büyük din alimleri genelde çok büyük sıkıntılar çekmişlerdir.
    Hatta araştırırsan bir çok din aliminin ve Allah dostunun hapislerde yatmış olduğunu görebilirsin...

Not: Cübbeli Ahmet Hocayı savunmak için yazmadım, pek haz etmem kendisinden...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.