Şimdi Ara

Tıp fakültesi hazırlık, ingilizce eğitimleri ve eğitim dilleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
5
Favori
8.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversitelerin hazırlıklarını ve eğitim dillerini derlemeye karar verdim.
    Sürekli editlenecek öncelikle merak ettiklerinizi yazarsanız daha iyi olur. Gerekirse üniversiteyi arayacağım.

Biruni Üniversitesi
    Hazırlık sınıfı yok. 1. sınıf derslerine 950 saatlik ingilizce dersleri entegre edilmiş.

Samsun on dokuz mayıs üniversitesi
    Fakültenin türkçe ve %100 ingilizce programları var. Hazırlık programı mevcut.

Marmara Üniversitesi
    Eğitim dili %100 ingilizce. Hazırlık mevcut.

Gazi Üniversitesi
    Fakültemizde %100 İngilizce eğitim görecekler için hazırlık eğitimi bulunmaktadır. 1.sınıfa başlamadan Ağustos-Eylül aylarında İngilizce muafiyet sınavları olmaktadır. Sınavı başarıyla geçenler hazırlık eğitimi almadan 1. sınıfa başlarken, geçemeyenler ise Gölbaşı’nda bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu’nda 1 yıllık bir eğitim almaktadır.

Türkçe eğitim görecek öğrenciler için yine İngilizce muafiyet sınavları uygulanmaktadır. Sınavı başarıyla geçenler sene içerisinde İngilizce dersi almazlar. Başarısız olanlar ise bir yıl boyunca Anadolu Üniversitesi AÖF'nin hazırladığı iki vize, iki final olmak üzere toplam 4 sınava girerler.

Medipol Üniversitesi
    Uluslararası tıp fakültesi eğitim dili %100 ingilizce olup Tıp fakültesi %30 ingilizcedir. Diş hekimliği fakültesinin %30 ve %100 ingilizce programları mevcuttur.
    Aşağıdaki öğrenciler yabancı dil hazırlık sınıfı eğitiminden muaf olurlar ve kayıtlı
    oldukları eğitim programının birinci sınıfına devam etmeye hak kazanırlar:

a) En az son üç yılında, öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin anadili olarak
    konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim
    görüp, ortaöğrenimini bu kurumlarda tamamlayanlar.
    b) Öğrenci Seçme Merkezince yapılan KPDS, ÜDS ve YDS sınavlarından en az 70 puan
    alanlar ile YÖK tarafından kabul edilen uluslar arası yabancı dil sınavlarından ÖSYM
    eşdeğerlik tablosuna göre 70 puan karşılığı bir puana sahip olanlar. Bu fıkradaki sınavlarda
    alınan puanın değerlendirmeye alınabilmesi için, sınavın yapıldığı tarihten itibaren üç yılın
    geçmemesi şarttır.
    c) Üniversitenin yaptığı İngilizce Muafiyet Sınavından (Proficiency Exam) 75 ve üzerinde
    puan alanlar.
    ç) Üniversitenin yaptığı İngilizce Muafiyet Sınavından (Proficiency Exam) 60-74 arasında
    puan almış olup, konuşma sınavında (speaking exam) başarılı olanlar.

http://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/59682?AspxAutoDetectCookieSupport=1 üzerinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Pamukkale Üniversitesi
    İngilizce hazırlık eğitimi var. Eğitim %40 ingilizce. Muafiyet sınavından 70 almak muaf olmak için yeterlidir
    Edit: Türkçe olmuş.

İzmir Üniversitesi
    Tıp fakültesinin eğitim dili türkçe.
    Burslu olarak kazandığınız bölümün eğitim dili İngilizce ise, Hazırlık Sınıfı eğitimi de bursa dâhildir, ayrıca ücret ödemeye gerek yoktur. Eğitim dili Türkçe olan bölümlerde, İngilizce Hazırlık Sınıfı’nı okumak, öğrencinin isteğine bağlıdır.

Türkçe eğitim veren bölümü burslu olarak kazanan öğrenci, isteğe bağlı okuduğu İngilizce Hazırlık Sınıfı’nın ücretini ödemek zorundadır.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
    Eğitim dili Türkçe. İngilizce hazırlık eğitimi yok fakat İngilizce dersleri var. Dönem başında bu İngilizce derslerinde muaf olmak için muafiyet sınavı yapılıyor.

Ege Üniversitesi
    Tıp fakültesinin eğitim dili Türkçe. Fakültede isteğe bağlı olarak hazırlık okunabilmektedir. Bununla birlikte birinci sınıfın dönem başında yapılan İngilizce muafiyet sınavında başarılı olan öğrenciler haftalık 4 saat İngilizce dersinden muaf olmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi
    Eğitim dili Türkçe. Hazırlık eğitimi var. Muafiyet 70 ve üzeri puan almakla mümkündür.

Akdeniz Üniversitesi
    Eğitim dili Türkçe. Hazırlık eğitimi bulunmamaktadir sadece derslerdeki ingilizce muafiyet sınavıyla geçilebilmektedir(Geçme notu:70)

Balıkesir Üniversitesi
    İngilizce hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. Programa haftalık 2 saat olarak yansıtılmış zorunlu İngilizce dersi vardır. Dönem başında yapılan muafiyet sınavında 60 puanın üzerinde alan öğrenciler başarılı sayılıyor.

Ankara Üniversitesi
    Eğitim dili Türkçe
    Hazırlık yok.
    Seçmeli bazı derslerin İngilizce olması dışında eğitim tamamen Türkçe olarak verilmektedir.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

İngilizce Tıp %100 İngilizcedir. Bazı İngilizce Tıp fakültelerinde yaşanan gibi hocalarımız dersleri Türkçe anlatmaz çünkü okulumuzun neredeyse %25’i yabancı öğrencidir.

Türkçe tıplar ise %100 Türkçe görmektedirler ama haftada 2 saat tıbbi İngilizce dersi alırlar.
    İngilizce hazırlık eğitimi bulunmaktadır. İngilizce muafiyet sınavı bulunmaktadır

Uludağ Üniversitesi

Eğitim dili %30 İngilizce.
    İngilizce hazırlık eğitimi ve muafiyet sınavı fakültemizde mevcuttur. 70 ve üstü geçer not sayılır. Muafiyet sınavından alınan notun harf notu karşılığı iki yarı dönemde İngilizce I ve İngilizce II derslerinin harf notu olarak not kartına girilmektedir.

Bezmialem Üniversitesi

Bezmialem Vakıf Üniversitesi öğrencilerine akademik ve mesleki ortamlarda sorunsuz ve güvenilir bir İngilizce öğretimi sunmaktadır.Bezmialem'de lisans eğtimlerine başlamanın ön şartı,İngilizce'den belli bir düzeye ulaşmasıdır.İngilizce sınavında başarılı olan öğrenciler ise eğitimlerine birinci sınıftan devam edebilmektedir.İngilizcesi yeterli olmayanlara ise Yabancı Diller Bölümü'nde yoğun bir yabancı dil hazırlık sınıfı programı uygulanarak öğrencilere haftada 32, yıl boyunca 1076 ders saati İngilizce öğretimi verilmektedir.

Muafiyet Hakkında:

Üniversitemizde Zorunlu Hazırlık Eğitimi, kayıt yaptıran her öğrencinin okuma, dinleme, konuşma ve yazma bölümlerinden oluşan bir Seviye Tespit Sınavına (STS) alınmasıyla başlar. Bu sınavdan 70 ve üzeri puan alan öğrenciler İngilizce Yeterlik Sınavına (İYS) girmeye hak kazanır. İYS'den 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alan öğrenciler bölüm derslerine başlayabilirler. Ayrıca TOEFL IBT sınavından en az 75, ya da IELTS sınavından en az 6 olmak koşuluyla, sınav sonuç belgelerini ibraz eden öğrenciler de hazırlık okulundan muaf olurlar.
    STS sonucunda sınıf düzeyleri Module A, Module B ve Module C olarak düzenlenir. Dersler 32 haftadan oluşan yoğun bir program çerçevesinde, 8'er haftalık 4 kur halinde işlenir. Öğrencilerimiz bu sürenin sonunda İnglizce Yeterlik Sınavına girerler. Not ortalamaları 60 ve üzeri olan öğrenciler hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamış kabul edilirler.

Medeniyet Üniversitesi
    Eğitim dili en az %30 İngilizce.
    Fakültemizde genel ve bölüme yönelik İngilizce hazırlık eğitimi bulunmaktadır.Sene başında yapılan sınavda gerekli yeterliliğe ulaşan öğrenciler hazırlık derslerinden muaf sayılmaktadır.
    Edit: %100 Türkçe olmuş.
    Bilim Üniversitesi
    Eğitim dili %100 Türkçe
    Hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. İlk üç sene zorunlu haftada 2 ders İngilizce, 2 ders medikal İngilizce dersi vardır.

Bahçeşehir Üniversitesi
    Eğitim dili %100 İngilizce
    İngilizce hazırlık eğitimi bulunmakta, hatta istendiği takdirde Washington Dc ve Kanada daki kampüslerimizde de bu eğitim alınabilir.

Maltepe Üniversitesi
    %100 Türkçe ve %100 İngilizce
    Hazırlık eğitimi mevcut.

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi
    Hazırlık sınıfı yok. İngilizce dersi var sadece. Temel ingilizce için muafiyet var; mesleki ingilizce zorunlu. Yine de mesleki ingilizceye devamsızlık pek önemsenmiyor.

Hacettepe Üniversitesi
    %100 Türkçe ve %100 İngilizce programların ikisinde de hazırlık mevcut. Muafiyet sınavında Türkçe için geçiş 55, ingilizce için 65 olması lazım. Türkçe Tip %30 ingilizce olarak geçiyor. Laboratuvar dersleri ingilizce anlatılıyor.

Acıbadem Üniversitesi
    Eğitim dili %100 İngilizce.
    İngilizce hazırlık eğitimi bulunmaktadır. İngilizce muafiyet sınavı her yıl yeni başlayacak öğrencilere uygulanmaktadır.

Kemerburgaz Üniversitesi
    Eğitim dili %100 İngilizce. Hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Hazırlık sınıfları Mahmutbey yerleşkesinde yer almaktadır. Yeterlilik sınavını geçen öğrenciler direk 1. Sınıftan başlar.

İstanbul Üniversitesi (Çapa)
    Hazırlık eğitimi yoktur.

Gaziantep Üniversitesi
    Türkçe Tıp programı %100 Türkçe,İngilizce Tıp programı %100 İngilizce’dir.
    İngilizce Tıp bölümü için bulunuyor.Muafiyet sınavı var

Zirve Üniversitesi

İngilizce hazırlık eğitimi vardır ve zorunludur. Geçme notu 80 dir. Ayrıca muafiyet sınavı da vardır ve 4 aşamadan oluşur. Her aşama için geçme notu 80 dir. Ayrıca hazırlıkta medikal İngilizce dersi de verilmektedir.
    Hazırlık Bölümü'nde dersler Amerikalı eğitmenlerin dahil olduğu uzman bir kadro tarafından verilir. Dileyenler eğitiminin bir bölümünü ABD’deki anlaşmalı üniversitelerin kampüsünde alabilir. Zirve Üniversitesi aynı zamanda bir TOEFL Merkezi’dir. Ayrıca öğrenciler ikinci dil olarak Arapça, Çince ve İspanyolca gibi dilleri öğrenebilmektedirler.Zirve Üniversitesi’nde teknoloji eğitimin vazgeçilmezidir. Gerek ÖSYM tarafından örgün öğretim programlarına kayıt yaptıran, gerekse özel yetenek sınavı sonucunda kayıt yaptıran yalnız T.C. uyruklu öğrencilerimize Apple MacBook Air dizüstü bilgisayar verilmektedir.

Selçuk Üniversitesi
    Eğitim dili %100 Türkçe.
    Hazırlık bulunmuyor.

Necmettin Erbakan (Meram) Üniversitesi
    Eğitim dili %100 Türkçe
    İngilizce hazırlık yoktur ancak dönem 1’de alınması zorunlu İngilizce dersi mevcuttur. Sene başında ise bu ders için muafiyet sınavı yapılmaktadır. Geçme notu ise 60’tır

Mersin Üniversitesi
    Eğitim dili %100 Türkçe.
    İngilizce hazırlık bulunmamaktadır.
    1.sınıflar için sene başında İngilizce Muafiyet Sınavı yapılmaktadır. Bu sınavı geçemeyenler ekstradan inglizce dersi almaktadır. Sınav geçme notu = 60
    Ayrıca 2.sınıflar için zorunlu Mesleki İngilizce Dersi bulunmaktadır.

Kırıkkale Üniversitesi
    Eğitim dili %100 Türkçe.
    Tıp fakültesinde hazırlık bulunmamaktadır. Ancak sene içerisindeki İngilizce derslerinden muafiyet sınavı vardır.

Kocaeli Üniversitesi
    Eğitim dili %100 Türkçe
    Hazırlık eğitimi yok.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi
    İngilizce muafiyet sınavı vardır.
    Eğitim dili %100 Türkçe.
    Hazırlık yok.

Afyon Kocatepe Üniversitesi
    Eğitim dili %100 Türkçe.
    Hazırlık yok.

Atatürk Üniversitesi

İngilizce tıp programı okuyan öğrenciler için zorunlu hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Muafiyet sınavı mevcuttur ve muafiyet sınavından yeterli notu(70) alan öğrenciler doğrudan tıp programına başlayabilmektedir. Ayrıca Türkçe tıp programı öğrencilerinin dönem 1,2 ve 3’de alacakları İngilizce dersi içinde muafiyet sınavına girebiliyorlar. Alınan nota göre muafiyet seneleri değişmektedir.(60 ve üstü alanlar 1 sene 70 üstü alanlar 2 sene 80 üstü alanlar 3 sene muaf olmaktadır.)

Fakültemizde iki adet tıp programı bulunmaktadır. Türkçe tıp programının eğitim dili %100 Türkçe İngilizce tıp programının eğitim dili %100 İngilizcedir.

Sakarya Üniversitesi
    Eğitim dili %100 Türkçe
    Hazırlık yok.

Süleyman Demirel Üniversitesi
    Eğitim dili %100 Türkçe
    Hazırlık yok.

Istinye Üniversitesi
    Eğitim dili Türkçe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroglia -- 22 Temmuz 2016; 17:47:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• biruni dişte var mı hocam
    bakabilir misiniz rica etsem
    iyi forumlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Daha Fazla Göster
  • EternalFlame_ kullanıcısına yanıt
    Medipol üniversitesi eklendi.
  • hallelujah.15 H kullanıcısına yanıt
    İzmir üniversitesi eklendi

Orijinalden alıntı: Neuroglia

İzmir üniversitesi eklendi
    uludağ tıp hakkında bilgilerin varsa ekler misin ?

• Hacettepe

Türkçe yazsanız de ingilizce yazsanız da hazırlık var. Muafiyet sınavında Türkçe için geçiş 55, ingilizce için 65 olması lazım. Türkçe Tip %30 ingilizce olarak geçiyor. Laboratuvar dersleri ingilizce anlatılıyor. (En azından teoride öyle )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam sıralamama bağlı. Özel de yazabilirim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.