Özellikle müzik dersinden bahsediyorum Avrupa'da Rusya'da falan ciddi ciddi çocuklar piyano veya diğer enstürmanlarda uzmanlaşıyor. Ben kendi okulumdan hatırlıyorum saçma sapan doğa için çal ya da gereksiz videolar hiç mantığını anlamadığım notaları falan gösterip çocukların saatlerini israf ediyorlar? Beden dersinde de fix hoca topu bırakır serbestsiniz der. Devletin de parasına yazık çocukların da zamanına yazık. Madem kaldırın şu dersleri zaten amacıyla kullanılmıyor. Haftada 1 saat'le enstürman çalmak öğrenilmez biliyorum ama okul bitince isteyen öğrenciler devam etmeli enstürmanlarına göre okul sonu enstürman eğitimleri verilmeli. Gerekirse birden fazla Müzik öğretmeni çalışsın ama çocullar madem birşey öğrenecek adam gibi öğrensin. |
Devlet okullarındaki Müzik ve Beden Eğitimi derslerinin amacı?

-
-
Özellikle rusya müzik eğitimi konusunda çok iyi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öncelikle enstrüman veya çalgı. Müzik derslerinin amacı virtüöz yetiştirmek değil her çocuğun genel kültür seviyesinde nota ve müzikal terimleri öğrenmesi sağlamaktır. Zaten müziğe yatkınlığı olan kişileri öğretmenleri velisiyle görüşüp daha kaliteli bir eğitim için özel kurslara yönlendiriyorlar. Müzikal genel kültür bilgileri veriliyor çocuklara, şarkı ve türkü arasındaki fark nedir, halk müziği sanat müziği pop müzik nedir? Telli çalgılar yaylı çalgılar nelerdir farkları nelerdir gibi her bireyin bilmesi gereken bilgiler veriliyor. Beden eğitiminde biz ders yapıyorduk, düzen alıştırmaları, tek kol derin kol rahat hazır ol gibi bilgiler veriliyor. Kültür fizik hareketleri öğretiliyor. Öğretmen olmasa sadece top oynasalar bile bu çok büyük bir gelişim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
+1, gerci ben 2000'lerin basinda ilkogretimdeydim, hatirlamiyorum notalar ve flut, org calmak disinda bana muzigin katkisini. Ogretmenimiz de TRT sanatcisiydi ustelik.
Bedende dediginiz gibi. Ama bu kadar ogrenciye, bu kadar kisitli ders saatinde ne yapabilirsiniz? Is aileye kaliyor, cogunda da hic bir hayir gelmiyor cocuga. Yoksa saglam bir egzersiz, kas gelisimi, belli bir spor dalinda profesyonellesme.
70'ler, 80'ler Yugoslavyasi basarmis, 2023 TR'si basaramiyor ya, cidden yerin dibine girilecek durum ama biz cocuk yapmaya devam edelim 🤘
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu anda müzikle uğraşan birisi olarak okuldaki müzik dersinden tam anlamıyla hiçbir şey öğrenemedim, uyuz bir ''hoca''mız vardı temel nota bilgisini öğretmişti ama ne öğretmek ki derste sinir krizleri geçirip zorladığı için hiçbir şey öğrenememiştim, aynı hocanın diğer eğitim anlayışı da her hafta bir şarkı seçip sınıftaki herkese sıra sıra zorla okutmaktı istemeyenlere bile, ben okumak istemiyorum diyince yine kriz geçirip ortalığı birbirine katıyordu, şu anda birden çok enstrüman çalıyorum, müzik programlarıyla uğraşıyorum ve müzik bilgimi de geliştiriyorum, hepsini de internetten kendim öğrendim, belki böyle bir hocam olmasa o yaşta heveslenerek öğrenebilirdim
Beden hocamızı anlatmaya gerek bile yok herkesi top oynamaya salıp düzenli olarak şu bu parası topluyordu bide okulun kız voleybol takımına asılıyordu
-
Bizim lisede müzik hocası Allah var şimdi gitar çalmak isteyen var mı bana adını yazdırsın onlara gitar öğreteceğim demişti öğle aralarında ve 7-8 kişiye öğretmişti. Beden hocası ama yerine göre gelmiyordu bile derse o 2 saat kimi telefonda takılıyor kimi bir top bulduysa futbol basketbol voleybol oynuyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konuda hala değişen bir şeyin olmamasına şaşırmadım. Şimdi hatırlayamadığım başka acayip dersler de aldım. Hepsi vakit kaybıydı. Hiçbir şey yapmıyorduk. Yaptığımızda da anlamlı değildi. Bana neredeyse hiçbir şey katmadı. Üstüne inanmadığım herhangi bir konuda odaklanma ve otoriteyle sorun problemim vardır; bu ilgili derslerin öğretmenleriyle sorunlar yaşamama yol açtı. Benden genelde hazzetmezlerdi. Çok kişisel alırlardı ama onlarla kişiselleşme gibi bir derdim yoktu. Sadece derslerin içeriği o kadar manasızdı ki bu içeriğe inanmıyor ve onların isteklerini takmıyordum. Takmam için herhangi bir - not temelli - teşvik de yoktu. Çünkü ilkokul ve ortaokul. Yaşımız küçük diye ve herhalde okulun not ortalaması yüksek olsun diye tam notu verip geçiyorlardı. Ve tek hatırladığım bazısının bana - sadece bana değil; başkalarına da - zulüm ettiği, dikkate alınmama kompleksini hep bizden çıkardığı. Türkiye'deki eğitim sistemi işte böyle çok çok acınası durumdadır. İnsanı bu kadar yıpratıp bu kadar az şey katan başka bir eğitim sistemi var mıdır bilmiyorum ama bizde yaşanan tam bir sefalet. Kaynakların ziyan edilmesi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kafa dagitma amacli dersler bunlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Şu anda müzikle uğraşan birisi olarak okuldaki müzik dersinden tam anlamıyla hiçbir şey öğrenemedim, uyuz bir ''hoca''mız vardı temel nota bilgisini öğretmişti ama ne öğretmek ki derste sinir krizleri geçirip zorladığı için hiçbir şey öğrenememiştim, aynı hocanın diğer eğitim anlayışı da her hafta bir şarkı seçip sınıftaki herkese sıra sıra zorla okutmaktı istemeyenlere bile, ben okumak istemiyorum diyince yine kriz geçirip ortalığı birbirine katıyordu, şu anda birden çok enstrüman çalıyorum, müzik programlarıyla uğraşıyorum ve müzik bilgimi de geliştiriyorum, hepsini de internetten kendim öğrendim, belki böyle bir hocam olmasa o yaşta heveslenerek öğrenebilirdim Beden hocamızı anlatmaya gerek bile yok herkesi top oynamaya salıp düzenli olarak şu bu parası topluyordu bide okulun kız voleybol takımına asılıyordu |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X