Şimdi Ara

Devren kiralamadan önce..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ,devren bir cafe mağaza işyeri için nelere dikkat edilmeli kiralamadan önce ?

Lokasyon tabi ki.Müşteri potansiyeli ne kadar gelir elde edilmiş son aylarda buna da bakılır falan filan..Başka ?

Bir de şu var madem iş yapıyorsun neden kiralıyorsun Devren kiralayanlar hep aynı nedenden kiralıyorlar efem iş değişikiği sağlık şehir değişikliği falan filan.Nedir bu işin aslı olayı ?

• Selamlar hocam...Antalya'da emlak sektöründe çalışan birisi olarak bir kaç naçizane fikrimi söylemek istiyorum;

Sizinde dediğiniz gibi sorunun temeline inmek gerekiyor.Sonuçta kimse altın yumurtlayan tavuğu kesmek istemez.Devir konusunda dediğiniz gibi klasik sözler ile devrediliyor ama asıl sebebi ney araştırmak öğrenmek gerekiyor.Bunun en basit yöntemlerinden birisi komşu esnaflara giderek yaa şu yandaki market iyide gidiyordu neden devrediyor ki diye sorulabilir.Yani alıcı oldugunuzu belli etmeden biraz kulak kabartmak gerekiyor.Yaa işte o bir zamanlar evet çok iyiydi ama şurdaki xx yer işlerini bozdu o yüzden devrediyor gibi cevaplar alınabiir

Antalya'da Cumhuriyet meydanına çok büyük bir çevre düzenlemesi yapılacak.Düzenleme yapılırken bir çok dükkan yıkılacak oradaki esnaflar işinden olacak.Şimdi ben emlak işinde olduğum için ve Antalyadaki tüm projeleri,yapılacak ve yıkılacak yerleri bildiğim için o dükkanların gideceğini biliyorum.Ben işim gereği devreden dükkanlara bakıyorum oradaki açıklalar şu şekilde; Çok acil şehir değişikliği sebebi ile zararına devir!! Normalde 500 lira edecek yeri adam 150 200 e devrediyor.İşi bilmeyen projeleri araştırmayan kişiler ooo şehrin göbeğindeki yeri adam 3 paraya devrediyor yada satıyor diye hemen işe koyuluyorlar..Emlakcıları çoğu kişi sevmez malesef ama profesyonel bir destek almadan yapılan yatırımlar o kişilerdeki gibi 3 ay sonra çöpe gidecek!! Bana sorduklarında sakın abi diyorum yıkacak diyorum oralar çünkü belediye ile iç içeyiz(projeler konusunda).O 150 200 liraya alan kişiler yakın zamanda dükkanı ellerinden gidecek haberleri yok.Konuyu size bağlarsak;Devredilecek dükkanın bulunduğu bölgede projeleri mutlaka araştırmalısınız.Yol yapım çalışması varmı,kentsel dönüşüme girecek bir binadamı(dükkan),gerçekten o kişi neden devrediyor?.Belki işi kıvırabilecek bir yapıda kişi değil o yüzden devrediyor,belkide birileri dükkana musallat oldu onlardan bıktığı için gibi sebepler var.

Sİze dostane bir tavsiye eğer ki bir dükkana çokk ciddi yatırımla girecekseniz tapuda o gayrimenkul üzerine kira şerhi koydurun!! Örnek olaak 10 yıllık kira şerhi koydurursanız o kişi sizi hiç bir şekilde(yasalar çerçevesinde) çıkartamaz.Dükkan satılsa bile sizinle devam etmek zorunda kalacaktır.Ancak o kira şerhine çoğu mülk sahibi yanaşmak istemez onu ikna etmekde size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 27 Şubat 2017; 2:40:46 >

• Merhaba.
    Öncelikle teşekkürler yorumlarınız için. açık ve net olduğunuz için de.

Peki komşu esnafa alıcı olduğunu belli etmeden neden devir ediliyor diye nasıl sorarım onu düşünüyorum Hani norma koşullardal bir insan sormaz ki bunu

Diğer yandan baktığım lokasyonda kentsel dönüşüm falan olmaz, yani olamaz çünkü çok işlek bir yer Kadıköy de falan olacak zaten sürü ile cafe barların olduğu lokasyon.
    Devren kiralarken dükkan sahibi ile ilişkimiz nasıl olacak ? Dükkanın sigortası falan hani bir şey olursa diye sorun çıkarsa ne olacak ? Çok ciddi yatırım ile girmeyeceğim zaten 50.000 -80.000 arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 26 Şubat 2017; 13:48:39 >

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim şeffaf olmak her zaman iyidir :)

Çaktırmadan öğrenmek;O esnafdan alışveriş yapılaraı yaa ben il dışında yaşıyorum.Benimde arka tarafta kirada evim var ara ara görüyordum alışverişte yapıyordum işleride güzel gibiydiden girebilirsin konuya :)) Yada oradaki esnaflardan kucuk cocuklar bilir sebebini onlarada sorablirsin :))

Dükkan sigortası derken ? Hırsızlık yangın sigortasımı ??

Yatırımını cok fazla olmadığı için çok fazla detaya girmeyesende olabilir.Gözün kesiyorsa çevreyi biliyorsun el sıkışabilirsin.Ancak o dükkanı gün boyu izlemende fayda var.Kaç kişi girer ne alır ne verir ortalamasını cıkartmak gerekir.

Devir konusunda bence bir avukat aracılığı ile yapın derim.Avukata vereceğiniz 1-2 lira sizin tüm hakkınızı koruyacaktır..Size basit bir örnek olması açısından yaşanan sıkıntıyı göstermek istiyorum.
    http://forum.alomaliye.com/gelir-ve-kurumlar-vergisi-kanunu/51151-kiracinin-devir-hakki.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 26 Şubat 2017; 14:4:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Antalya.Gayrimenkul

Çaktırmadan öğrenmek;O esnafdan alışveriş yapılaraı yaa ben il dışında yaşıyorum.Benimde arka tarafta kirada evim var ara ara görüyordum alışverişte yapıyordum işleride güzel gibiydiden girebilirsin konuya :)) Yada oradaki esnaflardan kucuk cocuklar bilir sebebini onlarada sorablirsin :))

Yatırımını cok fazla olmadığı için çok fazla detaya girmeyesende olabilir.Gözün kesiyorsa çevreyi biliyorsun el sıkışabilirsin.Ancak o dükkanı gün boyu izlemende fayda var.Kaç kişi girer ne alır ne verir ortalamasını cıkartmak gerekir.

Devir konusunda bence bir avukat aracılığı ile yapın derim.Avukata vereceğiniz 1-2 lira sizin tüm hakkınızı koruyacaktır..Size basit bir örnek olması açısından yaşanan sıkıntıyı göstermek istiyorum.
    http://forum.alomaliye.com/gelir-ve-kurumlar-vergisi-kanunu/51151-kiracinin-devir-hakki.html

Anladım teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Anladım teşekkürler.

Rica ederimm :)

• Gelişmeler ne yönde hocam ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Gelişmeler ne yönde hocam ??

Henuz bır sey yok.
    Aslında tam bır yer bulmustum da bır cafe acmaya hazır olmadıgım ıcın ışletmeye hazır olmadıgım ıcın tutamadım tam 10 uzerınden 8 numara yerdı hem fıyatı hem kırası hem dekoru hem yerı..cok surmezdı kiralnaması nıtekım gecen hafta da kıralanmıs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Hadi yaa.Neyse önümüzdeki maçlara bakacaz desene :)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    Selam hocam. tavsiyeriniZi sıkça okuyorum. Çok faydalı birisiniz.
    Antalyanın neresindesiniz acaba. Belki bir gün lazım olur

• kugutex kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam;

Güzel düşünceniz için teşekür ederim.Rahmetli sabancının da dediği gibi her işin bir şeyini bir işin her şeyini bileceksin :)) Bende bu gune kadar bir çok sektörde çalıştım.Fotografcılık,turizim,bilgisayar mezunuyum hepsini emlak sektöründe birleştirdim :) O konulardan da anlarım ama forumda uzman kişiler kadar anlamadığım için uzman olduğum konuda fikrimi söylemeyi seviyorum.

Yerli yabancı çalıştığım şu anda bir çok ofis ile beraber çalışıyorum.Tek ofise bağlı olduğum zaman son müşteriye ulaşma konusunda sorun yaşanabiliyor.Her bölgeye hitap edemiyordum.Ancak şimdi Antalya geneli (merkez ilçeleri) her mahalle ile çalışıyorum sonuca ulaşmak çok daha kolay oluyor.Her zaman beklerim hocam.Sadece lazım olduğu zaman değil çay içmeye de beklerim :))
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    İnşallah gelmeye çalışıcam mutlaka.
    Buyaz bir ihtimal tatil için antalya düşünüyoruz. Olursa mutlaka gelcem.

Benimde 49yaş a az kaldı emeklilik yaklaştıkça başka yerlere yerleşme planım var. Ama daha genç emekli olacağımız için bir iş ile meşgul olmamız lazım. Yaşadığımız İstanbul için bir kaç alternatifimiz var.
    Ama marmaris ve antalyada seçenekler arasında. Burdaki evi satıp orada uxuza bir dükkan bir daire düşünüyorum. Tabii daire ucuz semtlerden bakabildim.
    Bende Muratpaşa taraflarında bir iki satılık dukkan baktım netten. Kafama yatan birkaç işlek gibi görünen caddede ucuza dükkan var 180 200 bin bandında.
    Ancak yukarıda dedikleriniz düşündürdü.
    İnşallah öyle bir niyetim olursa yüz yüze tavsiyelerinize başvuracağım.

Arkadaşın konisunuda kirlettik ama siz zaten gereken tüm açıklamaları yapmışsınız.
    Hakkını helal etsin artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 30 Mart 2017; 8:44:25 >

• kugutex kullanıcısına yanıt
    Burada yazılan olanlar inanıyorum ki size olduğu gibi diğer okuyanlara da yol gösteri olacaktır.Kendim eski bir turizmci olduğum için Antalya,Didim,Kuşadası,Marmaris,Fethiye gibi bölgelerini biliyorum.

İstanbul'da satmayı planladığınız gayrimenkulün fiyat konusunda bilgim yok ancak; Eğer ki ev+ iş yapmak için dükkan düşünüyorsanız bu seçimlerden en iyisi Antalya olacaktır.Antalya harici diğer bölgeler tamamen turizim.'e yönelik olduğu için inişler çıkışlar olacaktır.Antalya merkez turizim'e dayalı olmadığı için yerli kişilere satış çok da kolay olacaktır.Turizim malesef ki siyasi nedenler ile sürekli inişler çıkışlar yaşıyor.Geçen yıl Rusya krizi bu yıl Avrupa krizi ile uğraşıyoruz.Eski turizmci olduğum için otellerde çalışan arkadaşlarım ile görüşmem de halen otellerin açılmadığını acık olanların da iş olmadığını duyuyorum.

Evet profesyonel destek alınmadan özellikle bilinmeyen bölgelerden yatırım yapılması telafisi olmayan şeyler getirebiliyor.Sonuçta yıllarca çalışarak edindiğiniz bir birikim var onuda en iyi şekilde kullanmak gerekiyor.Evet malesef ki ana cadde olması iyi yer anlamına gelmiyor.Satanlara bakarsan dükkana uzay mekiği muamelesi yapyor uçuruyor dükkanları :D

Öyle dükkanlar var ki bedavaya verilse dükkan açılmaz çünkü gerçekten çakılan 1 çiviye bile yazık...

Evt ben gerekli açıklamları yapmaya çalıştım yine merak ettiği konu olursa cevaplamak isterim..Size bu işi yapan bir kardeşiniz olarak naçizane tavsiyem nerden hangi şehirden alırsanız alın ancak uzman bir destek alın.Yoksa farklı şehirden koca hayaller ile gelerek hüsrana uğramanızı istemem.

Her zaman beklerim hocam..Antalya'da içeceğiniz her zaman bir kahveniz hazır :)) Yine merak ettiğiniz ilan yada sorunuz olursa
    0532 795 15 39 dan ulaşabilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.