Şimdi Ara

Devlet ve Vakıf farkı? Avantaj, Dezavantaj?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler Ankara'da ikamet ediyorum sınava hazırlanyorum bu sene, ben ankarada kazanamayacağımı düşünüyorum, şehir dışı devletler tutuyor, şimdi şehir dışına gitsem yıllık nerden baksan 10 bin civarı harcanır. ankarada TED üniversitesi var yeni açıldı onu düşünüyorum %50 bursla 8bin tl civarı. Özel ünversite okumanın dezavantajları nelerdir?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan1994

beyler Ankara'da ikamet ediyorum sınava hazırlanyorum bu sene, ben ankarada kazanamayacağımı düşünüyorum, şehir dışı devletler tutuyor, şimdi şehir dışına gitsem yıllık nerden baksan 10 bin civarı harcanır. ankarada TED üniversitesi var yeni açıldı onu düşünüyorum %50 bursla 8bin tl civarı. Özel ünversite okumanın dezavantajları nelerdir?

bölüm ne birader. %50 si 8 olduğuna göre merak ettim.ona göre bildiğim kadarıyla paylaşırım görüşlerimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAQAR

quote:

beyler Ankara'da ikamet ediyorum sınava hazırlanyorum bu sene, ben ankarada kazanamayacağımı düşünüyorum, şehir dışı devletler tutuyor, şimdi şehir dışına gitsem yıllık nerden baksan 10 bin civarı harcanır. ankarada TED üniversitesi var yeni açıldı onu düşünüyorum %50 bursla 8bin tl civarı. Özel ünversite okumanın dezavantajları nelerdir?

bölüm ne birader. %50 si 8 olduğuna göre merak ettim.ona göre bildiğim kadarıyla paylaşırım görüşlerimi

işletme iktisat
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RAQAR

quote:

işletme iktisat

valla birader değmez.Zaten özelde ookumanın bin türlü eziyeti var en büyüğüde cevre.hem işletme okuyosun bide özelemi gidiyosun diye takılırlar (şahsen ben takılırım).Ankara işletme okumanın puanı yüksek.ama yani boru geil Ankara üniversitesi.Zaten üniyi üni yapan ismi. tabi bu benim düşüncem ama sen bilirsin.İlla işletme iktisat okucam diyorsan özele gitme,gerekirse bi sene dana çalış

• quote:

Bende senin gibi düşünüp özel üniversite tercih etmiştim ve şuan gayet memnunum imkanları güzel,eğitim iyi.
    Hocalarla bire bir çalışma,seminerler,projelerinde maddi manevi destek,spor aktiviteleri vb.İmkanları iyi oluyor tabi üniversiteden üniversiteye fark var.
    %50 burslu gidersen şehir dışında okuymayla hemen hemen aynı masrafa denk geliyor.
    Bende %50 burslu yerleştim ve 7250 tl ödüyorum,şehir dışınada gitsem senelik aynı para gidecekti.

• quote:

Orijinalden alıntı: xdriver

quote:

Bende senin gibi düşünüp özel üniversite tercih etmiştim ve şuan gayet memnunum imkanları güzel,eğitim iyi.
    Hocalarla bire bir çalışma,seminerler,projelerinde maddi manevi destek,spor aktiviteleri vb.İmkanları iyi oluyor tabi üniversiteden üniversiteye fark var.
    %50 burslu gidersen şehir dışında okuymayla hemen hemen aynı masrafa denk geliyor.
    Bende %50 burslu yerleştim ve 7250 tl ödüyorum,şehir dışınada gitsem senelik aynı para gidecekti.

Aynen hocam bende dediğiniz gibi düşünüyorum.. hangi şehir hangi üniversite?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xdriver

quote:

Aynen hocam bende dediğiniz gibi düşünüyorum.. hangi şehir hangi üniversite?

Kayseri Melikşah Üniversitesindeyim
    Makine müh.Bölümüm ama şuan hazırlıktayım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi bişeyler yazıcam özelde okuyan arkadaşlar kızıcak bana :D

öncelikle özelden mezunsan iş görüşmelerinde devlet üniversitelerinden mezun olanlara karşı 1-0 önde başlıyosun.
    zaten not ortalamana bakmıyo adam(çözğu özel üniversite derce şişiriyo)
    daha sonra mülakatta ezikliyolar.. hele bi de karşıdaki memur işçi çocuğu falansa istediği gibi eviriyo çeviriyo saçma sapan sorular soruyo.

Diyelim ki işe kabul edildin üstteki amcalar dedeler sanki özele gitmek suçmuş gibi en ufak hatanda üstüne geliyolar..

bi sürü böyle saçmalıklar var.. hepsi tecrübe dilmiş şeylerdir...

bence özelde okumayın biraz kasın iyi bi devlet üniversitesinde okuyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: turumaji

şimdi bişeyler yazıcam özelde okuyan arkadaşlar kızıcak bana :D

öncelikle özelden mezunsan iş görüşmelerinde devlet üniversitelerinden mezun olanlara karşı 1-0 önde başlıyosun.
    zaten not ortalamana bakmıyo adam(çözğu özel üniversite derce şişiriyo)
    daha sonra mülakatta ezikliyolar.. hele bi de karşıdaki memur işçi çocuğu falansa istediği gibi eviriyo çeviriyo saçma sapan sorular soruyo.

Diyelim ki işe kabul edildin üstteki amcalar dedeler sanki özele gitmek suçmuş gibi en ufak hatanda üstüne geliyolar..

bi sürü böyle saçmalıklar var.. hepsi tecrübe dilmiş şeylerdir...

bence özelde okumayın biraz kasın iyi bi devlet üniversitesinde okuyun

Özelde burslu okuyanlar da hata yapıyor o zaman özel üniversite seçerek.
    Adam 450 puan alıyor tam burslu özel üniversitenin mühendisliğini seçiyor,istese çoğu devlet üniversitesinin istediği bölümüne yerleşebilir.
    Özel de okuyan adam hiç bir şey yapmadan oraya giriyor sanmayın.
    Nedense genel olarak özel üniversiteler hakkında insanların ön yargısı çok.En basit örneği çevre.Özele gitme ezilirsin,herkes havayi falan vb.
    bir sürü yanlış düşünce var.Benim gittiğim üniversitenin yarısı neredeyse burslu zaten ve ayrıca öyle ezmeye,aşağılamaya çalışan birine hiç rastlamadım.
    Hocaların not şişirdiğinide hiç görmedim sağolsun hepsi zorlaya bildikleri kadar zorluyorlar.Ve emin ol çoğu devletten daha iyi olabiliyor eğitimi.

• tobb etü'de burslu okuyorum sıkıntı yok.

artık özelde olunca çevre çok zengin seni ezerler palavralarını yalanlamaktan bıktım elbet birisi anlatır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 28 Aralık 2012; 2:52:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.