Şimdi Ara

Devlet Para Basıp Halka Geri Ödemeli olarak Verse Ne Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Devlet para basıp banklara para verse ve insanlar faizsiz kredi çekse yada geri ödemeli olarak devlet insanlara kredi verse bunun ekonomiye ne zararı olur? Bundaki amaç sokağa çıkma yasağı ilan edip insanlar kiralarını ve market alışverişlerini yapsınlar diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 16 Mart 2020; 18:33:14 >

• Para öyle yazıcıdan çıktı alır gibi basılmıyor, ver kağıdı mürekkebi al parayı durumu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Para öyle yazıcıdan çıktı alır gibi basılmıyor, ver kağıdı mürekkebi al parayı durumu yok.
    Gayette öyle oluyor. Sadece ekonomiye ne zararı olur onu merak ediyorum paranın değersizleşeceği kesin de onun dışında ne gibi zararı olur.
  • Yani sektörlerde ücretsiz izinler başladı örneğin havayollari, turizm vs kredi erteleme vs gibi şeyler gelmesi lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yildir milletin sirtindan geciniyorlar 2 3 ayda millet devletin sirtindan gecinsin sakalli damat cikip ekonomik tedbirler aciklasin öyle ağızda bismillah elhamdulillah iyi olucak guzel olacak laflariyla dönmüyor bu işler.
    Altlarinda trilyonluk arabalar yediler ictiler katrilyonlar akitilirken agustos böcegi gibi ötüşürken düşünmemişler mi?
    Allahtan hayirlisi demeyle olsaydi keşke

• amerika 2 kere yaptı

bu seferki 3.yapışı

para basıp herkese dağıtmak enflasyonu patlatır.

merkez bankasının elinde herşey.

sınırları kapatıp dometesim var parayıda ben basıyorum dersen olma ihtimali var.

açık ekonomide onu yapamassın.

abd bu kadar bastığı halde neden enflasyon u patlatamıyor ?

abd kapana girmiştir o para bastıkça az gelişmişler ona yaklaşıyor , her para basışında batmaya bir adım daha yaklaşıyor.

her sorunu paraya boğarak hiç bir şey halledilmez .

2008 de merkel sen gerizekalımısın obama dediğinde kapana girilmiş oldu ,japonya ve avrupa merkez bankaları onu izlemek zorunda kalmıştı.

patlıcan üretimiyle hayatını idame eden adamı sömüremessin , anca para basarsın , para bastıkça batmanı ileriye atarsın.
  • Devlet para değil de altın bassa o zaman olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yine aynı hikaye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paranın değeri düşer.

• Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Sen daha iyi bilirsin o zaman.
  • Dünya da geçerli para birimi altındır
    Para basan devlet karşılığı olarak altın koyar kasasına
    Altın yok para yok
    Altın yok para var enflasyon var para değersizleşir
    1 tomarla 1 ekmek alırsın Almanların 2. Dünya savaşında yaptığı gibi

• Foruma kayıt olurken basit bir iq testi uygulasalar da şöyle başlıkları görmesek ne güzel olur.
  • esoturko E kullanıcısına yanıt
    Ben şunu anlamiyorum kimin kasasinda ne kadar gerçek altın var kim denetliyor ?

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Orasını allah bilir

• buna benzer haydar baş hoca nın milli ekonomi modeli vardı.duma da alkışlanmıştı. selim kotil gibi bilgili kişilerden oluşan bir ekibi var. tamamen boş mu yani
  • bu soruyu soran kişi ya 8 yaşındadır ya da cahildir.
  • hep böyle yapsın iyiyse, hiç işe gitmeyelim, devlet para basıp dağıtsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.