Şimdi Ara

Devlet Hastenesinde Dolgu Yaptırmayın !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay önce bütün 20'lik dişlerimi çektirmeye karar verdim ve özel poliklinik 2000 TL gibi bir fiyat verdi. Bunun üzerine Ataşehir'deki devlet diş hastanesine gittim ve 4 tane 20'liği ücretsiz olarak çektirdim. Daha sonra 2 tane dolguluk dişim olduğunu söyledim. Tatlı yerken ağrı yaptığı için onları da yaptırdım.

Daha sonra dolgu yapılan dişlerden biri tatlı yerken sıkıntı olmamasına rağmen sıcak/soğuk hassasiyeti başladı. Bugün tekrar gittim ve yaptığı dolguyu söküp, tekrardan yaptı. Şuanda dişim ağrıyor ve bir şey çiğnerken inanılmaz bir acı oluyor. Özel diş polikliniğini aradım ve 1 dolgu için 250 TL fiyat çekti. Galiba akşam 250 TL bayılacağım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Devlet Hastanesinde Dolgu Yaptırmamayı Göz Önünde Bulundurmanız Gereken Nedenler

Devlet hastanelerinde diş dolgusu tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız, karar vermeden önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı nedenler vardır.

• Dolgu Fiyatları: Devlet hastanelerinde dolgu fiyatları, özel kliniklere kıyasla genellikle daha düşüktür. Ancak, bu fiyatların yalnızca temel dolgu malzemelerini kapsadığını unutmamak önemlidir. Estetik veya daha dayanıklı dolgular ek ücret karşılığında sunulabilir.

• Dolgu Çeşitleri: Devlet hastaneleri, özel kliniklerdeki kadar çeşitli dolgu seçenekleri sunmayabilir. Bazı durumlarda, sadece amalgam veya kompozit gibi temel dolgu malzemeleri mevcut olabilir.

• Uzmanlık: Devlet hastanelerindeki diş hekimleri genel diş hekimliği konusunda eğitim almış olsalar da, bazı durumlarda özel kliniklerde bulunan endodontistler veya periodontologlar gibi uzman diş hekimlerine erişimleri olmayabilir.

• Sıra Bekleme Süreleri: Devlet hastaneleri genellikle yoğun olduğu için dolgu tedavisi için uzun bekleme süreleri olabilir. Acil olmayan vakalar için bekleme süresi haftalar hatta aylar alabilir.

• Kalite ve Estetik: Devlet hastanelerinde kullanılan dolgu malzemelerinin kalitesi ve estetik görünümü, özel kliniklerde bulunanlara göre değişebilir. Bazı durumlarda, devlette kullanılan dolgular daha az dayanıklı veya estetik olarak hoş olmayabilir.

• Özel İhtiyaçlar: Devlet hastaneleri, diş kaygısı veya fiziksel engelleri olan hastaların özel ihtiyaçlarına tam olarak yanıt veremeyebilir.

Bu nedenleri göz önünde bulundurarak, devlette diş dolgusu yaptırmanın uygunluğunu değerlendirmelisiniz. Maliyetin sizin için önemliyse ve temel bir dolgu ile yetinecekseniz, devlet hastanesinde tedaviyi düşünebilirsiniz. Ancak, uzmanlık, kısa bekleme süreleri, daha kaliteli dolgular veya özel ihtiyaçlarınız varsa, özel bir kliniği tercih etmek daha iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Diş hassasiyeti sadece dolgu cozermi bilmiyorum özel üretim diş macunları kullansan daha iyi olur sensodyne onarım koruma ya da colgate hassasiyet programı koruma gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Özelde Yaptırdım Diş Hassasiyeti Var Dişinle Alakali Sanirim

• Limonen kullanıcısına yanıt
    Dolguyu yaptırmadan önce hassasiyetim yoktu. Yüksek ihtimal düzgün yapamadı dolguyu
  • 2000 ne la apartman doktorunda tek çekimi 120 di 110 da anlaştık aynı günde 4 dişimi çekti 440 lira verdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20liği devlette çektirmemizi tavsiye eder misin peki?

• 20'lik diş çekimi ile ilgili hiç sorun yaşamadım. Çektirdiğimin 3. günü çiğnemeye başladım. 20'lik diş çekimi için ideal bir yer bence. Fakat dolgu gibi estetiksel şeylere girmemenizi tavsiye ediyorum.

20'likler için mutlaka Çene Cerrahından randevu alın. Çene cerrahı Pınar hanım çekti benim dişleri, gerçekten iyi, ilgili ve bilgili bir doktor. Pınar hanımı tavsiye edebilirim. Genel muayene için ise Sevda ÇETİN'i önerebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devlette öyle sıralar var ki, her hastaya düşen doktor sayısı ve muayene süresi çok az. Çapa'dan alacağın bir diş randevusu 1 yıl sonraya falan çıkıyor. Mecbur hızlı hızlı yapmak zorunda doktor. Ne dikkat var ne hijyen var. Normalde her muayeneden sonra tekrar hijyen açısından bir şeyler yapılması gerekirken devlet hastanelerinde birisi çıkıyor birisi giriyor.
    Paranız sağlığınızdan daha önemli değil. Gidin özele rahat rahat yaptırın. Acınız olmasın derdiniz olmasın paranız da biraz azalsın.
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    1 hafta sonrasına randevu alabiliyorsunuz. Giriş yaptığınızda en fazla 20 dk sıra bekliyorsunuz.

Hijyen konusunda katılıyorum.
  • Ataşehir Diş Hastanesinde yazın 2 adet kaplama ve 1 adet kanal tedavisini sadece 50 liraya yaptırdım.
    Şimdilik memnunum.
  • Ataşehir dediğin yerde 70-80 diş polikliniği var. Hangi doktora denk geldiğine göre değişir o durum. Ben sorun yaşamadım orda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Ataşehir dediğin yerde 70-80 diş polikliniği var. Hangi doktora denk geldiğine göre değişir o durum. Ben sorun yaşamadım orda.

İki farklı bayan doktora denk geldim, memnun kaldım.
    Prensip olarak dolgu ve itina gerektiren diş tedavileri için bayan hekim, çekme için erkek hekim tercih ederim.
  • Hiçbir ağız ve diş sağlığı merkezinden çene cerrahisi için randevu alamazsınız... Genel tedavi almak ise çok kolay, o her zaman alınabilir..

çene cerrahisi içim saat 5 te randevu açılır ve ilk birakç SALİSEDE tükenir; bu inanılmaz durum şikayetvar, eksi ve daha birçok sitede dile getirildiği halde, sağlık bakanlığını kendi bildiğini okumaktadır
  • ben devlette dolgu yaptırdıktan bir yıl sonrabir ağrı başladı ağrı kesicisiz duramaz hale geldim ve soğuk sıcak her şey dişimi kesecek gibi oluyordu.Özele gittim doktor dedi dişinde çürük unutmuş kanala ilerlemiş diye(röntgenden baktı) 200 tl gibi bir fiyata kanal yaptırdım özelde.Şimdi rahat hissediyorum

Sağlam dişimi öldürdüler yani devlette.Mecbur kalmadıkça adım atmamayı düşünüyorum devlete artık
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Ülkede çene cerrahı bile doğru düzgün yok ki. Özelde bile cerrahi müdahale gerektiğinde cerrah bulmak oldukça zor. bulunca da randevuyu tutturmak zorunda kalıyorsun.
  • Çüşş diş çektirmek 2000 lira mı :O Ben de 1.5 ay önce devlet hastanesinde 3 dişime dolgu yaptırdım.Şu anlık bir sıkıntı yok.Fakat ilgi ve alakadan gayet memnun kaldım.Tane tane her şeyi anlatıyorlar.Bazı doktorların ağzından lafı kerpetenle alıyoruz.Biraz şans işi.Devlet hastanesinde iyi doktor olmaz diye bir kural yok.Özele gidip dişleri mahvolan insanlar da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seni kandırmıslar moruk ben tek dolguya 110 lira vermiştim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.